Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

JohnnyS

#51 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by JohnnyS »

Dozer wrote:
klaki wrote:Slusam raju a pogotovo starije ljude i zene kako treba vojska da muskarci postanu "muskarci" i da se omladina odgoji ovo ono fazoni (zar se to ne uci kuci i eventualno skoli).

Znaci ja citav zivot u zabludi, jer mislio da je svrha vojske da te nauce rukovati naoruzanjem i da te nauce nekim osnovnim taktikama ratovanja i prezivljavanja ako nekad nedaj boze bude potrebno :-)

Umjesto sto se pametuje bolje da se dorade zakoni naoruzanja, da se narodu omoguci trening... da nebi nekad opet goloruki na*ebali..
Da, cijeli svoj mladi zivot si u zabludi. Svrha vojske jeste da te nauci rukovati oruzjem, ali jos vise da od tebe napravi covjeka koji ce znati razmisljati, ponasati se, znati sta su red, rad i disciplina, sta je ispravno, a sta pogresno, itd.
Ukratko, da od tebe napravi upravo muskarca, sposobnog da se nosi sa zivotom i problemima, ali i da donosi ispravne odluke.
Naravno, pricamo o pravoj vojsci, a ne o ovom kinu koje postoji u BiH.
A nauciti da pucas mozes za 10 dana u svakom streljackom klubu, ako je do toga.

Vojske čiji vojnici su ljudi koji znaju razmišljati su vojske koje su osuđene na poraze. Cilj vojske je da omutavi ljude i pretvore ih u zombije koje slijepo slušaju naredbe...
sema911s

#52 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by sema911s »

ja sam za tu vojsku al da idu svi koji napune 19god,. da obuka traje 6 mjeseci,., al da te ne obucava samo da pucas,., vec da budes na usluzi drzavi, zapada snijeg svi koji su u tom trenutku sluze dolaze da ciste snijeg, pozari salje se vojska da pomogne vatrogascima, da umjesto zastitarskih agencija posaljes te sto sluze rok da cuvaju red(proberes najbolje),. da kada pogledas ovu djecurliju koja nema cilja nit nekog pogleda na svijet,., usmjeris u nesto,. da ih natjeras da malo mucnu glavom,. da ta j rok nebude ko meni sipijanje kafe po raznim kasaranam, vec nesto obuka ko u americkoj vojsci prvi mjesec samo trcis, pa dva mjeseca te uce o odbrani, razviju ti tijelo,. pa tek onda vatreno oruzje,. i zadnji mjeseci da budes drustveno koristan,.,

jebes vojsku koja ce ti sjedit u kasarani i cekat kada ce zapucat,., zar takve kokosare nemamo u parlamentu, opstinama, skupstinama i sl,.,
stakasa

#53 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by stakasa »

dječak sa šibicama wrote:Hajd, sta bi vam falilo, malo po kasarni, cebovanje ovo ono :D

Lijepo je to, u svakom slucaju, malo puskaranja, malo jutarnje gimnastike, pranje wc-a cetkicom za zube i "mrtva straza" najbolja iskustva.
Prao cetkicom wc pa posto co'jek. A usput uzeo poso zastitaru :D
Dozer

#54 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by Dozer »

A od danasnjih zastitara svega 3-5% ih sposobno koristiti oruzje koje nose. Ne mogu da pogode 10 komada kako treba u grudnu metu na 10m :izet:
stakasa

#55 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by stakasa »

Dozer wrote:A od danasnjih zastitara svega 3-5% ih sposobno koristiti oruzje koje nose. Ne mogu da pogode 10 komada kako treba u grudnu metu na 10m :izet:
De nemoj me sad i ti j...t da je rjesenje slat vojsku da ove poslove rade
Miki Haubica

#56 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by Miki Haubica »

Treba nam vojska, ne radi peglanja veša i discipline nego kad se zarati da se možemo tačnije pogađat
sema911s

#57 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by sema911s »

stakasa wrote:
Dozer wrote:A od danasnjih zastitara svega 3-5% ih sposobno koristiti oruzje koje nose. Ne mogu da pogode 10 komada kako treba u grudnu metu na 10m :izet:
De nemoj me sad i ti j...t da je rjesenje slat vojsku da ove poslove rade
taj vojnik taman nek stekne neko iskustvo,., a ta zastitarska ti dodje ko veliki tetret em ih placas a ljudi ti sjede u kasarni koji mogu radit taj posao,., a pokazi mi jednog zastitara iz bih, koji bi tebe zastitio da se nadjes negdje gdje on treba da te zastiti,., dobro znam kako to ide,., radio sam u banci i kada su nas digli,. zastitar zajedno samnom lego,.,intervencija zaglavila u guzvi a policija na dzumi il u kafani,.,. lafo ih stignu negdje na palama al im pobjegli i uspjeli zamjenit avto i ovo prvo zapalit,.,.

a ti zastitari da pridju bilo kaku obuku bilo bi dobro,.,ispale 3 metka godisnje,. a svaki koji duzi pistolj, drzi metak u cijevi i otkoceni obarac,.,. i ako bi trebalo drugacije da bude,.,

jebes ti tog zastitara koji mora da primi udarac pa tek da uzvrati,.,

i ps,., nemam nista protiv njih al ogledaj ko je sve zastitar,.,kada im zajedno saberes kile, znanje, i zube mozes sastavit jednog covjeka jedva
Gojeni H

#58 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by Gojeni H »

JohnnyS wrote: Vojske čiji vojnici su ljudi koji znaju razmišljati su vojske koje su osuđene na poraze. Cilj vojske je da omutavi ljude i pretvore ih u zombije koje slijepo slušaju naredbe...
Naravno, pilot F-16 ili clan posade nuklearne podmornice je definitivno zesci glupson sa veoma niskim nivoom IQ. :-)
nosara

#59 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by nosara »

Treba nam vojska, da gasi, cisti, nosi, gradi... Isplatila bi se za dvije sezone...

Sta bi falilo da svako momce odvali 6 mjeseci, ionako drkaju kurac povazdan... Solo grah, makaroni, sardina... Zdrav zivot...
stakasa

#60 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by stakasa »

nosara wrote:Treba nam vojska, da gasi, cisti, nosi, gradi... Isplatila bi se za dvije sezone...

Sta bi falilo da svako momce odvali 6 mjeseci, ionako drkaju kurac povazdan... Solo grah, makaroni, sardina... Zdrav zivot...
Samo na silu. Ostro i bezveze
BHCluster

#61 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by BHCluster »

nosara wrote:Treba nam vojska, da gasi, cisti, nosi, gradi... Isplatila bi se za dvije sezone...

:thumbup:
JohnnyS

#62 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by JohnnyS »

Gojeni H wrote:
JohnnyS wrote: Vojske čiji vojnici su ljudi koji znaju razmišljati su vojske koje su osuđene na poraze. Cilj vojske je da omutavi ljude i pretvore ih u zombije koje slijepo slušaju naredbe...
Naravno, pilot F-16 ili clan posade nuklearne podmornice je definitivno zesci glupson sa veoma niskim nivoom IQ. :-)
Pardon, zanemario sam koliki enormni udio vojske čine piloti F-16 i kapetani nuklearnih podmornicu u odnosu na malobrojno pješadijsko topovsko meso.
nosara

#63 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by nosara »

JohnnyS wrote:
Gojeni H wrote:
Pardon, zanemario sam koliki enormni udio vojske čine piloti F-16 i kapetani nuklearnih podmornicu u odnosu na malobrojno pješadijsko topovsko meso.
:lol:
without_r

#64 Re: Ponovno uspostavljanje obaveznog vojnog roka u BiH

Post by without_r »

''Поновно''?
А то је било већ једном?!?

Но, да се манемо реторичких небулоза - ова ''идеја'' је без уземљења, тј. ко је ово предложио , дефинитивно, не схвата друштвено-политичке околности у којима живи.
Post Reply