pomoć kod win xp error cod 4 i 2800

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

#1 pomoć kod win xp error cod 4 i 2800

Post by Skvidji »

prilikom instalacije, usvari prilikom ucitavanja debuga on kernel stane i izbaci kod error 4 tj, ne može load D:/I386[/b]

kad krene instalacija pa ono prvo ucitavanje podataka (ona sata i to) potrebno za instalaciju prije kopiranja potrebnih fajlova za instalaciju! ustvari ko uspio sam ga prevariti insalirajuci win 98 i pa onda pokrenuo win xp al ovaj put je sve uradio do samog kraja instalacije i tek onda izbacio istu poruku! ne kontam??? sta bi moglo biti, racunar na kojem pokusavam to uraditi je imao instaliran win xp ali je se zarazio sa negdje oko 950 virusa, uglavnom komp za skupljanje virusa al sad nema sanse da se instalira sistem!!!
Skvidji

Post by Skvidji »

nije valjda da nema niko da odgovori na ovo pitanje???
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

da ti nije xp cd izgreban?

da li si formatirao citav HD?

da li ti je komp radio ok sa win98?
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

neko iz mase

Post by neko iz mase »

jesi li ikad instalirao winxp sa tog cd-a?
Par puta sam skinuo crackovan XP sa neta koji se na isti nacin nije mogao instalirati. Jednostavno prestane kopirati fajlove, svaki put na drugom mjestu. To je vjerovatno neko iz Microsofta postavio losu kopiju da bi se sprijecilo razmnozavanje piratskih kopija. Nakon nekog vremena sam nasao pravu verizju XP-a koji mi se instalirao bez problema.
Skvidji

Post by Skvidji »

CD orginal a napravio sam 5 kopija (pet diskova)corporate edition), a sa istog cd sam instalirao i ovaj sys na kojem sada radim. Win 98 se normalno instalira (isto orginal disk 2nd sedition) i preko win 98 uspijem pokrenuti win xp i prekopira sve fajlove (ne radim upgrade nego novu instalaciju win xp /bez multi systema/ i tako prodje na mjestu nakojem nece inace da prodje ali na samom kraju instalacije 3-4 minute prije kraja izbaci error ali nastavi instalaciju) ( greska sa javlja uvjek ista) al kad se se digne sistem ne radi internet (ne moze ustvari napravit konekciju-NE KONEKTOVAT NEGO ONO ZA LOG IN, kad kliknem na internet explore on me pita sa kojim programom ga želim pokrenuti i sl.) i sad ne znam sta treba da radim znam da su diskovi OK!
dexxa

Post by dexxa »

a RAM memorija, imao sam slican problem gdje je bila RAM memorija u pitanju .....
Skvidji

Post by Skvidji »

nije memorija, uopste ne dodje do toga, mislim kad je ram uglavnom izbaci plavi ekran sa erorom a i prije sam instalirao na ovaj komp win xp i nije pravio problem!
neko iz mase

Post by neko iz mase »

povadi sav hardware osim osnovnog (video, hard drive i cd/dvd) Probaj instalirati tako, i onda dodavati jednu po jednu komponentu
Post Reply