Pomoć web design

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
Edinmuftic
Posts: 4
Joined: 15/04/2011 18:34

Pomoć web design

Post by Edinmuftic » 15/04/2011 18:36

Skinuo sam template

http://www.metamorphozis.com/free_te...ed/preview.php

na stranici Gallery ima 6 galerija koje koriste pirobox skriptu. Problem je što sve koriste isti set slika a ja bih da imam 6 različitih galerija sa po 6 ili više slika...

Help please.

Pozdrav


User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 12315
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Has thanked: 33 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Re: Pomoć web design

Post by Bobi » 15/04/2011 18:37

Ne valja ti link.


User avatar
r00t
Posts: 111
Joined: 30/07/2009 14:04

Re: Pomoć web design

Post by r00t » 15/04/2011 22:51

Na ovom demu imas 1 galeriju sa 6 slika. Najjednostavniji nacin je da gallery.html kopriras koliko ti galerija treba i u svakom izmijenis listu slika.

Edinmuftic
Posts: 4
Joined: 15/04/2011 18:34

Re: Pomoć web design

Post by Edinmuftic » 16/04/2011 10:47

Kad klikneš na svaku od tih 6 slika otvori se novi prozor koji lista slike. Ja bih da svaki prozor lista različite slike...

User avatar
hakazvaka
Forum administrator
Posts: 6313
Joined: 11/02/2008 09:27
Location: $_SESSION[]
Contact:

Re: Pomoć web design

Post by hakazvaka » 16/04/2011 12:24

<a href="images/image1.jpg" class="pirobox_gal" title="1st Project Image"><img src="images/img31.jpg" alt="" /></a>
<a href="images/image2.jpg" class="pirobox_gal" title="2nd Project Image"><img src="images/img32.jpg" alt="" /></a>

pretpostavljam da pirobox inicira sve sto ima class "pirobox", a da ovo odvojeno "_" (donjom crtom) predstavlja naziv galerije.

tako da, vjerujem da, ako promjenis class u pirobox_haka1 na prve 3 fotke, a zatim sljedece 3 u pirobox_haka2, da ce biti u odvojenim galerijama.

Edinmuftic
Posts: 4
Joined: 15/04/2011 18:34

Re: Pomoć web design

Post by Edinmuftic » 18/04/2011 16:15

Probao sam, neće.

Ja ne kontam kako Javascript uopšte povezuje klase i gdje ih definiše... Sve sam fajlove pretražio i ne bogu da nađem definiciju klase pirobox_gal ili bilo šta slično...

Hvala u svakom slučaju.

Pozdrav,

Edo

Post Reply