Polozaj zene u Egiptu

AleksoMKD

#51 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by AleksoMKD »

Ama ljudi nije rec o tome dali ima napada na zene po drugim gradovima u svetu, vec fakt sto je u Egiptu to EPIDEMIJA, to jest kada neko napadne zenu onda muskarci na ulici krenu da i oni "navataju" dok mogu.

Slika sama govori, Image

I ako Vam nije tesko primetiti ove zene i devojke nisu ni pijane, ni gole, ni secu same ulicom u 3 ujutru.
@mba

#52 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

sanaman wrote:
@mba wrote:
Pa dobro sad, mislim da fulamo temu malo. Stvar zdravog razuma je ne hodati pijan i polugol ulicom, ne bi ni ja u 3 ujutro prolazio kroz juzni bronx da se nadjem u New Yorku, jer ne bi ziv izas'o, ali opet nista ne opravdava seksualno napastovanje ili eto recimo fizicki napad, to pokusavam rec. Da se zene gole setaju ulicama niko nema pravo da im pridje na seksualan nacin i tu prica zavrsava.

apsolutno si u pravu!

ali postavlja se pitanje, od kuda zena sebi uzima to pravo da hoda polu gola, kontash!!!![/quote]

Citam i ne razumijem, pa da pitam...jel se dovodi u pitanje da ZENA SEBI UZIMA PRAVO...jel to ona nema pravo da odlucuje, sta ce obuci, gdje ici, kada ce kuci doci, itd.? Takav mi dojam ostade, pa reko da ne protumacim pogresno.[/quote]

nisam mislio da zena nema pravo da odlucuje, ako imamo ja i ti ima zena, normala!

vise sam mislio na moral!
cartman

#53 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by cartman »

@mba wrote:
nisam mislio da zena nema pravo da odlucuje, ako imamo ja i ti ima zena, normala!

moral je subjektivna stvar, niko nema pravo odredjivat sta je moralno za nekog drugog
FreakyStyley

#54 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by FreakyStyley »

Pa dobro i moral je subjektivna kategorija i eto, to se ne poklapa sa mojim moralnim nacelima. Njena losa procjena je sto hoda polugola i pijana ulicom, ali niko je ne smije napastovat.
AleksoMKD

#55 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by AleksoMKD »

ALOOOOO FRANKFURT!!!!

Nisu gole (pokreivene su), nisu pijane (idu svojim poslom) i svakako ne idu u 3 ujutru (u sred belog dana u parku je slika).

A i da secu gole to je njihov izbor. Ako ovi muskarci ne mogu da se uzdrze to je njihov problem.
@mba

#56 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

cartman wrote:
@mba wrote:

moral je subjektivna stvar, niko nema pravo odredjivat sta je moralno za nekog drugog

onda znaci da moze svako raditi sta hoce i kako hoce i gdje hoce, ode sve u helac onda! :)
cartman

#57 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by cartman »

@mba wrote:

onda znaci da moze svako raditi sta hoce i kako hoce i gdje hoce, ode sve u helac onda! :)

sve dok to sto radi ne utjece na druge ljude, da
@mba

#58 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

AleksoMKD wrote:ALOOOOO FRANKFURT!!!!

Nisu gole (pokreivene su), nisu pijane (idu svojim poslom) i svakako ne idu u 3 ujutru (u sred belog dana u parku je slika).

A i da secu gole to je njihov izbor. Ako ovi muskarci ne mogu da se uzdrze to je njihov problem.

nikakvi muskarci to nisu, muskarac a siledzija, to je obicna banda!
@mba

#59 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by @mba »

cartman wrote:
@mba wrote:

e tu vec pocinje biti problem, jer imas tri covjeka tri razlicita misljennja, sta je za jednog normalno ne mora biti za drugog i treceg, kontash!

mislim tesko je danas biti pametan, kad svako mase nekim papirom i nekim pravima na ovo pravima na ono!
FreakyStyley

#60 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by FreakyStyley »

@mba wrote:
cartman wrote:
@mba wrote:

e tu vec pocinje biti problem, jer imas tri covjeka tri razlicita misljennja, sta je za jednog normalno ne mora biti za drugog i treceg, kontash!

mislim tesko je danas biti pametan, kad svako mase nekim papirom i nekim pravima na ovo pravima na ono!
Pa zato postoje zakoni koje treba postovati. Mojoj komsinici, nani od 70 godina, nije normalno da cure hodaju u minjacima, ali joj to ne daje za pravo da ih ugrozava na bilo koji nacin.
cartman

#61 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by cartman »

@mba wrote: e tu vec pocinje biti problem, jer imas tri covjeka tri razlicita misljennja, sta je za jednog normalno ne mora biti za drugog i treceg, kontash!

problem je sto ti vidis to ko problem. ja to vidim ko demokratiju, meni se ne mora svidjat nesto sto druga osoba radi, ali nemam ja pravo zabranit to.

samo da te napomenem da je tvoj nacin razmisljanja nazadan, u najmanju ruku
hAZNADAR

#62 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by hAZNADAR »

U redu je da diskutujemo o polozaju zene u Egiptu ako nam to uopce znaci i ako imamo dovoljno informacija o njihovom ucescu na trzistu, vlasti, obrazovanju,...

Ali vezivati ovakav naslov uz jedan slucaj silovanja je prvo puno stereotipnog naboja a drugo - bezobrazno.

Ovo sto vidimo na snimku je rulja, neobuzdana i nekontrolisana rulja koja ni sama nezna zasto demonstrira i sta hoce - ovo divljanje im dodje ko ventil - vidi se uostalom i po nacinu kako gestikuliraju, naguruju se, roje se, vriste i skakucu ko muhe bez glave - da tu nema ni cilja, ni namjere,.. tu je mozak iskljucen i to je prosto i jednostavno rulja.

Rulji se skloni sa puta jer tu je lutrija sta se nekome moze desiti. Tu ljudi gube glave nizasta, samo jer su se nasli u pogresnoj situaciji na pogresnom mjestu, tu ako neko ne pogine, redovno neko bude pretucen nizasta, silovan, a unistena auta i izlozi su posebna prica. Dovoljno je samo da dvojica krenu udarati jednoga onako iz cista mira, zacas skoce jos petirica drugih da udaraju tog jednoga, i zacas 100 drugih osjete da se negdje guzva i odmah tu polete, pa jos poneko zaplati.

Dali ce neko biti pretucen, silovan, zgazen, skalpiran,... od strane rulje je cista lutrija.
Isti istovjetni sliucajevi nasilja od strane rulje pa i silovanja su se desavali i na rock koncertima, navijackim pijankama, festivalima,... diljem svijeta.

Razlika je samo sto je drugdje redovno alkohol i droga prisutna a kod nekih Arapa moze doci do iskljucenja mozga i razuma i bez alkohola - pa oni od najobicnije dzenaze znaju napraviti orgiju divljanja, agresivnosti, urlanja, pucanja u zrak,..

Zamolio bih autora teme da fino preimenuje naslov - ili tematiku bazira na necemu drugom. Vezivati opci polozaj zene u Egiptu za jedan slucaj huliganstva i nasilja - je bezobrazluk.
magi87

#63 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by magi87 »

ti arapi iz zemalja magreba i egipta kad se uhvate zapada gori su od 98% europljana, vjerujte! opijaju se, agresivni nekakvi - ukratko sramota stvarno za islamski svijet! izgleda da te stege (religijske, obicajne) samo gore napravi od ljudi!
za njih je samo diktatura, demokratski principi ne vrijede za polu-divljake! ovima presudit na tahriru, rulja! :x
NightComer

#64 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by NightComer »

Žena u Maliju je mučena, u Egiuptu silovana, u Siriji silovana, u Iraku zatvorena u Somaliji umre od gladi, Zapad se zabrinuo samo za onu ženu koja ne može da vozi auto u Saudijskoj Arabiji :?
To je politika zapada u rješavanju problema položaja žena u Islamskom svijetu.
OpusDei

#65 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by OpusDei »

Odvratno.

Ko je ljetovao sa zenom/djevojkom/sestrom ili cak majkom u jednoj arapskoj zemlji zna kako tretiraju zene tamo.
Challenger__

#66 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Challenger__ »

harač wrote:životinje arapske isfrustrirane

sad je prekretnica, ako sekularisti padnu imat će ne iran, već saudijsku arabiju
To jeste agenda američkog "arapskog proljeća".
sanaman

#67 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by sanaman »

NightComer wrote:Žena u Maliju je mučena, u Egiuptu silovana, u Siriji silovana, u Iraku zatvorena u Somaliji umre od gladi, Zapad se zabrinuo samo za onu ženu koja ne može da vozi auto u Saudijskoj Arabiji :?
Jel sad i taj problem treba da rjesava zapad...kad se ne mijesa ne valja, kada se mijesa ne valja...al treba nam zapad, jer neko mora biti kriv :-)

ocekujemo uskoro i ostale krivce, pocev od masona pa dalje....
Bodkin

#68 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Bodkin »

iz zadnje klupe wrote:Vi ili ste totalno nenačitani ili se svjesno se pravite glupi !

To ko imalo prati situaciju zna za tu specifičnost glede Egipta i dobrog dijela Arapa, da svaku ženu koja nije pokrivena smatraju " da traži" znate već šta.

O tome tone članaka, priča, televizijskih reportaža napravljeno.

Prije jedno mjesec dana bila aktuena priča o američkoj reporterki koja je izvještavala iz središta demonstracija koju su muškarci počeli opkoljavati i pipkati, jedva se izvukla uz pomoć kolege koji ju je nabrzake ubacio u kola inače bi bila "ovjerena".

Pitajte Holanđane npr. šta se desi nekoj curi tamo koja se nađe blizu grupe mladih Marokanaca, samo što je ne siluju na licu mjesta.
ovjerena? dakle ne znam kakvim bih te imenom nazvao. ovo sto pravdas zatucane arape koji bi silovali samo sto nije pokrivena je druga prica. da im hoe svima, a i tim marokancima u holandiji odsjeci onu stvar, svijet bi bio puno bolje mjesto za zivot
PurpurHazel

#69 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by PurpurHazel »

NightComer wrote:Žena u Maliju je mučena, u Egiuptu silovana, u Siriji silovana, u Iraku zatvorena u Somaliji umre od gladi, Zapad se zabrinuo samo za onu ženu koja ne može da vozi auto u Saudijskoj Arabiji :?

A mi se zabrinuli za sve njih skupa, osim za NAŠE bosanskohercegovačke žene koje proživljavaju prave gadosti, ali to nas ne dira posebno, o njima nećemo teme otvarati, na to odmahnemo rukom:

Njeno ime je Amela B. i ima tek 21 godinu. Živi u okolini Zenice. Prije nekoliko mjeseci se, ne sluteći nikakvo zlo, upustila u online komunikaciju sa nepoznatim muškarcem iz Dubnice, nadomak Kalesije.

Nakon izvjesnog vremena počeli su se viđati i tada za Amelu nastaje horor. Stanje u kojem je dovedena na Kliniku za psihijatriju UKC Tuzla potvrdilo je da se radilo o višemjesečnom brutalnom zlostavljanju, da je djevojka više puta teško pretučena, da su joj polomljene obje noge, te oštrim predmetom povređene genitalije.

Prema informacijama koje je objavio Avaz, nju je zlostavljao pripadnik vehabijske zajednice iz Dubnice, s kojim je djevojka navodno ostala i trudna, te su joj nepoznatim oštrim predmetom povređene genitalije.

- Djevojka je dovezena u UKC Tuzla, gdje joj je urađen abortus i ostali zahvati na ženskim organima. Nakon što je danas (petak, op. a.) izašla iz kome, isti dan je prebačena na Kliniku za psihijatrijske bolesti. Trenutno se oporavlja na ovoj klinici, gdje prolazi kroz teške faze poremećaja ličnosti - potvrdio je sagovornik blizak UKC-u Tuzla.

Također, prema informacijama koje su procurile u medije, ovaj stravični slučaj dogodio se još prije nekoliko sedmica, ali nije prijavljen niti policijskim organima niti se djevojka obratila bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi. Navodno je njena majka znala za sve što se dešava i užasna zlostavljanja koja je njena kćerka proživljavala, ali je šutjela zbog straha i stida pred okolinom.
cyprus

#70 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by cyprus »

@mba wrote:ali postavlja se pitanje, od kuda zena sebi uzima to pravo da hoda polu gola, kontash!!!!
:lol: :lol: :thumbup:
OpusDei

#71 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by OpusDei »

@mba wrote: ali postavlja se pitanje, od kuda zena sebi uzima to pravo da hoda polu gola, kontash!!!!
Boze sacuvaj... :sad:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#72 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by anthraxQ »

Bodkin wrote:
iz zadnje klupe wrote:Vi ili ste totalno nenačitani ili se svjesno se pravite glupi !

To ko imalo prati situaciju zna za tu specifičnost glede Egipta i dobrog dijela Arapa, da svaku ženu koja nije pokrivena smatraju " da traži" znate već šta.

Prije jedno mjesec dana bila aktuena priča o američkoj reporterki koja je izvještavala iz središta demonstracija koju su muškarci počeli opkoljavati i pipkati, jedva se izvukla uz pomoć kolege koji ju je nabrzake ubacio u kola inače bi bila "ovjerena".

Pitajte Holanđane npr. šta se desi nekoj curi tamo koja se nađe blizu grupe mladih Marokanaca, samo što je ne siluju na licu mjesta.
ovjerena? dakle ne znam kakvim bih te imenom nazvao. ovo sto pravdas zatucane arape koji bi silovali samo sto nije pokrivena je druga prica. da im hoe svima, a i tim marokancima u holandiji odsjeci onu stvar, svijet bi bio puno bolje mjesto za zivot
a gdje on to opravdava? ja ovdje vidim samo opis stanja.. to je sve. sto je i istina.
Bodkin

#73 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Bodkin »

anthraxQ wrote:
Bodkin wrote:

a gdje on to opravdava? ja ovdje vidim samo opis stanja.. to je sve. sto je i istina.
To je tako jebiga, nastavice biti "ovjeravane". Kako se na ovo nisi osvrnuo
Arteta

#74 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Arteta »

Egipcani su jos normalni, sta smo mi 90ih radili.
Samir_01

#75 Re: Polozaj zene u Egiptu

Post by Samir_01 »

Ovakve stvari se u Iranu na primjer nikad ne desavaju... a Iran je zvanicno teokratija, dok Egipat nije.

To je znaci problem Arapa i njihovih seksualnih frustracija i ne treba praviti neke vece generalizacije na racun muslimana.

Cak ni sve arapske zemlje nisu iste po ovom pitanju. Visok nivo nepismenosti i nedovoljno ulaganje u obrazovanje je po meni korijen svih problema u Egiptu.
Post Reply