Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

komentar

#51 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by komentar »

Jako je simptomatično da na televiziji u privatnom vlasništvu dovedu jednu priprostu ravaku koja seksipilnim potezima privlači pažnju tokom izvještačene vremenske prognoze i pri tom svima u lice servira čistu EKAVICU.

Ako smo se prije rata borili svim sredstvima protiv srpske kolonizacije zašto nam sad srpske prostitutke ovdje šire svoj nacionalizam i ideologiju.

Ako je Bosna onda samo može po bosanskim pravilima - tako su meni rekli u grčkoj (u grčkoj samo po grčki, u irskoj samo po irski itd itd).

Kome se ne sviđa - nek ne dolazi.
nosara

#52 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by nosara »

komentar wrote:Jako je simptomatično da na televiziji u privatnom vlasništvu dovedu jednu priprostu ravaku koja seksipilnim potezima privlači pažnju tokom izvještačene vremenske prognoze i pri tom svima u lice servira čistu EKAVICU.

Ako smo se prije rata borili svim sredstvima protiv srpske kolonizacije zašto nam sad srpske prostitutke ovdje šire svoj nacionalizam i ideologiju.

Ako je Bosna onda samo može po bosanskim pravilima - tako su meni rekli u grčkoj (u grčkoj samo po grčki, u irskoj samo po irski itd itd).

Pa stisaj ton... Vidim, nije ti mrsko pogledat... :-)

Btw, nacuh da zaba ima par fakulteta... Cudna neka rava...? :D

Pade mi na glavu... Sta cemo sa bracom iz Novi Pazar...? Ekavica, a nisu rave...
karanana

#53 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by karanana »

komentar wrote:Jako je simptomatično da na televiziji u privatnom vlasništvu dovedu jednu priprostu ravaku koja seksipilnim potezima privlači pažnju tokom izvještačene vremenske prognoze i pri tom svima u lice servira čistu EKAVICU.

pa pola ti sarajeva prica ekavicom a to ti ne smeta, ali ti smeta ravaku na televiziji. sto se mene tice ja bih volio da nam posalju vagone onakvih ravaku.
palermo

#54 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by palermo »

Jes bogami, kad onim maznim glasom kaže, vreme će sutra biti sunčano, namah mi se ukaže kolonizacija i poželim biti od nje koloniziran......
komentar

#55 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by komentar »

nosara wrote:

Pa stisaj ton... Vidim, nije ti mrsko pogledat... :-)

Btw, nacuh da zaba ima par fakulteta... Cudna neka rava...? :D
Pa to što OBN radi i njihova žaba je kršenje zakona. U FBiH ako se ne varam je zvaničan bosanski i hrvatski jezik.
A na njenom primjeru se može učiti kako srbi svoje rave koriste kao ambasadorice.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

ne vole ekavicu u Irskoj, štaš...
komentar

#57 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by komentar »

karanana wrote:

pa pola ti sarajeva prica ekavicom a to ti ne smeta, ali ti smeta ravaku na televiziji. sto se mene tice ja bih volio da nam posalju vagone onakvih ravaku.
iš pola, šta pola, u narednom postu će biti 99% ma šta 99% uvek se pričalo u Še-er Saraevu vako bre
convict

#58 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by convict »

ne znam zašto, ali kad gledam njenu prognozu nikad ne zapamtim kakvo će vrijeme biti :-)
Mojo

#59 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Mojo »

Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Fakat i definitivno nisi dobar. Rat je očigledno ostavio vidljive tragove na tebi ili je to kućni (ne)odgoj i (ne)obrazovanje. Zavisno od tvog godišta, naravno.
Elem, Sarajevo nikada nije bilo ni Bošnjačko, ni Srpsko, ni Hrvatsko, ni Sejdićevo. To što su sada Bošnjaci dominantni u tolikoj mjeri da ti na prste možeš prebrojati pripadnike drugih vjera na visokim mjestima rezultat je politike koja je godinama razarala ovaj grad (državu) i još uvijek to radi, očigledno.
Na žalost, dolaze generacije koje su odrasle u nakaradnoj postavci stvari, pa tu devijaciju smatraju normalnom.
Ne pomenuh u ovom postu svu grozotu i užas stanja mozga koji deklariše ljude po imenima.
Jadni svi mi.
jeza u ledja

#60 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by jeza u ledja »

"Veceras u velikoj Srbiji nevreme, pardon...veliko nevreme u Srbiji....."

Stop srpskoj ideologiji!
kokuz_sa

#61 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Chmoljo wrote:
kokuz_sa wrote:prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
a prije grka bio TURCIN radnici ga zvali cifut(jer je bio skrtica)
mda, brko je bio prije dvije godine :mrgreen:
jes jes..brko je legenda pogotovo kad te uhvati da vani zvaces sendvic jer nemad vremena otic do restorana :D
on i njegova tojota kad se voza :D
Last edited by kokuz_sa on 07/01/2011 21:19, edited 1 time in total.
komentar

#62 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by komentar »

alternativni wrote:
komentar wrote:U FBiH ako se ne varam je zvaničan bosanski i hrvatski jezik.
A na njenom primjeru se može učiti kako srbi svoje rave koriste kao ambasadorice.
Varas se jarane, varas.

Ova druga recenica :-) (sjeti se da je Selma Bajrami gostovala po Srbiji)
Ok "jarane", daj mi navedi koji su to zvanični jezici u BIH te u FBiH te na kraju u kantonu Sarajevo?????
nosara

#63 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by nosara »

komentar wrote:
alternativni wrote:
komentar wrote:U FBiH ako se ne varam je zvaničan bosanski i hrvatski jezik.
Varas se jarane, varas.

Ok "jarane", daj mi navedi koji su to zvanični jezici u BIH te u FBiH te na kraju u kantonu Sarajevo?????
Fulio si bit...

Svako govori onako kako zna, pa i u medijima, posebno privatnim... Veca je steta kad mi neko plasira neistinu na cistom bosanskom, nego kad mi neka riba, koju i ne gledam, jer me iritira, prognozira vrijeme na nekakvoj parodiji srpskog...
lerdi

#64 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by lerdi »

Koja je ovo po redu? 9., 10. :?
Been

#65 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Been »

Ti kupo-prodaju poslovnih objekata porediš sa agresijom i ubijanjem civila ??

:run:
kokuz_sa

#66 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by kokuz_sa »

nosara wrote:
komentar wrote:
alternativni wrote: Varas se jarane, varas.

Fulio si bit...

Svako govori onako kako zna, pa i u medijima, posebno privatnim... Veca je steta kad mi neko plasira neistinu na cistom bosanskom, nego kad mi neka riba, koju i ne gledam, jer me iritira, prognozira vrijeme na nekakvoj parodiji srpskog...
u nasim medijima se prica
hiljadu devesto devedeset osme godine ste prodali 30 tisuca ploca
doticni novinari sa OBN-a..tj ako se to moze kazat novinari :lol:
lerdi

#67 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by lerdi »

Joj najsmješniji su mi komentari na temu jezika. Svi isti pričaju, a ubiše se govoreći da je različit. :lol:
nosara

#68 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by nosara »

kokuz_sa wrote: u nasim medijima se prica
hiljadu devesto devedeset osme godine ste prodali 30 tisuca ploca
doticni novinari sa OBN-a..tj ako se to moze kazat novinari :lol:
Nema veze s temom, ali na obn-u sam cuo i gore pizdarije...
komentar

#69 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by komentar »

Hmm
da pokraj rave-ambasadorice a OBN spomenem i Tempo:

Ofirno je do bola da su unajmili prodavačice koje imaju na tag-ovima bošnjačka imena da rade za kasama ne bi li se uvukli kupcima iz Federacije...

jadno
veliki_fabio

#70 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by veliki_fabio »

da je tema postavljena o "nekakvim muslimanima" bila bi zakljucana a autor baniran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#71 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

veliki_fabio wrote:da je tema postavljena o "nekakvim muslimanima" bila bi zakljucana a autor baniran.
još jednom prokomentariši moderiranje i ti ćeš biti baniran. :)
Chmoljo wrote:
karanana wrote:a oni otamo jedva cekaju da vide ovakve teme i da citiraju samo recimo prvi post ove teme. sutra u glasu srpske: bosnjaci na pravoslavni bozic pozivaju na kristalnu noc u sarajevu.
ovo je odlična tema na kojoj će se vidjeti kako ljudi po Sa razmišljaju o ovakvim suludim konstrukcijama. naravno da će biti zaključana na kraju :)
BIONA

#72 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by BIONA »

Dolazi nam Brega :D
Jel to obrisana tema jer vidim da je nema? :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#73 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by -LIBERO- »

BIONA wrote:Dolazi nam Brega :D
Ih sta si propustio...15 stranica za samo par sati :D

Evo sad i ekavica smeta :D . To na televiziji svak mora imati naglasak zemlje u kojoj je ta TV kuca registrovana.
E ovo nije ni sovinizam,ovo je cisti idiotluk :lol:

Al' hajd' covjek se moze i nasmijat,ovakve teme postaju i humoristicne :dance: :mrgreen: :sax: :lol:
BIONA

#74 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by BIONA »

Kad bi se opet otvorila tema o Bregi, bilo bi 30 stranica za sat vremena :D :D
cyprus

#75 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by cyprus »

-LIBERO- wrote:
BIONA wrote:Dolazi nam Brega :D
Ih sta si propustio...15 stranica za samo par sati :D
Pih, jbt, prespavah :(
Locked