Ponosna moja je zemlja...

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
Vasa Kisa
Posts: 203
Joined: 25/03/2004 13:05
Location: Mostar

Ponosna moja je zemlja...

Post by Vasa Kisa » 20/08/2004 16:49

Eto ti ga vraže! Na Internetu se već pojavio grb Republike Hercegovine. A ja se samo šalio. Neću više ni slova o Banovini Hum. U kampanji, što god da čovjek spomene prihvaća se kao gotova samo nek je nered!


Zgrabila me paranoja od uhođenja obavještajni službi. Okante me se ljudi, ja sam domoljub. Meni ništa draže od moje Bosne i Hercegovine. Mile mi majke. Di bi ja našo državu u kojoj se toliko mogu šprdat ko u ovoj. Te sam kao pravi domoljub gledao utakmicu između Francuske i Bosne.

stvar; samo nek je nered! Kad, imam šta vidit. Francuska državna televizija već priznala Hercegovinu, jerbo je titlala samo France i Bosnia 1:1! Sunce ti poljubim, doklen je to došlo!

E, sad, ako ova cura, ova Željana što je gori veleposlanica uputi službenu notu Galima radi toga, onda se radilo o pogreški, ako pak ne, onda je ta razdioba amo gotova stvar.

Ono, televizija uporno pipka ovu temu, ali Asan Muratović kaže da nije reko to što je na Hercegovačkoj televiziji reko, nego da je reko i to što nije reko, pa sad ne znamo je li reko to što je reko ili je reko to što nije reko, nego da je Božo Žepić reko to što je reko. Isto kao jedan bošnjački političar što je nedavno umro; taj bi odlazio u Zagreb i reko da je to što je on reko, zapravo neko drugi reko, jer da on takvo što nikada ne bi reko, pa se ni dan-danas ne zna ko je tu šta reko! Al se bome svašta reklo. Dobro plasiran probni predizborni balončić, čisto pipanje pulsa izgladnjele javnosti.

Bolje da ste gladni svak u svojoj republici, nego da nam glad bude-zajednička! Ja, pačem umal ne zaboravih: odma dati Sabahudinu Topalbećireviću, sportskom komentatoru, orden za beha domoljublje, porije nego se država ne raspane. Takve izljeve domoljublja još ne viđo. Čisto me bilo sram što nisam taki domoljub. Božo Sušec i ostala domoljubna bratija s HRT su čisti prevratnici u odnosu na našeg Sabahudina. Imo je pored sebe još jednog domoljuba, koji je s njim komentirao susret i definitivno mi ogadio gledanje tekme: Mehmeda Baždarevića, trenera u francuskoj provinciji, koji je ovom prigodom promovirao nekoliko jezičnih konstrukcija radi kojih sam pomislio da se na travnjaku stadiona u Renu ne igra nogomet, nego meni neki neznan sport. A baška što je "jedan od najslavnijih fudbalera Bosne i Jugoslavije svih vremena", a "samo radi nastupa Bosne i Hercegovine večeras, dragi gledaoci-proputovao vozom hiljadu kilometara...!" Kakva domoljubna žrtva Mehmeda Baždarevića!

I sevdisali njih dva cijelu utakmicu, gotovo do pred kraj, pričali nako, ko uz kahvu, tek ponekad bi pogledali na teren, pozdravljali raju po Sarajevu i diljem naše be i ha, Sabahudin o stvarima koje i sami vidimo, ali ne tako kao on, izgovorio više rečenica nego što su, inače korektni nogometaši pretrčali metara! I uvalili gol Barthezu, prepotentnoj mrcini koji je izjavio da ne zna nikoga iz Bosnia, a oni mu Bolić jednom uvalio go s trideset metara.

Ne zamjeram Fabianu Barthezu, i ja bi nastojao zaboraviti budalu koja mi uvali takav gol! Taman kad je stvar dostigla vrhunac, Meša Baždarević još jednom ispozdravlja sve po Bosni, te reče da će mu umać zadnji vlak za provinciju - odo ja Sabahudine! I ode čojek, bo te, ko da nije ni bio! Ma, čudo je beharuša! Uto izađe i kapetan Sergej Barbarez, odličan kapetan. A baš nedavno izjavio kako mu je životna želja otpjevati riječi bosanske himne. E, moj Sergej. Himna i nema riječi upravo radi - nogometaša. Ne mogu oni to upamtiti. France-Bosnia: 1:1. S kime igra Hercegovina?

Dragan Marijanović, SD


Vasa Kisa
Posts: 203
Joined: 25/03/2004 13:05
Location: Mostar

Post by Vasa Kisa » 20/08/2004 17:00

Dokle će kad god igramo na ekranu pisati samo Bosnia i kad će više prestati NEGIRANJE HERCEGOVINE

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19076
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 21/08/2004 05:26

Igra li kada Hrvatska i Dalmacija sa Slavonijom protiv nekoga?
Po meni, kada se kaže Bosna, tada se misli i na Hercegovinu.
Diplomatska akcija - nepotrebna.

Vasa Kisa wrote:Zgrabila me paranoja od uhođenja obavještajni službi. Okante me se ljudi, ja sam domoljub. Meni ništa draže od moje Bosne i Hercegovine. Mile mi majke.

Što će ti ova paranoja, pa nisi ti tako mlad kad za Vasu-Kisu znaš.

User avatar
Fair Life
Posts: 14277
Joined: 02/03/2004 00:00

Post by Fair Life » 21/08/2004 07:08

PipiDugaDevetka wrote:Igra li kada Hrvatska i Dalmacija sa Slavonijom protiv nekoga?
Po meni, kada se kaže Bosna, tada se misli i na Hercegovinu.
Diplomatska akcija - nepotrebna.
To sto se misli objesi macku o rep. Drzava je Bosna i Hrcegovina i reprezantacija nije reprezentacija Bosne, nego Bosne i Hercegovine. Dosta je vise sa sistemom: jedno misliti, drugo govoriti, a trece raditi.

Znas za onu narodnu:
"Misliti i srati - ista stvar", pogotovo na ovaj nacin.

_Sanjin_
Posts: 8
Joined: 20/08/2004 00:45

Post by _Sanjin_ » 22/08/2004 00:37

Bosna je uvijek Bosna a hercegovina tu i tamo , ponekad :D:D:D

User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19076
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka » 23/08/2004 11:46

Zvaničan naziv Hrvatske pod KundK je bio Hrvatska i Slavonija.
Benjamin Kalaj je zlonamjerno promijenio ime Bosne dodavši Hercegovinu.
Današnja Hercegovina je isto što, i ondašnja i današnja Slavonija u Hrvatskoj.
Kada se danas kaže Hrvatska, misli se i na Slavoniju te je to isto kada se kaže Bosna, podrazumijeva se i Hercegovina.

P.S.
Sve je sranje osim pišanja!

Post Reply