visak hrane ostavite negdje gdje mogu da dodju do nje, kraj kante za smece ili negdje kraj puta, ili negdje sa strane....
Pomozite životinjama....
-
mali jomu
#1 Pomozite životinjama....
Pomozite svim zivotinjama, narocito zimi......
visak hrane ostavite negdje gdje mogu da dodju do nje, kraj kante za smece ili negdje kraj puta, ili negdje sa strane....
-
splinter
#2 Re: Pomozite životinjama....
mali jomu wrote:Pomozite svim zivotinjama, narocito zimi......
visak hrane ostavite negdje gdje mogu da dodju do nje, kraj kante za smece ili negdje kraj puta, ili negdje sa strane....![]()
-
TRANCE
#4 Re: Pomozite životinjama....
I ovaj garant stao na autoputu da pomogne maci
- triconja
#5 Re: Pomozite životinjama....
Zivotinjama nije mjesto u gradovima
-
mali jomu
#6 Re: Pomozite životinjama....
NIje ni gradovima mjesto medju zivotinjama.triconja wrote:Zivotinjama nije mjesto u gradovima
- triconja
#7 Re: Pomozite životinjama....
Tako nesto, mada se zivotinje ne bune a ako se i bune bude to uguseno u krvi ko od sale.mali jomu wrote:NIje ni gradovima mjesto medju zivotinjama.triconja wrote:Zivotinjama nije mjesto u gradovima
- Bloo
- Globalna šefica
#8 Re: Pomozite životinjama....
mali jomu wrote:NIje ni gradovima mjesto medju zivotinjama.triconja wrote:Zivotinjama nije mjesto u gradovima
-
mali jomu
#9 Re: Pomozite životinjama....
triconja wrote:Tako nesto, mada se zivotinje ne bune a ako se i bune bude to uguseno u krvi ko od sale.mali jomu wrote:NIje ni gradovima mjesto medju zivotinjama.triconja wrote:Zivotinjama nije mjesto u gradovima![]()
Bunim se ja za dobrobit svih zivotinja, a ne spadam medju zivotinje.
-
moonca
#10 Re: Pomozite životinjama....
Na tv reklame -traze pomoc/donacije - za cuke dnevno 60 centi a za gladnu djecu 19 ...triconja wrote:Tako nesto, mada se zivotinje ne bune a ako se i bune bude to uguseno u krvi ko od sale.mali jomu wrote:NIje ni gradovima mjesto medju zivotinjama.triconja wrote:Zivotinjama nije mjesto u gradovima
-
mali jomu
#11 Re: Pomozite životinjama....
moonca wrote: Na tv reklame -traze pomoc/donacije - za cuke dnevno 60 centi a za gladnu djecu 19 ...![]()
Navlakusa za naivu da uzmu para......
cuko, maca..... emocije
ostavite im negdje hrane i to je to.....
a to za djecu...... katastrofa drustva opcenito na svim stranama.
- triconja
#12 Re: Pomozite životinjama....
mali jomu wrote:triconja wrote: Tako nesto, mada se zivotinje ne bune a ako se i bune bude to uguseno u krvi ko od sale.![]()
Bunim se ja za dobrobit svih zivotinja, a ne spadam medju zivotinje.
Citav fazon grada je da to treba da bude sto vise beton a sto manje simbioza sa prirodom jer zamisli da medjedi navece lutaju ulicama grada, ili konji vrani lete po setalistima. Naravno da nije uredu ubijati i unistavati nebrojene vrste i povrsine ali mi kao najrazvijenija vrsta (intelektualno) bi kao trebali da najbolje znamo sta i kako. Covjek je cudnan hajvan, dok rijesi jedan problem napravi tri nova. Treba prosiriti zivotni prostor i proizvesti vise hrane, posijeci sumu i udri kuce i polja. Tim cinom nastaje problem sa zivotinjama na tom podrucju, zagadjenjem (gledano dugorocno), pitkom vodom i naravno ako ima ista u zemlji to se fino povadi pa iz tog jos nastaje nekoliko problema. E ali zato imamo smartfonove eee.
Gledano sa aspekta prosjecnog lezihljebovica naravno da nije zivotinjama mjesto u gradu. Te zivotinje prave nered koji se mora cistiti a vecina ih je okarakterisana kao stetocine koje su veoma podlozne raznim bolestima. Postavlja se pitanje vrijedi li biti merhametli pa danas sutra biti indirektno odgovoran za neki belaj koji te zivotinje urade?
-
mali jomu
#13 Re: Pomozite životinjama....
triconja wrote: Citav fazon grada je da to treba da bude sto vise beton a sto manje simbioza sa prirodom jer zamisli da medjedi navece lutaju ulicama grada, ili konji vrani lete po setalistima. Naravno da nije uredu ubijati i unistavati nebrojene vrste i povrsine ali mi kao najrazvijenija vrsta (intelektualno) bi kao trebali da najbolje znamo sta i kako. Covjek je cudnan hajvan, dok rijesi jedan problem napravi tri nova. Treba prosiriti zivotni prostor i proizvesti vise hrane, posijeci sumu i udri kuce i polja. Tim cinom nastaje problem sa zivotinjama na tom podrucju, zagadjenjem (gledano dugorocno), pitkom vodom i naravno ako ima ista u zemlji to se fino povadi pa iz tog jos nastaje nekoliko problema. E ali zato imamo smartfonove eee.![]()
Gledano sa aspekta prosjecnog lezihljebovica naravno da nije zivotinjama mjesto u gradu. Te zivotinje prave nered koji se mora cistiti a vecina ih je okarakterisana kao stetocine koje su veoma podlozne raznim bolestima. Postavlja se pitanje vrijedi li biti merhametli pa danas sutra biti indirektno odgovoran za neki belaj koji te zivotinje urade?
.... sve si to tamo-vamo fino napisao, samo je fora sto ljudi nisu jedini na Zemlji.
-
moonca
#14 Re: Pomozite životinjama....
Mislim da niko ne podrzava pse lutalice po gradovima . Nije mi jasno , zasto se to desava i odobrava u pojedinim drzavama?
Ko ima mogucnost, imati psa u kuci je pozitivno i od pomoci cak - u terapeutske svrhe za djecu i starije osobe.
Ko ima mogucnost, imati psa u kuci je pozitivno i od pomoci cak - u terapeutske svrhe za djecu i starije osobe.
- Bloo
- Globalna šefica
#15 Re: Pomozite životinjama....
Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
Meni je najgore sto za 2 generacije, neke zivotinje cemo djeci pokazivati samo u udzbenicima
Meni je najgore sto za 2 generacije, neke zivotinje cemo djeci pokazivati samo u udzbenicima
-
mali jomu
#16 Re: Pomozite životinjama....
moonca wrote:Mislim da niko ne podrzava pse lutalice po gradovima . Nije mi jasno , zasto se to desava i odobrava u pojedinim drzavama?
Cuko je fin kao i maca...... ptica, riba, samo je problem sto su to zivotinje, a to je drugi svijet u kojem vaze druga pravila od ljudskih, tu kad nema granice pojedose sve okolo sebe
-
mali jomu
#17 Re: Pomozite životinjama....
Bloo wrote:Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
(sve je manje i knjiga.... i laptopa, mislis na mobilnim telefonima?)
- Bloo
- Globalna šefica
#18 Re: Pomozite životinjama....
Mislim da.je polarnim medvjedima svejednomali jomu wrote:Bloo wrote:Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
![]()
![]()
![]()
(sve je manje i knjiga.... i laptopa, mislis na mobilnim telefonima?)
-
moonca
#19 Re: Pomozite životinjama....
Mislis da su agresivni prema ljudima ili brste ko' koze okolis?mali jomu wrote:moonca wrote:Mislim da niko ne podrzava pse lutalice po gradovima . Nije mi jasno , zasto se to desava i odobrava u pojedinim drzavama?
Cuko je fin kao i maca...... ptica, riba, samo je problem sto su to zivotinje, a to je drugi svijet u kojem vaze druga pravila od ljudskih, tu kad nema granice pojedose sve okolo sebe
- triconja
#20 Re: Pomozite životinjama....
Danas ne "zivi" 99% vrsta koje su ikad postojale i zamisli da za nestanak 99% tih vrsta covjek nije odgovoran. Ovo sto je industrijski napredak ljudi je trenutak u ukupnom vremenu postojanja zivota na planeti (naravno ne gledajuci teoriju da je bog stvorio zemlju i sve na njoj u nekom kratkom periodu, nego onu da je sve evolucijski nastajalo i da je trebalo godina i godina da se desi neka promjena). Ljudi moraju da se tehnoloski razvijaju i mozda nekad da uniste jos koju planetu i pokusaju eksploatisati neku vanzemaljsku vrstuBloo wrote:Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
-
mali jomu
#21 Re: Pomozite životinjama....
Bloo wrote: Mislim da.je polarnim medvjedima svejedno![]()
Mislim da od nedavno traze kako mogu doci do nas...... da nas pojedu.
- Bloo
- Globalna šefica
#22 Re: Pomozite životinjama....
Kad dode do vanzemaljaca...mi smo jebana strankatriconja wrote:Danas ne "zivi" 99% vrsta koje su ikad postojale i zamisli da za nestanak 99% tih vrsta covjek nije odgovoran. Ovo sto je industrijski napredak ljudi je trenutak u ukupnom vremenu postojanja zivota na planeti (naravno ne gledajuci teoriju da je bog stvorio zemlju i sve na njoj u nekom kratkom periodu, nego onu da je sve evolucijski nastajalo i da je trebalo godina i godina da se desi neka promjena). Ljudi moraju da se tehnoloski razvijaju i mozda nekad da uniste jos koju planetu i pokusaju eksploatisati neku vanzemaljsku vrstuBloo wrote:Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
Meni je najgore sto za 2 generacije, neke zivotinje cemo djeci pokazivati samo u udzbenicima.
Jedno je prirodni nestanak, drugo je kad pobijes citavu vrstu svojim djelovanjem..plus.lagano sam sebe ubijas
- triconja
#23 Re: Pomozite životinjama....
Hajmo dopustiti samo intelektualcima da prave djecu a nama ostalima kapak i naravno smanjiti svaku potrosnju svih resursa na minimum da pocnemo da zivimo u simbiozi sa prirodom. Ljudi umiru svejedno, ha zivjeli u Amazoniji ha zivjeli u Cernobilu. E sad jel bolje forumati i uzivati u blagodetima industrijske i informaticke revolucije ili brat baje po krompiru po citav dan?Bloo wrote:Kad dode do vanzemaljaca...mi smo jebana strankatriconja wrote:Danas ne "zivi" 99% vrsta koje su ikad postojale i zamisli da za nestanak 99% tih vrsta covjek nije odgovoran. Ovo sto je industrijski napredak ljudi je trenutak u ukupnom vremenu postojanja zivota na planeti (naravno ne gledajuci teoriju da je bog stvorio zemlju i sve na njoj u nekom kratkom periodu, nego onu da je sve evolucijski nastajalo i da je trebalo godina i godina da se desi neka promjena). Ljudi moraju da se tehnoloski razvijaju i mozda nekad da uniste jos koju planetu i pokusaju eksploatisati neku vanzemaljsku vrstuBloo wrote:Mi njima uzimamo staniste...nekad sjebemo sve i napustimo, a ekosistem unisten
Meni je najgore sto za 2 generacije, neke zivotinje cemo djeci pokazivati samo u udzbenicima.
![]()
Jedno je prirodni nestanak, drugo je kad pobijes citavu vrstu svojim djelovanjem..plus.lagano sam sebe ubijas
- Drvosjeca iz Dejcica
#24 Re: Pomozite životinjama....
Kada smo već kod mački nije zgoreg pomenuti da je u Sarajevu od kada je invazija pasa lutalica drastično smanjen broj mački. Eto i to je indirektno djelo čovjeka koji tobože želi spasiti pse a praktično lagano uništava drugu vrstu koja je korisnija od psa.
-
mali jomu
#25 Re: Pomozite životinjama....
triconja wrote: Danas ne "zivi" 99% vrsta koje su ikad postojale i zamisli da za nestanak 99% tih vrsta covjek nije odgovoran. Ovo sto je industrijski napredak ljudi je trenutak u ukupnom vremenu postojanja zivota na planeti (naravno ne gledajuci teoriju da je bog stvorio zemlju i sve na njoj u nekom kratkom periodu, nego onu da je sve evolucijski nastajalo i da je trebalo godina i godina da se desi neka promjena). Ljudi moraju da se tehnoloski razvijaju i mozda nekad da uniste jos koju planetu i pokusaju eksploatisati neku vanzemaljsku vrstu.
U sta smo mi evoulirali kad nas svemirci vide sve ce nas pobit.