Pomoc - stela za vozacki ispit

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Edit

Post by Edit »

Kakva fama, da se ne moze bes stele poloziti... :zzzz:
Istina je, neki od ispitivaca ne pustaju bez podmazivanja, ali - komisije se mijenjaju... i vjeruj da je zbog tebe bolje da kod takve komisije padnes, da si izmedju polaganja uzmes jos koji dodatni cas i naucis se i psihicki borti sa pritiskom kojeg ispitivaci prave dok vozis, pa sacekati postenu komisiju kod koje ces poloziti, nego poloziti na stelu.

Kada clanovi komisije kod koje si polozio budu i sami dobivali negativne bodove za svaki tvoj preksraj, prica ce se, inshallah, promijeniti ;)
Celly

Post by Celly »

Bit ce ipak kompromis kao sto angevin predlozi. Dakle, ipak prvi put bez stele, pa sta bude :-) A poslije cemo vidjeti...
sulesavic

Post by sulesavic »

Idealno bi bilo kada se ne bi morala tra¾iti ¹tela. Meðutim, ovakvo polaganje vozaèkog ispita je jedna obièna bezvezarija - kao, sjedi, hajmo boèna gara¾a (gledaj na zadnje staklo, kad ti ona letva doðe na 10 cm od okvira prozora, smotaj puni ulijevo, pa onda idi dok ne vidi¹ drugi direk naprijed da ti je do¹ao do petog centimetra od vrha ¹ajbe... ma, daj, ba), pa malo na brdo pod ruènom, pa hajmo u liniju (opet gledaj crte i oznake po zidovima i prozorima), pa hajde sad u grad, stani kad vidi¹ STOP, ali nemoj pred znakom, nego malo poslije kad na cesti vidi¹ onu debelu bijelu liniju... Bla-bla-blad-bla...
amrica

Post by amrica »

zena21 wrote:E pa evo, ja polozila u SARAJEVU :D

Doduse to je bilo davno :oops: :D

Takodje i ja, opcina centar.
Edit

Post by Edit »

sulesavic wrote:Idealno bi bilo kada se ne bi morala tra¾iti ¹tela. Meðutim, ovakvo polaganje vozaèkog ispita je jedna obièna bezvezarija - kao, sjedi, hajmo boèna gara¾a (gledaj na zadnje staklo, kad ti ona letva doðe na 10 cm od okvira prozora, smotaj puni ulijevo, pa onda idi dok ne vidi¹ drugi direk naprijed da ti je do¹ao do petog centimetra od vrha ¹ajbe... ma, daj, ba), pa malo na brdo pod ruènom, pa hajmo u liniju (opet gledaj crte i oznake po zidovima i prozorima), pa hajde sad u grad, stani kad vidi¹ STOP, ali nemoj pred znakom, nego malo poslije kad na cesti vidi¹ onu debelu bijelu liniju... Bla-bla-blad-bla...
:lol: :lol:

Po tvom opisu ispita reklo bi se da nisi odmakao dalje od poligona... :lol:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Ne znam jesam li u pravu, ali mi se čini da je jedno pravila po kojim se vozi (teorijska i prakticna pravila), a potpuno drugo ono što imamo na sarajevskim ulicama - nepisana pravila u kojima se onaj ko nauči pravila opet ne snalazi nego im se mora vremenom privikavati.- :?
amrica

Post by amrica »

H, u pravu si, kod nas dzungla, na ulici vazi pravilo: snadji se. Ali vozacki sluzi da pokazes da imas apsolutnu kontrolu nad autom, da znas pravila, kad odes u inostranstvo da ne placas kazne...
ado-šampion

Post by ado-šampion »

amrica wrote:polozila iz prve bez stele, grozim se stele na vozackom, to je pustanje potencijalnih ubica na cestu. Pa ti ljudi u komisiji nisu tu bezveze, nego su strucnjaci koji bi trebali procijeniti ko je spreman za voznju, a ko ne. I da te nauce strpljenju.
Nisu oni stručnjaci uopšte, ali i ja sam mogu procjeniti jeli neko za vozačke dozvole ili ne.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Celly wrote:Jao ljudi, bas mi je zao da su neki pomislili da nemam blage veze ali da hocu stelu. Nisam ja stvarno neka kamikaza, boze sacuvaj. Fol je u tome da ja mislim da dobro vozim, a i instruktor mi je nakon obuke rekao da odlicno vozim, i uopste nije u tome problem. Ali prica se, i to uveliko vjerujte, da bez stele ne ide bez obzira znas li voziti ili ne. Eto zasto mi se cinilo da mi ne preostaje nista drugo. Samo se nadam da ste ipak u pravu i da ce ici i bez toga....
p.s. polaganja nije bilo prosle sedmice ali se od ove subote vec nastavlja
Tako je i mog jarana instruktor ložio da je Šumaher, pa frajer počeo komisji objašnjavat kako je on upravu a oni nisu. :-)
Btw. položio je iz četvrtog puta, a ni par godina poslije nije baš za volana. :-)
shin

Post by shin »

Kod mene instruktor bio alkos, vozimo se on spava. Polozio iz petog puta, ni dan danas ne zalim sto nisam uzeo stelu.
Celly

Post by Celly »

Evo samo da prijavim: POLOZILA BEZ STELE!!!! Ljudi ipak je moguce :-)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Svaka čast! Ja taman htjedoh napisati da se može bez štele. :)
Hendrix

Post by Hendrix »

E jesmo svi fini nema dalje.Ja sam 1999. polago 3 puta od kojih me 2 komisija oborila NAMJERNO, pa nisam lud da ne skontam da hoće da me obore ako naprimjer kažu da skrenem metar prije pune i ja nagazim a oni veselo pišu.
Kad sam 3 put pao čujem ih odzada kako pričaju koje moraju pustit , ko imaju od onoga onog , od one kćerku....ma halo ba , koga vi zajebavate.4 put sam položio uštelovano jer više nisam iao živaca da trpim ono sranje i jer bi im sigurno nešto lanuo 4 put.Naravno da mi nije drago što sam ovo uradio ali realno je tada stela bila sve , polagalo 20-30 ljudi od kojih samo odabrani polože.Danas vjerujem da je drugačije jer mi je mama položila normalno a užasno vozi i strah me s njom sjest ali eto , nek niko nije na forumu sa štelom položio.
Hendrix

Post by Hendrix »

Da zaboravih , prvi put me pitaju koji smo znak prošli 100m nakon što smo ga prošli , ko od vas pamti znakove danas kad vozi?
sulesavic

Post by sulesavic »

Hendrix wrote:Da zaboravih , prvi put me pitaju koji smo znak pro¹li 100m nakon ¹to smo ga pro¹li , ko od vas pamti znakove danas kad vozi?
Ne pamti onaj koji mo¾e da plaæa kazne zbog prekoraèenja ogranièenja brzine.
the godfather

Post by the godfather »

Treba stela,ko kaze da ne treba laze, mozes bez nje ali ces svakako dati istu lovu za polaganje,pa sad sta je bolje???
the godfather

Post by the godfather »

ado-šampion wrote:
amrica wrote:polozila iz prve bez stele, grozim se stele na vozackom, to je pustanje potencijalnih ubica na cestu. Pa ti ljudi u komisiji nisu tu bezveze, nego su strucnjaci koji bi trebali procijeniti ko je spreman za voznju, a ko ne. I da te nauce strpljenju.
Nisu oni stručnjaci uopšte, ali i ja sam mogu procjeniti jeli neko za vozačke dozvole ili ne.
Ko to nama laze,pa ti si onda endem ako govoris istinu
ado-šampion

Post by ado-šampion »

the godfather wrote:
ado-šampion wrote:
Ko to nama laze,pa ti si onda endem ako govoris istinu
Mislio sam "sam" kao alone, ako si na to mislio. Nisam mislio da sam stručnjak.
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

Samo da znate, vise od pola clanova komisije su to postali preko.................

.......stele. :-)
Rimljanka

Post by Rimljanka »

Molim vas ,moze li mi neko kazati koliko tacno kosta polaganje vozackog danas...

Koliko su testovi,koliko su casovi,ljekarski i ostalo...Hvala unaprijed...
didgeridoo

Post by didgeridoo »

Rimljanka wrote:Molim vas ,moze li mi neko kazati koliko tacno kosta polaganje vozackog danas...

Koliko su testovi,koliko su casovi,ljekarski i ostalo...Hvala unaprijed...
ljekarsko uvjerenje: kako gdje...najjeftinije je na cheki u zgradi mup-a: 45KM, izlazak na testove je 70KM, obuka je izmedju 390 i 460KM (zavisi koji auto odaberes).
Rimljanka

Post by Rimljanka »

Hvala ti puno!
U zgradi MUP-a na cheki,mogu svi vaditi ljekarsko?

I koju bi auto skolu preporucio?
nineac

Post by nineac »

Tako ja izasao na ispit, i jedan pored mene, drugi nazad. Snjeg pada, mokro, noc, izleti pjesak, ja na kocnicu, onog nazad udari aktovka u glavu. Nista, pisu oni. Ja stao metar od pjesaka. Zavrsili, kazu oni, ma super, samo ono naglo kocenje ti je velik minus i moramo te oborit. Reko bil me pustili da sam udario pjesaka?
Nas problem je sto su u komisji obicni drotovi koji rade preko dana drugi posao. S obzirom da nam je policija postala leglo kriminala nevidim kako su oni kompetentni da odlucuju ko ce poloziti a ko ne.
NeTRa1der

Post by NeTRa1der »

da Bog da svima onima, koji primaju mito u komisiji, djeca (ili unuci) loshe u skoli ucila!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Kaže ovaj iz komisije meni "Nemoj da te hvatam na radaru" kad sam završio polaganje :-)
Post Reply