Pomagajte ljudi!!!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
neretva2
#51 Re: Pomagajte ljudi!!!
Zasto traziz misljenje od drugih kad se tago bogatim i kulturnim rijecnikom sluzis.Iz ovih tvojih komentara se jedino moze zakjuciti da si vrlo labilnog karaktera.Obrazlozenje:1. Ne postujes svoje blize, 2. Ne uvazavas tudja misljenja, 3. nemas vjere niti bilo kakvog opredjeljenja: E nemoze tako, Postuj da bi bila postovana.
- chuchumbamayumbe
#52 Re: Pomagajte ljudi!!!
Moja je mati od ovih sto im Djeda Mraz nije u tradiciji. Otac je "tri prstica".
Mati pobjegla od kuce u slafroku i nanulama (tamo nekada sedamdesetih), otisla da donese drva iz podruma i nikada se vise nije vratila u tu kucu (dok dedo nije umro, jer ju je on prekrizio).
Otac doveo mati kod pokojne babe - stara, ja se ozenio. Super, neka je sa sreco! Druga recenica - kako se zove?!
Arzija!
Ti mozes uci, a ona ne moze, ili mozete oboje ici.
Jel tako?! Tako je?!
Pokupi se otac, uzeo 2 kofera stvari, mati u slafroku, odu u hotel, iznajmili kasnije stan, rodim se tu nekada i ja (nemam rogove, rep, normalan, cak sta vise, lijepa beba).
Prihvatila baba staru nakon nekoliko (ali nikada skroz iskreno).
Umire baba osamdesetdevete, tata u inostranstvu. Ona se slogirala, umrla je u roku od 24 sata. Zadnje su joj rijeci bile, dok je drzala moju mati za ruku, da joj ova oprosti i da nikada u zivotu nije upoznala nekoga ko je bio bolji prema njoj i tako to...Ko u filmovima.
Ne znam sto sve ovo napisah, ali htjedoh reci slijedece.
Ljubav ne bira ni ime, ni boju koze, ni religiju ni rasu, niti bilo sta.
AKo se dvoje mladih vole i ako su zaista jedno za drugo (ako to osjecaju u srcu), onda nista na svijetu ne treba da bude prepreka za njihovu srecu.
Nikakva garancija nije da ce neko ko je iste vjere kao ti biti bolji supruznik, da ce te vise voljeti i biti ti veca podrska i oslonac u zivotu.
Naravoucenije, ako mozete da si priustite da zivite o svom i odjebete sve koji se petljaju u vas zivot i vasu ljubav, odjebite ih, pa makar to bili i vasi roditelji.
Mati pobjegla od kuce u slafroku i nanulama (tamo nekada sedamdesetih), otisla da donese drva iz podruma i nikada se vise nije vratila u tu kucu (dok dedo nije umro, jer ju je on prekrizio).
Otac doveo mati kod pokojne babe - stara, ja se ozenio. Super, neka je sa sreco! Druga recenica - kako se zove?!
Arzija!
Jel tako?! Tako je?!
Pokupi se otac, uzeo 2 kofera stvari, mati u slafroku, odu u hotel, iznajmili kasnije stan, rodim se tu nekada i ja (nemam rogove, rep, normalan, cak sta vise, lijepa beba).
Umire baba osamdesetdevete, tata u inostranstvu. Ona se slogirala, umrla je u roku od 24 sata. Zadnje su joj rijeci bile, dok je drzala moju mati za ruku, da joj ova oprosti i da nikada u zivotu nije upoznala nekoga ko je bio bolji prema njoj i tako to...Ko u filmovima.
AKo se dvoje mladih vole i ako su zaista jedno za drugo (ako to osjecaju u srcu), onda nista na svijetu ne treba da bude prepreka za njihovu srecu.
Nikakva garancija nije da ce neko ko je iste vjere kao ti biti bolji supruznik, da ce te vise voljeti i biti ti veca podrska i oslonac u zivotu.
Naravoucenije, ako mozete da si priustite da zivite o svom i odjebete sve koji se petljaju u vas zivot i vasu ljubav, odjebite ih, pa makar to bili i vasi roditelji.
- The Nightwatchman
#53 Re: Pomagajte ljudi!!!
e svaka ti dalachuchumbamayumbe wrote:Moja je mati od ovih sto im Djeda Mraz nije u tradiciji. Otac je "tri prstica".![]()
Arzija!![]()
![]()
Jel tako?! Tako je?!
- taxi_driver
#54 Re: Pomagajte ljudi!!!
Sto bi rekli zajebata situacija.Prijatelj krscanin se ozenio muslimankom.Njegovi su snahu prihvatili a njeni su je se odrekli.Cak i kad im se unuk rodio nisu se udostojili nazvati a kamoli doci.Ja samo ne znam kakvi su to roditelji?Sta ih tjera na takvo ponasanje?
- respo
#55 Re: Pomagajte ljudi!!!
razocarah se kad saznadoh da nova kolegica koja je muslimanka sve koji nisu muslimani smatra cafirima i da samo priznaje muslimane
fuj fuj fuj
fuj fuj fuj
- taxi_driver
#56 Re: Pomagajte ljudi!!!
neretva2 wrote:Zasto traziz misljenje od drugih kad se tago bogatim i kulturnim rijecnikom sluzis.Iz ovih tvojih komentara se jedino moze zakjuciti da si vrlo labilnog karaktera.Obrazlozenje:1. Ne postujes svoje blize, 2. Ne uvazavas tudja misljenja, 3. nemas vjere niti bilo kakvog opredjeljenja: E nemoze tako, Postuj da bi bila postovana.
Pa nek i drugi postuju njen problem a ne da se rugaju.Mislim da im je odgovorila kako zasluzuju.
- bez_ideje
#57 Re: Pomagajte ljudi!!!
Izgradjena licnost ne muci muku kako ce udovoljiti svima sem sebi! Kazes da imas vise od 20 godina,da li studiras? radis?
Tvoj zivot je smo tvoja stvar i sto prije to shvatis postedit ces sebe problema.....starci ako te vole,prihvatit ce nekad....Ako i ne prihvate,za svojom srecom.......
Tvoj zivot je smo tvoja stvar i sto prije to shvatis postedit ces sebe problema.....starci ako te vole,prihvatit ce nekad....Ako i ne prihvate,za svojom srecom.......
- taxi_driver
#58 Re: Pomagajte ljudi!!!
respo wrote:razocarah se kad saznadoh da nova kolegica koja je muslimanka sve koji nisu muslimani smatra cafirima i da samo priznaje muslimane
fuj fuj fuj
Ma nije ona fuj.Ona je odraz drustva u kojem zivimo.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#59 Re: Pomagajte ljudi!!!
sta ih tjera,taxi_driver wrote:Sto bi rekli zajebata situacija.Prijatelj krscanin se ozenio muslimankom.Njegovi su snahu prihvatili a njeni su je se odrekli.Cak i kad im se unuk rodio nisu se udostojili nazvati a kamoli doci.Ja samo ne znam kakvi su to roditelji?Sta ih tjera na takvo ponasanje?
pa vjera
izvini morao sam
rima je sama dosla
to nikad necu shvatiti
mogu se ljudi duriti, inatiti, tjerati neku svoju, vjerom obojenu, pravdu
ali kad im se rodi unuce, to malo stvorenje je plod necije ljubavi koja je izgurala sve te inate
onda je mozda vrijeme da isti ti shavte da izbor koji su njihova djeca napravila ipak ispravan
ili sam ja mozda sa druge planete
- taxi_driver
#60 Re: Pomagajte ljudi!!!
Faruk wrote:sta ih tjera,taxi_driver wrote:Sto bi rekli zajebata situacija.Prijatelj krscanin se ozenio muslimankom.Njegovi su snahu prihvatili a njeni su je se odrekli.Cak i kad im se unuk rodio nisu se udostojili nazvati a kamoli doci.Ja samo ne znam kakvi su to roditelji?Sta ih tjera na takvo ponasanje?
pa vjera![]()
izvini morao sam
rima je sama dosla
to nikad necu shvatiti
mogu se ljudi duriti, inatiti, tjerati neku svoju, vjerom obojenu, pravdu
ali kad im se rodi unuce, to malo stvorenje je plod necije ljubavi koja je izgurala sve te inate
onda je mozda vrijeme da isti ti shavte da izbor koji su njihova djeca napravila ipak ispravan
ili sam ja mozda sa druge planete
Jarane sve nas je manje koji smo s druge planete.Ali u potpunosti shvacam djevojku koja je postavila ovu temu.Nadam se samo da joj nisu roditelji kao i u supruge mog prijatelja.
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#61 Re: Pomagajte ljudi!!!
vidis da jesu
nek joj je Bog na pomoci
a mislim da bi se usrecila sa Marokancem iz Koln-a
ili mozda Pakistanac iz Mainz-a
to je "the real deal"
nevjerovatna glupost je ova teza samo nek je musliman
ne znam znaju li njeni roditelji probleme koje nose brakovi sa velikim kulturnim razlikama
nesto bi se ona savremena i otvorena nazivila i srece nagledala sa azijatom ili sjevernim afrikancem
nek joj je Bog na pomoci
a mislim da bi se usrecila sa Marokancem iz Koln-a
to je "the real deal"
nevjerovatna glupost je ova teza samo nek je musliman
ne znam znaju li njeni roditelji probleme koje nose brakovi sa velikim kulturnim razlikama
nesto bi se ona savremena i otvorena nazivila i srece nagledala sa azijatom ili sjevernim afrikancem
- Aurora Borealis
#62 Re: Pomagajte ljudi!!!
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:52, edited 1 time in total.
- neprilagodjena
#63 Re: Pomagajte ljudi!!!
Serpent bolje ti je reci roditeljima nego da saznaju od nekoga drugog.
- respo
#64 Re: Pomagajte ljudi!!!
onda za odraz drustva fuj fuj fujtaxi_driver wrote:respo wrote:razocarah se kad saznadoh da nova kolegica koja je muslimanka sve koji nisu muslimani smatra cafirima i da samo priznaje muslimane
fuj fuj fuj
Ma nije ona fuj.Ona je odraz drustva u kojem zivimo.
- Aurora Borealis
#65 Re: Pomagajte ljudi!!!
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:57, edited 1 time in total.
- respo
#66 Re: Pomagajte ljudi!!!
pa ocito da nije istinska cim to govori
- Aurora Borealis
#67 Re: Pomagajte ljudi!!!
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:57, edited 1 time in total.
- respo
#68 Re: Pomagajte ljudi!!!
ne zamaram se tim boli me jer nisam musliman a i da jesam privatna stvar
valja sa njom povremeno raditi e to je vec problem jer znam kakva je
najradije bi da nemam doticaja s njom
valja sa njom povremeno raditi e to je vec problem jer znam kakva je
najradije bi da nemam doticaja s njom
- jedna tamo
#69 Re: Pomagajte ljudi!!!
ja samo nemogu da shvatim ove ljude ovdje što pišu daju savjete a većina njih neće u miješani brak, kao važna je ljubav sve ostalo nije i to važi za druge ljude..najlakše je drugima soliti pamet..al kad se radi o tebi e onda jarane nemože znaš, znam tačno kako danas momci razmišljaju i njihovi dragi roditelji koji znaju šta je najbolje za njih....
- Aurora Borealis
#70 Re: Pomagajte ljudi!!!
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:58, edited 1 time in total.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#71 Re: Pomagajte ljudi!!!
ja primjecujem da si malo ogranicena, po tome sto te druge stvari u zivotu, npr. vjera, kao sto je Islam, ili bilo koja druga, ne interesuju
kao normalnom covjeku, bez obzira na vjeru, dobro je biti upucen u sve pore zivota, pa tako i u religiju, da znas koje su joj mane a koje su vrline, da znas iza cega mozes da stojis kada tvrdis da je najbolje za tebe.
laik kao ti, koji je neupucen, prije ce traziti pomoc od forumasha nego od roditelja koji ti zele istinsko dobro. a ti, ako si cvrst karakter i odlucna u onome sto si naumila, tj.zelis biti s tim momkom, popricaj sa svojima, rijesite problem, jer ce oni prije prihvatiti tebe kakva jesi nego da te zauvjek izgube ili gledaju nesretnu.
mozda taj momak nije vrijedan tolikog zrtvovanja, ipak...vi ste se razisli, zar ne? to se pravoj ljubavi ne dogada tako lako. za pravu ljubav se covjek bori. da li je ova tvoja vrijedna borbe?
kao normalnom covjeku, bez obzira na vjeru, dobro je biti upucen u sve pore zivota, pa tako i u religiju, da znas koje su joj mane a koje su vrline, da znas iza cega mozes da stojis kada tvrdis da je najbolje za tebe.
laik kao ti, koji je neupucen, prije ce traziti pomoc od forumasha nego od roditelja koji ti zele istinsko dobro. a ti, ako si cvrst karakter i odlucna u onome sto si naumila, tj.zelis biti s tim momkom, popricaj sa svojima, rijesite problem, jer ce oni prije prihvatiti tebe kakva jesi nego da te zauvjek izgube ili gledaju nesretnu.
mozda taj momak nije vrijedan tolikog zrtvovanja, ipak...vi ste se razisli, zar ne? to se pravoj ljubavi ne dogada tako lako. za pravu ljubav se covjek bori. da li je ova tvoja vrijedna borbe?
- WizzMerlin
#72 Re: Pomagajte ljudi!!!
fora, savjeti lete ko s pokretne trake, diskusije se razvijaju, a canca nije svratila na vlastitu temu vec vise od mjesec dana 
- limun_junior
#73 Re: Pomagajte ljudi!!!
izvini curo..meni se cini da si ti zaboravila i ko si i odakle si i sta si..da se stidis ko si i odakle si pa tako sama lazes i sebe i sve oko sebe da si ti sada "neka nova osoba"..pusti suplje... MENI SE TO SVE SAMO CINI...a to mi je fuj
sto se tice tvog problema..roditelji su sigurno uvijek bili uz tebe i za tebe i sada su i sigurno ce uvijek biti (bez obzira na sve). moras pricat sa roditeljima, malo se strpit malo i njih shvatit, stavit se u njihov polozaj, moras ti njih shvatit da bi oni tebe shvatili... nisi ti tu jedina kome je tesko.
sto se tice tvog problema..roditelji su sigurno uvijek bili uz tebe i za tebe i sada su i sigurno ce uvijek biti (bez obzira na sve). moras pricat sa roditeljima, malo se strpit malo i njih shvatit, stavit se u njihov polozaj, moras ti njih shvatit da bi oni tebe shvatili... nisi ti tu jedina kome je tesko.
-
PalaSa Marsa
#74 Re: Pomagajte ljudi!!!
Upravo 'vako.jedna tamo wrote:ja samo nemogu da shvatim ove ljude ovdje što pišu daju savjete a većina njih neće u miješani brak, kao važna je ljubav sve ostalo nije i to važi za druge ljude..najlakše je drugima soliti pamet..al kad se radi o tebi e onda jarane nemože znaš, znam tačno kako danas momci razmišljaju i njihovi dragi roditelji koji znaju šta je najbolje za njih....