Ponižena džamija

Rasprave o vjerskim temama.
metar_drva

#26 Re: Ponižena džamija

Post by metar_drva »

seldzuk wrote:
metar_drva wrote:
merjema wrote:
da izvineš, zaboli me neka stvar za azerbejdžan

Pa to nije moj problem :!:
kao što nije moj problem ovaj azerbejdžan, jedinstvo muslimanskog svijeta i slično
A onda izvoli na filozofiju, pa pričaj o smislu života i besmislu smrti ili kako već hoćeš. Ovdje ima dovoljno onih koje ova tema interesuje.[/quote]
čekaj, a kako tačno ova tema ima veze sa religijom? koliko ja vidim, ovdje se ne vodi neka religijska rasprava
merjema

#27 Re: Ponižena džamija

Post by merjema »

[/quote]
kao što nije moj problem ovaj azerbejdžan, jedinstvo muslimanskog svijeta i slično[/quote]

Pa brate širok ti forum...ovu temu zaobiđi :wink:
metar_drva

#28 Re: Ponižena džamija

Post by metar_drva »

merjema wrote:
kao što nije moj problem ovaj azerbejdžan, jedinstvo muslimanskog svijeta i slično[/quote]

Pa brate širok ti forum...ovu temu zaobiđi :wink:[/quote]
zašto? zato što ne mislim kao ti? jer sam kjafir, šta li?
edit* u pravu ste, nemam ja šta tražit ovdje, samo vi furajte azerbejdžan
seldzuk

#29 Re: Ponižena džamija

Post by seldzuk »

metar_drva wrote:

čekaj, a kako tačno ova tema ima veze sa religijom? koliko ja vidim, ovdje se ne vodi neka religijska rasprava
Ne vodi se rasprava, ima jednostavno nas kojima je stalno do neke džamije i problema muslimana tamo. Ti si se odsutnošću želje za tim sam isključio iz ekipe. "Men lem jehtemme bi umuri-l-muslimine, fe lejse minhum." - Koga ne interesuju problemi muslimana, on im i ne pripada. - rekao je Poslanik, alejhi selam.
A u slučaju da pripadaš nekoj drugoj vjeri eno ima virtualna biblija i šta ti ja znam.
Organski sam alergičan na one koje moja briga o džamijama i sl. iritira. Tebi je stalo do čega ti je stalo, meni je stalo do čega mi je stalo - pa svak na svoju stranu.
Oni koji se smatraju ateistima, eno ima tema filozofija. Ne začatavajte teme na ovom podforumu.
Last edited by seldzuk on 07/07/2010 18:42, edited 1 time in total.
merjema

#30 Re: Ponižena džamija

Post by merjema »

metar_drva wrote:
merjema wrote:
kao što nije moj problem ovaj azerbejdžan, jedinstvo muslimanskog svijeta i slično
Pa brate širok ti forum...ovu temu zaobiđi :wink:[/quote]
zašto? zato što ne mislim kao ti? jer sam kjafir, šta li?[/quote]

Nisam rekla da si kjafir... :?

Pa tebi se očito ne sviđa to što ja zastupam mišljenje da muslimani iz bilo kojeg dijela svijeta trebaju da pomažu druge muslimane. Život bi za muslimane bio mnogo kad bio ummet bio ponovo jedna cjelina.

I treba nam biti teško kad vidimo ovakve slike...
susc_ovjek

#31 Re: Ponižena džamija

Post by susc_ovjek »

merjema wrote:
Pa tebi se očito ne sviđa to što ja zastupam mišljenje da muslimani iz bilo kojeg dijela svijeta trebaju da pomažu druge muslimane. Život bi za muslimane bio mnogo kad bio ummet bio ponovo jedna cjelina.

Ama lijepo je i fino sve to, ali ja mislim da je vecini ovdje tesko kada vide ljude koji pate, bez obzira na boju vjeru i naciju i da postavljanje slika prazne zgrade u kojoj su svinje ne budi neke extra osjecaje.

Isto tako, svaki razuman covjek bi trebao da gleda globalno a ne da tuguje samo za nevoljom muslimana, a da se raduje ili da je ravnodusan prema nevolji onih drugih.
seldzuk

#32 Re: Ponižena džamija

Post by seldzuk »

Image
vanjski izgled džamije
Još jedna informacija, izgrađena je 1868.-1870. a graditelj je Kerbelai Safi Han Karabahi.
seldzuk

#33 Re: Ponižena džamija

Post by seldzuk »

susc_ovjek wrote:
merjema wrote:

Ama lijepo je i fino sve to, ali ja mislim da je vecini ovdje tesko kada vide ljude koji pate, bez obzira na boju vjeru i naciju i da postavljanje slika prazne zgrade u kojoj su svinje ne budi neke extra osjecaje.

Isto tako, svaki razuman covjek bi trebao da gleda globalno a ne da tuguje samo za nevoljom muslimana, a da se raduje ili da je ravnodusan prema nevolji onih drugih.
Niti mi je želja da iko pati niti imam šta protiv da se govori o patnji nemuslimana. Ali što neki od tih silnih univerzalnih nadobudnika nije umjesto da začatava ovu vrstu tema, pokrenuo temu Darfur, sakupio nešto kvalitetnih informacija i dao nam sliku šta se tamo dešava. Ali, jok, pošto ih većina ne zna engleski ili im mrsko čitat nešto pametnije od šupljih prepucavanja, lakše doći ovdje i prosipat pamet. Al zato na sarajevo-xu, sada nema nijedna jedina tema sa riječi Darfur u naslovu. Cijeli svijet se digne na noge, Bosančerosi prst u uho.
XXS

#34 Re: Ponižena džamija

Post by XXS »

pastirck wrote:teme o vibratorima niko se ne pita hej halo ba sta ce nam ovo ima nezaposlenih.
Nezaposlena zena i vibrator idu ko kec na desetku tako da i nema smisla pitati o nezaposlenim na pomenutoj temi.
karanana

#35 Re: Ponižena džamija

Post by karanana »

ako to vec nisu uradili, nek azeri nadju kakvu crkvu, pretvore je u halu i rjesen problem.
visocicaguy

#36 Re: Ponižena džamija

Post by visocicaguy »

drugo podneblje, ista govna

bravo za thread!
BSn

#37 Re: Ponižena džamija

Post by BSn »

nego kako ce nase supljiranje na ovoj temi pomoci da u dzamiji vise ne obitavaju zivotinje?
ova tema mi slici na one grupe na fb-u "nahranimo gladnu djecu u Africi", na sta su im odgovorili sa grupom "djeca u Africi ne jedu vase klikove".
eto, sad znate sta se desava sa dijelom ummeta na drugom dijelu svijeta i sta sad? da se onako grupno, forumski, ovdje zgrozimo nad tim, i sta onda?

u Kini zensku prvorodjencad ubijaju roditelji, pa sta cemo mi sad s tim - otvoriti temu i zgrozavati se?
BSn

#38 Re: Ponižena džamija

Post by BSn »

seldzuk wrote:
susc_ovjek wrote:
merjema wrote:

Niti mi je želja da iko pati niti imam šta protiv da se govori o patnji nemuslimana. Ali što neki od tih silnih univerzalnih nadobudnika nije umjesto da začatava ovu vrstu tema, pokrenuo temu Darfur, sakupio nešto kvalitetnih informacija i dao nam sliku šta se tamo dešava. Ali, jok, pošto ih većina ne zna engleski ili im mrsko čitat nešto pametnije od šupljih prepucavanja, lakše doći ovdje i prosipat pamet. Al zato na sarajevo-xu, sada nema nijedna jedina tema sa riječi Darfur u naslovu. Cijeli svijet se digne na noge, Bosančerosi prst u uho.

citav svijet supljira po forumima o Darfuru. vjerovatno ce biti bolje cim i Bosanci to isto pocnu.
karanana

#39 Re: Ponižena džamija

Post by karanana »

BSn wrote:nego kako ce nase supljiranje na ovoj temi pomoci da u dzamiji vise ne obitavaju zivotinje?
ova tema mi slici na one grupe na fb-u "nahranimo gladnu djecu u Africi", na sta su im odgovorili sa grupom "djeca u Africi ne jedu vase klikove".
eto, sad znate sta se desava sa dijelom ummeta na drugom dijelu svijeta i sta sad? da se onako grupno, forumski, ovdje zgrozimo nad tim, i sta onda?

u Kini zensku prvorodjencad ubijaju roditelji, pa sta cemo mi sad s tim - otvoriti temu i zgrozavati se?
pa po toj logici, ja ne znam da na ovom forumu postoje 3 teme koje se ne bi uklopile u takvu vrstu tema o kojima nema smisla palamuditi.
cunga lunga

#40 Re: Ponižena džamija

Post by cunga lunga »

therrarrius wrote:
XXS wrote:I sta sada, hocemol' praviti demonstracije pred ambasadom?
Dile wrote:dzamija srusena 1993-1994 godine :-) nikad popravljena nije.. hocemo proteste praviti zbog ovoga :-)
Dali je postavljac teme pozivao na proteste ili ista slicno tome?

:-) :run:
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nismo sigurni." - Albert Einstein
cunga lunga

#41 Re: Ponižena džamija

Post by cunga lunga »

Sarajevski wrote:fakat je grozno
al sta je kod nas praznih fabrika, pa niko o tome ne prica nit ih slika
fabrika pravi dzamiju i crkvu. samo kod nas naopako. daj ljudima dzamiju, a za posaom nek se snalaze
"Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nismo sigurni." - Albert Einstein
XXS

#42 Re: Ponižena džamija

Post by XXS »

Ko palamudi zlo ne misli.

Ko hoce da se sekira ima apsolutno pravo.
Ko nece ima isto tako pravo da se sekira zbog ovih sto su se prvi poceli sekirati.

Elem, sekirat' nam se oko necega ne gine. Samo otvarajte teme.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#43 Re: Ponižena džamija

Post by Big Boy »

Muhammed, a.s, kaze: "Ko od vas vidi ruzno djelo, neka ga ukloni rukom, a ako ne moze, onda jezikom, a ako i to ne mogne neka ga srcem osudi a to je znak najslabijeg imana."

(Muslim)
BSn

#44 Re: Ponižena džamija

Post by BSn »

karanana wrote:
BSn wrote:nego kako ce nase supljiranje na ovoj temi pomoci da u dzamiji vise ne obitavaju zivotinje?

pa po toj logici, ja ne znam da na ovom forumu postoje 3 teme koje se ne bi uklopile u takvu vrstu tema o kojima nema smisla palamuditi.

realno ni nema :D

al' haj'mo 'vako: koja je svrha ove teme?
sta sad kad znamo za ovo - o cemu da diskutujemo?

"u provincij sencuan je doslo do manje poplave" - i sta sad s tim?
mislim, super se informisati, ali o cemu se ovdje moze diskutovati.

nemam ja nista protiv, nek' svako pise ono sto ga se tice, al' ja ne vidim smisao teme. normala, ako ne vidim smisao, ne trebam ju ni komentarisat, pa ni necu, al' cu reci da mi nema smisla, jer je to ipak diskusija.
bilo bi mi jako drago kad bi mi neko pojasnio smisao teme.

to da se treba informisati, pa necemo se kroz forume ovako informisati - onda bi svaka vijest imala svoju temu.
sa obzirom na...

#45 Re: Ponižena džamija

Post by sa obzirom na... »

S obzirom da sam radoznao u vezi svega sto se desava u svijetu, pa tako i armensko-azeberdžanskom sukobu, citao sam i gledao dosta, uglavnom ovo ima i svoju drugu stranu, Jermeni su u sukobu 93-94 do nogu potukli Azebejdžance i ne samo da su zadrzali citav nagorno karabah vec i uzeli i dio etnicki cisto azer. teritorije. (probili su sebi koridor do Jermenije) Medjutim to isto samo sa suprotne strane uradili su Azeri Armenima (negdje sam nasao sliku neke divne crkve koju su Azeri srusili 1912-13 i protjerali Armene ) E sta je cilj ovih slika. Naime Azerbejdžan je zahvaljujuci novootkrivenim izvorima nafte prosto procvjetao u ekonomskom smislu, valjaju se u parama, ogromne pare ulazu u vojsku dok Armenija je jos uvijek na istom mjestu gjde je bila prije 10 godina. Azerbejdžan je pun samopouzdanja, ubijedjen da bi sada pregazio Armeniju, stvara se polako psiholosk stanje za otpocinjanje novog rata a ovakve slike sluze toj svrsi.
therrarrius

#46 Re: Ponižena džamija

Post by therrarrius »

cunga lunga wrote:
Sarajevski wrote:fakat je grozno
al sta je kod nas praznih fabrika, pa niko o tome ne prica nit ih slika
fabrika pravi dzamiju i crkvu. samo kod nas naopako. daj ljudima dzamiju, a za posaom nek se snalaze
To ti nesto sebi?
osmanlija

#47 Re: Ponižena džamija

Post by osmanlija »

Pasija posla.
fukara_tz

#48 Re: Ponižena džamija

Post by fukara_tz »

Ne znam na koji topic da stavim, pa ugledah ovaj.

Incident se dogodio veceras u Zvorniku

Srpska zastava na munari džamije Rijeka

http://www.medzlis-zvornik.org/index.ph ... %3Anovosti
vemus

#49 Re: Ponižena džamija

Post by vemus »

Ne vjerujem da ce se na ovu vijest previse uzbuditi ovi likovi na forumu...
seldzuk

#50 Re: Ponižena džamija

Post by seldzuk »

Koji međed, sa pivom i zastavom na munaru. Inače kod nas ne bi smetala malo jača zakonska regulativa kad su u pitanju vjerski objekti.
Locked