Ponizavanje nasih ljudi u Svedskoj

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
pitt

Post by pitt »

ma lijepa amerika....... :D:D:D
novalic

Post by novalic »

:P

lijepo je posvuda... samo to mnogi ne vide....

slijepci kod ociju :shock:
tempora

Post by tempora »

Jos jednom i zadnji puta, jer mi se prevrce zeludac od recepta diskusije u kojoj se samo zeli naglasiti svoje misljenje bez da se uzima u obzir drugo izreceno. Ja sam tebe itekako procitala i apsolutno shvatila ono o cemu pises. I nisam ogradjivala zloupotrebu od cjelokupnog problema.

"Africka administracija", ili ti neces ili ne zelis da razumijes o cemu ja pisem.Ministarstvo ove drzave posjeduje ljude, koji idu na teren, znaci u zemlje iz kojih je "slucaj" stigao, pa na osnovu informacija koje su date od strane ispitanika provjeravaju cinjenice. Misli na mjesto porijekla, opis ulice, ev. ducana, ovog ili onog.Znaci u slucajevima za koje smatraju da je potrebno ali ne i za sve. Zavisno od cinovnika koji se bavi slucajem. Jasnije?
Ako se vec pozivas ne nekoristenje idvidiaulnih slucajeva koji obiljezavaju sistem, kako si mene upozorila, onda mislim da ni u obrtnom slucaju nema potrebe za to?

Za ostalo, niti ce tvoje tvrdnje, niti moje cinjenice pomoci bilo kome ili bilo cemu od svega sto je kazano.
Parodija zivljenja itekako zahtjeva smijeh. A mislim da se zaista imamo dovoljno razloga za smjeh.
novalic

Post by novalic »

tempora wrote:Jos jednom i zadnji puta, jer mi se prevrce zeludac od recepta diskusije u kojoj se samo zeli naglasiti svoje misljenje bez da se uzima u obzir drugo izreceno. Ja sam tebe itekako procitala i apsolutno shvatila ono o cemu pises. I nisam ogradjivala zloupotrebu od cjelokupnog problema.

sto se tice recepta diskusije, to je tvoje misljenje.. a ono drugo moje... koje se ponekad cudno razlikuje, a ponekad spaja... izvuci zakljucak da se zeli naglasiti samo jedna strana je vecinom tvoja specijalnost, zadrzi je i ne pripajaj meni... molim te..

"Africka administracija", ili ti neces ili ne zelis da razumijes o cemu ja pisem.Ministarstvo ove drzave posjeduje ljude, koji idu na teren, znaci u zemlje iz kojih je "slucaj" stigao, pa na osnovu informacija koje su date od strane ispitanika provjeravaju cinjenice.

kako provjeriti cinjenice velike vecine ljudi od kojih... to isto dobro znas.. vlasti ni u holandiji, ni franckuskoj, ni italiji, ni spaniji sa sigurnoscu ne mogu ni da ustvrde ni drzavu iz koje su dosli, a postotak tih je, ako se ne varam, vise od 80 posto.. zasto se, onda, recimo u nigeriju vracaju sve izbjeglice za koje se smatra da su iz toga dijela afrike, ne znajuci iz koje zemlje tacno...

Misli na mjesto porijekla, opis ulice, ev. ducana, ovog ili onog.Znaci u slucajevima za koje smatraju da je potrebno ali ne i za sve. Zavisno od cinovnika koji se bavi slucajem. Jasnije?
Ako se vec pozivas ne nekoristenje idvidiaulnih slucajeva koji obiljezavaju sistem, kako si mene upozorila, onda mislim da ni u obrtnom slucaju nema potrebe za to?

Za ostalo, niti ce tvoje tvrdnje, niti moje cinjenice pomoci bilo kome ili bilo cemu od svega sto je kazano.
Parodija zivljenja itekako zahtjeva smijeh. A mislim da se zaista imamo dovoljno razloga za smjeh.

uzdravlje...
pitt

Post by pitt »

novalic wrote::P

Ko nije sam sa sobom sretan, nigdje mu nije dobro.
:(
novalic

Post by novalic »

pitt wrote:
novalic wrote::P

Ko nije sam sa sobom sretan, nigdje mu nije dobro.
:(
ovo cu zapisati.. mislim, necu praviti zapis.. nego zabiljeziti 8-)
pitt

Post by pitt »

Jel ko shit of the week :D:D:D
Ma to ja malo filozofiram danas petkom poslije dzume a prije happy hour :D:D:D
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Panasonic wrote:Znamo svi da su Svedi najgori ljudi u Evropi
Lupetaš, ko Maksim po diviziji.....
St.Germain

Post by St.Germain »

ma pun je on bisera...nego na kojem podforumu ti vecinom operiras da te nakon hiljadu komentara tek sad primjetim, onako pitam bez zle namjere :roll: :)
pitt

Post by pitt »

St.Germain wrote:ma pun je on bisera...nego na kojem podforumu ti vecinom operiras da te nakon hiljadu komentara tek sad primjetim, onako pitam bez zle namjere :roll: :)
stopu u stopu ti ona prati onog tvog radnog kolegu shintora/smetljara AKA "seset'-sesticu" :D:D:D
St.Germain

Post by St.Germain »

pitt wrote:
St.Germain wrote:ma pun je on bisera...nego na kojem podforumu ti vecinom operiras da te nakon hiljadu komentara tek sad primjetim, onako pitam bez zle namjere :roll: :)
stopu u stopu ti ona prati onog tvog radnog kolegu shintora/smetljara AKA "seset'-sesticu" :D:D:D

:lol:
FortunaBela

Post by FortunaBela »

pitt wrote:
Dobro što ga ja pratim, ali što ti..... :shock:
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Ja ti šaram malo.... :)
pitt

Post by pitt »

duzan mi osto...... :D:D
MA on mene prati da mi se u cejf posere...to mu je hobi :D:D:D:D:D
pitt

Post by pitt »

zoom66 wrote:
pitt wrote:duzan mi osto...... :D:D
MA on mene prati da mi se u cejf posere...to mu je hobi :D:D:D:D:D
hebesh taj tjejf ako ti se neko u njega mere pokakiti...:D:D:D
MA ne moze svako...al ti si profesionalac :D:D:D
Annela

Post by Annela »

A ovih dijasporaca :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Znamo svi da su Svedi najgori ljudi u Evropi
Ne serendaj, svaka nacija ima lose i dobro. Pogledaj se u ogledalo pa ces vidjeti sta je lose sto se tice Bosansko-Hercegoavcke nacije. A neznam kako mozes reci to o Svedjanima, vecina su dobri ljudi. Naprimjer onaj Zlatan Ibrahimovic, covjek je bas zlatan nebi muhe povrijedio ;)
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

>istina je da je prinudno vracanje.. bili iz svedske, bilo iz drugih zemalja... jedna velika humanitarna katastrofa

humanitarna katastrofa kazes,

a sta je to humanost ?

da se obezbjede sjedala I klase ?

svedska je pravna drzava i uspostavila je sistem koji radi svidjalo se to balkancima ( srbima hrvatima bosnjacima i ostalim ) ili ne

oni koji su u titinoj drzavi zivjeli od americkih dolara moraju poceti raditi
simson

Post by simson »

[quote="Stipan Tomašević"]Najbolje bi bilo kad bi Šveđani sve državljane BiH koji su pobjegli u Švedsku za vrijeme rata, deportirali nazad u BiH i zabranili im ulazak u Švedsku za sva vremena . Dakle sve njih, i Muslimane i Hrvate i Srbe, sve ih treba silom ili milom iz dijaspore vratiti u BiH.

Nakon toga, Hrvate i Muslimane iz Švedske treba naselit u Banja Luku :oops: , a Srbe u Sarajevo. :D[/quote]

HA HA ... imas kompleks mladicu???
sojka

Post by sojka »

Primjetila sam taj lagani komplex vise vrijednosti Svedjana i pojacane netrpljivosti ka strancima. U pedagosku edukaciju veoma malo polazu tj. slabo su organizovani po pitanju integracije stranaca.

Cak sta vise zatvorili su neke skole zbog stranaca, umjesto da ih integrisu i uzmu si najbolje iz svega.

Zbog cega bi djeca trebala u startu biti zrtve socijalne izolovanosti? :shock:

San o nekoj multikulturi ovdje se cini nedostiznim.

No za neki podrobniji sud, potrebno je ipak vise vremena za konacan uvid, te zakljucak...
Ovo bi bio prvi dojam..

Svedjani se plase stranaca i rade na odrzavanju svoje kulture, dakle vise su konzervativno nastrojeni, neflexibilni na promjene.
FortunaBela

Post by FortunaBela »

sojka wrote:Primjetila sam taj lagani komplex vise vrijednosti Svedjana i pojacane netrpljivosti ka strancima. U pedagosku edukaciju veoma malo polazu tj. slabo su organizovani po pitanju integracije stranaca.

Cak sta vise zatvorili su neke skole zbog stranaca, umjesto da ih integrisu i uzmu si najbolje iz svega.

Zbog cega bi djeca trebala u startu biti zrtve socijalne izolovanosti? :shock:

San o nekoj multikulturi ovdje se cini nedostiznim.

No za neki podrobniji sud, potrebno je ipak vise vremena za konacan uvid, te zakljucak...
Ovo bi bio prvi dojam..

Svedjani se plase stranaca i rade na odrzavanju svoje kulture, dakle vise su konzervativno nastrojeni, neflexibilni na promjene.
Izvini Sojka, ali ništa od toga gore navedenog nije tačno...
sojka

Post by sojka »

Daj kontra argumente...
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Živim u Swe od 92. jel dovoljan argument...
Harrys

Post by Harrys »

sojka wrote: Svedjani se plase stranaca i rade na odrzavanju svoje kulture, dakle vise su konzervativno nastrojeni, neflexibilni na promjene.
Stvarno ,ne mogu da shvatim ovakva misljenja a ima hin ,ima.
Domacin te primi kad ti je najteze,pomogne ti,i eto sad treba da se i odrekne svoje kulture,sta li, da prihvati kulturu gosta.
Svasta.
sojka

Post by sojka »

Pa i ne bas...

Govorim ti o utiscima koji su ostavili na mene.
Post Reply