Popis stanovnistva 2011

Locked
Radovan Papovic

#301 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Radovan Papovic »

behavac wrote:
Ženski Dr.Med wrote:ma behavac ti si bosanac... :)
Normalno, nisam Kinez !
:bih:
Sad je kao fenomen što je neko iz RS-a bosanac? :P

Evo i ja sam, tj hercegovac ali sam sigurno više BH nego PC :D

R. Papović :bih:
behavac

#302 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by behavac »

Radovan Papovic wrote:
behavac wrote:
Ženski Dr.Med wrote:ma behavac ti si bosanac... :)
Normalno, nisam Kinez !

Nekima ovdje jeste...
Eto ja i ti iz Republike Srpske, obojica Srbi, ja Bosanac, ti Hercegovac, a opet obojica Bosanac-Hercegovac po drzavljanstvu.
Samo ovo ti je komplikovano za neke da skontaju... :D
Radovan Papovic

#303 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Radovan Papovic »

Normalno, nisam Kinez !
:bih:[/quote]

R. Papović :bih:[/quote]

Nekima ovdje jeste...
Eto ja i ti iz Republike Srpske, obojica Srbi, ja Bosanac, ti Hercegovac, a opet obojica Bosanac-Hercegovac po drzavljanstvu.
Samo ovo ti je komplikovano za neke da skontaju... :D[/quote]

Jarane, pa cijela politička platforma dobrog dijela federacije zasniva se na tome da ne postoje ljudi kao ja i ti. Ovi forumaši su skužili nas odavno nego glume neko ludilo jer onda im priča pada u vodu.

NKVD

#304 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by NKVD »

Abacija wrote: Zato sto si za popis koji je posljedica genocida, konc-logora, masovnih silovanja i etnickog ciscenja.
Halo, haustor! Kakvi smo sa logikom ovih dana, mislim popis, posljedica? Ma ja, a i pritisak napolju.

Nego, jebo dijagnostičare amatere, da ja tebe pitam nešto konkretno. Šta misliš da je trebalo praviti popis stanovništva u Poljskoj ili recimo Njemačkoj nakon što su nacisti potamanili milione jevreja? Ili u Palestini nakon što ju je Izrael poprilično počistio od domicilnog stanovništva?

Da ne bude zabune, u etničkom čišćenju u organizaciju velikosrpskih monstruma ali i onoga što je uslijedilo kao posljedica agresije moja je uža porodica poprilično nastradala - ima "nas" od masovnih grobnica do raznih "švedskih"!
sammo

#305 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sammo »

Samim popisom se stvari na terenu nece promijeniti, nece se promijeniti slika etnickog ciscenja i to vazi za sve 3.
richa

#306 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by richa »

Najgore od svega je sto se ovaj popis toliko politizuje da je to strasno. Moj prijedlog je da sve to sto se tice etnickog kljuca i stvari oko kojih se nikako ne mogu dogovoriti stave u poseban zakon, a da nam se donese zakon o popisu da konacno znamo sa kolikim brojem i kakvom strukturom stanovnistva raspolazemo. Jer stanovnistvo je jedan od jako bitnih (ako ne i najbitinijih) resursa jedne drzave, a mi o tome skoro pa nemamo pojma. Ljudi moji bilo sta da se krene raditi i graditi i ulagati u neku oblast, prvo sto je bitno da se zna je koliko tu ima stanovnika, kolika je starost i ostale demografske odlike odredjenog podrucja, a mi toga nemamo i kako onda da ova zemlja krene naprijed.!?
osa

#307 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by osa »

richa wrote:Najgore od svega je sto se ovaj popis toliko politizuje da je to strasno. Moj prijedlog je da sve to sto se tice etnickog kljuca i stvari oko kojih se nikako ne mogu dogovoriti stave u poseban zakon, a da nam se donese zakon o popisu da konacno znamo sa kolikim brojem i kakvom strukturom stanovnistva raspolazemo. Jer stanovnistvo je jedan od jako bitnih (ako ne i najbitinijih) resursa jedne drzave, a mi o tome skoro pa nemamo pojma. Ljudi moji bilo sta da se krene raditi i graditi i ulagati u neku oblast, prvo sto je bitno da se zna je koliko tu ima stanovnika, kolika je starost i ostale demografske odlike odredjenog podrucja, a mi toga nemamo i kako onda da ova zemlja krene naprijed.!?
zar ti stvarno misliš da je stanovništvo najbitniji resurs bih...
sandoz11

#308 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sandoz11 »

Ma jasno je da Srbi zele rezultat rata koji su oni kao pobijedili, prikazati kroz popis , da bi imali osnovu za trazenje otcjepljenja, i to u skorije vrijeme , jer se Dodik kandiduje za Predsjednika RS, ali sa novim nivoom koji ce dobiti otcjepljenjem, postace predsjednik drzave i formalno...
Svemu tome je mali rpoblem Kosovo, ako Albanci ne dozvole podjelu Kosova... :bih: :bih: :bih:
Nuclear Winter

#309 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Nuclear Winter »

Evo ga @behavac konacno otvoreno podrzava velikosrpsku politiku genocida, konc-logora, masovnih silovanja i etnickog ciscenja. Zahtijevam da se banuje s foruma.

P.S. A Papovic je stari forumski klon samo nema @zooma da opali jednu bananu. Evo mu prijasnjih nickova - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p4035313[/quote]

Odakle izvuce da ja podrzavam genocid ???
I tebi se pocele pricinjavati stvari... :D
Osim ako postavljanje dijagnoze Bosnologu ne smatras genocidom !? :?[/quote]

Zato sto si za popis koji je posljedica genocida, konc-logora, masovnih silovanja i etnickog ciscenja.[/quote]

Zar su se koncentracioni logori, masovna silovanja i etničko čišćenje dogodili samo od strane jednog naroda?

R. Papović :bih:[/quote]

Nakon ovog IZJEDNAČAVANJA AGRESORA I ŽRTVE,i prebacivanja krivice na sve("svi pucaju sem armije" reče jedan četnik koji se utopi brljom)zamolio bih sve prisutne diskutante da ovu mentalno POREMEĆENU I FAŠIZMOM ZADOJENU OSOBU IGNORIŠU Hvala!
NKVD

#310 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by NKVD »

Evo da ti ja, bivši oficir ARBiH i dobrovoljac od prvog do posljednjeg dana rata, kažem glede ovog pomašćenog - koncentracioni logori i etničko čišćenje nisu bili specijalnost samo jedne od strana u sukobu! Hoćeš detalje ili da se sam pokušaš probuditi iz tog sna u koji vas vezanjem zastava otjeralo?!

To nikako ne umanjuje niti mijenja karakter velikosrpske hegemonije i agresije koja leži, uz povampirenje nacionalizma na svih stranama, u ishodištu svih zala koji su nam se izdešavali nakoš što su nam uveli demokratiju.

Na stranu što se pokenjam na vuongla svima, samim tim i autoru rečenice, koji srlja u neprimjerene genralizacije i uz zločine veže narode a ne institucije, njihove rukovodioce i izvršioce radova na terenu!
Nuclear Winter

#311 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Nuclear Winter »

NKVD wrote:Evo da ti ja, bivši oficir ARBiH i dobrovoljac od prvog do posljednjeg dana rata, kažem glede ovog pomašćenog - koncentracioni logori i etničko čišćenje nisu bili specijalnost samo jedne od strana u sukobu! Hoćeš detalje ili da se sam pokušaš probuditi iz tog sna u koji vas vezanjem zastava otjeralo?!

To nikako ne umanjuje niti mijenja karakter velikosrpske hegemonije i agresije koja leži, uz povampirenje nacionalizma na svih stranama, u ishodištu svih zala koji su nam se izdešavali nakoš što su nam uveli demokratiju.

Na stranu što se pokenjam na vuongla svima, samim tim i autoru rečenice, koji srlja u neprimjerene genralizacije i uz zločine veže narode a ne institucije, njihove rukovodioce i izvršioce radova na terenu!
E pa druže moj oficiru evo ti ovog "idola" odozgo pa pročitaj šta INTERNET ČETNIK LAŽE I PODMEĆE.Samo da ti kažem da je ovaj radovan balavac od 23g,"demokrata" i "debatant" od one moralne "prostitutke" sanje vlaisavljević.Još da te priupitam:kako je moguće da balavče koje je 1992 imalo 10g iznosi ovakve GNUSNE LAŽI,ako nije ZADOJENO MRŽNJOM PREMA BOŠNJACIMA KAO I 90% stanovništva republike GENOCIDNE??? Jesi li OFICIRU imao prilike da prošetaš malim AUŠVICEM 15g poslije rata? Ja jesam i u svakom momentu sam imao osjećaj ko da je 1993g,a ne 2008,2009 ili 2010.Ja NE mrzim sve srbe,ali brate moj NAŽALOST 90% srba u BiH je LOBOTOMIZIRANO I PODRŽAVA POLITIKU KOJA JE DOVELA DO RATA I POKUŠAJA ISTREBLJENJA JEDNOG NARODA.Ja nisam lobotomiziran i mislim svojom glavom,ne vežem nikakve zastave(osim onih FK SARAJEVO!),ali buraz OVO SU ČINJENICE.Ako se tebi ne sviđaju to je tvoj problem,ali je ovo NAŽALOST ISTINA!!

Poštovani,

kada čovjek počne čitati Sa-x jasno se vidi gdje leži problem u Bosni i Hercegovini.

Cijelo vrijeme od vas slušam: "vi Srbi ste genocidni narod koji je počinio sva zla u BiH od drugog svjetskog rata a mi jadni i nevini Bošnjaci nikad ništa loše nismo uradili osim što smo živjeli sa vama". Ma dajte, ta priča više nigdje ne prolazi. Ako zaista hoćete da gradite modernu, evropsku, demokratsku i građansku Bosnu i Hercegovinu onda morate prestati sa ovakvim glupostima, sjesti za sto i realno sagledati situaciju. Krivite momke iz Banje Luke što slave pobjedu Srbije i pri tome skandiraju imena Karadžića a tvrdite da ABIH nije počinila ratne zločine i još se pozivate na presude međunarodnog suda prave u Hagu. Kakva presuda treba na više od 20 video snimaka na kojima se vidi Atif Dudaković kako brutalno muči i ubija Srbe. Jeste li slijepi kod očiju pa to ne vidite, pa vam i za to treba Haška presuda?

Kako se usuđujete govoriti o srpskom nacionalizmu u Banjoj Luci kad je to grad u kojem ste vi ubili 12 tek rođenih beba jer niste htjeli da im isporučite kisonik? I ko je tu monstrum.

Znajte da moja BiH nije i vaša BiH i nikad neće biti. Vama opstanak velikosrpskog nacionalizma odgovora, vi od njega živite i na tome zasnivate svoju demagogiju iako ste i vi isti takvi, samo u drugom dresu. U mojoj BiH toga nema.

R. Papović
Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» Radovan Papovic
mjesec
Bosnolog

#312 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Bosnolog »

behavac wrote:
behavac wrote:
Radovan Papovic wrote: Uz dužno poštovanje, ali ti nisi normalan.
Davno postavljena dijagnoza...ti si nov pa nisi znao...
Al ne brini, ima jos koji pacijent ovdje...

Osim ako postavljanje dijagnoze Bosnologu ne smatras genocidom !? :?
@ behavac,i Radovane Papovicu u Hagu ovih dana kolektivnu terapiju svojih istomisljenika i pacijenata iznosi pisopija sa cijim rezultatima se upravo vi slazete i podrzavate,branite i opravdavate ovdje na forumu.Onaj isti sto je godinama izigravao nadri lijecnika po zlocinackoj Srbiji,svima dobro znanom brlogu zla dok se krio i javno pospjesivao ubrzavanje lijenih spermica pa cak i svoju veb stranicu imao predstavljajuci se kao americki spermostrucnjak alternativne medicne i sve to zaljevao vlastitim urinom :mrgreen: ,toliko o sajku,njegovim pacijentima i terapijama ciju je dijagnozu civilizirani svijet vec odavno utvrdio,dokazao i osudio.

Takvi poput vas su upravo prozvod te ideologije velikosrbizma cije rezultate branite neodbranjivim dokazima i velicate zlo na koje se civilizirano covjecanstvo zgraza i gadi.Oni koji iznose istinu a vama ista nije draga jer je tesko u nju gledati je problem vas a za to su vam krivi oni sto truhnu po haskim sudovima i ideoloski mentori SANU brluga.Njima se zalite i trazite spas a mozda vam ponude i terapiju da progledate ili budete jos efikasniji, uspijesniji i poslusniji ideoloski sljedbenici iste te ideologije,....
sonor

#313 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sonor »

Radovan Papovic wrote:
Zar su se koncentracioni logori, masovna silovanja i etničko čišćenje dogodili samo od strane jednog naroda?

Jesu
sonor

#314 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sonor »

Popis treba da bude 2011 primjena rezultata treba da pocne 2014 i tako ce biti
tempus

#315 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by tempus »

sonor wrote:Popis treba da bude 2011 primjena rezultata treba da pocne 2014 i tako ce biti
I bi svjetlo !
NKVD

#316 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by NKVD »

sonor wrote:
Jesu
Šta su Heliodrom i Dretelj? Kako se naziva ubijnje civila i protjerivanje stanovništva iz doline Neretvice, recimo? Bez obzira jel' plansko na cjelokupnoj teritoriji ili manjeg obima kao reakcija na agresiju i ovo prvo, stvari se moraju nazivati pravim imenom...
Nuclear Winter

#317 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by Nuclear Winter »

NKVD wrote:
sonor wrote:
Jesu
Šta su Heliodrom i Dretelj? Kako se naziva ubijnje civila i protjerivanje stanovništva iz doline Neretvice, recimo? Bez obzira jel' plansko na cjelokupnoj teritoriji ili manjeg obima kao reakcija na agresiju i ovo prvo, stvari se moraju nazivati pravim imenom...
Apsolutno se slažem DRUG,ali je poenta u tome što ČETNICI ne misle pri tome na USTAŠE i njihove zločine, već IZJEDNAČAVAJU četničke LOGORE I POKOLJE sa ARMIJOM BiH!!! Pogledaj drug malo teme,pa ćeš da vidiš da ovi "internet" četnici jasenovac stavljaju u kontekst sa Muslimanima/bošnjacima,a ne sa USTAŠAMA,i NIGDJE ne spominju ustaške zločine prema SRPSKOM narodu(valjda je još uvijek na snazi dogovor karadžić-boban iz Marta 1992 u Graz-u) Nikad nećeš čuti od četalja osudu heliodroma i dretelja koje si ti spomenuo,znaš li zašto? Zato što ZASLJEPLJENI MRŽNJOM prema bošnjacima POJMA NEMAJU DA JE U TIM LOGORIMA PORED BOŠNJAKA BILO I SRBA!!
bicebolje

#318 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by bicebolje »

Stvar je u tome da su Hrvati i Srbi u prošlom ratu na teritoriji BiH imali daleko manje ratne sukobe nego Bošnjaci i Srbi. Zbog toga su negativne emocije prema Hrvatima blaže. Ako izuzmemo Posavinu i Zapadnu Krajinu oni između sebe nisu imali veće sukobe, skoro pa se može reći da je vladalo primirje. Emocije prema Jasenovcu i sukobima iz II svj. rata su izblijedile jednim dijelom zbog pomirenja nakon pada NDH a većim dijelom zbog vremena i prirodnog nestanka ljudi koji su taj rat osjetili na svojoj koži. Mladi ljudi ne mogu imati izražene emocije prema nečemu što nisu doživili ili ne doživljavaju. Sadašnje negativne emocije između Srba i Bošnjaka su većinom posljedica poslijeratnih političkih sukoba koji ugrožavaju i usporavaju napredak i jednih i drugih. Sa druge strane Hrvati i Srbi danas nemaju većih međusobnih neriješenih pitanja a to doprinosi tome da vrijeme liječi rane.
sonor

#319 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sonor »

NKVD wrote:
sonor wrote:
Jesu
I za to ce neko odgovarat i treba da odgovara... al postoji bitna razlika
kao sto postoji razlika izmedju ausvica i hirosime .... a i jedno i drugo je zlocin
cyprus

#320 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by cyprus »

Abacija wrote:
cyprus wrote:
popis = genocid ........ svašta ćeš pročitat ovdje
Ti znaci podrzavas da danas sutra (mislim ono Boze sacuvaj) neko pocini genocid nad Srbima (i jos onako usput ubije ti oca, siluje zenske clanove porodice a tebe strpa u logor) i da poslije toga izvrsi popis kao da nista nije bilo? :shock:
A ti znači osuđuješ Poljsku i smatraš da ista podržava genocid nakon što je poslije II svjetskog rata izvršila popis "kao da se ništa nije desilo"? Ako ti se ne sviđa primjer, umjesto Poljske može uzet za prijmer bilo koju drugu evropsku državu... :-) :-)

A normalno da ne podržavam nijedan genocid, niti bilo kakav zločin, dakle ni prema Srbima logično :!: A ako mi neko ubije oca (btw, koji je, ako ti šta znači, a očito znači, Bošnjak), o čemu mi je moram priznat morbidno mislit, ali eto spomenuo si :oops: ... sasvim svejedno će mi bit hoće li bit popisa nakon toga. Neizvršavanje popisa ga ne bi vratilo... :roll:

:sax: ma ko ga ne bi volio :roll:
sonor

#321 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by sonor »

2014... godine ce biti 19 godina od kraja rata .. mislim da je 19-20 godina bilo dovoljno da se izvrsi povratak
i poniste rezultati rata i genocida ... to se nije desilo zahvaljujuci i srpskoj, hrvatskoj i bosnjackoj politici od rata na ovamo

ne mozemo dovijeka biti robovi rata, genocida, etnickog ciscenja itd..
ko se htio vratiti vratio se...
charvel.

#322 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by charvel. »

cyprus wrote:
Abacija wrote:
cyprus wrote:
popis = genocid ........ svašta ćeš pročitat ovdje
Ti znaci podrzavas da danas sutra (mislim ono Boze sacuvaj) neko pocini genocid nad Srbima (i jos onako usput ubije ti oca, siluje zenske clanove porodice a tebe strpa u logor) i da poslije toga izvrsi popis kao da nista nije bilo? :shock:
A ti znači osuđuješ Poljsku i smatraš da ista podržava genocid nakon što je poslije II svjetskog rata izvršila popis "kao da se ništa nije desilo"? Ako ti se ne sviđa primjer, umjesto Poljske može uzet za prijmer bilo koju drugu evropsku državu... :-) :-)

A normalno da ne podržavam nijedan genocid, niti bilo kakav zločin, dakle ni prema Srbima logično :!: A ako mi neko ubije oca (btw, koji je, ako ti šta znači, a očito znači, Bošnjak), o čemu mi je moram priznat morbidno mislit, ali eto spomenuo si :oops: ... sasvim svejedno će mi bit hoće li bit popisa nakon toga. Neizvršavanje popisa ga ne bi vratilo... :roll:

:sax: ma ko ga ne bi volio :roll:
Drug, taj primjer sa Poljskom ti je toliko glup da ja ispadam glup govoreci ti kolko je glup.
Poljsku ne mozes ni u cem poredit s Bosnom, osim sto mozes rec da je bilo zlocina i tam i vam.
Poljsku su Svabe satrale i oni su radili sta su radili, nisu se Poljaci nadigli i rekli hajmo ubijat i protjerivat nepoljake. Nit je Poljska posle svega toga kriva za prognane i pobijene, nit je zavrsila sa tumorom u obliku RS na sebi - pa onda provodila popise da to ozvanici.
Primjer ti je bezveze i bez relevantnih dodirnih tacaka.
cyprus

#323 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by cyprus »

charvel. wrote:Drug, taj primjer sa Poljskom ti je toliko glup da ja ispadam glup govoreci ti kolko je glup.
Poljsku ne mozes ni u cem poredit s Bosnom, osim sto mozes rec da je bilo zlocina i tam i vam.
Poljsku su Svabe satrale i oni su radili sta su radili, nisu se Poljaci nadigli i rekli hajmo ubijat i protjerivat nepoljake. Nit je Poljska posle svega toga kriva za prognane i pobijene, nit je zavrsila sa tumorom u obliku RS na sebi - pa onda provodila popise da to ozvanici.
Primjer ti je bezveze i bez relevantnih dodirnih tacaka.
Dobro, evo drugi primjer - Njemačka. Da li je Njemačka trebala izvršiti popis ikad više nakon što je očišćena od Jevreja? Da li oni dan danas podržavaju holokaust zato što redovno popisuju stanovništvo?
charvel.

#324 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by charvel. »

cyprus wrote:Dobro, evo drugi primjer - Njemačka. Da li je Njemačka trebala izvršiti popis ikad više nakon što je očišćena od Jevreja?
Da nije do samog temelja satrana i potucena od stane Amerikanaca i saveznika onda je normalno da ne bi imala pravo (ono moralno ako nista) na takvo nesto.
Nego su ih ljudi rasturili do kraja, oteli oduzeto, osudili im sve glavne i odgovorne, natjerali da placaju odstete i onda im napravili drzavu od rusevina, sto znaci da je poslije toga Njemacka mogla da nastavi sa postojanjem pod budnim okom pobjednika. Tek tad se moglo krenut dalje i rec mrtvi su mrtvi.
Eno ti i Nijemci se i sad groze proslosti svog naroda i izvinjavaju se zbog tog.

Velikosrpski projekt nije dozivio skoro nista od tog.
cyprus

#325 Re: Popis stanovnistva 2011

Post by cyprus »

charvel. wrote:
cyprus wrote:Dobro, evo drugi primjer - Njemačka. Da li je Njemačka trebala izvršiti popis ikad više nakon što je očišćena od Jevreja?
Da nije do samog temelja satrana i potucena od stane Amerikanaca i saveznika onda je normalno da ne bi imala pravo (ono moralno ako nista) na takvo nesto.
Nego su ih ljudi rasturili do kraja, oteli oduzeto, osudili im sve glavne i odgovorne, natjerali da placaju odstete i onda im napravili drzavu od rusevina, sto znaci da je poslije toga Njemacka mogla da nastavi sa postojanjem pod budnim okom pobjednika. Tek tad se moglo krenut dalje i rec mrtvi su mrtvi.
Eno ti i Nijemci se i sad groze proslosti svog naroda i izvinjavaju se zbog tog.

Velikosrpski projekt nije dozivio skoro nista od tog.
Uz dužno poštovanje, to nema nikakve veze sa popisom. Zgražavali se Njemci, ne zgražavali nad svojom prošlošću - Jevreja tamo više nema.

To o čemu ti pišeš je obično politikanstvo. Popis nema (bar ne bi trebo) imat ikakve veze sa politikom!
Locked