Pomoc, savjet...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#26 Re: Pomoc, savjet...

Post by plain vanilla »

Dexter81 wrote:Sorry zbog gramatickih , pisem brzo :)
Mozda je bilo slicnih naslova, nisam gledao. Uglavnom radi se o tome da sam prekinuo sa djevojkom, ustvari prekinuli smo na ruzan nacin, a jos mi je stalo do nje. Pa me samo zanima vase misljenje.
Prije 4 godine javila mi se na FB simpaticna djevojka, ali nije bila bas moj tip. Nema veze pricali smo samo ne na neki nacin da bi ja nesto pokusao, al ni ona nije tada. Dosli smo do toga da je ona bivsa djevojka od mog prijatelja iz srednje, koji je nazalost preminuo dok su se oni zabavljali, znam da ga je ludo voljela (prva ljubav itd...) i da je tesko to sve prebrodila, ako je uopste.
Ja sam jos tada bio u vezi i iskreno nisam ni pomislio da nesto pokusam kod nje. Jednom smo izasli prijateljski i cak u zivo kad sam je vidio nije mi se toliko svidjala, jednostavno nije bila moj tip. Ona je sve vise zvala da izadjemo da se vidimo itd... proslo je vremena ja sam je odbijao te sto je bila djevojka do mog preminulog prijatelja , te sto nisam nista osjetio za nju. Prekinuo sam vezu sa tadasnjom djevojkom i ostali smo prijatelji, znaci bez svadje bez losih rijeci, jednostavno nismo se voljeli vise p.s. i danas smo prijatelji. Uglavnom ponovo sam sreo ovu djevojku, vidjela je da sam slobodan na FB i javila mi se. Izasli smo par puta u drustvu, a vec treci put poljubili smo se i desilo se krenula je nasa veza, proljece, klupice, drustvo, bila je divna prema meni, a to je na mene pozitivno uticalo. Zaljubili smo se, zavoljeli, vec nakon 5 mjeseci smo poceli pricati o zajednickom zivotu o zenidbi o djeci itd...
Al kad je najljepse i kad vise nemoze problemi dolaze. Ja sam imao nekih bas losih problema na poslu, previse problema je dovelo mene do toga da sam poceo da pijem, znaci ne svaki dan, al jednom sedmicno ili dva puta definitivno. Ipak ona mi je bila podrska koliko je valjda mogla. Ja sam maltene na nju trosi pola plate, al to nije vazno, pazio sam je u svemu, pokazao sam joj da je volim. Vremenom ona se pocela udaljavati od mene, sakrivat mobitel, nije me ni zanimao, al se primjetilo. Pocela cesce izlaziti sa prijateljicama. Uglavnom nije vise bila ona djevojka. Pitao sam je ima li nekoga drugog, klela se da nema majkom i sestrom. Postao sam ljubomoran sto nikad nisam bio i sam sam se sebi cudio. Uglavnom bilo je puno lijepih trenutaka, al i puno ruznih. Mislio sam da ce se sve rijesiti ako je zaprosim i tako sam ucinio, samo da me saceka da ponovo nadjem posao, jer sam na starom dao otkaz izdrzati torturu nisam mogao. Neko vrijeme je i bilo lijepo, al onda opet isto. Mjenjala je misljenje svake minute. Prosle su 2 godine i putovali smo i zabavljali, al svadja je bilo sve vise. Zahladnila je nije me vise onako voljela, a ja sam nju sve vise i vise. U mejduvremenu sam i magistrirao i smjesila mi se fina karijera u jednoj od najboljih nasih firmi. Napravio sam dosta nekih gresaka i ja, zvao sam roditelje njene koje sam prije naravno upoznao, zvao sam ih jer mi se nekoliko sati nije javila, da provjerim gdje je i znaju li oni uopste sta im je sa cerkom il misle da je sa vjerenikom. Kad popijem znao sam je izvrjedjati, al nisam bio agresivan nikad nebi ni mogao. Uglavnom sjeli smo popricali i shvatili da je nemoguce ovako, vratila mi je prsten, a ja sam ga zelio baciti, sto nisam uradio naravno. Poslije sam je zamolio da ga uzme i ako zeli da ga proda al ja ga ne zelim. I da zavrsim proslo je nekih par 6 mjeseci bili smo na kafi par puta, par puta se poljubili i vodili ljubav, al nismo se pomirili. U meni je bio uvjek neki tracak nade da cemo opet mozda ponovo pokusati. Bio sam smiren, prestao da pijem samo ponekad pivce sa rajom, nasao posao taj sto sam i zelio. Djevojaka ima i mogu ih uvjek naci al nemam volje ni zelje, samo na nju mislim. Al neku vece vidjeh na njenom profilu ona zagrljena sa drugim momkom i to me je dotuklo. Nemogu da radim, nemogu da jedem, da spavam. Nazvao sam je, kaze sta si mislio da cu u samostan. Tesko mi je i nemogu da se pomirim stim. Nisam tip koji cmizdri i muske picke su mi uvjek isle na zivce, al postajem dio te zalosne skupine. Da napomenem, imao sam puno prije djevojaka, zato se i cudim sebi, mozda jer sam ja ostavljao pa Bog mi vraca. Svaki savjet je dobro dosao...
Najbolji ti je savjet da krenes dalje i ne osvrces se...samo sto je to najteze i napraviti.
Dobro je da si sredio zivot i nemoj traziti spas u alkoholu
lavorpunvode

#27 Re: Pomoc, savjet...

Post by lavorpunvode »

valter033 wrote:
sour cherry wrote:
Patit ces, krace ili duze, mozda i jako dugo, mozda se nikad ni neces oporaviti, jer nikad vise neces naci neku koja ce moci zauzeti njeno mjesto. Tesko je prevazici tu bol, jako tesko.
Hajde ne pretjeruj :D Niko nije nezamjenjiv,a ni vrijedan nečijeg zdravlja.Šta treba,da cmizdri za curom koja ga je ostavila?Nijedna nije kao ona.Malo sutra.
Problem i jeste sto je danas sve zamjenjivo. Izgubis voljenu osobu, nema frke, imas rezervu... Interesuje me kako mozes pogledati u svog partnera i biti svjesna da si zamjenjiva u kratkom roku? Ne boli te to? Danas su vam partneri izgleda postali kao telefoni, danas imas jednog super, sutra iza coska vec ceka novi i bolji... jadno
:thumbup: :thumbup:
sour cherry

#28 Re: Pomoc, savjet...

Post by sour cherry »

valter033 wrote:
sour cherry wrote:
Patit ces, krace ili duze, mozda i jako dugo, mozda se nikad ni neces oporaviti, jer nikad vise neces naci neku koja ce moci zauzeti njeno mjesto. Tesko je prevazici tu bol, jako tesko.
Hajde ne pretjeruj :D Niko nije nezamjenjiv,a ni vrijedan nečijeg zdravlja.Šta treba,da cmizdri za curom koja ga je ostavila?Nijedna nije kao ona.Malo sutra.
Problem i jeste sto je danas sve zamjenjivo. Izgubis voljenu osobu, nema frke, imas rezervu... Interesuje me kako mozes pogledati u svog partnera i biti svjesna da si zamjenjiva u kratkom roku? Ne boli te to? Danas su vam partneri izgleda postali kao telefoni, danas imas jednog super, sutra iza coska vec ceka novi i bolji... jadno
Ne,ne boli me to.Svako je zamjenjiv.Sve je promjenjivo i prolazno.Danas si s nekim,a sutra možda nećeš biti.Kakva god da je stvarnost,takva je kakva je.Bitno je ostati pri sebi i pobrinuti se za sebe.Da oboli od patnje za njom,znaš koliko bi bilo briga tu voljenu osobu?Nimalo.Ne bi ni znala šta je s njim.
sour cherry

#29 Re: Pomoc, savjet...

Post by sour cherry »

Kad popijem znao sam je izvrjedjati, al nisam bio agresivan nikad nebi ni mogao.
Ipak,neka te ostavila.
Zatamnjena stakla

#30 Re: Pomoc, savjet...

Post by Zatamnjena stakla »

Kuberlator?
jaca36-sa

#31 Re: Pomoc, savjet...

Post by jaca36-sa »

sour cherry wrote:
Kad popijem znao sam je izvrjedjati, al nisam bio agresivan nikad nebi ni mogao.
Ipak,neka te ostavila.
ma ne moj tako,momak je volio i postovano a to sto nas zene treba nekada izvrjedjati jer smo krave tome smo same sebi krive..nista ovako ko hoce savjet od iskusne :)neka se javi na privat..pozz
WildRedRose

#32 Re: Pomoc, savjet...

Post by WildRedRose »

Cuj sta ces, progutaj pljuvacku i idi dalje... AKo je sve istina iz prvog posta, zahvali Bogu na svemu sto imas, i budi sretan.. Malo vise cijeni stvari oko sebe koje imas, i ljude koje imas ... a ne one koji su otisli ...
sour cherry

#33 Re: Pomoc, savjet...

Post by sour cherry »

valter033 wrote:
sour cherry wrote:Ne,ne boli me to.Svako je zamjenjiv.Sve je promjenjivo i prolazno.Danas si s nekim,a sutra možda nećeš biti.Kakva god da je stvarnost,takva je kakva je.Bitno je ostati pri sebi i pobrinuti se za sebe.Da oboli od patnje za njom,znaš koliko bi bilo briga tu voljenu osobu?Nimalo.Ne bi ni znala šta je s njim.
Znaci kod tebe ne postoji ona posebna osoba, onda prava, svaki je isti... hajde, dobro je (i porazno) znati da postoje i takve osobe..
Pa osoba koja me ostavi nije za mene prava osoba.Mogu ja od tuge svisnuti,ali džaba mi.Ako neko ode zato što mu je ćeif i jer mu se ide,pa neka ide.Ja uvijek i svugdje imam sebe.Da,postoje i ovakve osobe :D
miki.ba

#34 Re: Pomoc, savjet...

Post by miki.ba »

@valter033
Da nisi ti ovaj Dexter? :roll:
sour cherry

#35 Re: Pomoc, savjet...

Post by sour cherry »

valter033 wrote:
sour cherry wrote: Pa osoba koja me ostavi nije za mene prava osoba.Mogu ja od tuge svisnuti,ali džaba mi.Ako neko ode zato što mu je ćeif i jer mu se ide,pa neka ide.Ja uvijek i svugdje imam sebe.Da,postoje i ovakve osobe :D
Znaci za tebe ne postoji osoba zbog koje se mozda vrijedi malo vise potruditi, odnosno mozda svoj ponos na trenutak ostaviti na strani i pokusati jos jednom, jer osjecas da je to osoba s kojom mozes provesti zivot? To kod tebe ako sam dobro razumio, cim nastane neki veci problem, svako na svoju stranu i ti vec trazis drugog ili ga vec imas spremnog u rezervi?
Zašto bih željela biti s nekim ko me ne želi?To nije osoba s kojom bih željela provoditi život.Ma šta život!Ni minute.
Nisi shvatio :) Osoba koja ostavlja donosi odluku da ostavi.To znači da više ne možeš na nju računati ni kad ti je dobro ni kad ti je loše pa ti pati koliko hoćeš i smatraj je pravom osobom. :-D Ali nije prava.
meth

#36 Re: Pomoc, savjet...

Post by meth »

valter033 wrote:
sour cherry wrote:Ne,ne boli me to.Svako je zamjenjiv.Sve je promjenjivo i prolazno.Danas si s nekim,a sutra možda nećeš biti.Kakva god da je stvarnost,takva je kakva je.Bitno je ostati pri sebi i pobrinuti se za sebe.Da oboli od patnje za njom,znaš koliko bi bilo briga tu voljenu osobu?Nimalo.Ne bi ni znala šta je s njim.
Znaci kod tebe ne postoji ona posebna osoba, onda prava, svaki je isti... hajde, dobro je (i porazno) znati da postoje i takve osobe..
Jedno dobro sjebavanje u životu te nauči da posebnu osobu, onu tipa "ona ili nijedna" je najbolje ne imati.

Toliko je žena željnih pažnje i ljubavi i svaka sa sobom nosi novu priču. Tamo gdje jedna završava, nova počinje :-D

E moj @dexter paša, da je meni tvoje probleme. Ali da ne bude zabune i ja sam sve ovo naučio na teži način tako da ima nade i za tebe :)
WildRedRose

#37 Re: Pomoc, savjet...

Post by WildRedRose »

meth wrote:
Jedno dobro sjebavanje u životu te nauči da posebnu osobu, onu tipa "ona ili nijedna" je najbolje ne imati.

Toliko je žena željnih pažnje i ljubavi i svaka sa sobom nosi novu priču. Tamo gdje jedna završava, nova počinje :-D

E moj @dexter paša, da je meni tvoje probleme. Ali da ne bude zabune i ja sam sve ovo naučio na teži način tako da ima nade i za tebe :)
i sta, ti si sad jedan od onih kojima su sve zene *** ? :mrgreen:
MedenoSrce

#38 Re: Pomoc, savjet...

Post by MedenoSrce »

WildRedRose wrote:
meth wrote:

i sta, ti si sad jedan od onih kojima su sve zene *** ? :mrgreen:

majke mi ja to nigdje nisam vidjela da pise, cak ni izmedju redova.
WildRedRose

#39 Re: Pomoc, savjet...

Post by WildRedRose »

MedenoSrce wrote:

majke mi ja to nigdje nisam vidjela da pise, cak ni izmedju redova.
Nisam ni ja, zato pitam...jer obicno tako biva :mrgreen:
MedenoSrce

#40 Re: Pomoc, savjet...

Post by MedenoSrce »

WildRedRose wrote:
MedenoSrce wrote: majke mi ja to nigdje nisam vidjela da pise, cak ni izmedju redova.
Nisam ni ja, zato pitam...jer obicno tako biva :mrgreen:
ma najlakse je sa ovima koje jedna zena razocara pa ih psuju do naredne nade i djevinog ukazanja
najgori su ovi tihi sovinisti, sve liberalno folovi al' kada se otvore k'o pandorina kutija - znam po sebi :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#41 Re: Pomoc, savjet...

Post by Velkoski »

Bacam se statistikom.

97% žena djuluje šablonski, dakle iste su. Ostaje izuzetak onih 3%.
MedenoSrce

#42 Re: Pomoc, savjet...

Post by MedenoSrce »

mleetavi wrote:Bacam se statistikom.

97% žena djuluje šablonski, dakle iste su. Ostaje izuzetak onih 3%.
da to nije previse iskustva za vase mlade godine djecace :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#43 Re: Pomoc, savjet...

Post by Velkoski »

Sve za nauku. :mrgreen:
WildRedRose

#44 Re: Pomoc, savjet...

Post by WildRedRose »

:lol: :lol: :lol: idi prati tenis , kobilo :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#45 Re: Pomoc, savjet...

Post by Velkoski »

Znaš i sama da je istina ovo što sam napisao. 8-)
WildRedRose

#46 Re: Pomoc, savjet...

Post by WildRedRose »

mene se ne dotice, ja sam u onim ''3%'' 8-) :mrgreen:
MedenoSrce

#47 Re: Pomoc, savjet...

Post by MedenoSrce »

jbga ja nisam statistika :mrgreen:
Ramzess Veliki

#48 Re: Pomoc, savjet...

Post by Ramzess Veliki »

Dexter81 wrote:Sorry zbog gramatickih , pisem brzo :)
.........
....... Nemogu da radim, nemogu da jedem, da spavam. Nazvao sam je, kaze sta si mislio da cu u samostan. Tesko mi je i nemogu da se pomirim stim. Nisam tip koji cmizdri i muske picke su mi uvjek isle na zivce, al postajem dio te zalosne skupine. Da napomenem, imao sam puno prije djevojaka, zato se i cudim sebi, mozda jer sam ja ostavljao pa Bog mi vraca. Svaki savjet je dobro dosao...
Da ne citiram sve ... što je bilo bilo je. Nemoj se vraćati nazad. Izvagaj malo i osjećaj da si ostavljen - to prokleto jako zna uticati na rasuđivanje. Ono - ponos ... ona mene ostavila, ja se trudio ... neću dozvoliti ... ma to se jednostavno zaboravi, jak si kad se možeš svjesno okrenuti i na to više ne misliti. Tad si jak. Dođe to sa iskustvom.
Evo kad gledam unazad, svaka koju sam ostavio ili je ona ostavila mene bila bi mi možda ista ako ne i bolja supruga od sadašnje, znači sve je to u nekim nijansama pa kako nas zapadne. Zbog toga se trebaš okrenuti i tražiti neku drugu. Ova ti nije bila suđena i ... šta te briga? Ideš dalje. Možda joj uskoro budeš zahvalan što je otišla od tebe. :thumbup:
MedenoSrce

#49 Re: Pomoc, savjet...

Post by MedenoSrce »

Ramzess Veliki wrote: svaka koju sam ostavio ili je ona ostavila mene bila bi mi možda ista ako ne i bolja supruga od sadašnje, znači sve je to u nekim nijansama pa kako nas zapadne.

kako si ovo zakljucio bas me interesuje :lol:
Ramzess Veliki

#50 Re: Pomoc, savjet...

Post by Ramzess Veliki »

MedenoSrce wrote:
Ramzess Veliki wrote: svaka koju sam ostavio ili je ona ostavila mene bila bi mi možda ista ako ne i bolja supruga od sadašnje, znači sve je to u nekim nijansama pa kako nas zapadne.

kako si ovo zakljucio bas me interesuje :lol:
Možda bi bila i nešto lošija.
Ma ne može biti ... ne bi dugo to bila.

Eto ja Editov'o ... 8-)
Post Reply