Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#276 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Chmoljo »

dzungalunga wrote:
50 godina su vladali komunisti.
50 godina su "odgajali i obrazovali" 50 godista politicke elite, policajca, vojnika, obrazovnoodgojnih djelatnika, novinara, gospodarstvenika itd a ti meni da "Bosna" ima vece probleme od petokrake?

Poslije 50 godina totalitarnog vladanja reci da je netko drugi kriv vec onih koji je komunisticki sustav iznjedrio je ne samo najveca glupost, vec nazizrazitija tocka blesavosti ljudskog uma.

Petokraka je poslije tih 50 godina uzrok ovih tih 20 godina rata i tzv nerata u kojem su skoro svi mi nastradali na ovaj ili onaj nacin.

"Tako se citira dio izvjesca poslijeratnog zloglasnog ministra unutrasnjih poslova i sefa tajne policije u SFRJ Aleksandra Rankovica iznesenog na Skupstini u Beogradu 1. veljace 1951. "Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo 3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000", naveo je tada Rankovic."

Ovo je izreceno u skupstini. Za to je dobio aklamativni aplauz. Zbog tog je bio cijenjen, odlikovan i nagradjen.

I sada netko da kaze da to nema veze sa desavanjima u Vukovaru, Skabrnji, Srebrenici, Ahmicima, Trusini, Grabovici, Prijedoru itd itd 40-45 godina poslije?

Ma neka bize, i neka pobignu od svog zrcala, jer se i samo zrcalo zastidi njihovih lica.
čuj? u Ahmićima nosili petokraku?
doe.johndoe

#277 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by doe.johndoe »

ej dzungalunga pogledaj sta ti pises i pokusaj(ako mozes) da objasnis gdje je Rankovic pogrijesio, ti si najbolji dokaz da je covjek radio sta je morao protiv takvih
Vodenjak

#278 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Vodenjak »

dzungalunga wrote:
IZVANZEMALJAC wrote:Poljaci imaju pravo da mrze petokraku. Svima je poznato kako su Staljin i Hitler podjelili Poljsku i sta je usljedilo, vazno je i sta je bilo poslje 2.svjetskog.
Poredjenje Sovjeta i Jugoslavije je glupa jer su izmedju ta dva sistema povelike razlike, ne branim Tita ali sigurno je bio bolji od Staljina (Tito je jedini komunista koji mu se suprostavio i Kineza kasnije).
Sto se tice poslje ratnih likvidacija to su radile i zapadne zemlje (vec spomenuta Francuska) samo nisam bas siguran da su svi obtuzeni u Jugi bili krivi a sigurno je bilo krivih koji su se izvukli.
Sto se tice Bosne imamo mi vece probleme od petokrake.
50 godina su "odgajali i obrazovali" 50 godista politicke elite, policajca, vojnika, obrazovnoodgojnih djelatnika, novinara, gospodarstvenika itd a ti meni da "Bosna" ima vece probleme od petokrake?

Poslije 50 godina totalitarnog vladanja reci da je netko drugi kriv vec onih koji je komunisticki sustav iznjedrio je ne samo najveca glupost, vec nazizrazitija tocka blesavosti ljudskog uma.

Petokraka je poslije tih 50 godina uzrok ovih tih 20 godina rata i tzv nerata u kojem su skoro svi mi nastradali na ovaj ili onaj nacin.

"Tako se citira dio izvjesca poslijeratnog zloglasnog ministra unutrasnjih poslova i sefa tajne policije u SFRJ Aleksandra Rankovica iznesenog na Skupstini u Beogradu 1. veljace 1951. "Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo 3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000", naveo je tada Rankovic."

Ovo je izreceno u skupstini. Za to je dobio aklamativni aplauz. Zbog tog je bio cijenjen, odlikovan i nagradjen.

I sada netko da kaze da to nema veze sa desavanjima u Vukovaru, Skabrnji, Srebrenici, Ahmicima, Trusini, Grabovici, Prijedoru itd itd 40-45 godina poslije?

Ma neka bize, i neka pobignu od svog zrcala, jer se i samo zrcalo zastidi njihovih lica.

Jes to ti nesto ljut? Kaharli? NerEvozan?
Ma ko diiro bona?
dzungalunga

#279 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

Chmoljo wrote:
dzungalunga wrote:

čuj? u Ahmićima nosili petokraku?
Ne, nisu. Kao sto nisu ni u Trusini, Grabovici, Krizancevu selu irtd gdje su na glavusrdi nosili ljiljanje.
Ali Chmoljo nemere ili nezna da cita, a napisao sam:"50 godina su vladali komunisti.
50 godina su "odgajali i obrazovali" 50 godista politicke elite, policajca, vojnika, obrazovnoodgojnih djelatnika, novinara, gospodarstvenika itd "

U uistom duhu u kojem je Rankovic odlikovan i nagradjen.
dzungalunga

#280 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

Vodenjak wrote:
dzungalunga wrote:
IZVANZEMALJAC wrote:Poljaci imaju pravo da mrze petokraku. Svima je poznato kako su Staljin i Hitler podjelili Poljsku i sta je usljedilo, vazno je i sta je bilo poslje 2.svjetskog.
Poredjenje Sovjeta i Jugoslavije je glupa jer su izmedju ta dva sistema povelike razlike, ne branim Tita ali sigurno je bio bolji od Staljina (Tito je jedini komunista koji mu se suprostavio i Kineza kasnije).
Sto se tice poslje ratnih likvidacija to su radile i zapadne zemlje (vec spomenuta Francuska) samo nisam bas siguran da su svi obtuzeni u Jugi bili krivi a sigurno je bilo krivih koji su se izvukli.

Jes to ti nesto ljut? Kaharli? NerEvozan?
Ma ko diiro bona?
Vodenjakova rasprava spala na razini ´anumine one stare iz susjedstva kada uz kavu raspravlja sa onom drugom iz istog kvarta.

Svojim umom i britkoscu impresioniras vaskoliki bosnjacki svet, a i sire.

:thumbup:
Vodenjak

#281 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Vodenjak »

dzungalunga wrote:
Vodenjakova rasprava spala na razini ´anumine one stare iz susjedstva kada uz kavu raspravlja sa onom drugom iz istog kvarta.

Svojim umom i britkoscu impresioniras vaskoliki bosnjacki svet, a i sire.

:thumbup:
Ma sta cu...
Priznajem, prejak si za mene...
dzungalunga

#282 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

doe.johndoe wrote:ej dzungalunga pogledaj sta ti pises i pokusaj(ako mozes) da objasnis gdje je Rankovic pogrijesio, ti si najbolji dokaz da je covjek radio sta je morao protiv takvih
Ah, jos jedan izdanak poznate sarajevske skole mulietnicnosti, multikulturalnosti kao i tzv gradjanske politicke opcije, sljedbenik 50-godisnjeg nasljedja o kojem pricamo gdje bi po obicaju sve rjesavao na nacin da uhiti, progoni, ubije, zakolje...

TO si bas napisao!

Nista novo, niti neocekivano.

A sto je nasmijesnije, garant 100% sebe svrstava medju prave antifasiste, da praviji antifasista nemere da bidne... :lol: :x
nosara

#283 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by nosara »

dzungalunga wrote:
doe.johndoe wrote:ej dzungalunga pogledaj sta ti pises i pokusaj(ako mozes) da objasnis gdje je Rankovic pogrijesio, ti si najbolji dokaz da je covjek radio sta je morao protiv takvih
Ah, jos jedan izdanak poznate sarajevske skole mulietnicnosti, multikulturalnosti kao i tzv gradjanske politicke opcije, sljedbenik 50-godisnjeg nasljedja o kojem pricamo gdje bi po obicaju sve rjesavao na nacin da uhiti, progoni, ubije, zakolje...

TO si bas napisao!

A sto je nasmijesnije, garant 100% sebe svrstava medju prave antifasiste, da praviji antifasista nemere da bidne... :lol: :x
Leka nema veze sa Sarajevom... Zbog svoje metodologije je nestao sa politicke scene... To je dovoljno...

Sto se tice uhodjenja, progona, likvidacija i slicno, cuo sam od dede Jakova iz Protrzice kod Male Krsne da su najbolje kotirale uhode Hrvati...

Pricao dedo da su za saku cvaraka bili u stanju u isto vrijeme pratit po tri sumnjivca...

Cudo jedno... :roll:

Nego, malo ot... Jel' onaj markacev insekt uhapsen...? Kazu digla se bugija po "lijepoj", ne mogu izac na ulicu, o'ma organi odvode u aag... :)
dzungalunga

#284 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

nosara wrote:
dzungalunga wrote:

TO si bas napisao!

Leka nema veze sa Sarajevom... Zbog svoje metodologije je nestao sa politicke scene... To je dovoljno...

Sto se tice uhodjenja, progona, likvidacija i slicno, cuo sam od dede Jakova iz Protrzice kod Male Krsne da su najbolje kotirale uhode Hrvati...

Pricao dedo da su za saku cvaraka bili u stanju u isto vrijeme pratit po tri sumnjivca...

Cudo jedno... :roll:

Nego, malo ot... Jel' onaj markacev insekt uhapsen...? Kazu digla se bugija po "lijepoj", ne mogu izac na ulicu, o'ma organi odvode u aag... :)
John Doe, nosaro, John Doe priziva na pokolj.
On je izdanak sarajevske skole, koja crpi svojuu "snagu" iz bratstvojedinstvenih dana kada se Marko pitao, dok se nvise nije pitao. A oni poslije njega su nastavili njegovim stazama...
Ateista

#285 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

dzungalunga wrote:
Ateista wrote:
dzungalunga wrote:Kada vec govorimo o takozvanoj "antifasistickoj " crvenoj petokraki, zanima me u kojim to drzavama zapada - gdje ubrajam sve zemlje ukljucujuci u hladnom ratu neovisne Svedska, Svicarska, Irska itd koji nisu imali komunisticko"antifasisitcku" vlast - postoje ulice sa nazivima "antifasisitckih"vodja kao na pr: Tito, Stalin, Hoxha, itd ?

Ma, ne moramo se zadovoljiti samo sa politicarima, meremo traziti i generale i heroje "antifasistickih" snaga.

Bilo kojeg generala, bilo u kojem glavnom gradu bilo gdje u zapadnom svijetu, samo nadjite ulicu !

Jeda li ?
Ti to ozbiljno pitas ili nas zajebajes? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel' se pravis ili stvano ne znas koliko zapadne zemlje mrze komunizam, koliko je ljudima usadjeno u glavu da je komunizam nesto lose a kad bi ih pitali sta je to ne bi znali (kao ni ti vjerovatno, sto se vidi po tvojim postovima).

Komunizam se smatra najvecim neprijateljem iz ugla kapitalista, kako ocekujes da ce neko onda dati ime ulice po nekom neprijateljskom heroju? Svejedno sto su u drugom svjetskom ratu neki i bili na istoj strani, recimo SAD, ali komunizam je za njih i dalje prvi neprijatelj.
U WW2 komunisti su bili na istoj strani sa nacistima sve do 22 lipnja 1941 godine. Ali to je za osobu koja po sopstvenim rijecima ne mari bas previse za detalje otezavajuca okolnost...

(Ahh, dosli smo do "kapitalista". Ali necemo o tome jer je pre izgledno da odemo u neke detalje koje tebe i ne zanimaju...)
U potpunosti si ignorisao ovo sto sam napisao i sto si ti citirao, izbjegavas odgovore na ono sto ti ne odgovara, kao i sve ono sto sam te pitao, tipicno.

Na ovo sam ti vec odgovorio, nemam namjeru ponovo. Ukratko, ono najbitnije je da su komunisti dali jedan od najvecih doprinosa u borbi protv nacista, za razliku od onih koje ti pokusavas da opravdas koji su cijelo vrijeme rata bili na strani Hitlera. Tvoje je pravo da mrzis komunizam, na zalost zbog vlastitog neznanja, mrznje, nacionalizma i izlozenosti najvjerovatnije ustaskoj propagandi.

Sta cu ti ja.
Ateista

#286 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

SnezanaM wrote:
nosara wrote:

:lol:

Kakvi god su bili, sta god su radili, bolji su od ovih danas, a posebno od onih koje su razbucali kad je trebalo.... :lol:

To im je jedini uspjeh sto su bili bolji od ovih danas... :-) A od ovih danas bi bolji bio i Sadam Husein :D Pa niko normalan nece reci da je on dobar 8-)
Ne bih da idem of topic, ali nemoj dirati Sadama Huseina, vecina ljudi ni ne zna kakav je on bio i prica se na osnovu americke propagande.

Da je nama ovdje u BiH jedan Sadam Husein... :D
Ateista

#287 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

SnezanaM wrote:
nosara wrote:
SnezanaM wrote:
To im je jedini uspjeh sto su bili bolji od ovih danas... :-) A od ovih danas bi bolji bio i Sadam Husein :D Pa niko normalan nece reci da je on dobar 8-)
Ja mislio da je uspjeh i to sto si ti u njihovo vrijeme izrasla tako pametna... :D Pola Iracana ce ti rec da je sadam husein bio dobar... Sta ces sad...? :D
Da, pola ce ih reci da je S.H. dobar kad usporede njegovu vladavinu i ovu (okupaciju) u kojoj zive trenutno ;-) Trecu opciju ne poznaju :sad:
Nemoj se sta naljutiti i pogresno shvatiti, ali mislim da stvarno ne treba pricati o necem o cemu ne znas dovoljno.
Pitaj malo one koji s bili u Iraku, dosta ljudi sa ovih prostora je bilo tamo, neka ti oni kazu kakav je stvarno bio Sadam Husein.
aze

#288 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by aze »

Da se razumijemo pojam "Komunizam" koji se predstavlja po zapadnim medijima nije ni vidio komunizma.... Prikazan kao nazadan absolutisticki diktatorski sistem iako nikada nije proveden u praksu... jeste djelomicno u nekim zemljama ali nigdje nije uspostavljen do mjere kada bi trebalo da funkcionise onako kako je zamisljen.Poljska je zemlja sa jakim Katolickim uporistem i bas prema toj zemlji je vrsena velika infiltracija agenata (pod terminom agenti smatram sirok pojam djelovanja protiv ustavnog poretka i sistema te zemlje) od strane zapadnih sila i Katolicke crkve.Iako ni u Poljskoj komunizam (pravi komunizam) nije uspostavljen kao ni bilo gdje drugo danas se vrsi velika "demonizacija" samog termina komunizam i svih njegovih ideja i simbola... ova pojava nije prisutna samo u Poljskoj nego u svim drugim zemljama koje su nastale raspadom Sovjetskog saveza.Dolazi do pitanja zasto se vrsi takva svojevrsna "demonizacija" komunizma - Vjerovatno zato jer raste nezadovoljstvo prema sadasnjem kapitalistickom okrutnom sistemu i orijentiranosti prema plutokraciji - Demokratija - ili ti sistem sveprisutne pravde i slobode kakvom je zapadni mediji prezentuju je samo instrument za zavaravanje naroda i "zamazivanje ociju" kako bi narod ostao miran u svojoj zamisljenoj slobodi ... Kako jedan filozof jednom rece "Najveci stepen robstva je kada rob misli da je slobodan"... Svi (veeelika vecina) mi smo robovi a da to i ne znamo i uzivamo i nekim prividnim vrijednostima koje su nam nametnute.
JThomas

#289 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by JThomas »

bez zajebancije, ja bi pristao da se titovoj promijeni ime kad bi se po RSu i hercegovini promijenila imena mile budaka, đ.d. mihajlovića i slične :D

ali nešto čisto sumnjam da bi postavljač teme dao svog milu... :D :D
nosara

#290 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by nosara »

aze wrote:Da se razumijemo pojam "Komunizam" koji se predstavlja po zapadnim medijima nije ni vidio komunizma.... Prikazan kao nazadan absolutisticki diktatorski sistem iako nikada nije proveden u praksu... jeste djelomicno u nekim zemljama ali nigdje nije uspostavljen do mjere kada bi trebalo da funkcionise onako kako je zamisljen.Poljska je zemlja sa jakim Katolickim uporistem i bas prema toj zemlji je vrsena velika infiltracija agenata (pod terminom agenti smatram sirok pojam djelovanja protiv ustavnog poretka i sistema te zemlje) od strane zapadnih sila i Katolicke crkve.Iako ni u Poljskoj komunizam (pravi komunizam) nije uspostavljen kao ni bilo gdje drugo danas se vrsi velika "demonizacija" samog termina komunizam i svih njegovih ideja i simbola... ova pojava nije prisutna samo u Poljskoj nego u svim drugim zemljama koje su nastale raspadom Sovjetskog saveza.Dolazi do pitanja zasto se vrsi takva svojevrsna "demonizacija" komunizma - Vjerovatno zato jer raste nezadovoljstvo prema sadasnjem kapitalistickom okrutnom sistemu i orijentiranosti prema plutokraciji - Demokratija - ili ti sistem sveprisutne pravde i slobode kakvom je zapadni mediji prezentuju je samo instrument za zavaravanje naroda i "zamazivanje ociju" kako bi narod ostao miran u svojoj zamisljenoj slobodi ... Kako jedan filozof jednom rece "Najveci stepen robstva je kada rob misli da je slobodan"... Svi (veeelika vecina) mi smo robovi a da to i ne znamo i uzivamo i nekim prividnim vrijednostima koje su nam nametnute.
Ako znamo da je pokoravanje uniji i odustajanje od vlastitog suvereniteta sveti cilj zemalja "u tranziciji" (to je valjda novi naziv za postepenu dehumanizaciju), sta onda jos dodati...
halo_ba

#291 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by halo_ba »

dzungalunga wrote: Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo 3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000
Znaci li to da je svaki peti Jugoslaven bio u zatvoru (ako izostavimo djecu i zene, onda svaki treci), jedan od 25 je ubijen? :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Jeda li? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hop, cup, poskok-cicu....
dzungalunga

#292 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by dzungalunga »

halo_ba wrote:
dzungalunga wrote: Kroz nase zatvore je izmedu 1945. i 1951. proslo 3.777.776 uhapsenika, a likvidirano je 686.000
Znaci li to da je svaki peti Jugoslaven bio u zatvoru (ako izostavimo djecu i zene, onda svaki treci), jedan od 25 je ubijen? :-) :-) :-) :-) :-) :-)
´alo!!!

Nisam ja to izjavio, vec sami pocinitelj djela:

Ateista

#293 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

Agic Nurija wrote:"vodenjak", volio bih da si mi komšija/susjed, pa da te češće pozovem na "kafu"......., a bilo bi i meze!
Ono "isti neljudi" sam napisao misleći na sve one koji su 90-tih nastavili da "vladaju haubicama u ime neke njihove jugoslavije", a petokraku su zamijenili nekim drugim simbolima, na kapama, zastavama, pečatima, propusnicama na barikadama...Moje osobno mišljenje jeste da Jugoslaviju ni jedna od "njenih republika" nikada neće moći naslijediti, barem ne u smislu "dobrosusjedskih odnosa" među "narodima", a zašto je dioba bila tako krvava, tako pogubna i tako tegobna, možda nikada niko neće dati zadovoljavajući i konačan odgovor, tek....ako smo se več finalno podijelili na "republičke narode", valjda i "bosanski narod" ima pravo na naslijeđe svoje, republike Bosne ili...?! A koliko je kome u komunističkom, neko voli da kaže jugoslovenskom sistemu bilo dobro, priča je za literaturu koja tek treba da bude ispisana.
Evo ti jedna mala crtica iz mog života:
Mog oca i nas devetoro djece skupa s majkom su partizani 1946 istjerali na ulicu iz legalno kupljene, plaćene i u privatni posjed uknjižene kuće, pošto je bila namijenjena nekom "prvoborcu", a objašnjenje u "Rješenju" je glasilo: kuća je kupljena u NDH-tvorevini koju nova vlast ne priznaje....Napravili smo ipak iste godine drugu o svom trošku. I pored toga otac, učesnik NOB-e od 1943, odlazi redovno na lokalne partijske "konferencije". Jednom prilikom mu je bila ponuđena zemlja, pogolema parcela - (agrarna reforma) od našeg, razbaštinjenog komšije/kulaka (pravoslavca). Otac je pristao uz napomenu da on tu zemlju postepeno isplati bivšem vlasniku, jer mu ne treba tuđe, oteto i prokleto! Otac je poslije te izjave morao da vrati "partijsku knjižicu" i umjesto gradske, dobio je "službu" u planini, na lagerima sa drvosječama..."
Vidiš, sve isti ljudi i sve isti postupci, samo su vremena danas drugačija, pošto razvoj društvene zajednice ide u jednom otvorenijem, slobodnijem pravcu. Koliko če u budušnosti biti "pravde za sviju" zavisi od sviju nas i našeg praktičnog angažovanja, posebno u odgoju novih generacija slobodnih ljudi, slobodnih da javno kažu: Kralj je go, pogledajte ljudi, kralj je go!!!!!, a da ih "kraljevići" zbog toga ne bace u kraljevu tamnicu ili javno pogube kao " kraljeve neprijatelje "!
Na zalost, i toga je bilo, ni jedan sistem i ni jedna drzava nije bila idealna, pa tako ne ni ta. Vjerujem da takvih prica ima jos puno.

Medjutim, slicnih prica, ali i jos gorih, danas ima puno vise. Cak i bez takvih prica, kopletan standard zivota je znatno nizi. Svima su puna usta demokratije a ljudska prava su ugrozenija nego ikad, ima puno toga, da ne iznosim sad pojedinacne price.

Ono sto je razlika je da su tada bolje prolazili oni koji su bili u partiji a danas bolje prolaze oni koji su u nacionalnim strankama i idu u crkvu i dzamiju.
I tada je bilo stela, nezasluzeno dobijenih poslova, stanova i slicno, ali je opet ostajalo dovoljno za obicne ljude, dok se sada s svim tim prelazi svaka mjera i daleko je vise izrazeno, toliko da ne moze skoro nista da ostane obicnim ljudima.
aze

#294 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by aze »

dzungalunga wrote:
halo_ba wrote:
´alo!!!

Znaci ministar unutrasnjih poslova i tajne policije javno prica kako je svakog 3 jugoslovena poslao u zatvor a svakog 25 ubio... Citat u PM.Standardna Tudjmanova politika lazi i obmane ..
Ateista

#295 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

dzungalunga wrote:

Ocigledno su neuspjesno obrazovali, dok je ostalo toliko takvih kao sto si ti.

Ne, nije to komunisticki odgoj koji je stvorio mrznju, to je onaj tihi odgoj koji su nacionalisti iz misijih rupa plasirali narodu i dizali tenzije, te cekali pravi trenutak da rasture drzavu i bore se za svoje nacionalne ciljeve.

Niko se u proteklom vjerskom ratu nije borio za jugoslaviju, svako se borio za svoje pleme.

Neko je jednom rekao da zamjera Titu samo to sto nije vise ljudi poslao na goli otok, ocigledno ih je previse ostalo a koji su to zasluzili, zato nam i jeste sad ovako i zato isplivavaju na povrsinu ovakvi kao sto si ti...
nosara

#296 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by nosara »

halo_ba wrote:
Pusti, vidis da lupeta... Izvori su mu neki ustaski tariguzi, a glavni autoritet josip jurcevic - bezglavnik... :lol:
Ateista

#297 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

dzungalunga wrote:
halo_ba wrote:
´alo!!!

Nije bitno ko je izjavio, ti ovo uzimas kao tacno a uopste ne pokusavas da razmislis ima li to ikakve logike i smisla? :lol: :lol:
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#298 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by davorf »

Ateista wrote:
dzungalunga wrote: ´alo!!!

Nije bitno ko je izjavio, ti ovo uzimas kao tacno a uopste ne pokusavas da razmislis ima li to ikakve logike i smisla? :lol: :lol:
Ma samo lagano povecavaju brojke...za par godina ce taj broj da naraste na jedno 20.000.000 uhapsenih, i barem 10.000.000 ubijenih :-) Goebbels je mala maca za njihovu propagandu...
muha_sa

#299 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by muha_sa »

ko vjeruje svemu što pročita ne treba da čita :D

joj,jesam ovo dobro rekooooooooo :lol:
Ateista

#300 Re: Poljska zabranjuje petokraku i sl. Kada ce BiH?

Post by Ateista »

davorf wrote:
Ateista wrote:
dzungalunga wrote: ´alo!!!

Ma samo lagano povecavaju brojke...za par godina ce taj broj da naraste na jedno 20.000.000 uhapsenih, i barem 10.000.000 ubijenih :-) Goebbels je mala maca za njihovu propagandu...
Najbolje ce biti kad se dodje do brojke vece nego sto je broj stanovnika u bivsoj SFRJ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply