Popis dijaspore

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
muminovic

#51 Re: Popis dijaspore

Post by muminovic »

Super, dobro je da si popunio!
uglavnomja

#52 Re: Popis dijaspore

Post by uglavnomja »

kod mene se nije mogao odstampati :shock:

sa 2 kompa, na printeru koji perfektno printa, kopira, skenira .... neka jebada sa stranicom ....

ali ne za mene, mene su moji popisali dole. ja spadam u one kratko odsutne :D

inace, bosanac :D
Keiko

#53 Re: Popis dijaspore

Post by Keiko »

Ja se popisah u 2001 i 2011. :mrgreen:
mu_jo

#54 Re: Popis dijaspore

Post by mu_jo »

antonija

#55 Re: Popis dijaspore

Post by antonija »

Iskreno, pozitivno sam iznenadjena broj bosnjaka u FBiH i BiH...

ALi me iskreno cudi jako mali broj Srba u FBiH, naime samo ih je 95.000

Po popisu iz 1991 samo ih je u Sarajevu bilo cca 170.000

Haman su se svi odselili u entitet RS ili Srbiju, ili neke trece zemlje
Googlerica

#56 Re: Popis dijaspore

Post by Googlerica »

Obicna manipulacija,sve tri strane imaju svoju dijasporu,i eto ,popis dijaspore ce poboljsati zivot !

Dijaspora ne bi ni trebala ucestovati u popisu jer ne zivi u BiH

a puno osoba (povratnici) zive u BiH imaju strani pasos

Popis stanovnistva je farsa,na koju narod ocevidno lako nasjedne ,jer bitnije je biti etnicar i siromasan ( na svim nivoima)
antonija

#57 Re: Popis dijaspore

Post by antonija »

Ali pazi sad, npr u FBiH se u svim budzetskim tijelima uposljavalo proporcionalno popisu stanovnistva iz 1991 godine.

Sada taj popis nije ni blizu sto se brojeva tice, srba je oko 4% samo, a do sad su ih primili toliko u institucije, da se nijedan srbin vise nece moci zaposliti u narednih 40 godina, jer je u FBiH 1991 godine zivjelo procentualno i brojcano kud i kamo vise srba.

Dakle govorim o svim tijelima na budzetskim "jaslama", svi su zaposljavali sukladno popisu iz 1991.g.
Salcho

#58 Re: Popis dijaspore

Post by Salcho »

upravo tako, slazem se u potpunosti, bit ce tesko da se bilo koji Srbin zaposli u institucije u FBiH, jer su do sada bili zaposljavani po popisu iz 1991 godine, a sada kako stvari stoje puno ih je manje, tako da ih je primljeno po srazmjeru sa tim popisom, sto znaci da ce naredna desetljeca biti uskracena radna mjesta Srbima u FBiH... imamo problem sada...
Keiko

#59 Re: Popis dijaspore

Post by Keiko »

Salcho wrote:upravo tako, slazem se u potpunosti, bit ce tesko da se bilo koji Srbin zaposli u institucije u FBiH, jer su do sada bili zaposljavani po popisu iz 1991 godine, a sada kako stvari stoje puno ih je manje, tako da ih je primljeno po srazmjeru sa tim popisom, sto znaci da ce naredna desetljeca biti uskracena radna mjesta Srbima u FBiH... imamo problem sada...
Imamo mi problem odavno... srz problema nije u tome koliko je ovih ili onih zaposleno ili koliko ce se zaposlit'. Problem je u zaposljavanju po nacionalnoj liniji umjesto po obrazovanju, iskustvu i sposobnosti. End of.
suzzy_q

#60 Re: Popis dijaspore

Post by suzzy_q »

Keiko wrote:
Salcho wrote:upravo tako, slazem se u potpunosti, bit ce tesko da se bilo koji Srbin zaposli u institucije u FBiH, jer su do sada bili zaposljavani po popisu iz 1991 godine, a sada kako stvari stoje puno ih je manje, tako da ih je primljeno po srazmjeru sa tim popisom, sto znaci da ce naredna desetljeca biti uskracena radna mjesta Srbima u FBiH... imamo problem sada...
Imamo mi problem odavno... srz problema nije u tome koliko je ovih ili onih zaposleno ili koliko ce se zaposlit'. Problem je u zaposljavanju po nacionalnoj liniji umjesto po obrazovanju, iskustvu i sposobnosti. End of.
U drzavne institucije se uopste ne zaposljava po obrazovanju, iskustvu i sposobnosti.

Nego iskljucivo po steli, ili ko plati za posao u novcu.
matic.ivan

#61 Re: Popis dijaspore

Post by matic.ivan »

pa 1992 godine je bilo vise srba u Sarajevu, nego sada u cijeloj FBiH, ljudi su sto otisli u Srbiju, sto u RS, sto u dijasporu...
Post Reply