Pomoc za kontakt porodice Karic

Forum za humanitarne akcije.
zelenashica

#26 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:zelenashice,poslala sam ti P.P.
procitala..... :) ostajemo u kontaktu dok se usaglasimo kako i sta dalje....hvala na ponudi za pomoć :thumbup:
ljubav_aha

#27 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by ljubav_aha »

zelenashica wrote:
procitala..... :) ostajemo u kontaktu dok se usaglasimo kako i sta dalje....hvala na ponudi za pomoć :thumbup:
hvala i vama sto ste pokrenuli akciju :thumbup:
zelenashica

#28 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

ljubav_aha wrote:
zelenashica wrote:
hvala i vama sto ste pokrenuli akciju :thumbup:
ja nisam..........pokretačica teme ju je pokrenula a znas da je kurty uvijek tu kad zagusti :thumbup:
Envy

#29 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:42, edited 1 time in total.
kurty

#30 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

Rekao sam @zelenashici da su sutra kontaktirati ovu porodicu...javim sta i kako je bilo
zelenashica

#31 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

kurty wrote:Rekao sam @zelenashici da su sutra kontaktirati ovu porodicu...javim sta i kako je bilo
Ja čekam drug informacije :)
kurty

#32 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

Eh ovako... kontaktirao sam nanu Senihu... Nana je 100%tni invalid, i onaj racun u Raifeisen banci je na njeno ime(na njega prima invalidnine)... Svih 5 unuka je prenutno bolesno. Neki su se razbolili u noci kad im je majka bila u bolovima (bosonogi bili), jedno se na dzenazi razbolilo, pokislo i nana je kroz plac spomenula kao da mozda i upalu pluca ima... Djeca nemaju vesa... Najstarijoj nema potkosulje da obuce... Znaci, ves, pidzame, carape, i trenrkice... Tako mi je nana rekla...
Pokusao sam da je pitam za svako unuce posebno, koliko ima godina i usput sam pitao za oca, medjutim nani je mobitel zazvonio i morali smo zavrsiti razgovor...

Prije toga mi je rekla da je svako unuce masala, i to je bilo u kontekstu da za svako treba odjeca za dijete dvije godine starije...

Sto se racuna tice, on je samo za domace uplate...
Envy

#33 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:44, edited 1 time in total.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#34 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Priorat »

hocel taj iban i swift neko da postavi? i ako moze onaj konto sto je hadzinica za svicarske franke napravila prije. thx
kurty

#35 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

IBAN I SWIFT... rekoh vec kakav je racun... Ako imate koga bliskog ovdje, posaljite njemu novac i nek on uplati... Ako zelite mogu vam ja na PP poslati racun na moje ime koji je otvoren zbog "Haram im bilo.."
Priorat

#36 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Priorat »

kurty wrote:IBAN I SWIFT... rekoh vec kakav je racun... Ako imate koga bliskog ovdje, posaljite njemu novac i nek on uplati... Ako zelite mogu vam ja na PP poslati racun na moje ime koji je otvoren zbog "Haram im bilo.."
posalji meni ali sa iban i swift i tacnim primaocem. thx
Envy

#37 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:45, edited 1 time in total.
zelenashica

#38 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

kurty wrote:Eh ovako... kontaktirao sam nanu Senihu... Nana je 100%tni invalid, i onaj racun u Raifeisen banci je na njeno ime(na njega prima invalidnine)... Svih 5 unuka je prenutno bolesno. Neki su se razbolili u noci kad im je majka bila u bolovima (bosonogi bili), jedno se na dzenazi razbolilo, pokislo i nana je kroz plac spomenula kao da mozda i upalu pluca ima... Djeca nemaju vesa... Najstarijoj nema potkosulje da obuce... Znaci, ves, pidzame, carape, i trenrkice... Tako mi je nana rekla...
Pokusao sam da je pitam za svako unuce posebno, koliko ima godina i usput sam pitao za oca, medjutim nani je mobitel zazvonio i morali smo zavrsiti razgovor...

Prije toga mi je rekla da je svako unuce masala, i to je bilo u kontekstu da za svako treba odjeca za dijete dvije godine starije...

Sto se racuna tice, on je samo za domace uplate...
Hvala kurty...
Idemo onda kako smo planirali,znači na nanin račun može novac,a garderoba eh to ću već nekako poslati do nane ......ako ima još neko iz Tuzle sa slanjem grderobe neka mi se javi na pp da se usaglaasimo sta i kako.

Ja bi vjerovatno mogla organizovati slanje paketa do BEKO shopova ako ima neko u Sarajevu ko bi to tamo preuzeo i proslijedio nani...
Priorat

#39 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Priorat »

kurty wrote:IBAN I SWIFT... rekoh vec kakav je racun... Ako imate koga bliskog ovdje, posaljite njemu novac i nek on uplati... Ako zelite mogu vam ja na PP poslati racun na moje ime koji je otvoren zbog "Haram im bilo.."

otislo je na onu adresu sto si mi dao. molim te javi mi ako nedodje za ca 5 dana. prosli put kad sam hadzinici slao par puta mi vracalo. nemam pojma zasto! samo mi javi na pp!

peace!!
kurty

#40 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

oki...javim se...no sikiriki

@zelenashice, ako se ne javi niko ko u sarajevu moze pokupiti paket iz beka, pitaj tog preko koga ces slati, mozel u BEKO shop Breza da dobaci to... 50 metara mi je shop od kuce
zelenashica

#41 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

kurty wrote:

@zelenashice, ako se ne javi niko ko u sarajevu moze pokupiti paket iz beka, pitaj tog preko koga ces slati, mozel u BEKO shop Breza da dobaci to... 50 metara mi je shop od kuce
hvala kurty ali mislim da bi to ipak mogla nekako srediti... sad cekam da vidim ima li jos zainteresovanih tuzlaka za pomoc...ako ne ja onda planirano nekako dostavim,a novac zna se nanin račun.
zelenashica

#42 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

Kurty daj IBAN I SWIFT za ljubav aha..... :-D
kurty

#43 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

Raja, vi koji ste meni polali novac za porodicu Karic, jel zelite da im novac licno urucim, ili da uplatim na nanin racun, ili pak da djeci kupim sta ima treba...

p.s. nadam se da ce sutra vise forumasa da vidi ovo, pa da se ukljuci u akciju
ljubav_aha

#44 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by ljubav_aha »

kurty wrote:Raja, vi koji ste meni polali novac za porodicu Karic, jel zelite da im novac licno urucim, ili da uplatim na nanin racun, ili pak da djeci kupim sta ima treba...

kurty,molim te,kupi djeci odjecu,nani i dedi nesto novca za hranu,sa njima si u kontaktu,sigurna sma da znas sto im je potrebno ,HVALA :-D
Priorat

#45 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Priorat »

kurty wrote:Raja, vi koji ste meni polali novac za porodicu Karic, jel zelite da im novac licno urucim, ili da uplatim na nanin racun, ili pak da djeci kupim sta ima treba...

ja ovo sto sam poslao na tvoj racun je u tvojim rukama. odluci ti! :thumbup:
simbabimba

#46 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by simbabimba »

Hajde nam molim te samo napisi sta si uradio. Moji roditelji ce ici do nane i dede, pa bi nam bila korisna informacija ako im ti vec kupis odjecu za djecicu da ne kupujemo i mi nego da im u parama posaljem.

I onako, ako "snimis" sta bi im dobro doslo?

Hvala unaprijed.
zelenashica

#47 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

Ima li Tuzlaka za slanje paketa?Ako ima nek se javi na pp.
Priorat

#48 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by Priorat »

i ja se pitam :?
zelenashica

#49 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by zelenashica »

Ja vala ne mogu da vjerujem da Tuzlaka od desetine koliko je forumu samo šuti.... :(
Čekam pp-ove da dogovorim slanje paketa.A novac do kraja sedmice na naninom računu. :wink:
kurty

#50 Re: Pomoc za kontakt porodice Karic

Post by kurty »

Primio sam novac od @ljubav_aha... @prioratov ce mozda sutra da "stigne"...

A vidim niko se novi ne javlja pa me stid bilo ono "UP"
Post Reply