Srbija je jedini pravni nasljednik te Jugoslavije.llull wrote:
Hipoteticki onda Bosna i nema problema sa Srbijom, jer je agresiju na nju izvrsila Jugoslavija. Naravno to se samo vodim tvojom logikom.
Politizacija sportskih pobjeda
- BHCluster
#76 Re: Politizacija sportskih pobjeda
- Grean
#77 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Meni je potez sa vise potencijala da se iskoristi u politicke svrhe bio utakmica rukomentne reprezentacije BiH u Vitezu gdje grupa navijaca dolazi u dresovima sa sahovnicama da navijaju za BiH.
Njihovo objasnjenje je bilo da imaju potrebu da se identifikuju kao Hrvati koji navijaju za BiH (razumijem i takvu potrebu da se ne utope u more onih koji navijaju jer su Bosnjaci i onih koji se identifikuju kao Bosanci).
Otvorio sam i temu vezano za ovaj fenomen iz Viteza ali je odmah zatvorena. Meni licno je interesantna tema, ima li u buducnosti mjesta za nacionalne zastave pored zuto-plave, na isti nacin kako danas egzistiraju Ljiljani i zuto-plava na utakmicama reprezentacije. Znam da ce se mnogi osuti na samu pomisao ali prezivjele su i "gore" teme na forumu pa ne vidim ni ovu kao neko bogohuljenje.
Njihovo objasnjenje je bilo da imaju potrebu da se identifikuju kao Hrvati koji navijaju za BiH (razumijem i takvu potrebu da se ne utope u more onih koji navijaju jer su Bosnjaci i onih koji se identifikuju kao Bosanci).
Otvorio sam i temu vezano za ovaj fenomen iz Viteza ali je odmah zatvorena. Meni licno je interesantna tema, ima li u buducnosti mjesta za nacionalne zastave pored zuto-plave, na isti nacin kako danas egzistiraju Ljiljani i zuto-plava na utakmicama reprezentacije. Znam da ce se mnogi osuti na samu pomisao ali prezivjele su i "gore" teme na forumu pa ne vidim ni ovu kao neko bogohuljenje.
-
detroit-mercy
#78 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Sto je zasluzio, sto valja loptu po terenu. Pa sto ona djeca sto osvoje zlata na matematickih olimpijadama ili zlata na medjunardonim takmicenjima iz fizike, hemije, elektronike ne dobiju stanoveDanguba wrote:Ko god da je, zasluzio je.Leons wrote:Kako je Musa stan dobio u Bihacu? Ko mu je dao?
Naravno da je valjanje lopte znacajnije od matematike i fizike
-
detroit-mercy
#79 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Sto je imovinski karton zavist, djecko je vec sad profesionalac koji za svoj rad zaradjuje i koji ce zaradjivati (hvala bogu) jos vise. Ali dati mu stanhAZNADAR wrote:Vjerovatno ni sam ne znas objasniti to sto tvrdis cim samo ponavljas jedno te isto.JThomas wrote:i to ti je politički traktat i politizacija na istu temu i sa istom poentom kao i uvodni post. samo kraći.
Daj mu fore jos par dana da ga volimo i hvalimo,..... prerano je za mahalsku zavist, sitnicarenja i pljuvanja.Leons wrote:Ma zasluzio je qrac. Narod nema sta da jede njemu platise stan kupuju. Hljeba i igara.
A imovinski karton igraca je u ovoj temi trolanje.
- MuaDib
-
llull
#81 Re: Politizacija sportskih pobjeda
BHCluster wrote:Srbija je jedini pravni nasljednik te Jugoslavije.llull wrote:
Hipoteticki onda Bosna i nema problema sa Srbijom, jer je agresiju na nju izvrsila Jugoslavija. Naravno to se samo vodim tvojom logikom.
Druze ako nisi prepoznao moj sarkazam onda ... Zato sam i napisao tako, na njegov komentar za post sa utakmicom Jugoslavije.
-
dnaxy
#82 Re: Politizacija sportskih pobjeda
da si pogledao film , znao bi da su djeca poginula u saobracajnoj nesreci. R.I.PMuaDib wrote:
Uzgred neki dan je bila na BHT emisija o Paljanki koja je u ratu izgubila dvoje djece na Grbavici usljed dejstava ARBiH u razmaku od 6 mjeseci. Koja je tek poslije 2000 ponovo rodila sina i kćerku. A čiji sin bez obzira na sve želi da trenira fudbal u F.K. Sarajevo i kog otac svakodnevno sa Pala vozi u Sarajevo na trening. Znači ljudi su izgubili djecu i mogu s punim pravo da mrze "neprijatelja", međutim život im je pružio novu priliku i djecu odgajaju u ljudskom a ne šovinističkom duhu. Inače ljudi koji su izgubili bližnje bez obzira gdje, daleko manje mrze, nego oni što su dobro prošli ili se ispalili u dijasporu.
-
dnaxy
#83 Re: Politizacija sportskih pobjeda
troca duso, hajd malo vise informacijatrocadero wrote:
Неко написа да ове шампионе из Нове Тополе нико није хтио ни смио дочекати!
- GeeTnT
#84 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Muadib ima problem sa vidom....2007 godine zbog dejstva i eksplozije SDP-a imao je problem sa ocima i vidio sve crveno...Danas, hvala Bogu, stanje je puno bolje i vidi narandzasto...dnaxy wrote:da si pogledao film , znao bi da su djeca poginula u saobracajnoj nesreci. R.I.PMuaDib wrote:
Uzgred neki dan je bila na BHT emisija o Paljanki koja je u ratu izgubila dvoje djece na Grbavici usljed dejstava ARBiH u razmaku od 6 mjeseci. Koja je tek poslije 2000 ponovo rodila sina i kćerku. A čiji sin bez obzira na sve želi da trenira fudbal u F.K. Sarajevo i kog otac svakodnevno sa Pala vozi u Sarajevo na trening. Znači ljudi su izgubili djecu i mogu s punim pravo da mrze "neprijatelja", međutim život im je pružio novu priliku i djecu odgajaju u ljudskom a ne šovinističkom duhu. Inače ljudi koji su izgubili bližnje bez obzira gdje, daleko manje mrze, nego oni što su dobro prošli ili se ispalili u dijasporu.
Doktori kazu da bi mogao ponovo progledati do sledecih izbora....mozda i do referenduma...
-
trocadero
#85 Re: Politizacija sportskih pobjeda
http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 91213.htmldnaxy wrote:troca duso, hajd malo vise informacijatrocadero wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#86 Re: Politizacija sportskih pobjeda
I BiH je pravni sukcesor SFRJ. Ti vjerovatno mislis na SRJ.BHCluster wrote:Srbija je jedini pravni nasljednik te Jugoslavije.llull wrote:
- BHCluster
#87 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Aha._BataZiv_0809 wrote:I BiH je pravni sukcesor SFRJ. Ti vjerovatno mislis na SRJ.BHCluster wrote:Srbija je jedini pravni nasljednik te Jugoslavije.llull wrote:
- pirmin
-
hAZNADAR
#89 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Tako je svugdje u svijetu nazalost. Sportski prvaci su uvijek bili preci od matemetickih. Kosarkasi nas vise usrece negoli prvaci u hemiji jer su interesaneniji medijima a kroz to i ljudima. Medjutim nasa mahalska zavist je ili vrlo originalna ili pretjerana. Da li bi ti bilo logicnije da je Musa dobio nesto drugo od opcine?detroit-mercy wrote:
Sto je zasluzio, sto valja loptu po terenu. Pa sto ona djeca sto osvoje zlata na matematickih olimpijadama ili zlata na medjunardonim takmicenjima iz fizike, hemije, elektronike ne dobiju stanove.
Naravno da je valjanje lopte znacajnije od matematike i fizike.
Da vidimo koliko ce potrajati slava Amela Tuke,.. Avaz je vec ranije izracunao i podastro koliko ce zaraditi,..
-
artime
#90 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Je li iko slusao komentare Marjana na faceu. POslije utrke, krenuo sa patetikom i blagim proklinjanjem i nekim indirektnim optuzivanjem protiv "neprijatelja" Tuke, na nivou srednjoskolke.
Fakat preglupo, isto kao da Tuka nije to zasluzio, nego eto on debil koji nas je sviju iznenadio.
Ne znam, da sam sportista meni bi strasno ovo smetalo, da u moje ime se kojekakvi sportski komentatori uzdizu i svoje bisere prosipaju. Profesionalnost na nivou.
Fakat preglupo, isto kao da Tuka nije to zasluzio, nego eto on debil koji nas je sviju iznenadio.
Ne znam, da sam sportista meni bi strasno ovo smetalo, da u moje ime se kojekakvi sportski komentatori uzdizu i svoje bisere prosipaju. Profesionalnost na nivou.
-
dnaxy
#91 Re: Politizacija sportskih pobjeda
da mi je juce neko rekao da cu nekad otvorit glas srpske ,rekao bi da je ludtrocadero wrote:http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 91213.htmldnaxy wrote:troca duso, hajd malo vise informacijatrocadero wrote:
hvala
-
detroit-mercy
#92 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Meni je logicno da isti, posto su osvojili evropsko budu primljeni od strane predsjednistva i da im se zahvali na tome da su dostojno prezentovali zemlju. Sve osim toga, posebno kada se radi o sportovima gdje se vec vrti neka para (fudbal, kosarka, tenis) je previse a posebno dodjela stanova. Mi ovdje pricamo o osobama koje su u principu vec profesionalci ili poluprofesionalci, osobe koje su izabrale da se time bave, to im je posao za koji su vec placeni ili ce dogledno vrijeme biti placeni lovu koju velika vecina stanovnika Bihaca ili BiH moze samo sanjati.hAZNADAR wrote:Tako je svugdje u svijetu nazalost. Sportski prvaci su uvijek bili preci od matemetickih. Kosarkasi nas vise usrece negoli prvaci u hemiji jer su interesaneniji medijima a kroz to i ljudima. Medjutim nasa mahalska zavist je ili vrlo originalna ili pretjerana. Da li bi ti bilo logicnije da je Musa dobio nesto drugo od opcine?detroit-mercy wrote:
Sto je zasluzio, sto valja loptu po terenu. Pa sto ona djeca sto osvoje zlata na matematickih olimpijadama ili zlata na medjunardonim takmicenjima iz fizike, hemije, elektronike ne dobiju stanove.
Naravno da je valjanje lopte znacajnije od matematike i fizike.
Da vidimo koliko ce potrajati slava Amela Tuke,.. Avaz je vec ranije izracunao i podastro koliko ce zaraditi,..
Nemoj da me pogresno shvatis jer kod nas odmah krene prica eto ljubomoran, ja nemam biti ljubomoran ni na sta jer nije dato iz moga dzepa. Ali te pare bolje da su ulozene da se npr. u svakom naselju u Bihacu napravi fino kosarkasko ili fudbalsko igraliste. Od opcine je mogao dobiti zahvalnicu, biti proglasen pocasnim gradjaninom ali stan je jedno veliko ne, barem kada sam ja u pitanju.
- Ali Kemal
#93 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Ma i sa tim stanom neko je jos usput stavio lovu u padze.
To se moralo rjesiti samo i iskljucivo na nivou drzave, a ne da opstinari poklanjaju stanove tek tako
To se moralo rjesiti samo i iskljucivo na nivou drzave, a ne da opstinari poklanjaju stanove tek tako
-
hAZNADAR
#94 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Svaka cast nasoj fudbalskoj reprezentaciji, posebno Djuricu koji je zabio prvi gol.
Ali jednostavno ne mozemo bez idiotizama koji postaje tipican za nas.
Jedan od naslova:
"GDJE SU SAD NACIONALISTI D AOVO VIDE: Srbin vodi Zmajeve u Francusku…"
http://www.cikportal.com/2000/10/gdje-s ... -vide.html
Kladim se da je idiot novinar u politickom zanosu i euforiji zaboravio i naslov napisati kako treba.
Sta je sljedece,.. Djuric spasava BiH, Djuric oruzje protiv Srba u RS, vidte ljudi dosla mecka da igra,... taman da mu pobjeda prisjedne a ostale potencijalne "mecke" koji bi igrali za BiH otjeramo.
Fuj, fuj,... gade mi se ljudi koji pokusavaju provuci politiku u sport i od multietnicnosti praviti idiotizam.
Ali jednostavno ne mozemo bez idiotizama koji postaje tipican za nas.
Jedan od naslova:
"GDJE SU SAD NACIONALISTI D AOVO VIDE: Srbin vodi Zmajeve u Francusku…"
http://www.cikportal.com/2000/10/gdje-s ... -vide.html
Kladim se da je idiot novinar u politickom zanosu i euforiji zaboravio i naslov napisati kako treba.
Sta je sljedece,.. Djuric spasava BiH, Djuric oruzje protiv Srba u RS, vidte ljudi dosla mecka da igra,... taman da mu pobjeda prisjedne a ostale potencijalne "mecke" koji bi igrali za BiH otjeramo.
Fuj, fuj,... gade mi se ljudi koji pokusavaju provuci politiku u sport i od multietnicnosti praviti idiotizam.
- karanana
#95 Re: Politizacija sportskih pobjeda
i ja sam ovo vidio na par nekakvih kvaziportala sto mi iskacu na face-u.
fuj vise!
fuj vise!
- Šveđanin
#96 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Meni je dovoljno vidjeti naziv portala da ga uopste ne otvaram, kao ovaj gore.. Copy paste stranice, vjerovatno bez ijednog novinara, koje na osnovu senzacionalistickih tekstova sebi dizu rejting. A vi im u tome pomazete.
- It_is_a_Leclerc
#97 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Kurir iz Srbije - "Srbin bacio Bosance u trans".
Autora koji se sjeti naslova u kome se napominje koje je nacionalnosti ili odakle je neki igrač, dabogda da snađe neka nesreća.
Autora koji se sjeti naslova u kome se napominje koje je nacionalnosti ili odakle je neki igrač, dabogda da snađe neka nesreća.
-
Martinez_
#98 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Ti naslovi uopšte ne bi bili loši, da je autor principijelan.
Tj da je koji dan ranije nakon gostovanja u Albaniji napisao ''Bošnjak bacio Srbe u trans''
Tj da je koji dan ranije nakon gostovanja u Albaniji napisao ''Bošnjak bacio Srbe u trans''
- Danguba
#99 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Nacionalisti mogu ga Djuricu pozmajat. 
-
smijesni_ste
#100 Re: Politizacija sportskih pobjeda
Stvarno smo kraljevi patetike.