Associated Press.OpusDei wrote: Odakle je ova slika?
Objavljena je na BBC news, mislim da je snimljena u Aleksandriji. Druga slika iz tog istog clanka je iz Kaira.
Interesantno je da po kazivanjima mojih prijatelja (bracni par) sa kojim smo zajedno bili u Egiptu, da su u Tunisu ljudi daleko opusteniji i da nije bilo te tenzije kao kad su sa nama bili u Egiptu. Mislim nije bilo dobacivanja zenama, stipkanja u prolazu i slicno.
Jednostavno neki delovi sveta su zaostali i to je to. Treba vremena da se to promeni i da se pogled prema zenama (ili drugacijima) promeni.
Isto mislim da je Saudiska Arabija jedna od najpokvarenijih i zaostalih drzavnih tvorevina na planeti i da bi nestanak Saudiske Arabije doneo mnogo dobra celom svetu a pre svega muslimanskim narodima.
Znaci ne mislim na nestajanje u stilu BUM nuklearka i aupishumater, vec rusenje kraljevske porodice i debilnih klerika i "islamskih ucenjaka" koji su na nivou Fayhan Al Ghamdija i uvodjenja sekularne drzave.
Ko ne zna ko je Fayhan Al Ghamdi, to je "islamski ucenjak" (vrlo popularan u Saudiskoj Arabiji na TV-u) koji je ubio svoju 5-godisnju cerku od batina jer "je sumnjao u njezinu nevinost" pa je izvrsio ubistvo iz casti.
http://www.huffingtonpost.com/2013/02/0 ... 10841.html
RIYADH, Saudi Arabia -- Online activists in Saudi Arabia are calling for harsher punishments for child abuse after reports that a prominent cleric received only a light sentence after confessing to the beating death of his 5-year-old daughter.
The social media campaign gaining momentum Sunday is the latest attempt to use the Internet to pressure the kingdom's ultraconservative rulers.
Saudi media reports say Fayhan al-Ghamdi, a frequent guest on Islamic TV programs, was arrested in November on charges of killing the girl. The reports said he questioned the child's virginity.
Saudi media say he was freed last week after serving a short prison term and agreeing to pay $50,000 in "blood money" to avoid a possible death sentence.
The money was presumably offered to the girl's mother or other relatives.