Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

mishic
Posts: 1248
Joined: 28/04/2011 16:29

#3226 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by mishic » 29/10/2020 15:07

Kradu svi, ali KraDe Ze je pokrao najviše... Imaju lovu za kupovinu glasova ali narod kome su digli milijarde neće, sem rijetkih i ubogih, nasjesti da i dalje prodaje glas za siću onome ko ih ostavlja bez egzistencije i razgoni ih po cijelom svijetu sa njihova kučnog praga.

Čoviću narod te prokužio, ćirilica, Dodik, RS, Vučić i Srbija ako dobro plate od tebe će pokupovati i preostale Hrvate. Sve što može da se proda za tebe je samo roba.


User avatar
Kolinda
Posts: 2767
Joined: 08/01/2015 13:24

#3227 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda » 29/10/2020 15:33

mishic wrote:
29/10/2020 15:07
Kradu svi, ali KraDe Ze je pokrao najviše... Imaju lovu za kupovinu glasova ali narod kome su digli milijarde neće, sem rijetkih i ubogih, nasjesti da i dalje prodaje glas za siću onome ko ih ostavlja bez egzistencije i razgoni ih po cijelom svijetu sa njihova kučnog praga.

Čoviću narod te prokužio, ćirilica, Dodik, RS, Vučić i Srbija ako dobro plate od tebe će pokupovati i preostale Hrvate. Sve što može da se proda za tebe je samo roba.
Ma ja, čestitke za analizu :thumbup:

Nikola Testa
Posts: 207
Joined: 04/09/2013 20:45

#3228 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Nikola Testa » 29/10/2020 22:46

Nakon ove večerašnje izjave o ubistvima u Francuskoj (klasične relativizacije) od strane Islamske zajednice BiH upotpunosti podržavam Dodika, a i Čovića da nikada ne pristanu na potpisivanje ugovora između države i IZ. Jedan običan nedržavotvorni element, kratkovidni, uskogrudni, konzervativni i reakcionarni antidržavni faktor koji bi Francuzima govorio kako će uređivati državu. Imal iko da pročita dva puta ono što puštaju u javnost, kakvi moroni.

Loki2k9
Posts: 626
Joined: 26/11/2019 01:03

#3229 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Loki2k9 » 30/10/2020 03:18

Nikola Testa wrote:
29/10/2020 22:46
Nakon ove večerašnje izjave o ubistvima u Francuskoj (klasične relativizacije) od strane Islamske zajednice BiH upotpunosti podržavam Dodika, a i Čovića da nikada ne pristanu na potpisivanje ugovora između države i IZ. Jedan običan nedržavotvorni element, kratkovidni, uskogrudni, konzervativni i reakcionarni antidržavni faktor koji bi Francuzima govorio kako će uređivati državu. Imal iko da pročita dva puta ono što puštaju u javnost, kakvi moroni.
IZ je osudila napad i pozvala muslimane "da se suzdrže od svega što bi druge moglo povrijediti, nanijeti im bol ili što bi moglo sadržavati bilo kakvu nasilnost i agresivnost", ali da "dignu svoj glas protiv onih koji vrijeđaju njihova najdublja osjećanja atakujući na čast njihovog voljenog poslanika" i ti to smatras... pozivom na nasilje? S druge strane podrzavas potpisivanje ugovora izmedju Katolicke crkve, koja podrzava Blajburg u Sarajevu i Pravoslavne, koja se nikad nije ogradila od svecenika koji su aminovali ratnike da idu u osvajacke pohode 90-ih protiv "mrskih Turaka"?

Loki2k9
Posts: 626
Joined: 26/11/2019 01:03

#3230 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Loki2k9 » 30/10/2020 03:26

BHCluster wrote:
27/10/2020 10:55
Zašto livanjski javni novci završavaju u Republici Srpskoj?

Čudna je i pomalo misteriozna ljubav između vrha livanjskog HDZ-a, našeg trenutnog gradonačelnika i tvrtki sa područja RS-a. Počelo je to već davne 2008 kad je počela rekonstrukcija središnjeg livanjskog trga po projektu Urbanističkog zavoda RS-a iz Banja Luke. Vjerojatno mnogi naši sugrađani i ne znaju da je „velebni“ izgled našeg Trga Kralja Tomislava osmislila tvrtka iz Banja Luke.

U međuvremenu poreska uprava RS-a češlja urbanistički Zavod, utvrđuje da iznos od 70.000,00 KM, koliko je iznosila izrada projekta, nikad nije uplaćen na račun Zavoda. Inspektori kontaktiraju našeg načelnika želeći dobiti objašnjenje da li je novac uplaćen i kada. Odgovora naravno nema i priča odlazi u zaborav. Priča odlazi u zaborav, ali uspostavljeni poslovni odnosi livanjskog HDZ-a i RS-a ostaju. U međuvremenu je isti Urbanistički zavod RS-a, pod novim uljepšanim imenom Novi Urbanistički zavod RS-a, angažiran na poslu izrade prostornog plana Županije. Potpisuje se ugovor o izradi prostornog plana u iznosu od 248.000,00 tisuća maraka, uplaćuje se oko 60 % ugovorenog iznosa, provode brojne javne rasprave zbog manjkavosti predloženog dokumenta. Na koncu, Županija i dalje nema prostorni plan.

Novi Urbanistički zavod RS-a, kao i onaj „stari“ odlazi u stečaj, a nama ostaje pitanje što se dogodilo sa uplaćenih 150.000,00 tisuća maraka za izradu prostornog plana.

No, vratimo se mi u našu livanjsku svakodnevicu. Veze su uspostavljene, novca ima, zašto ne dovesti još koju tvrtku s područja RS-a u Livno.
Tako, negdje 2010. godine posao na izgradnji javne rasvjete u livanjskom parku dobiva tvrtka MIG Elektro iz Mrkonjić Grada. Procijenjena vrijednost radova je 160 tisuća maraka bez pdv-a. Ubrzo, ista tvrtka dobiva i poslove održavanja javne rasvjete u Livnu. U našem gradu je običaj da se poslovi održavanja javne rasvjete ugovaraju na period od 4 godine. Zadnji potpisan ugovor o održavanju javne rasvjete i semafora u našem gradu potpisan je u svibnju 2017. godine u iznosu od 93.000,00 maraka bez pdv-a na godišnjoj razini. Svi znamo kako nam semafori (ne)rade ovih godina i koliko treba da se poprave kad se pokvare. Svjedoci smo brojnih prometnih nezgoda kod sportske dvorane kad semafor nije u funkciji. Umjesto da se problem otkloni u roku pola sata, jer je ugrožena sigurnost prometa i osoba, semafor ostaje pokvaren danima. Kako očekivati da će se popraviti isti dan? Treba doći iz Mrkonjić Grada, Banja Luke, u Livno. Da, dragi naši sugrađani, to je Livno.

Ove godine ističe okvirni četverogodišnji sporazum o održavanju javne rasvjete, te Grad Livno raspisuje novi javni natječaj za period 2020-2023. godine. Prvi javni poziv za dostavu ponuda je objavljen još u ožujku 2020. godine. Nakon toga je poništen. Objavljen je ponovo u srpnju 2020. godine, pa ponovno poništen. Konačno je ponovno objavljen u listopadu 2020. godine, pred predstojeće lokalne izbore. Sad se svi vi naši sugrađani vjerojatno pitate zašto vas zamaramo sa svim ovim podatcima. Ništa ovo ne bi bilo neobično da iznos za održavanje javne rasvjete i semaforne signalizacije nije vrtoglavo narastao sa 400 tisuća maraka bez pdv-a na nevjerojatan iznos od 1.600.000 konvertibilnih maraka (!?!). Da, dobro ste pročitali!! Milijun i šesto tisuća konvertibilnih maraka za period od 4 godine. Bez objašnjenja.

Čemu ovoliko povećanje? Shvaćamo da treba sa 200 tisuća maraka podržati zajednički projekt zamjene stare rasvjete s novom led rasvjetom koji se realizira u suradnji sa UNDP-om. Ali na što odlazi preostali nevjerojatni iznos od 1.000.000,00 maraka u razdoblju od 4 godine. Za usporedbu održavanje javne rasvjete mnogo većoj Banja Luci je procijenjeno na 400 tisuća maraka u razdoblju od dvije godine. U međuvremenu MiG Elektro se specijalizirao i za izgradnju igrališta s umjetnom travom, pa dobiva i posao izgradnje igrališta s umjetnom travom na Zgonima u iznosu od 574 tisuće maraka bez PDV-a. Znaju ljudi sve radit.

O funkcionalnosti golemog igrališta s umjetnom travom, bez grijanja podloge i krova ćemo pričati nekom drugom prilikom. I ovdje je zanimljiva cijena radova. U nama susjednom Tomislavgradu ovakvo isto igralište je urađeno za 460 tisuća maraka uz sufinanciranje od strane UEFE od 260 tisuća maraka. Preostali dio je financirala općina Tomislavgrad, a izvođač su bili naši Livnoputovi. U Livnu radove izvodi tvrtka iz Mrkonjić grada ,a u Tomislavgradu tvrtka iz Livna! Našoj vlasti izgleda nije palo na pamet tražiti sufinanciranje.

Ima se, može se. Proračun se puni kao nikada, gospodarstvo cvjeta. U nas nema globalne ekonomske krize. Pametnom dosta.
Ovdje smo nabrojali samo neke primjere odljeva livanjskog javnog novca iz Livna. Ima toga još. Mogli bi ispisati desetke stranica.
Zato na koncu postavljamo pitanje sadašnjem gradonačelniku, GO HDZ-a Livno a posebno njihovom kandidatu za gradonačelnika gosp. Darku Čondriću, ovo pitanje: Što mislite gospodo uraditi da konačno livanjski javni novci počnu ostajati u Livnu? Dokle će livanjski novac završavat u Republici Srpskoj?

Bez očuvanja ovo malo privatnih poduzeća iz oblasti građevine i drugih radnih djelatnosti, Livno će postati ekonomski mrtav grad. Svugdje u svijetu je nepisani zakon da lokalni javni novci moraju ostati u lokalnoj zajednici, da bi se očuvalo lokalno gospodarstvo.

Odakle Vam pravo da u doba ekonomske krize, pred same lokalne izbore, raspisujete natječaje u milijunskim iznosima, bez da ste ih objasnili javnosti i Gradskom vijeću!! Jeste li svjesni da ovim zadajete smrtni udarac gradskom proračunu, koji se ionako slabo puni. A možda vas to uopće nije briga. Rezultati vašeg upravljanja Livnom su vidljivi na svakom koraku.

Zatvoreni poslovni prostori, pust grad, demografski slom. Recite nam da li su prijateljske i poslovne veze s Republikom Srpskom toliko jake da ste spremni za račun nekih pojedinca uništiti gradski proračun. Na koncu, ipak je Livno dalo veliki broj banjalučkih studenata! ZNA SE tko su!

G.O. HRS
Bosnjaci krivi!
Livno, Duvno, Kupres (ostale tri opcine iz LK/K10 necu spominjati zbog etnicke strukture i zbog toga sto HDZ BiH tu nema vlast), Odzak i Orasje. Opcine u fazi raspada, ekonomski (ukljucujuci poljoprivredu), demografski i u svakom drugom smislu. S druge strane, novci su se uvijek slali u Posusje, Siroki, pa i Ljubuski, Grude, mada se u ovim dvjema potonjim malo losije zivi u odnosu na dvije prvopomenute. Livno je sablasno prazno i jedna je od opcina koje su primjer masovnog iseljavanja. S druge strane Posusje na vrhu po ekonomskom razvoju u BiH. Pitanje je vremena kada ce se raskol u HDZ-u BiH desiti u svim opcinama i okretanje ledja Covicu i njegovoj sviti. Dodao bih samo da se danas u Odzaku rodi rodi Bosnjaka nego Hrvata, a nekad je omjer bio 2:1 u korist Hrvata. Bosnjaci cine vecinu i medju osnovnoskolcima. Glamoc, na koji su nekad pretendovali lagano im izmice iz ruku, sto zbog Srba koji cine vecinu u starijoj populaciji, sto zbog Bosnjaka koji su bare-bare sa njima po prirodnom prirastaju, iako Bosnjaka skoro pa i nema zaposlenih u drzavnim institucijama i ustanovama u toj opcini.

User avatar
no_sekirli
Posts: 1040
Joined: 02/10/2013 18:36

#3231 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by no_sekirli » 30/10/2020 07:46

Novak20 wrote:
27/10/2020 11:11
:-)

Kme...kme....nema veze što Bošnjake nitko ne pomenu.

Nego, gdje su respiratori od samo jedne bošnjačke akcije u vrijednosti od 10, 5 milijuna ?

Hrvati krivi !

Jelka i Gordana. :lol:
Nemam nista dodirno sa ekipom kao sto je Spreca&co, ali @Novak20 koliki moras biti p(l)acenik pa branis lopine iz HDZa, njihovim pandanima iz SDA?
Zbilja vas na sve tri strane izgleda placaju nekim ruckovima u kojoj su nekakve pogubne supstance za mozak, pa uopce nema vise zdravog tkiva u glavi s kojim bi mogli racionalno razmisljati.

Mi koji zivimo na prostorima nekadasnje HB znamo kako su nas sjebali ovi koje ti tako uporno branis, jer ti uopce ne branis hrvatske interese. Jedini za koga ti agitiras ovdje cijelo vrijeme, trolas je gosp.Dragan Covic, akademik, doktor i sta vec sve ne i njegovu partiju.
A da sa 100% sigurnoscu mogu reci da si placenik i trol, vidi se po tome sto si studiozan u svojim postovima, trazis informacije stare po 15 godina pazis na pravopis, prorede i slicno. To moze raditi samo pshicki oboljela osoba, ili osoba kojoj je to posao. Ipak mislim da si ovo drugo.

Braneci Covica, njegovu partiju i kliku oko njega, direktno branis i Bakira i Dodika kao njegove kopije, tj.njima i njihovim politikama dajes vjetar u ledja. SRAM TE BILO!

Ali upamti, kad nas sve rasele i uniste, doci ce i po tebe, bez obzira kako se ti u ovom trenutku osjecao bitnim i jakim.

User avatar
nosara
Posts: 20533
Joined: 30/03/2005 12:10
Location: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

#3232 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by nosara » 30/10/2020 07:56

Adekvatan izborni zakon, a vremenom i ravnopravnost u pogledu teritorijalnog ustroja BiH, znatno ce relaksirati odnose u BiH. FBiH je zbunjola, ne zna se ko je sta i kome ukrao, ko je odgovoran, ko se pita... Trolist majka! :bih:

User avatar
spreca
Posts: 63832
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#3233 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca » 30/10/2020 08:10

no_sekirli wrote:
30/10/2020 07:46
Novak20 wrote:
27/10/2020 11:11
:-)

Kme...kme....nema veze što Bošnjake nitko ne pomenu.

Nego, gdje su respiratori od samo jedne bošnjačke akcije u vrijednosti od 10, 5 milijuna ?

Hrvati krivi !

Jelka i Gordana. :lol:
Nemam nista dodirno sa ekipom kao sto je Spreca&co, ali @Novak20 koliki moras biti p(l)acenik pa branis lopine iz HDZa, njihovim pandanima iz SDA?
Zbilja vas na sve tri strane izgleda placaju nekim ruckovima u kojoj su nekakve pogubne supstance za mozak, pa uopce nema vise zdravog tkiva u glavi s kojim bi mogli racionalno razmisljati.

Mi koji zivimo na prostorima nekadasnje HB znamo kako su nas sjebali ovi koje ti tako uporno branis, jer ti uopce ne branis hrvatske interese. Jedini za koga ti agitiras ovdje cijelo vrijeme, trolas je gosp.Dragan Covic, akademik, doktor i sta vec sve ne i njegovu partiju.
A da sa 100% sigurnoscu mogu reci da si placenik i trol, vidi se po tome sto si studiozan u svojim postovima, trazis informacije stare po 15 godina pazis na pravopis, prorede i slicno. To moze raditi samo pshicki oboljela osoba, ili osoba kojoj je to posao. Ipak mislim da si ovo drugo.

Braneci Covica, njegovu partiju i kliku oko njega, direktno branis i Bakira i Dodika kao njegove kopije, tj.njima i njihovim politikama dajes vjetar u ledja. SRAM TE BILO!

Ali upamti, kad nas sve rasele i uniste, doci ce i po tebe, bez obzira kako se ti u ovom trenutku osjecao bitnim i jakim.
Sta ti znaci ovo ?

User avatar
nosara
Posts: 20533
Joined: 30/03/2005 12:10
Location: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

#3234 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by nosara » 30/10/2020 08:16

:lol:

User avatar
no_sekirli
Posts: 1040
Joined: 02/10/2013 18:36

#3235 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by no_sekirli » 30/10/2020 08:22

spreca wrote:
30/10/2020 08:10

Sta ti znaci ovo ?
Ne znaci nista vise od onoga sta pise :)

User avatar
spreca
Posts: 63832
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#3236 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca » 30/10/2020 08:29

no_sekirli wrote:
30/10/2020 08:22
spreca wrote:
30/10/2020 08:10

Sta ti znaci ovo ?
Ne znaci nista vise od onoga sta pise :)
Ako moze ? molio bih da svoju debatu vodite bez mene i bez etiketiranja?.Hvala

User avatar
no_sekirli
Posts: 1040
Joined: 02/10/2013 18:36

#3237 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by no_sekirli » 30/10/2020 08:47

Ne znam kakvo etiketiranje sebe ti vidis u mom postu?

Kad kazem da nemam nista dodirno s tobom, onda to znaci da ukoliko imam nesto reci ovim stranackim placenicima, ne znaci odmah da se slazem s tobom, a narocito u polemikama ili prenemaganjem koje svakodnevno vodis sa Novakom i slicnima koji zdusno brane Covica i njegovu partiju.

Ako se osjecas necim povrijedjen, onda oprosti.

Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#3238 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 » 30/10/2020 10:19

no_sekirli wrote:
30/10/2020 07:46
Novak20 wrote:
27/10/2020 11:11
:-)

Kme...kme....nema veze što Bošnjake nitko ne pomenu.

Nego, gdje su respiratori od samo jedne bošnjačke akcije u vrijednosti od 10, 5 milijuna ?

Hrvati krivi !

Jelka i Gordana. :lol:
Nemam nista dodirno sa ekipom kao sto je Spreca&co, ali @Novak20 koliki moras biti p(l)acenik pa branis lopine iz HDZa, njihovim pandanima iz SDA?
Zbilja vas na sve tri strane izgleda placaju nekim ruckovima u kojoj su nekakve pogubne supstance za mozak, pa uopce nema vise zdravog tkiva u glavi s kojim bi mogli racionalno razmisljati.

Mi koji zivimo na prostorima nekadasnje HB znamo kako su nas sjebali ovi koje ti tako uporno branis, jer ti uopce ne branis hrvatske interese. Jedini za koga ti agitiras ovdje cijelo vrijeme, trolas je gosp.Dragan Covic, akademik, doktor i sta vec sve ne i njegovu partiju.
A da sa 100% sigurnoscu mogu reci da si placenik i trol, vidi se po tome sto si studiozan u svojim postovima, trazis informacije stare po 15 godina pazis na pravopis, prorede i slicno. To moze raditi samo pshicki oboljela osoba, ili osoba kojoj je to posao. Ipak mislim da si ovo drugo.

Braneci Covica, njegovu partiju i kliku oko njega, direktno branis i Bakira i Dodika kao njegove kopije, tj.njima i njihovim politikama dajes vjetar u ledja. SRAM TE BILO!

Ali upamti, kad nas sve rasele i uniste, doci ce i po tebe, bez obzira kako se ti u ovom trenutku osjecao bitnim i jakim.
Ja živim na prostoru bivše R BiH, u ZDK. Nisam se borio za HB. Dobro pamtim sve od '90-ih naovamo, a to što sam studiozan je zbog moje tehničke struke od koje solidno živim pa nemam potrebe da se laktam u politici. Pravopis dugujem dobrim profesorima u vakat i svom trudu, lijepo ponašanje roditeljima i rodbini. Nikoga ne vrijeđam, nemam taj poriv.

Točno je da su nas s*ebali oni za koje je većina glasala na prvim izborima. Moja obitelj i ja smo glasali isključivo za SDP do 2011. i trpjeli svašta od članova SDA u miru i ratu, na poslu i privatno. Opasna je to halka kada ti se natovari na leđa samo zato što si obrazovan, pošten, ugledan i "komunjara". A u suštini, samo radiš svoj posao da bi normalno živio, nisi smetnja, nisi prijetnja. Nihov mobing i podmetanja, s*ebala su mi zdravlje. Ono fizičko.

No, nije me iznenadila SDA nego SDP i njegova koalicija sa SDA i crnokošuljašima HSP. Nisam tražio nikada ništa ni od jednih ni od drugih ni od trećih osim da me puste na miru i da rade svoj posao kao što ja radim svoj. Ali nije bilo tako. I SDP se pokazao isti kao većina. Laži, kradi, ruši sve što ti smeta u tome.

To mi je otvorilo oči da povjerenje ne dajem više nikome bjanko kao i to da je "građanska opcija" u BiH slaba, neiskrena i spremna da izda stavljajući se na jednu etničku stranu. Što smatram pogrešnim.

Zato ja ne "branim" Hrvate ili HDZ nego želim da se ovo stanje ni mira ni rata riješi što prije pa kako god. Najrealnije mi je da padne SDA, a onda i HDZ ali u obzir dolaze sve druge političke opcije. Izborni zakon, treći entitet....bilo što da se mokri etnički snovi prekinu i ova agonija jednom zaustavi.

User avatar
BHCluster
Posts: 17283
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#3239 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster » 30/10/2020 10:36

:lol: Vecu gomilu lazi odavno nisam procitao na ovom forumu.

Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#3240 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 » 30/10/2020 11:10

BHCluster wrote:
30/10/2020 10:36
:lol: Vecu gomilu lazi odavno nisam procitao na ovom forumu.
:shock:
Jednom sam nekog forumaša pozvao u goste da vidi tko sam i što sam i sam se uvjeri da li lažem. Odbio je.

Tebe, takvog otrovnog kakav jesi, ne bih želio imati ni blizu općine, a kamo li te pozvati u goste da vidiš da li lažem. :lol:

User avatar
BHCluster
Posts: 17283
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#3241 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster » 30/10/2020 11:15

Novak20 wrote:
30/10/2020 11:10
BHCluster wrote:
30/10/2020 10:36
:lol: Vecu gomilu lazi odavno nisam procitao na ovom forumu.
:shock:
Jednom sam nekog forumaša pozvao u goste da vidi tko sam i što sam i sam se uvjeri da li lažem. Odbio je.

Tebe, takvog otrovnog kakav jesi, ne bih želio imati ni blizu općine, a kamo li te pozvati u goste da vidiš da li lažem. :lol:
Kao sto sam ti vec pisao tvoja mrznja je ipak veca nego pamet. :zzzz:

User avatar
nosara
Posts: 20533
Joined: 30/03/2005 12:10
Location: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija

#3242 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by nosara » 30/10/2020 11:17

Novak20 wrote:
30/10/2020 10:19
no_sekirli wrote:
30/10/2020 07:46
Novak20 wrote:
27/10/2020 11:11
:-)

Kme...kme....nema veze što Bošnjake nitko ne pomenu.

Nego, gdje su respiratori od samo jedne bošnjačke akcije u vrijednosti od 10, 5 milijuna ?

Hrvati krivi !

Jelka i Gordana. :lol:
Nemam nista dodirno sa ekipom kao sto je Spreca&co, ali @Novak20 koliki moras biti p(l)acenik pa branis lopine iz HDZa, njihovim pandanima iz SDA?
Zbilja vas na sve tri strane izgleda placaju nekim ruckovima u kojoj su nekakve pogubne supstance za mozak, pa uopce nema vise zdravog tkiva u glavi s kojim bi mogli racionalno razmisljati.

Mi koji zivimo na prostorima nekadasnje HB znamo kako su nas sjebali ovi koje ti tako uporno branis, jer ti uopce ne branis hrvatske interese. Jedini za koga ti agitiras ovdje cijelo vrijeme, trolas je gosp.Dragan Covic, akademik, doktor i sta vec sve ne i njegovu partiju.
A da sa 100% sigurnoscu mogu reci da si placenik i trol, vidi se po tome sto si studiozan u svojim postovima, trazis informacije stare po 15 godina pazis na pravopis, prorede i slicno. To moze raditi samo pshicki oboljela osoba, ili osoba kojoj je to posao. Ipak mislim da si ovo drugo.

Braneci Covica, njegovu partiju i kliku oko njega, direktno branis i Bakira i Dodika kao njegove kopije, tj.njima i njihovim politikama dajes vjetar u ledja. SRAM TE BILO!

Ali upamti, kad nas sve rasele i uniste, doci ce i po tebe, bez obzira kako se ti u ovom trenutku osjecao bitnim i jakim.
Ja živim na prostoru bivše R BiH, u ZDK. Nisam se borio za HB. Dobro pamtim sve od '90-ih naovamo, a to što sam studiozan je zbog moje tehničke struke od koje solidno živim pa nemam potrebe da se laktam u politici. Pravopis dugujem dobrim profesorima u vakat i svom trudu, lijepo ponašanje roditeljima i rodbini. Nikoga ne vrijeđam, nemam taj poriv.

Točno je da su nas s*ebali oni za koje je većina glasala na prvim izborima. Moja obitelj i ja smo glasali isključivo za SDP do 2011. i trpjeli svašta od članova SDA u miru i ratu, na poslu i privatno. Opasna je to halka kada ti se natovari na leđa samo zato što si obrazovan, pošten, ugledan i "komunjara". A u suštini, samo radiš svoj posao da bi normalno živio, nisi smetnja, nisi prijetnja. Nihov mobing i podmetanja, s*ebala su mi zdravlje. Ono fizičko.

No, nije me iznenadila SDA nego SDP i njegova koalicija sa SDA i crnokošuljašima HSP. Nisam tražio nikada ništa ni od jednih ni od drugih ni od trećih osim da me puste na miru i da rade svoj posao kao što ja radim svoj. Ali nije bilo tako. I SDP se pokazao isti kao većina. Laži, kradi, ruši sve što ti smeta u tome.

To mi je otvorilo oči da povjerenje ne dajem više nikome bjanko kao i to da je "građanska opcija" u BiH slaba, neiskrena i spremna da izda stavljajući se na jednu etničku stranu. Što smatram pogrešnim.

Zato ja ne "branim" Hrvate ili HDZ nego želim da se ovo stanje ni mira ni rata riješi što prije pa kako god. Najrealnije mi je da padne SDA, a onda i HDZ ali u obzir dolaze sve druge političke opcije. Izborni zakon, treći entitet....bilo što da se mokri etnički snovi prekinu i ova agonija jednom zaustavi.
Potpisujem.

User avatar
BHCluster
Posts: 17283
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#3243 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster » 30/10/2020 11:29

:lol:

User avatar
Point.
Posts: 18693
Joined: 28/10/2008 00:24
Location: Castra

#3244 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Point. » 30/10/2020 12:33

Tanka je linija između SDPovca i ugroženog, majorizovanog HDZovca.

User avatar
BHCluster
Posts: 17283
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#3245 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster » 30/10/2020 13:24

Point. wrote:
30/10/2020 12:33
Tanka je linija između SDPovca i ugroženog, majorizovanog HDZovca.
A koliko su ugrozeni pokazuje njhovo hvalisanje i samoljublje.

Loki2k9
Posts: 626
Joined: 26/11/2019 01:03

#3246 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Loki2k9 » 30/10/2020 13:27

nosara wrote:
30/10/2020 07:56
Adekvatan izborni zakon, a vremenom i ravnopravnost u pogledu teritorijalnog ustroja BiH, znatno ce relaksirati odnose u BiH. FBiH je zbunjola, ne zna se ko je sta i kome ukrao, ko je odgovoran, ko se pita... Trolist majka! :bih:
Sta znaci ravnopravnost u teritorijalnom ustrojstvu BiH? Kakvi su sad ovo termini? Bez obzira, nema treceg. :)

Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#3247 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 » 30/10/2020 13:38

Još je tanja linija između SDP-ovca i domoljubnog SDA-ovca.

Ne smeta im loš i sve gori život običnog naroda nego im smeta što nisu zauzeli sve pozicije od kojih lagodno žive i sa kojih bezbrižno kradu.

User avatar
no_sekirli
Posts: 1040
Joined: 02/10/2013 18:36

#3248 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by no_sekirli » 30/10/2020 14:39

Novak20 wrote:
30/10/2020 10:19
no_sekirli wrote:
30/10/2020 07:46
Novak20 wrote:
27/10/2020 11:11
:-)

Kme...kme....nema veze što Bošnjake nitko ne pomenu.

Nego, gdje su respiratori od samo jedne bošnjačke akcije u vrijednosti od 10, 5 milijuna ?

Hrvati krivi !

Jelka i Gordana. :lol:
Nemam nista dodirno sa ekipom kao sto je Spreca&co, ali @Novak20 koliki moras biti p(l)acenik pa branis lopine iz HDZa, njihovim pandanima iz SDA?
Zbilja vas na sve tri strane izgleda placaju nekim ruckovima u kojoj su nekakve pogubne supstance za mozak, pa uopce nema vise zdravog tkiva u glavi s kojim bi mogli racionalno razmisljati.

Mi koji zivimo na prostorima nekadasnje HB znamo kako su nas sjebali ovi koje ti tako uporno branis, jer ti uopce ne branis hrvatske interese. Jedini za koga ti agitiras ovdje cijelo vrijeme, trolas je gosp.Dragan Covic, akademik, doktor i sta vec sve ne i njegovu partiju.
A da sa 100% sigurnoscu mogu reci da si placenik i trol, vidi se po tome sto si studiozan u svojim postovima, trazis informacije stare po 15 godina pazis na pravopis, prorede i slicno. To moze raditi samo pshicki oboljela osoba, ili osoba kojoj je to posao. Ipak mislim da si ovo drugo.

Braneci Covica, njegovu partiju i kliku oko njega, direktno branis i Bakira i Dodika kao njegove kopije, tj.njima i njihovim politikama dajes vjetar u ledja. SRAM TE BILO!

Ali upamti, kad nas sve rasele i uniste, doci ce i po tebe, bez obzira kako se ti u ovom trenutku osjecao bitnim i jakim.
Ja živim na prostoru bivše R BiH, u ZDK. Nisam se borio za HB. Dobro pamtim sve od '90-ih naovamo, a to što sam studiozan je zbog moje tehničke struke od koje solidno živim pa nemam potrebe da se laktam u politici. Pravopis dugujem dobrim profesorima u vakat i svom trudu, lijepo ponašanje roditeljima i rodbini. Nikoga ne vrijeđam, nemam taj poriv.

Točno je da su nas s*ebali oni za koje je većina glasala na prvim izborima. Moja obitelj i ja smo glasali isključivo za SDP do 2011. i trpjeli svašta od članova SDA u miru i ratu, na poslu i privatno. Opasna je to halka kada ti se natovari na leđa samo zato što si obrazovan, pošten, ugledan i "komunjara". A u suštini, samo radiš svoj posao da bi normalno živio, nisi smetnja, nisi prijetnja. Nihov mobing i podmetanja, s*ebala su mi zdravlje. Ono fizičko.

No, nije me iznenadila SDA nego SDP i njegova koalicija sa SDA i crnokošuljašima HSP. Nisam tražio nikada ništa ni od jednih ni od drugih ni od trećih osim da me puste na miru i da rade svoj posao kao što ja radim svoj. Ali nije bilo tako. I SDP se pokazao isti kao većina. Laži, kradi, ruši sve što ti smeta u tome.

To mi je otvorilo oči da povjerenje ne dajem više nikome bjanko kao i to da je "građanska opcija" u BiH slaba, neiskrena i spremna da izda stavljajući se na jednu etničku stranu. Što smatram pogrešnim.

Zato ja ne "branim" Hrvate ili HDZ nego želim da se ovo stanje ni mira ni rata riješi što prije pa kako god. Najrealnije mi je da padne SDA, a onda i HDZ ali u obzir dolaze sve druge političke opcije. Izborni zakon, treći entitet....bilo što da se mokri etnički snovi prekinu i ova agonija jednom zaustavi.
Ovaj tvoj post je totalno kontradiktoran sa većinom postova, a naročito sa onim postom (kao fol nekim kmečanjem) radi kojeg sam reagirao.

Osoba koja je bila, kako kažeš do 2011.na strani SDPa (nakon demokratskih promjena, rata i poraća) nikada ne može postati ono što si sada postao ti, a to je svesrdni branitelj isključivo politike HDZa (a ne interesa Hrvata) i njihovih satelita. I neka, budi ti agitator za Sjevernu Koreju ako imaš interesa, nemam ja ništa protiv, ali nemoj prodavati onda priču "ko nas bre zavadi" te lopovluk i nebuloze strane za koju ti agitiraš, pravdati istim tim činovima neke "druge" ili "treće" strane.

Ako si član partije, a sve su prilike da jesi ili si kako sam već rekao, profesionalni pisač na forumu, onda drži svoje stavove konstantno i budi iskreni vojnik partije, a ne hinjski ispod žita.

Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#3249 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Novak20 » 30/10/2020 15:24

Ma bez veze ti je priča ali ti ne zamjerim. "Kmečanje", vrijeđanje i hinjaluk koriste mnogi drugi puno češće i žešće nego ja. De malo njih nagazi i uljudi.

Razmišljam svojom glavom i pišem u svoje ime. Nikada VI i MI za razliku od većine. Kao takav, ne mogu biti i nisam vojnik nikakve partije. Pogotovu agitator ovih naših, primitivnih d.j.l. stranaka.

Ako nekoga živcira moje nebitno anonimno pisanje na jednom forumu ili konstatacija da Jelka i Gordana nemaju veze sa 3 F respiratorima, Bože moj. I mene neki živciraju svojim pisanjem pa kontriram ako hoću bez razmatranja lika i djela dotičnih. Jer vidim da ovaj status quo u rahat patnji ne vodi ničemu i nigdje osim novim obećanjima pobjeda koja se neće ispuniti i zagarantiranom dobrom životu političara koji troše naše živote.

Glupo bi bilo da svi pušemo u istu tikvu, tako to shvati. Demokracija i sloboda govora su čuda, treba se na njih naviknuti, a ja jesam.

User avatar
BHCluster
Posts: 17283
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#3250 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster » 30/10/2020 15:36

:lol:

Post Reply