POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

MMM27

#26 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by MMM27 »

bitno je biti bosnjak... oj alashe... pa dokle vise majku vam nacionalisticku????

nacionalnost: bosanka
jezik: maternji
vjeroispovjest: ateista
Last edited by Anonymous on 29/10/2012 14:24, edited 1 time in total.
Reason: banned
drug_profi

#27 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by drug_profi »

Evo kako ja to gledam. Budem li Bosnjak, odmah ce me ukalkulisati u te pregovore i nametnuce mi nekakav nacionalni interes, gdje ce sa mnom mahati u pregovrima i natezanjima. A mozda i vjerski identitet, pa ce reci, vidis bosnjaci hoce islamske zakone, vjeronauku, evolucija da se izbrise iz biologije, nema pive, nema jesti za ramazan na javnom mjestu, itd.
Ja ne znam kako ce me sve zloupotrijebiti kao Bosnjaka, a ne vjerujem im ni malo da nece, tj. siguran sam da hoce.
Kao Bosanca me briga za torove i za sve pripadnike istih. Umrijecu kao zadnji Mohikanac.

Neko pitao sta su moji bili nekad? Bili Srbi ako te zanima.
Lug

#28 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Lug »

jos od srednjovjekovne bosne preko turske okupacije, a-u okupacije, srpske uokupacije do danasnjeg dana se pokusava utrti bosnacki narod tj. ukinuti to sveto ime.

Bosanjak
Bosanski
Agnostik
mokka1

#29 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by mokka1 »

drugi profil wrote:Evo kako ja to gledam. Budem li Bosnjak, odmah ce me ukalkulisati u te pregovore i nametnuce mi nekakav nacionalni interes, gdje ce sa mnom mahati u pregovrima i natezanjima. A mozda i vjerski identitet, pa ce reci, vidis bosnjaci hoce islamske zakone, vjeronauku, evolucija da se izbrise iz biologije, nema pive, nema jesti za ramazan na javnom mjestu, itd.
Ja ne znam kako ce me sve zloupotrijebiti kao Bosnjaka, a ne vjerujem im ni malo da nece, tj. siguran sam da hoce.
Kao Bosanca me briga za torove i za sve pripadnike istih. Umrijecu kao zadnji Mohikanac.

:lol: :lol:

Evo jos jednog seseljevca. Moderatori? :D
drug_profi

#30 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by drug_profi »

mokka1 wrote:
drugi profil wrote:Evo kako ja to gledam. Budem li Bosnjak, odmah ce me ukalkulisati u te pregovore i nametnuce mi nekakav nacionalni interes, gdje ce sa mnom mahati u pregovrima i natezanjima. A mozda i vjerski identitet, pa ce reci, vidis bosnjaci hoce islamske zakone, vjeronauku, evolucija da se izbrise iz biologije, nema pive, nema jesti za ramazan na javnom mjestu, itd.

:lol: :lol:

Evo jos jednog seseljevca. Moderatori? :D
Ih, i to osnivac stranke. :D
Helikopter

#31 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Helikopter »

Ja cu se licno na popisu izjasniti na slijedeci nacin:

Etnicki Narod: Bosnjak
Etnicki Narodi/etnicko dvojno porijeklo, mjesoviti brakovi: -
Nacija: Bosnjak
Jezik: Bosanski
Vjeroispovjest: Islam
Drzavljanin/Drzavljanstvo: Bosna i Hercegovina
Drzavljanin/Drzavljanstvo, dvojno drzavljanstvo, drzavljanstvo dvije drzave: -

Kada odem u inostranstvo i ako me neki stranac pita ko sam reci cu da sam Bosanac zato sto dolazim iz Bosne i Hercegovine drzave mog rodjenja a ako me neko pita kojem etnickom narodu iz Bosne i Hercegovine pripadam reci cu da sam Bosnjak.

Zasto cu se izjasniti da sam i po etnickom narodu Bosnjak i po naciji Bosnjak zato sto ne zelim da se odricem svog naroda i svoje nacije Bosnjaka iz svih drzava Balkana kao i dijaspore, ne zelim da se Bosnjaci i Bosanci dijele jer na taj nacin gube i Bosnjaci i Bosanci mjesta u parlamentu drzave Bosne i Hercegovine i odlaze iz vecinskih naroda u manjinski narod sto drugim rjecima znaci da postaju mnogo slabiji faktor odbrane Bosne i Hercegovine u odnosu na dva druga naroda Srbe i Hrvate.
Dozer

#32 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by Dozer »

Etnicki Narod: Bosnjak
Etnicki Narodi/etnicko dvojno porijeklo, mjesoviti brakovi: -
Nacija: Bosnjak
Jezik: Bosanski
Vjeroispovjest: Islam
Drzavljanin/Drzavljanstvo: Bosna i Hercegovina
Jos samo kad bi imao sva ta polja ya upis na raspolaganju, mozda bi to tako i mogao, ali - nemas sva ta polja :D

Ja cu ovako:
Pitanje broj 24 glasi "Etnicko/Nacionalno izjasnjavanje".
Zaokruzicu "Etnicko" i povuci strelicu na "Ne izjasnjavam se" (NECU U @EBENI TOR, @EBLI VAS TOROVI VISE!!!!!!!!!!), onda cu zaokruziti "Nacionalno", povuci strelicu na polja za upis i upisati "Bosanskohercegovacko". Naravno, prije toga cu malo ispreskakati popisivace. Kad su ih vec poslodavci uvalili, onda nek' se i rostiljaju :)
Jezik: Bosanski (to je ionako svejedno, cak da upisem i Svahili ili Satrovacki).
karanana

#33 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by karanana »

a bit ce odvojena kategorija "etnicko" i kategorija "nacionalno"?
mostar036

#34 Re: POPIS: Nacionalnost: Bosnjak. Jezik: Bosanski

Post by mostar036 »

Može li se na popisu izjasniti jezik srpsko-hrvatski?
Locked