Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
- mO k3
#51 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
10 tona cimenta 
-
calculator
#52 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Polako... Ti već konstatirala međunacionalne sukobe i netrpeljivosti, i ja te pitam gdje su ti sukobi?SaraFina wrote:Pa misliš da će u slučaju neke buduće platforme ljudi minutom trubljenjat u autima 2018 izraziti svoje nezadovoljstvo?calculator wrote:Gdje vidiš međunacionalne sukobe i netrpeljivost?SaraFina wrote:...Mislite li da bi ovakvom ili nekom sličnom preraspodjelom teritorija smanjili se međunacionalni sukobi i netrpeljivost?
- mO k3
#53 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Sarafina ne zezaj , treći neće biti nikada a možda ni tada 
-
pemanapemani
#54 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
I da takvom drzavom, preko facebooka i skypa, vladaju domoljubu i patrioti iz Beca, Malmea i Dortmunda.
Opcinski nacelnici mogu preko vibera.
- SaraFina
#55 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Ne bi me iznenadilo da hafisaga pretendira nakon proglašenja trećeg na kakvo ministarstvo ili konzulat ko Zriki. 
- SaraFina
#56 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Entitetom. Ne državom. A ima i pravih istinskih patriJota. Evo hafisaga stoluje u stolnom gradu.pemanapemani wrote:I da takvom drzavom, preko facebooka i skypa, vladaju domoljubu i patrioti iz Beca, Malmea i Dortmunda.
Ministarstvo zdravlja se ubilo za njega.
- mO k3
#57 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Gdje će ti duša , hafizagi minimum mjesto ambasadora u SrbijiSaraFina wrote:Entitetom. Ne državom. A ima i pravih istinskih patriJota. Evo hafisaga stoluje u stolnom gradu.pemanapemani wrote:I da takvom drzavom, preko facebooka i skypa, vladaju domoljubu i patrioti iz Beca, Malmea i Dortmunda.
- Alfons Kauders
#58 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Doktor ce da bude Ministar Spolnih Poslova 
- SaraFina
#59 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Alfons Kauders wrote:Doktor ce da bude Ministar Spolnih Poslova
Što zezas čovjeka? Imali smo Šušnjara kao konzula u Čikagu na probi od heftu, a pomoćni inžinjer građevine. Što bogati ne bi hafisaga mogao zasjesti u ministarstvo sa diplomom iz novog travnika? I doktorskom titulom!
- SaraFina
#60 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Jok, tako .... susnjo tamo idemO k3 wrote:Gdje će ti duša , hafizagi minimum mjesto ambasadora u SrbijiSaraFina wrote:Entitetom. Ne državom. A ima i pravih istinskih patriJota. Evo hafisaga stoluje u stolnom gradu.pemanapemani wrote:I da takvom drzavom, preko facebooka i skypa, vladaju domoljubu i patrioti iz Beca, Malmea i Dortmunda.
- Alfons Kauders
#61 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Pa bolje ministar nego ambasador...SaraFina wrote:Alfons Kauders wrote:Doktor ce da bude Ministar Spolnih Poslova
Što zezas čovjeka? Imali smo Šušnjara kao konzula u Čikagu na probi od heftu, a pomoćni inžinjer građevine. Što bogati ne bi hafisaga mogao zasjesti u ministarstvo sa diplomom iz novog travnika? I doktorskom titulom!
- Alfons Kauders
#62 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
A Galijasevica mogu poslati u Siriju...SaraFina wrote:Jok, tako .... susnjo tamo idemO k3 wrote: Gdje će ti duša , hafizagi minimum mjesto ambasadora u Srbiji
- Connaisseur Karlin
#63 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
SaraFinaPatriotizamIzDijaspore

- mO k3
#64 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Samonazvani ekspert za terorizamAlfons Kauders wrote:A Galijasevica mogu poslati u Siriju...SaraFina wrote:Jok, tako .... susnjo tamo idemO k3 wrote: Gdje će ti duša , hafizagi minimum mjesto ambasadora u Srbiji
- SaraFina
#65 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Alfons Kauders wrote:A Galijasevica mogu poslati u Siriju...SaraFina wrote:Jok, tako .... susnjo tamo idemO k3 wrote: Gdje će ti duša , hafizagi minimum mjesto ambasadora u Srbiji
NjeGa će Dodik nagraditi
-
tlr
#66 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Entiteti su najbolje rješenje za ovakvu multi-kulti sredinu!
Apsolutno podržavam ideju entitetskog uređenja Bosne i Hercegovine i ne treba tu stati na nekom trećem, četvrtom. Treba ići do kraja!
U BiH se mora ustavom prepoznati i priznati suverenost svih ljudi odn. ustanoviti da je popisom evidentirano cca 3.5 miliona entiteta.
Svaki takav entitet ima pravo da ima neki svoj jedinstveni (vjerski/nacionalni/fudbalski/seksualni...) identitet ili pak da dijeli identitet sa nekom grupom.
Svaki entitet ima pravo na svoju zastavu, himnu, grb i oružje, a što se mene tiče može se urediti kako god mu prahne - staviti kravatu, šubaru, fes, ali i gologuz hodati ako mu tako odgovara.
Svaka osoba faktički i jeste zaseban entitet, te samim postojanjem i fizičkim zakonima ima gratis slobodu kretanja. Svako ima puno pravo opredjeljenja (u svakom mogućem smislu), kao i udruživanja sa drugim i razdruživanja od drugih entiteta.
Grupa entiteta, sve i da se dogovori da ima svoju "privatnu" prčiju (da oproste dame) - i nazove to nešto "svojim" ne može osporiti suverenitet drugih entiteta tj. pojedinca (koji nisu u toj grupi) da uživaju puni suverenitet i slobodu kretanja i samostalnog uređivanja vlastitih odnosa sa drugima na takvoj "tuđoj" teritoriji.
I tako bi i svi Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali bili siti, a i svi entiteti na broju. Pa neka se svako uredi kako mu/joj paše.
Apsolutno podržavam ideju entitetskog uređenja Bosne i Hercegovine i ne treba tu stati na nekom trećem, četvrtom. Treba ići do kraja!
U BiH se mora ustavom prepoznati i priznati suverenost svih ljudi odn. ustanoviti da je popisom evidentirano cca 3.5 miliona entiteta.
Svaki takav entitet ima pravo da ima neki svoj jedinstveni (vjerski/nacionalni/fudbalski/seksualni...) identitet ili pak da dijeli identitet sa nekom grupom.
Svaki entitet ima pravo na svoju zastavu, himnu, grb i oružje, a što se mene tiče može se urediti kako god mu prahne - staviti kravatu, šubaru, fes, ali i gologuz hodati ako mu tako odgovara.
Svaka osoba faktički i jeste zaseban entitet, te samim postojanjem i fizičkim zakonima ima gratis slobodu kretanja. Svako ima puno pravo opredjeljenja (u svakom mogućem smislu), kao i udruživanja sa drugim i razdruživanja od drugih entiteta.
Grupa entiteta, sve i da se dogovori da ima svoju "privatnu" prčiju (da oproste dame) - i nazove to nešto "svojim" ne može osporiti suverenitet drugih entiteta tj. pojedinca (koji nisu u toj grupi) da uživaju puni suverenitet i slobodu kretanja i samostalnog uređivanja vlastitih odnosa sa drugima na takvoj "tuđoj" teritoriji.
I tako bi i svi Bošnjaci, Hrvati, Srbi i ostali bili siti, a i svi entiteti na broju. Pa neka se svako uredi kako mu/joj paše.
-
costacurta
#67 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Sad na ovoj nekakvoj BEL televiziji neki snimci iz 93. i to pazi sad "hrvatskih izbjeglica" iz Travnika, Bugojna u srpsku republiku na VLašiću.
Intervjuišu sve i staro i mlado, vojnike HVOa i hrabre srpske borce koji su primali izbjeglice. Kuke i kamenje po muslimanima, balijama, mudžahedinima, a počeh plakati kad njih dvojica iz HVOa iznenađeni kako su očekivali srpske borce sa bradama, sa noževima a dočekali su ih obrijani, mirišljavi, dotjerani ljudi. Oni u šoku i nevjerici kao muslimani su ih slagali i sve im to tako ružno i negativno pričali o Srbima inače ne bi oni nikad ratovali sa braćom...............
Ono ne znam jel ima veze s temom al učini mi se zgodno mjesto da ovo napišem bez da pročitam o čemu se radi
Intervjuišu sve i staro i mlado, vojnike HVOa i hrabre srpske borce koji su primali izbjeglice. Kuke i kamenje po muslimanima, balijama, mudžahedinima, a počeh plakati kad njih dvojica iz HVOa iznenađeni kako su očekivali srpske borce sa bradama, sa noževima a dočekali su ih obrijani, mirišljavi, dotjerani ljudi. Oni u šoku i nevjerici kao muslimani su ih slagali i sve im to tako ružno i negativno pričali o Srbima inače ne bi oni nikad ratovali sa braćom...............
Ono ne znam jel ima veze s temom al učini mi se zgodno mjesto da ovo napišem bez da pročitam o čemu se radi
-
pemanapemani
#68 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Zasto samo entitetom?SaraFina wrote:Entitetom. Ne državom. A ima i pravih istinskih patriJota. Evo hafisaga stoluje u stolnom gradu.pemanapemani wrote:I da takvom drzavom, preko facebooka i skypa, vladaju domoljubu i patrioti iz Beca, Malmea i Dortmunda.
Ti si, cini mi se, iz Beca pokrenula ko fol "sega" temu o dodatnom komadanju BiH.
@Hafis iz Mostara bolje zna kakav je zivot Hrvata u Sarajevu i Tuzli.
Kratko receno, ti i spomenuti gospodin ste prakticno isti, odnosno, volite sa tudljim genitalijama mlatiti po trnju.
- Kikibombona
#69 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
greatful_and_dead wrote:Ako se mogu ukalkulisat u potez Grude - Široki, što da ne.
- SaraFina
#70 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Ja sam pokrenula temu da vidim kako " diše" forumsko pučanstvo. A o Hafizaginim seksualnim sklonostima nemam pojma niti me zanimaju. Čak mi nezgodno. Čiko u godinama.
- SaraFina
#71 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Pa već sam rekla, ponuda je da se izvrši nova preraspodjela teritorija. I da Hrvati na konto trećeg dobiju dijelove RS ( konkretno Posavine ) Bošnjacipasha078 wrote:Pa eto kako si ti pokrenula temu, reci sta nudis zauzvrat? S obzirom da bi glavnu korist od treceg entiteta imala hrvatska politicka elita (nisam siguran da bi obicni naron nesto puno dobio), a da Bosnjaci nisu u nuzdi da prave neke kompromise, sta je to sto bi ti ponudila zauzvrat, da Bosnjacima ovo bude primamljiva ideja? Samo molim konkretne stvari, ne neke suplje apstrakcije tipa 'mir u kuci'.SaraFina wrote:Ja sam pokrenula temu da vidim kako " diše" forumsko pučanstvo. A o Hafizaginim seksualnim sklonostima nemam pojma niti me zanimaju. Čak mi nezgodno. Čiko u godinama.
Podrinje ( oteto) ..... Nema logike da milion Srba živi na teritoriji od 50% BiH.
- sinuhe
#72 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Do srpskohrvatskog razgranicenja je doslo 95 i tada je stao rat pa tako izmedju njih nema nerijesenih pitanja. Ovakva pitanja mogu otvarati samo Bosnjaci u nadi nekog konflikta izmedju njih pa da bi se tako usput i Bosnjaci ostvarili.
- SaraFina
#73 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Jesi ti ovlašteni glasnogovornik posavskih Hrvata, Hrvata iz BL, Dervente i ostalih dijelova RS?sinuhe wrote:Do srpskohrvatskog razgranicenja je doslo 95 i tada je stao rat pa tako izmedju njih nema nerijesenih pitanja. Ovakva pitanja mogu otvarati samo Bosnjaci u nadi nekog konflikta izmedju njih pa da bi se tako usput i Bosnjaci ostvarili.
- sinuhe
#74 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Za ovih 20 godina nisam cuo za zahtjeve posavskih Hrvata pa bi im cak i mogao biti glasnogovornik.
-
pemanapemani
#75 Re: Pomozimo susjedima Hrvatima da dobiju 3.entitet!
Glavni cilj onih koji su prodali Bosansku Posavinu je bio uvjeriti lokalno stanovnistvo da im je zadaca braniti samo svoje domove, nikako drzavu.
Ukratko, cilj je sistemski unistavati sve sto podsjeca na drzavnost BiH.
Cinjenica je da su Bosnjaci svih ovih godina bili nositelji kakve takve ideje o modernoj gradjanskoj BiH.
Cini mi se, a volio bih da se varam, da su uslovno receno, bosnjacke politicke elite prihvatile etnicki koncept koji se namece 20 godina.
Sve argumentovano bukvalno savrsenim dokazom - koji cemo ku.ac vise forsirati multikulturalnost kada vecina BiH Srba i Hrvata mrzi drzavu.
Licno, smatram da to vodi raspadu BiH.
Jebi ga, ta neka multikulti prica je valjda pet nivoa iznad jebene etnicke matrice, zbog koje se i ratovalo .
Ne mislim samo na pozitivnu diskriminaciju etnickih manjina, nego na uopce otvorenost i kozmopolitizam.
Ukratko, cilj je sistemski unistavati sve sto podsjeca na drzavnost BiH.
Cinjenica je da su Bosnjaci svih ovih godina bili nositelji kakve takve ideje o modernoj gradjanskoj BiH.
Cini mi se, a volio bih da se varam, da su uslovno receno, bosnjacke politicke elite prihvatile etnicki koncept koji se namece 20 godina.
Sve argumentovano bukvalno savrsenim dokazom - koji cemo ku.ac vise forsirati multikulturalnost kada vecina BiH Srba i Hrvata mrzi drzavu.
Licno, smatram da to vodi raspadu BiH.
Jebi ga, ta neka multikulti prica je valjda pet nivoa iznad jebene etnicke matrice, zbog koje se i ratovalo .
Ne mislim samo na pozitivnu diskriminaciju etnickih manjina, nego na uopce otvorenost i kozmopolitizam.