Tacno me sramota u tvoje ime...
Problem je sto ti argumentaciju diktiraju emocije. Zbog toga imas otklon od realnosti, izbjegavas priznati ocigledno iz politickih i emotivnih razloga... Tvoje pisanje je obicna jeftina propaganda, prozeta antilogickim i laznim postavkama. Zalosno.
1. Ma jebo geografiju, bitno je gdje ih vidi Evropa i gdje oni vidi sebe. Dakle, Evropa, nista drugo.To je cinjenica jaka kao stijena.
2. Hahaha... Kakve to ima veze sa onim sto sam napisao pod tackom 2?
Vidi jos jednom kakvu si glupost izvalio......
Drugo, priznanje samo po sebi ne mjenja granice. Za Gruziju, EU i SAD granice Gruzije su iste.
Za Rusiju i mnoge druge drzave Kosovo je Srbija. Za Srbiju je Kosovo Srbija. Medjutim, ne treba ti puno mozga da skontas da Kosovo nije Srbija. Granice kontrolisu kosovske sluzbe i kosovske vlasti imaju potpunu kontrolu nad Kosovom. Srbija nema nista.
Osetija i Abhazija? Potpuno isti slucaj kao i Kosovo. Boli Ruse u ovim drzavama sto ih ne priznaje Amerika i EU, kao sto boli Kosovare sto ih ne priznaje Rusija.
Il ti nama pokusavas reci da su granice promjenjene tek kada potvrde Amerika i EU?
3. Koja rezolucija za Kosovo? Jel ona sa cetverocifrenim brojem na koju ze Srbija pozivala nakon sto je Kosovo proglasilo nezavisnost? Ta rezolucija stari moj potvrdjuje suverenitet Jugoslavije nad Kosovom.
Na kraju krajeva, ta rezolucija je iznudjena vojnom silom.
4. Hoces reci da je odcjepljenje i priznanje koje je uslijedilo iz Rusije opravdano zato sto su Gruzijci prvi krenuli?