Popis i nacionalna odrednica
-
Zah
#51 Re: Popis i nacionalna odrednica
Pricanje nekih politicara iz RS o zelji Bosnjaka da u BiH stvore jednu naciju su najobicnije propagandne price za nacionalno zavedene i nedovoljno upucene. Kasno je za tako nesto, jer su se Srbi i Hrvati davno nacionalno odredili, ali su se blagovremeno pobrinuli da Bosnjacima zabrane nacionalno odredjene, da im ukinu bosanski jezik preimenujuci ga u sprkohrvatski. Danas su Srbi Srbi, Hrvati su Hrvati i tako ce biti dok postoji BiH. Svi pokusaji prevodjenja Srba i Hrvata u Bosance su unaprijed osudjeni na propost, pa ako neko od politicara i misli tako u sta sumnjam, onda je nedovoljno upucen u istorijsku proslost i sadasnjost.
Ja licno ne vidim razloga zasto da se ne sprovede popis. Etnicko ciscenje u RS je definitiovno zavrseno. Tamo se vise niko ne vraca niti se namjerava vratiti. I ono malo Bosnjaka i Hrvata koji sjede u Skusptini RS nemaju nikav uticaj, sve ide kako ide, jer tako hoce vecina, a oni gledaju samo svoj licni interes. Nakon ovih izbora bit ce ih jos manje, jer mnogi ljudi nece glasati.
Evo jedan komentar zasto ne popis.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=26604
Ja licno ne vidim razloga zasto da se ne sprovede popis. Etnicko ciscenje u RS je definitiovno zavrseno. Tamo se vise niko ne vraca niti se namjerava vratiti. I ono malo Bosnjaka i Hrvata koji sjede u Skusptini RS nemaju nikav uticaj, sve ide kako ide, jer tako hoce vecina, a oni gledaju samo svoj licni interes. Nakon ovih izbora bit ce ih jos manje, jer mnogi ljudi nece glasati.
Evo jedan komentar zasto ne popis.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=26604
- Air Ramiz
#52 Re: Popis i nacionalna odrednica
1. Ne treba nasjesti na cetnicku i ustasku propagandu o popisu kako je to zbog EU, ekonomije, demografije i sl. stvari. Sve se to moze postic bez izjasnjavanja o naciji. Ne jede Bosnjak vise hljeba od Srbina, ili Hrvat od Bosnjaka, tako da je podatak o naciji irelevantan za ekonomsku strategiju.
2. Jedini razlog zbog kojeg ustaske i cetnicke snage zele popis je osnova za formiranje sudske, izvrsne i zakonodavne vlasti u drzavi od opcinskog do entitetskog nivoa i konacno preuzimanje ratom okupiranih podrucja BiH. Prema aneksima ustava u blentitetima, sada se proporcionalnost obezbjedjuje prema popisu iz 1991 sve dok se Aneks VII ne implementira odnosno do novog popisa.
3. Prica o tome kako je nacionalno neizjasnjave zapravo majorizacija Bosnjaka je glupost identicna onoj o tome da zeleni trotoari ugrozavaju Srbe i Hrvate. Bosnjaci sad zive na 24% teritorije, prije rata su zivjeli na 97%, i ne vidim razloga na koji moguci nacin mogu majorizirati druga dva naroda.
4. Ona bosnjacka stranka koja podrzi legalizaciju genocida i kreiranje fasistoidnih tvorevina Herceg Bosne i RS-a u vidu popisa je potpisala svoj nestanak sa politicke scene.
5. Savjet Bosnjacima: ne slusajte "dusebriznike" ni kad vam darove nose. Sad je august 2008, a Fara Orlovic jos ima crkvu u svojoj avliji, Kotorani jos nisu vratili zemlju, a Stocani ne mogu u Dom zdravlja, nego idu u improvizovanu kucu. Ovu su primjeri koji bi se multiplicirali i u drugim mjestima ako bi osnova za drzavne strukture postao novi popis.
2. Jedini razlog zbog kojeg ustaske i cetnicke snage zele popis je osnova za formiranje sudske, izvrsne i zakonodavne vlasti u drzavi od opcinskog do entitetskog nivoa i konacno preuzimanje ratom okupiranih podrucja BiH. Prema aneksima ustava u blentitetima, sada se proporcionalnost obezbjedjuje prema popisu iz 1991 sve dok se Aneks VII ne implementira odnosno do novog popisa.
3. Prica o tome kako je nacionalno neizjasnjave zapravo majorizacija Bosnjaka je glupost identicna onoj o tome da zeleni trotoari ugrozavaju Srbe i Hrvate. Bosnjaci sad zive na 24% teritorije, prije rata su zivjeli na 97%, i ne vidim razloga na koji moguci nacin mogu majorizirati druga dva naroda.
4. Ona bosnjacka stranka koja podrzi legalizaciju genocida i kreiranje fasistoidnih tvorevina Herceg Bosne i RS-a u vidu popisa je potpisala svoj nestanak sa politicke scene.
5. Savjet Bosnjacima: ne slusajte "dusebriznike" ni kad vam darove nose. Sad je august 2008, a Fara Orlovic jos ima crkvu u svojoj avliji, Kotorani jos nisu vratili zemlju, a Stocani ne mogu u Dom zdravlja, nego idu u improvizovanu kucu. Ovu su primjeri koji bi se multiplicirali i u drugim mjestima ako bi osnova za drzavne strukture postao novi popis.
- jeza u ledja
#53 Re: Popis i nacionalna odrednica
Naravno da Dodik i slicni imaju za cilj iskoristiti novi popis da bi i politicki ponistili osnovu za formiranje vlasti baziranu na popisu iz 91-e. To ove izjave Dodika jasno govore - on cak tvrdi da je popis iz 91-e nelegitiman(?!).
No to ne znaci da se popis stanovnistva ne treba sprovesti.
Tako vazi za sve sto trazi neki narod u BiH - kao razlog za protivljenje se obavezno navode prikrivene namjere koje ce valjda unistiti ovu zemlju. Tako ako Hrvati dobiju treci entitet to ce neminovno dovesti do aparthejda, ako se izvrsi popis stanovnistva 'priznace' se rezultati genocida, ako se napravi zajednicka policija RS ce biti ugrozena, itd itd.
"Ne vjerujte 'XY' cak i kad darove nose."
Mislim da je to omiljena uzrecica vladavine straha i ksenofobije.
No to ne znaci da se popis stanovnistva ne treba sprovesti.
Tako vazi za sve sto trazi neki narod u BiH - kao razlog za protivljenje se obavezno navode prikrivene namjere koje ce valjda unistiti ovu zemlju. Tako ako Hrvati dobiju treci entitet to ce neminovno dovesti do aparthejda, ako se izvrsi popis stanovnistva 'priznace' se rezultati genocida, ako se napravi zajednicka policija RS ce biti ugrozena, itd itd.
"Ne vjerujte 'XY' cak i kad darove nose."
Mislim da je to omiljena uzrecica vladavine straha i ksenofobije.
-
Zah
#54 Re: Popis i nacionalna odrednica
Na prostorima koje danas obuhvata RS izvrsen je zlocin pa cak i genocid. To znamo svi, to znaju nasi politicari, to zna medjunarodna zajednica. Kakva je bosnjacka vlast u: Prijedoru, Banja Luci, Zvorniku, Visegradu, Foci i da ne nabrajam dalje. Nikakva. Sta ona u ovim gradovima moze uraditi za Bosnjake. Naravnbo nista. Sva korist se sastoji u tome sto su neki ljudi postali poslanici u Skupstini RS i sto primaju solidan primanja za svoje sjedenje. Istina, na nekim polozajima su Bosnjaci i Hrvati, ali to je samo formalno, o svemu odlucuju drugi.Ono sto je dobro u svemu je to, da ljudi imaju posao i pristojna primanja, nisu na zavodu za nezaposlene u FBiH ili RS.
Zbog toga treba napraviti popis i to takav da se zna koliko Srba i Hrvata nema i FBiH a koliko Bosnjaka i Hrvata u RS. Svi znamo da su Srbi pa i mnogi Hrvati odlazili po pozivu, neki po naredjenju, a neki iz straha od osvete, jer su vidjeli stradanja Bosnjaka u Sarajevu. Ostati i cekati osvetu nije zgodna stvar, jer oni znaju njihiova pravila.
Tako npr. kad je grupa od 12 rezervista iz Bos. Petrovca sjela u kapanjolu i direktno izasla na polozaj oko Bihaca, dobila je i direktan pogodak. Dvanaest rezervista je poginulo, a onda je pocela osveta. Ubijani su Bosnjaci Bos. Petrovca na njivi, putu, kucnom dvoristu-avliji, stali, i u kuci. Ukupno 53 ubijena. Slicno je bilo i i u Bos. Gradisci. U zakljucivanju svaki covjek provo polazi od svog misljenja i od svoje tradicije, pa su tako mnogi Srbi pakovali najnuznije stvari i odlazili.
Bilo kako bilo, pipis bi pokazao koga vise nema, ko se sa jednog prostora preselio na drugi, a o razlozima preseljenja valjda ce neko nekada napraviti neki dobar strucni rad ili obajviti knjigu.
Zbog toga treba napraviti popis i to takav da se zna koliko Srba i Hrvata nema i FBiH a koliko Bosnjaka i Hrvata u RS. Svi znamo da su Srbi pa i mnogi Hrvati odlazili po pozivu, neki po naredjenju, a neki iz straha od osvete, jer su vidjeli stradanja Bosnjaka u Sarajevu. Ostati i cekati osvetu nije zgodna stvar, jer oni znaju njihiova pravila.
Tako npr. kad je grupa od 12 rezervista iz Bos. Petrovca sjela u kapanjolu i direktno izasla na polozaj oko Bihaca, dobila je i direktan pogodak. Dvanaest rezervista je poginulo, a onda je pocela osveta. Ubijani su Bosnjaci Bos. Petrovca na njivi, putu, kucnom dvoristu-avliji, stali, i u kuci. Ukupno 53 ubijena. Slicno je bilo i i u Bos. Gradisci. U zakljucivanju svaki covjek provo polazi od svog misljenja i od svoje tradicije, pa su tako mnogi Srbi pakovali najnuznije stvari i odlazili.
Bilo kako bilo, pipis bi pokazao koga vise nema, ko se sa jednog prostora preselio na drugi, a o razlozima preseljenja valjda ce neko nekada napraviti neki dobar strucni rad ili obajviti knjigu.
-
Frankyee
#55 Re: Popis i nacionalna odrednica
Popisa ce biti 2011 i to sa pitanjem o nacionalnom opredjeljenju, i to zbog toga sto to hoce Dodik. Jedini politicar u ovoj BiH koji uradi ono sto kaze i koji ima mogucnosti da svoje izjave sprovede u dijelo.
Haris i Tihic mogu da pricaju sta hoce njih niko ni za sta ne pita jer su prevrtljivi i bez kicme. Oni vise nikakav uticaj nemaju na nivou BiH.
Haris i Tihic mogu da pricaju sta hoce njih niko ni za sta ne pita jer su prevrtljivi i bez kicme. Oni vise nikakav uticaj nemaju na nivou BiH.
- cyprus
#56 Re: Popis i nacionalna odrednica
Živjeli Latići. Jesu to oni lično provodili popis pa znaju da je umanjeno?http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=26604
...Ali, s obzirom da narod čija populacija broji natpolovičnu većinu ima pravo na nacionalnu državu, komunistički režim je pod utjecajem velikosprskih hegemonista ležirao popis 1991., te umanjio broj Bošnjaka za nekoliko procenata...
A moram priznat da ne razumjem baš najbolje šta ovo značiAir Ramiz wrote:3. Prica o tome kako je nacionalno neizjasnjave zapravo majorizacija Bosnjaka je glupost identicna onoj o tome da zeleni trotoari ugrozavaju Srbe i Hrvate. Bosnjaci sad zive na 24% teritorije, prije rata su zivjeli na 97%, i ne vidim razloga na koji moguci nacin mogu majorizirati druga dva naroda.
-
dalinton
#57 Re: Popis i nacionalna odrednica
Država mora biti nečija inače ne bi ni postojale. Ovo je država Srba, Bošnjaka i Hrvata. Nije tu ništa diskriminatorsko, to je normalno. Diskriminacija je to što nama ne daju ni da autom uđemo u EU.popajic wrote:Zar ovo nije diskriminatorski dio ustava? Famozna 3 imaju privilegije,ostali mars u misiju rupu !
Narod bira predstavnike vlasti upravo zato da se ne bi pitao za svaku stvar. Gdje piše da se narod trebao izjasniti o Ustavu ? Narod na izborima daje saglasnost političarima da odlučuju u ime njega.Zar ovo nije najveci problem? Ustav republike BIH je promijenjen bez ikakve saglasnosti njenin naroda.
Ni pomislio nije niko(!?) da se pri donosenju novog ,tzv. mirovnog,ispostuje stari tada vazeci.
Na nase oci ga prekrsise pod plastom neophodnog mira.I podijeli se drzava.A mir...tacno,ne puca se...
Uzgred,ja bio i ostao Bosanac - bez ikakvih privilegija
Što se tiče popisa... Vidim da će ga u najgorem sličaju bar biti u RS. Bez popisa FBiH će imati jedan problem više.
- Real Khan
#58 Re: Popis i nacionalna odrednica
@dalintone, pa jesam li ti ranije rekao da pročitaš koju knjigu, neće te ujesti bolan nebio! Tačno je da političko predstavljanje postoji upravo zbog činjenice da je nemoguće pitati sve građane o svim stvarima (mislim na one dnevne, obične, tehničke, itd). Međutim, ustav države zahtjeva potpuni legitimitet zato što iz njega svoju snagu crpe svi ostali niži pravni akti (zakoni). Upravo zbog te činjenice, ustav se smatra izuzetno važnim, najvažnijim pitanjem o kojem svoju riječ trebaju da daju svi građani. Zato se u većini (demokratskih) zemalja insistira na REFERENDUMU o ustavu. Šta misliš zašto EU još uvijek nema svoj ustav? Pa upravo zbog činjenice da u nekim zemljama građani nisu dali saglasnost (bez obzira na činjenicu da su njihovi političari vatreno zagovarali usvajanje Ustava EU). Ozbiljno ti kažem, pročitaj koju knjigu i nećeš se više toliko provaljivati po ovom forumu. I nemoj bolan gutati sve što ti Dodik servira, jer ni on nije svjestan svoje besvijesti...dalinton wrote:Država mora biti nečija inače ne bi ni postojale. Ovo je država Srba, Bošnjaka i Hrvata. Nije tu ništa diskriminatorsko, to je normalno. Diskriminacija je to što nama ne daju ni da autom uđemo u EU.popajic wrote:Zar ovo nije diskriminatorski dio ustava? Famozna 3 imaju privilegije,ostali mars u misiju rupu !Narod bira predstavnike vlasti upravo zato da se ne bi pitao za svaku stvar. Gdje piše da se narod trebao izjasniti o Ustavu ? Narod na izborima daje saglasnost političarima da odlučuju u ime njega.Zar ovo nije najveci problem? Ustav republike BIH je promijenjen bez ikakve saglasnosti njenin naroda.
Ni pomislio nije niko(!?) da se pri donosenju novog ,tzv. mirovnog,ispostuje stari tada vazeci.
Na nase oci ga prekrsise pod plastom neophodnog mira.I podijeli se drzava.A mir...tacno,ne puca se...
Uzgred,ja bio i ostao Bosanac - bez ikakvih privilegija
Što se tiče popisa... Vidim da će ga u najgorem sličaju bar biti u RS. Bez popisa FBiH će imati jedan problem više.
-
dalinton
#59 Re: Popis i nacionalna odrednica
Vjerujem ja da se u nekim zemljama o Ustavu glasa na referendumu, možda i u većini zemalja ali mi spadamo u onu manjinu u kojoj nije i neće jer bi dva naroda mogla preglasati jedan.Real Khan wrote:Zato se u većini (demokratskih) zemalja insistira na REFERENDUMU o ustavu.
- Real Khan
#60 Re: Popis i nacionalna odrednica
Pa ne bih se složio da svi pojedinci unutar istog naroda razmišljaju na isti način... ako je tako onda stvarno nema pomoći ovim ludima. Ako aludiraš na onaj referendum o nezavisnosti, ja sam lično vidio mnoge Bošnjake i Hrvate kako nisu htjeli glasati za nezavisnost (jednostavno ih je bolila neka stvar) a sa druge strane sam na biralištu vidio mnoge svoje prijatelje Srbe koji su glasali za nezavisnost. Vidiš, zvanična srpska politika kaže kako su svi Bošnjaci i Hrvati glasali, a Srbi nisu. I što je najgore, ljudi poput tebe i mnogih drugih, vjeruju u tu priču, onako bjanko i bez provjere...dalinton wrote:Vjerujem ja da se u nekim zemljama o Ustavu glasa na referendumu, možda i u većini zemalja ali mi spadamo u onu manjinu u kojoj nije i neće jer bi dva naroda mogla preglasati jedan.Real Khan wrote:Zato se u većini (demokratskih) zemalja insistira na REFERENDUMU o ustavu.
- vee-jay
#61 Re: Popis i nacionalna odrednica
Istina! Na ovu temu se nema sta vise reci.zgembo_sa wrote:I onda realno da podijelimo drzavu i mirna Bosna, tj. ono sto od nje ostane... Jel tako? Tako je...komi wrote:mi smo poligon za svjetska ludila
pa majku mu popis se radi poslije svakog rata
ne da bi nagradio zločince nego da bi se sagledalo realno stanje na terenu...
Popis moze, al bez nacionalnosti i vjere... Naglabajte koliko hocete, ali tako ce bit, jer je jedino takav kompromis realan.
- Fair Life
#62 Re: Popis i nacionalna odrednica
Za ujedinjene narode sam ranije slusao od osoba slicnih tebi. A... o Ujedinjenim Nacijama sam cak znao ponesto naci i za procitati kojekuda.Sliver wrote:A u cemu je razlika izmedju nacije i naroda???? Pa to su sinonimi jarane, jesi li ikada cuo za Ujedinjene Narode, tj Ujedinjene Nacije??? Doduse ima i dosta definicija koje to razlikuju, ali sve je opet stvar opsteg razumjevanja, jer nikada ti termini nisu definisani.Fair Life wrote:Nacija... ne narod, NACIJAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!
-
dalinton
#63 Re: Popis i nacionalna odrednica
Meni ne treba potvrda da je crno crno bez obzira ako ima par bijelih mrvica. Znamo svi da je bilo i da ima i sad tzv. "Alijinih Srba" ali oni su minorna manjina u poređenju sa ostalim narodom koji se koliko se sjećam borio za RS. Nemoj mi reći da su pojedini Srbi danas glasali za nezavisnost unitarne BiH a sutra uzeli pušku i ratovali protiv nezavisnosti unitarne BiH.Real Khan wrote:I što je najgore, ljudi poput tebe i mnogih drugih, vjeruju u tu priču, onako bjanko i bez provjere...
- Hodidjed
#64 Re: Popis i nacionalna odrednica
Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.dalinton wrote:Meni ne treba potvrda da je crno crno bez obzira ako ima par bijelih mrvica. Znamo svi da je bilo i da ima i sad tzv. "Alijinih Srba" ali oni su minorna manjina u poređenju sa ostalim narodom koji se koliko se sjećam borio za RS. Nemoj mi reći da su pojedini Srbi danas glasali za nezavisnost unitarne BiH a sutra uzeli pušku i ratovali protiv nezavisnosti unitarne BiH.Real Khan wrote:I što je najgore, ljudi poput tebe i mnogih drugih, vjeruju u tu priču, onako bjanko i bez provjere...
Sta to govori o Bosanskim Srbima?
Ja ih znam dosta koji su glasali za BIH 1992, i koji su ostali u Armiji BIH, a da bi ih njihovi sunarodnjaci "sa druge strane" osudili kao izdajnike srpskog naroda i kao Alijine Srbe. Sramota.
Po meni su takvi srbi, izdajnici Bosne jer u njoj su se rodili i zivjeli.
-
dalinton
#65 Re: Popis i nacionalna odrednica
Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.Hodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
Sta to govori o Jugoslovenskim muslimanima ?
- fantom slobode
#66 Re: Popis i nacionalna odrednica
Svajcarska postoji, gdje je ta Jugoslavija, sta to govori o tebi?dalinton wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.Hodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#67 Re: Popis i nacionalna odrednica
ja voljem ženmske šta to govori o menifantom slobode wrote:Svajcarska postoji, gdje je ta Jugoslavija, sta to govori o tebi?dalinton wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.Hodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
- Hodidjed
#68 Re: Popis i nacionalna odrednica
Interesantnan podatak (ne pitajte me gdje i kako sam do ovoga dosao)
2006-e godine je izvrsen popis stanovnistva na opcinskim nivoima (po onome sta imaju u knjigama).
Novo stanje izgleda ovako:
Hrvati 10% (toliko ih je bilo i prije rata, a nesta kukaju)
Muslimani 35% (prije rata 44%) - realno stanje nakon egzodusa i genocida
Srbi 40% (prije rata 35%) - realno stanje nakon naseljavanja Srba iz Hrvatske i Kosova i nedozivljenog genocida niti egzodusa
Ostali 10% (i prije i poslije rata isto)
Bosanci - oni koji se tako izjasnjavaju, a svrstani su pod "ostale", cine blizu 10%
Crnogorci, Albanci, Cesi, Poljaci, Ukrajinci (ovi su stali na stranu Srba u ratu 1992-95), talijani i drugi (oko 2.5%)
Karadzicevim Srbima aferim. Jos jedan rat i nece biti ni muslimana ni bosanaca u BIH.
2006-e godine je izvrsen popis stanovnistva na opcinskim nivoima (po onome sta imaju u knjigama).
Srbi 40% (prije rata 35%) - realno stanje nakon naseljavanja Srba iz Hrvatske i Kosova i nedozivljenog genocida niti egzodusa
Bosanci - oni koji se tako izjasnjavaju, a svrstani su pod "ostale", cine blizu 10%
Crnogorci, Albanci, Cesi, Poljaci, Ukrajinci (ovi su stali na stranu Srba u ratu 1992-95), talijani i drugi (oko 2.5%)
Karadzicevim Srbima aferim. Jos jedan rat i nece biti ni muslimana ni bosanaca u BIH.
-
dalinton
#69 Re: Popis i nacionalna odrednica
Nacionalnost (sinonimi: narodnost, etnicitet) prema definiciji i korištenju u centralnoj i istočnoj Evropi je pripadnost etničkoj grupi unutar određene države. Nacionalnost prema definiciji zapadnih zemalja je pravni odnos između osobe i države.Sliver wrote:Ono sto ti zelim reci jeste, da ne napadas druge koji drugacije tumace ta dva termina, jer postoje 2 tumacenja
- fantom slobode
#70 Re: Popis i nacionalna odrednica
Da u tvom srcu ima mjesta za sve njih, tvoja ljubav je neogranicena i spremna na zrtve (bilo one plave, brinete, crnke ili ofarbane).pici wrote: ja voljem ženmske šta to govori o meni
- Hodidjed
#71 Re: Popis i nacionalna odrednica
Ti si meni KINGpici wrote:fantom slobode wrote:ja voljem ženmske šta to govori o meniHodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
Svajcarska postoji, gdje je ta Jugoslavija, sta to govori o tebi?
- Hodidjed
#72 Re: Popis i nacionalna odrednica
Eih jarane. Pa nemoj na pitanje odgovarati pitanjem.dalinton wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.Hodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
-
dalinton
#73 Re: Popis i nacionalna odrednica
Hoćeš odgovor. Srbi su bili odani svojoj državi Jugoslaviji. Vi ?Hodidjed wrote:Eih jarane. Pa nemoj na pitanje odgovarati pitanjem.dalinton wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.Hodidjed wrote:Talijani, Francuzi i Nijemci koji zive u Svicarskoj su lojalni Svicarskoj i ne postoji nista na svijetu da ih navede protiv Svicarske.
- Real Khan
#74 Re: Popis i nacionalna odrednica
E, vidiš, neću te pitati jer ja znam da si došao do ovih (pogrešnih) podataka u Vladi RS-a... Vidio sam tamo ovakve nebuloze pa zato znam porijeklo tih informacija. Međutim, etnička slika je trenutno sasvim drugačija. Bošnjaka ima skoro 60%, jer se more Srba i Hrvata iselilo za Srbiju, Hrvatsku i treće zemlje... Sa druge strane, mnogo Bošnjaka se vratilo u BiH (i to sa novcima) i taj trend raste.Hodidjed wrote:Interesantnan podatak (ne pitajte me gdje i kako sam do ovoga dosao)
RS je već provela interni popis stanovništva 2001. i došli su do poražavajućih pokazatelja (nisu smjeli zadugo izaći u javnost dok nisu frizirali podatke u Zavodu za statistiku). Naime, iz pouzdanih izvora sam saznao da tada u RS-u jedva da je bilo 1 milion Srba... a sada ih je još manje.
- fantom slobode
#75 Re: Popis i nacionalna odrednica
Ova je meni najbolja, gdje ta drzava?????dalinton wrote:
Hoćeš odgovor. Srbi su bili odani svojoj državi Jugoslaviji. Vi ?