Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MehmedPasaMoric wrote: ↑20/06/2025 22:45
Nema goreg auta za offroad od Lade Nive, unibody sasija napravljena od katastrofalno loseg materijala, predjes sa njom preko 5 ozbiljnijih stijena i sve i jedan zazor na karoseriji se pomjeri i vise ga nikad niko ne vrati da bude kako treba... Jedino za sta je dobra je ravnica sa snijegom ili blatom, kao sto su sibirske tajge, a i to ako nadjes dobre gume u njenoj nenormalnoj dimenziji sto je skoro nemoguce. Plus sto je nepouzdana i neudobna do bola
UAZ Hunter je izmislio zivot za tu limenku na tockovima
Edit: Na moje veliko iznenadjenje ima jedan na prodaju u Sanskom mostu
E ovo je auto kakvo mi treba.
A pogledao sam i one landkruzere, dva su u budjetu do 20 i sitno.
I oba mi izgledaju dobro bas.
Ma LC voze uglavnom teske gazdurine, malo je koji u losem stanju jer se tu ne stedi na dijelovima i odrzavanju, za razliku od socijalnih Dacija... Ja sam ih u par navrata isto gledao i svaki je stvarno bio fabrika, nazalost meni su i dalje van budzeta A UAZ je simpatican, svidja mi se ovaj maskirni fazon
Evolution_IV wrote: ↑20/06/2025 23:13
Duster taj sa linka za ovo sto njeamu treba je bacanje para
Za sta mu treba? Jungas u boliviji
I to je opcija.
Lijepo i uljudno sam napisao sta mi treba i zatrazio savjet.
Ti procjenjujes sta bi meni trebalo. Fakat nekorektno.
A nisam znao da je ovo rusko auto, ono otpada onda.
A bas zbog toga sto sam slab u autoznanju sam i pitao za savjet.
Da sam znalac, ne bih vam se ni obratio
Evolution_IV wrote: ↑20/06/2025 23:13
Duster taj sa linka za ovo sto njeamu treba je bacanje para
Za sta mu treba? Jungas u boliviji
I to je opcija.
Lijepo i uljudno sam napisao sta mi treba i zatrazio savjet.
Ti procjenjujes sta bi meni trebalo. Fakat nekorektno.
A nisam znao da je ovo rusko auto, ono otpada onda.
A bas zbog toga sto sam slab u autoznanju sam i pitao za savjet.
Da sam znalac, ne bih vam se ni obratio
Bitno je suziti izbor, na par modela koji se uklapaju u cifru za kupovinu, i naravno provjeriti svaki, da ne bude zavala.
preludezalude wrote: ↑18/06/2025 20:27
Novija godina vozila nije garancija da je deblji lanac u motoru. Treba provjeriti kad je motor proizveden. Licno sam se uvjerio u takav slucaj. Po nekom broju (sad sam zaboravio kako se zove taj broj) se moze provjeriti tacno kad je motor proizveden i zna se od kojeg broja ide deblji lanac.
i mozes li se sjetiti kako se zove taj broj? I na osnovu cega da provjerim?
nepass1 wrote: ↑21/06/2025 09:15
Pa ako ce voziti camel trophy onda mu treba ozbiljan terenac sa sajlama i sta sve ide ako ce do vikendice onda i oktavija skaut moze
moze tebi sve, vozim ja i vozit cu traile raznorazne, bice i vitlo i lift kit i metalne oplate + A/T gume, sta cemo sad?
Navozao sam tih 4x4 od novog LC do G klase blinde v12, najbolje od 4x4 je land rover defender vojna verzija (sad ga negdje u fr proizvode pod deugim imenom)i g klasa gologuza vojna verzija......sve ostalo je prdimahovina i beskurac sminka.....
I da zaboravih ako imate para pinzgauer.....
mali_balon wrote: ↑21/06/2025 10:22
Navozao sam tih 4x4 od novog LC do G klase blinde v12, najbolje od 4x4 je land rover defender vojna verzija (sad ga negdje u fr proizvode pod deugim imenom)i g klasa gologuza vojna verzija......sve ostalo je prdimahovina i beskurac sminka.....
Pa ako ce voziti camel trophy onda mu treba ozbiljan terenac sa sajlama i sta sve ide ako ce do vikendice onda i oktavija skaut moze
moze tebi sve, vozim ja i vozit cu traile raznorazne, bice i vitlo i lift kit i metalne oplate + A/T gume, sta cemo sad?
ja sam debil vjerovatno a ti pametan
I sve to kupis za 20 tisuca?
Vozi ti sta hoces, moze i avion sto se mene tice. Uopste ne pricamo o tome.
Sto si ti debil a ja pametan uopste ne kontam recenicu. Nit sam sta aludirao oko toga?!
MehmedPasaMoric wrote: ↑20/06/2025 21:09
Covjek trazi off roadera za planine i pristupa svemu, kako se mrtvi Yeti uklapa u taj opis kad mu ni Suzuki Jimmy u potpunosti ne odgovara
Tako sto je npisao da mu ne treba SUV. Onda bi covjek trebao malo da promisli hoce li kakiti ili piskiti
MehmedPasaMoric wrote: ↑20/06/2025 21:09
Covjek trazi off roadera za planine i pristupa svemu, kako se mrtvi Yeti uklapa u taj opis kad mu ni Suzuki Jimmy u potpunosti ne odgovara
Tako sto je npisao da mu ne treba SUV. Onda bi covjek trebao malo da promisli hoce li kakiti ili piskiti
Pa da, ne treba mu SUV (Q5, X3, X5, Touraeg, Rav4) ni SUV u pokusaju sa prednjim pogonom, nego off roader. To so auti kao Land Cruiser, Nissan Patrol, Cherokee, Wrangler, Land Rover, Jimny itd
98/99 kao učenik ŽIŠa išli na Čvrsnicu da montiramo bivak ŽIŠKO. Od Grabovice, preko kamenja velikih kao auto s ovim
Nam covjek prevukao konstrukciju i lim. Nikad prije i poslije nisam vidio nista slicno. Nenadjebivo.
98/99 kao učenik ŽIŠa išli na Čvrsnicu da montiramo bivak ŽIŠKO. Od Grabovice, preko kamenja velikih kao auto s ovim
Nam covjek prevukao konstrukciju i lim. Nikad prije i poslije nisam vidio nista slicno. Nenadjebivo.
ja sam debil vjerovatno a ti pametan
I sve to kupis za 20 tisuca?
Vozi ti sta hoces, moze i avion sto se mene tice. Uopste ne pricamo o tome.
Sto si ti debil a ja pametan uopste ne kontam recenicu. Nit sam sta aludirao oko toga?!
pa vidim da me podbadas kad kazem da onaj duster nije za terena bas, jer je grehota
pa da, xv je bio 16000, vitlo je 1000-1500 + resetka do 500KM, lift kit 50KM, oplate oko 400 za motor i mjenjac i eto ga