Pomoc,molim vas???

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
maleno7

#1 Pomoc,molim vas???

Post by maleno7 »

Image
Image

Ovako imam problem da mi je ispod koljena skocila kila,prije mozda jedno mjesec dana,sada se malo i smanjila,isao sam kod doktora svi nalazi su mi odlicni i to je sve ok medjutim mogu da biram da li da operisem ili ne,ipak ovo moze biti ako se stalno naslanjas na koljeno i zbog posla a moze ne daj Boze da se prosiri i da bude nesti i gore.Da li je neko bio u slicnoj situaciji i da li neko zna nesto vise o ovome???? Hvala Unaprijed
sheilak

#2 Re: Pomoc,molim vas???

Post by sheilak »

Ja bih ti dala savjet da to ipak temeljitije pregledas. Ne znam koje nalaze si radio, ali kazes da su u redu, iako ti to smeta. Pokusaj odmarati koljeno. Ipak je najsigurnije da se savjetujes sa doktorom . Nekad je operacija najbolje rjesenje, ako nema alternativnih oblika tarapije.

Vjerujem da ce sve biti u redu. :)
zippo

#3 Re: Pomoc,molim vas???

Post by zippo »

imao sam slican problem na laktu.
operisao sam, jer su mi rekli da je moguce da se radi i o karcinomu, poslije operacije sam cekao nalaze koji su , hvala bogu bili dobri, dijagnoza je bila bursitis ili tako nesto slicno,
uglavnom malo kopanja po internetu i nasao sam da je to najcesce bolest polagaca podova i javlja se na koljenu. zglob od pritiska i trenja ostaje bez tecnosti i onda dolazi do upale nekakve.
malo poslije pojavilo mi se i na drugom laktu, nisam isao kod doktora, nego sam pio vise tecnosti ( blag zeleni caj) i malo postedio lakat, nisam ni primjetio kad mi se povukla oteklina.
preporucujem savjetovanje sa doktorom ( uspostavljanje tacne dijagnoze) mirovanje i minimalno 2 l tecnosti dnevno (mimo sokova, kafe ).
operacija kao zadnja opcija ( i dan danas mi je u boljem stanju lakat koji nisam operisao, ovaj operisani toliko je osjetljiv na udarce da na stolu uvijek drzim mali jastuk)
puno srece i nemoj se brinuti, sto bi nas narod rekao "udri brigu na veselje"
Post Reply