Pomoc, problemi sa netom !

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
arnes_king
Posts: 4453
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 18 times
Been thanked: 5 times

Pomoc, problemi sa netom !

Post by arnes_king » 25/08/2011 17:16

Pozdrav svima,


koristim vec nekoliko mjeseci Moja TV net paket, prije sam imao onaj ZTE modem i imao sam problema sa netom ali odkada su mi donjeli TP-link bio sam prezadovoljan.

Tako je sve super bilo par mjeseci i od prekjucer me odjednom pocelo zezati, konekcija je stalno tu ali se stalno desava da ne mogu otvoriti ni jednu stranicu, koristim rockmelt browser, i kada se to desi nista otvoriti ne mogu ali je cudno sto se i dalje preko rockmelta mogu dopisivati na fejsu ....

Imam od pocetka dva rutera u mrezi, jedan taj njihov TP-Link a drugi je moj Isto TP-link, ne mogu da shvatim u cemu je problem, pokusavao sam da iskljucim svoj ruter i samo na jednom kompjuteru koristiti njihov ali opet se isto desava, zvao sam njih i oni urade neki reset tamo i poslije toga se popravi bude normalno jedno pola sata do sat i onda opet pocne da zeza.....

Najgore mi je sto ako opet budem njih zvao poslat ce mi jednog od ona dva debila sto kod nas rade za njih a obojica pojma nemaju o svom poslu -.- par puta su mi komsijama dolazili i uvjek ih ubijede da je nesto drugo kvar a pogrijese pa ja na kraju odem i nastimam, stvarno obojica su izgleda dobili preko stele posao dok pojma nemaju ....

Nezz sta da radim, ima li neko neki prijedlog ili da li neko zna do cega bi moglo da bude ?

Ovaj drugi (svoj) ruter sam podesio ovako i od pocetka mi je ta konfiguracija pa ne vjerujem da je do njega (ovaj preko telefona mi je rekao da pokusam par dana ostaviti samo njihov ruter ukljucen na jednom kompjuteru da vidimo da li je neki konflikt izmedju rutera, ali pokusavao sam vec kao sto sam napisao samo sa jednim ruterom i opet ista stvar i ne mogu toliko dugo ostaviti ovaj drugi i stim ostale racunare iskljucene) :

Operation mode : Ap Router wirelles broadband Router

Network : IP : 192.168.1.80 Subnet mask : 255.255.255.0

DHCP Settings : Enable Start IP : 192.168.1.199 End IP : 192.168.199 Def Gateway : 192.168.1.1 DNS : 195.222.32.10/20

DMZ : Disable

UPnP Enabled

Firewall disabled


Danas sam ih zvao i taj reset su uradili i radilo super, nakon pola sata opet pocelo da zeza i ja onda restartujem taj od njih ruter i sada evo opet ide, ali ce sigurno opet poceti da zeza ....

Hvala unaprijed


EDIT: u logu od ovog svog rutera sada ugleda ovo pa ne znam da li je to neki problem :

Log
Index Log
1 0000:System: Router initialization succeeded.
2 0123:DHCP request timeout.
3 0246:DHCP request timeout.
4 0368:DHCP request timeout.
5 0490:DHCP request timeout.
6 0612:DHCP request timeout.
7 0734:DHCP request timeout.
Time = 2006-01-01 8:12:59 779s
H-Ver = WR543G v2 08118989 : S-Ver = 3.6.1 Build 071010 Rel.33028n
L = 192.168.1.80 : M = 255.255.255.0
W1 = DHCP : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Free=3094, Busy=4, Bind=2, Inv=0/17, Bc=0/10, Dns=0, cl=663, fc=0/0, sq=0/0


dragan.s
Posts: 2043
Joined: 04/07/2009 00:34

Re: Pomoc, problemi sa netom !

Post by dragan.s » 25/08/2011 17:40

arnes_king wrote:...
EDIT: u logu od ovog svog rutera sada ugleda ovo pa ne znam da li je to neki problem :

Log
Index Log
1 0000:System: Router initialization succeeded.
2 0123:DHCP request timeout.
3 0246:DHCP request timeout.
4 0368:DHCP request timeout.
5 0490:DHCP request timeout.
6 0612:DHCP request timeout.
7 0734:DHCP request timeout.
Time = 2006-01-01 8:12:59 779s
H-Ver = WR543G v2 08118989 : S-Ver = 3.6.1 Build 071010 Rel.33028n
L = 192.168.1.80 : M = 255.255.255.0
W1 = DHCP : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Free=3094, Busy=4, Bind=2, Inv=0/17, Bc=0/10, Dns=0, cl=663, fc=0/0, sq=0/0

To i jeste problem. Tvoj ruter ne može da dobije IP adresu od DHCP servera provajdera.
Teško je reći šta je problem. Ovako mi liči na lošu paricu ili neki problem do njihovog servera čim ti proradi nakon što ono resetuju.
A ovi koji rade za provajdere su posebna priča. Neki dan isporučimo čovjeku nov kompjuter. I dođu mu kasnije iz mtel-a dvojica da skopčaju ADSL. Nešto im nije išlo :-) pa su mudro konstatovali da je kod računara koji smo mi isporučili neispravna mrežna karta. I zove čovjek i kolega ode do njega. Ustanovio je da ADSL modem uopšte nije bio podešen (nisu bili unijeti username i pasword).

User avatar
arnes_king
Posts: 4453
Joined: 01/03/2011 00:43
Location: Bosna
Has thanked: 18 times
Been thanked: 5 times

Re: Pomoc, problemi sa netom !

Post by arnes_king » 25/08/2011 17:43

dragan.s wrote:
arnes_king wrote:...
EDIT: u logu od ovog svog rutera sada ugleda ovo pa ne znam da li je to neki problem :

Log
Index Log
1 0000:System: Router initialization succeeded.
2 0123:DHCP request timeout.
3 0246:DHCP request timeout.
4 0368:DHCP request timeout.
5 0490:DHCP request timeout.
6 0612:DHCP request timeout.
7 0734:DHCP request timeout.
Time = 2006-01-01 8:12:59 779s
H-Ver = WR543G v2 08118989 : S-Ver = 3.6.1 Build 071010 Rel.33028n
L = 192.168.1.80 : M = 255.255.255.0
W1 = DHCP : W = 0.0.0.0 : M = 0.0.0.0 : G = 0.0.0.0
Free=3094, Busy=4, Bind=2, Inv=0/17, Bc=0/10, Dns=0, cl=663, fc=0/0, sq=0/0

To i jeste problem. Tvoj ruter ne može da dobije IP adresu od DHCP servera provajdera.
Teško je reći šta je problem. Ovako mi liči na lošu paricu ili neki problem do njihovog servera čim ti proradi nakon što ono resetuju.
A ovi koji rade za provajdere su posebna priča. Neki dan isporučimo čovjeku nov kompjuter. I dođu mu kasnije iz mtel-a dvojica da skopčaju ADSL. Nešto im nije išlo :-) pa su mudro konstatovali da je kod računara koji smo mi isporučili neispravna mrežna karta. I zove čovjek i kolega ode do njega. Ustanovio je da ADSL modem uopšte nije bio podešen (nisu bili unijeti username i pasword).



Ma i u mene komsiji dosli neki dan i oni su njega ubijedili da je 100% do racunara, ja donesem racunar kod sebe provjerim sve ok nije do njega, kazem momku al kakvi on njima vjeruje jer su oni "profesionalci", dodju oni njemu opet i kazu mu da jeste 100% do racunara i da ja pojma nemam, ja onda nazovem fino ove iz BH-telekoma sve im objasnim itd i kazem donesite covjeku drugi ruter i vidjet cete da ce raditi, donjeli su i eno sad bez problema ide :) a bio mu prvo onaj ZTE ....


Nezz vise sta da radim ovo me ubi, eto od maloprije kako sam restartovao njihov ruter jos nije zezalo ali ce pocet 100% kao i uvjek :/

Post Reply