Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

potpuni stranac

#26 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by potpuni stranac »

kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...

U biznisu nema srbin, hrvat, bosnjak ... U biznisu je samo jedan jezik.. a to je jezik novca... :oops:

:roll:
iz tvog posta izbija nepoznavanje modernog kolonijalizma.
osa

#27 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by osa »

potpuni stranac wrote:
osa wrote:
Država wrote:Nije mi namjera zvučati kao Hitler, ali nešto mi dosadilo da se beskrajno pravdam dok mi ispred nosa uzimaju ono što vrijedi.
tko tebi brani da uzmeš to što vrijedi, platiš više i stvar riješena....
tako zbori kad budete rasprodavali otoke, morsku obalu i sl.
da ja imam otok, davno bi već bio na tržištu, stranci se pokazaše boljim privrednicima od domaćih, u svakom pogledu....
potpuni stranac

#28 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

osa wrote:[

da ja imam otok, davno bi već bio na tržištu, stranci se pokazaše boljim privrednicima od domaćih, u svakom pogledu....
šta da ti kažem, osim

http://www.youtube.com/watch?v=ToTk5B4_ZAQ
HAVANA

#29 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by HAVANA »

Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Image
JThomas

#30 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by JThomas »

ja sam po nacionalšovinističkom ključu pola srbin, gdje da stanem u red da i meni nešto poklone...?
USAblues

#31 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by USAblues »

kockica_kockica wrote:Naslov teme je ogavan i totalno neprimjeren tematici o kojoj se govori...

U biznisu nema srbin, hrvat, bosnjak ... U biznisu je samo jedan jezik.. a to je jezik novca... :oops:

:thumbup:
TheWatcher

#32 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by TheWatcher »

Država wrote:Nije mi namjera zvučati kao Hitler, ali nešto mi dosadilo da se beskrajno pravdam dok mi ispred nosa uzimaju ono što vrijedi.
nesta ne vidjeh da si spomenuo/la Bristol i BBI a da ne nabrajam druge :skoljka:
kockica_kockica

#33 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by kockica_kockica »

potpuni stranac wrote:

:-) blago nama na tebi i drzavi... vi cete nas u sve uputiti :oops: Am I right???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HAVANA

#34 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by HAVANA »

JThomas wrote:ja sam po nacionalšovinističkom ključu pola srbin, gdje da stanem u red da i meni nešto poklone...?

Nema reda,vi polovnjaci ste ga svudje popushili :skoljka: :lol: serem im se na ključ
potpuni stranac

#35 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

kockica_kockica wrote:
potpuni stranac wrote:

:-) blago nama na tebi i drzavi... vi cete nas u sve uputiti :oops: Am I right???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
noup, škola se plaća. :skoljka:
kockica_kockica

#36 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by kockica_kockica »

potpuni stranac wrote:
noup, škola se plaća. :skoljka:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

necu nista reci :oops:
radostan dan

#37 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by radostan dan »

Država wrote:Mislim da bi bilo lijepo da malo obratimo pažnju na neke stvari koje nam se ispred nosa dešavaju. Naime, sve više poslovnih subjekata u Sarajevu prelazi u ruke Srba a sa druge strane stalno imamo optužbe kako smo mi neki Teheran i slično. Koliko ja imam informacija, sve je počelo odmah nakon rata kada je dozvolu za rad u Sarajevu dobila TV PINK. Nakon toga je otvoren "Interex" (u vlasništvu Srbina), potom je prodat Holliday Inn (takođe Srbinu), zatim je tvornicu namještaja "Standard" kupio Mišković, , nakon toga im je prodat OBN (odmah su doveli novinara Vanju Bulića da radi neki talk show)a kako čujem i taj neki veliki restoran u ALTI je u vlasništvu nekog Srbina iz Beograda. Takođe sam čuo da je prvi čovjek COCA-COLA-e za BiH neki Srbin. Znam da ekonomija ne poznaje nikakve granice (posebno nacionalne), ali čini mi se da se dešava neka svojevrsna ofanziva na Sarajevo u kojoj se mi stalno pravdamo da nismo Teheran, a da bismo to dokazali, sve što je vrijedno prodajemo (čitaj poklanjamo) Srbima. Šta vi mislite o tome?

Nema stari, gotovi smo. Još nam i Bregu vraćaju. Bez gitare, a sa dragačevskom trubom. Kukala nam majka.
:mrgreen:
:sax:
radostan dan

#38 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by radostan dan »

dupli :run:
Last edited by radostan dan on 07/01/2011 19:49, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by -LIBERO- »

A sta predlazes kao kontraofanzivu ? Da uvedemo da Srbi nose zuti povez oko ruke da ih lakse prepoznajemo?

Il' da napavimo reprizu "kristalne noci" pa da slupamo sve to sto je u vlasnistvu Srba u Sarajevu??'
klixober

#40 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by klixober »

-LIBERO- wrote:A sta predlazes kao kontraofanzivu ? Da uvedemo da Srbi nose zuti povez oko ruke da ih lakse prepoznajemo?

Il' da napavimo reprizu "kristalne noci" pa da slupamo sve to sto je u vlasnistvu Srba u Sarajevu??'
Nije losa ideja. :D
Tema sa ovakvim naslovom bi trebala pod kljuc.
Meni se prvom ne svida sto u centru grada ne mogu da kupim Vispak cokoladu ili cak Sarajevsko pivo,a nema kakvih proizvoda nema susjednih zemalja,medutim tema je tendenciozna i pogresno postavljena.
detroit-mercy

#41 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by detroit-mercy »

Hebote, ja mislio rat poceo pa reko da pocnem odmascivati ono sto se u mast uvaljalo pa na tavan zastekalo :mrgreen: .
hercegovac_pravi

#42 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by hercegovac_pravi »

radostan dan wrote:

Nema stari, gotovi smo. Još nam i Bregu vraćaju. Bez gitare, a sa dragačevskom trubom. Kukala nam majka.
:mrgreen:
:sax:
Uff kad pođe diplat po Marindvoru :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

convict wrote:
Prvo, sve i da je istina sve što si napisao, to nema nikakve veze. Normalno je da bilo ko može pokrenuti biznis tamo gdje ima interesa, a tvoje je pravo kao kupca da biraš hoćeš li ići njemu ili negdje drugo. Na kraju krajeva, zarađene pare kroz PDV i doprinose na plate idu u budžete u BiH. Možda da prestanemo golfove kupovati zato što su nas Nijemci ugnjetavali u drugom svjetskom ratu?

Drugo, naveden je niz neistina. Interex je francuski lanac trgovina Inter Marche (ne znam ko je direktor, ostavljam mogućnost da je Srbin). Restoran Vapiano je franšiza njmečke firme, kao što je McDonalds američki (opet ostavljam mogućnost da franšizu plaća Srbin). Treće, na čelu Coca-cole je trenutno Rumun i Coca-cola je globalna firma u kojoj rade ljudi iz cijelog svijeta, smiješno je Coca-coli imputirati neko srpstvo.

Treće, dugo gluplji post ne vidjeh, sad mi je krivo što sam krenuo da odgovorim.
samo da se referišem na ovo, a i da imam temu u "svojim postovima"... :mrgreen:

elem, zar nije na čelu Coca-Cole Grk? budući da je naša Cola dio Helenic grupacije...
Chmoljo

#44 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

komeba wrote:
Nije losa ideja. :D
Tema sa ovakvim naslovom bi trebala pod kljuc.
Meni se prvom ne svida sto u centru grada ne mogu da kupim Vispak cokoladu ili cak Sarajevsko pivo,a nema kakvih proizvoda nema susjednih zemalja,medutim tema je tendenciozna i pogresno postavljena.
ma bi, trebalo bi ključati, ali neka malo... neka se ljudi ispušu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
karanana

#45 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by karanana »

a oni otamo jedva cekaju da vide ovakve teme i da citiraju samo recimo prvi post ove teme. sutra u glasu srpske: bosnjaci na pravoslavni bozic pozivaju na kristalnu noc u sarajevu.
Chmoljo

#46 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

karanana wrote:a oni otamo jedva cekaju da vide ovakve teme i da citiraju samo recimo prvi post ove teme. sutra u glasu srpske: bosnjaci na pravoslavni bozic pozivaju na kristalnu noc u sarajevu.
ovo je odlična tema na kojoj će se vidjeti kako ljudi po Sa razmišljaju o ovakvim suludim konstrukcijama. naravno da će biti zaključana na kraju :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Truba »

hoće državu sa srbima
a neće da ljudi u sarajevu pokreću biznise :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?

LOGIKA???
PAMET???
kokuz_sa

#48 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by kokuz_sa »

prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
a prije grka bio TURCIN radnici ga zvali cifut(jer je bio skrtica)
nosara

#49 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by nosara »

kokuz_sa wrote:prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
Sve Srbin do Srbina... :-)

Ko ce izdrzat ovu ovanzivu...? :lol:
Chmoljo

#50 Re: Ponovo srpska ofanziva na Sarajevo

Post by Chmoljo »

kokuz_sa wrote:prvi covjek Coca Cole je Mirce Draja-Rumun..prije njega bio GRK-zvali ga svi brko(valjda cete skontat sto)
mda, brko je bio prije dvije godine :mrgreen:
Locked