Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

bicebolje

#51 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

A_A_AKCIJA wrote: Po njenoj priči, najveće zlo su stranke građanske provinijencije sa sjedištem u Sarajevu. U građansku opciju je vješto zamotan najradikalniji nacionalizam
:thumbup:
(bošnjački, valjda)
Ne bošnjački, građanski nacionalizam. Vole sami sebe nazivati i Bosancima, PatriJotama. Nakon Srba i Hrvata "Građani" bi se obrušili i na Bošnjake ali neće moći. ;-)
popajic

#52 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by popajic »

bicebolje wrote:
Ne bošnjački, građanski nacionalizam. Vole sami sebe nazivati i Bosancima, PatriJotama. Nakon Srba i Hrvata "Građani" bi se obrušili i na Bošnjake ali neće moći. ;-)
Pa sta mislis da su Srbi, Hrvati ili Bosnjaci ako ne gradjani ove drzave ? Marsovci, seljacine...sta li ??? :D
A da su patriote- svakako da jesu...za razliku od vas, zadrtih torasa !
Bosna = Bosanci 8)
bicebolje

#53 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

popajic wrote:
bicebolje wrote:
Pa sta mislis da su Srbi, Hrvati ili Bosnjaci ako ne gradjani ove drzave ? Marsovci, seljacine...sta li ??? :D
Bosna = Bosanci 8)
Već sam rekao da građanski nacionalisti djeluju pod opšte prihvatljivim terminima a iza se krije kao što Sanja reče najradikalniji nacionalizam. Čak koriste svoja srpska, hrvatska, bošnjačka imena da se prema potrebi uvuku u konstitutivne narode i koriste Ustav koji im u ovom trenutku ne odgovara.
hercegovac_pravi

#54 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by hercegovac_pravi »

bicebolje wrote:
A_A_AKCIJA wrote: Po njenoj priči, najveće zlo su stranke građanske provinijencije sa sjedištem u Sarajevu. U građansku opciju je vješto zamotan najradikalniji nacionalizam
:thumbup:
(bošnjački, valjda)
Koja smjehurija ... :lol: :lol:
Pa kako će se obrušiti sami na sebe? Šta da neće izvršiti kolektivno samoubistvo?
p.s. Ja sam Bošnjak, patriJota. Svi u mome okruženju si iz istog političkog miljea...kako onda objašnjavaš takvo nešto?
dalje, odlučite se više da li SDP želite da proglasite kao bošnjačku stranku ili kao stranku "građanskog nacionalizma"? Ovako zbunjeno izgledate.
zurbriggen8

#55 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by zurbriggen8 »

hercegovac_pravi wrote:Koja smjehurija ... :lol: :lol:
Pa kako će se obrušiti sami na sebe? Šta da neće izvršiti kolektivno samoubistvo?
p.s. Ja sam Bošnjak, patriJota. Svi u mome okruženju si iz istog političkog miljea...kako onda objašnjavaš takvo nešto? dalje, odlučite se više da li SDP želite da proglasite kao bošnjačku stranku ili kao stranku "građanskog nacionalizma"? Ovako zbunjeno izgledate.
Ugo Vlaisavljevic - uz akademsku podrsku Mirjane Kasapaovic - je zorno opisao srz SDP sovinisticko antinacionalnog programa. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 93&start=0

Sredina koja urednicki i politicki kontrolira javne medije koje se uglavnom financiraju od fiskalnih prihoda nema nikakvih mogucnosti se zaliti da netko satanizira istu sredinu. Vec jedino svojim urednickim djelovanjem moze pokazati i dokazati da Sarajevo nije takva iskljuciva sredina kakvu se danas opetovano i s mnostvo razloga karakterizira i oslovljava.
HAVANA

#56 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by HAVANA »

bicebolje wrote:Već sam rekao da građanski nacionalisti djeluju pod opšte prihvatljivim terminima a iza se krije kao što Sanja reče najradikalniji nacionalizam. Čak koriste svoja srpska, hrvatska, bošnjačka imena da se prema potrebi uvuku u konstitutivne narode i koriste Ustav koji im u ovom trenutku ne odgovara.
Image
Hunkar

#57 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by Hunkar »

ma ignrisite cetnickog trola, ovo je samo 3496754. poslije izbora :D
jasko_ba

#58 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by jasko_ba »

nista cudno kad se sarajevo napada od strane fasista/nacionalista na releaciji snsd-hdz(banja luka - zap.herc), to im je, jelde, svakodnevni posao
ono gdje velika steta dolazi je upravo iz samog sarajeva, izmedju ostalog "osobe", "novinari", "ugledni građani" ili sta vec :-) tipa vlaisavljevica, radoncica, raznih vojnika latica/alispahica, do bazdulja/hecimovica i slicnih piskarala, koji znaju toliko popljuvati o sarajevu(a uvijek se naravno spominje i taj "bosnjacki" dio bih :roll: ) da je to nevjerovatno
ovi prvi ce nestati abd, pitanje je samo kako ce se sarajevo izboriti sa onima iz svojih redova
popajic

#59 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by popajic »

bicebolje wrote:
popajic wrote:
bicebolje wrote:
Bosna = Bosanci 8)
Već sam rekao da građanski nacionalisti djeluju pod opšte prihvatljivim terminima a iza se krije kao što Sanja reče najradikalniji nacionalizam. Čak koriste svoja srpska, hrvatska, bošnjačka imena da se prema potrebi uvuku u konstitutivne narode i koriste Ustav koji im u ovom trenutku ne odgovara.
Mislim da ti uopste nisi svjestan kakve gluposti lupas .
Gradjani se kradomice uvlace u konstitutivne narode :D Majko moja, mislis li ti uopste kad tipkas ?
SVAKI stanovnik ove drzave je njen gradjanin- i Srbin i Hrvat I Bosnjak i svaki onaj nekonstitutivni.
Znaci, koriste svoje ime da se uvuku u sebe :-)
Imas li definiciju tog novo osmisljenog , najradikalnijeg :roll: gradjanskog nacionalizma ?
Pogan neki taj gradjanski nacionalizam - koje je samo ljude raselio, pobio ,silovao ,razdvojio...i sav se uperio protiv vas , jadnih , neduznih torasa, koji ni mrava nisu i ne bi zgazili :-)
Nisam u pravu ?
popajic

#60 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by popajic »

jasko_ba wrote:nista cudno kad se sarajevo napada od strane fasista/nacionalista na releaciji snsd-hdz(banja luka - zap.herc), to im je, jelde, svakodnevni posao
ono gdje velika steta dolazi je upravo iz samog sarajeva, izmedju ostalog "osobe", "novinari", "ugledni građani" ili sta vec :-) tipa vlaisavljevica, radoncica, raznih vojnika latica/alispahica, do bazdulja/hecimovica i slicnih piskarala, koji znaju toliko popljuvati o sarajevu(a uvijek se naravno spominje i taj "bosnjacki" dio bih :roll: ) da je to nevjerovatno
ovi prvi ce nestati abd, pitanje je samo kako ce se sarajevo izboriti sa onima iz svojih redova
I ti spadas u one : ili - ili
Nije svaka kritika pljuvanje po Sarajevu !
Kad oni koji su htjeli sravniti Sarajevo , a nisu uspjeli, " pricaju" o Sarajevu - TO uvijek svedu na pljuvanje po njemu.
Od njih se zaista nista drugo i ne moze ocekivati.U glavava im jos uvijek horor basna o lavovima u Pionirskoj i mazohizam Sarajlija da se sami granatiraju, izgladnjuju, isprestravljuju...Bez tih bajki bi nestala odbrana vlastitog divljastva.
ALI, reci da u Sarajevu sve stima je isto tako bajka koja kamuflira 1001 ublehu o sredstvima i ciljevima da BIH, pa i Sarajevo, bude ono sto je bila - prije nego sto nas hahari uzjahase.
Noj je svugdje noj. Nema nas i njihov. Dobar i los.
bicebolje

#61 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

popajic wrote: SVAKI stanovnik ove drzave je njen gradjanin- i Srbin i Hrvat I Bosnjak i svaki onaj nekonstitutivni.
To je isto kao da napišeš, svaki pojedinac u ovoj državi je čovjek. Već sam rekao da građanski nacionalisti djeluju pod opšte prihvatljivim nazivima. Već sam iznad ukratko opisao građanske nacionaliste, otvori posebnu temu pa ću vrlo rado opširnije objasniti djelovanje istih uostalom Sanja ih veoma lijepo demaskira.
Gradjani se kradomice uvlace u konstitutivne narode
Da naravno. Komšić je tipičan primjer. Postade čovjek Hrvat samo zahvaljujući imenu a od hrvatstva bježi ko đavo od krsta. Jesli li ikad čuo od građanina Komšića da je on ponosni Hrvat ? Nisi i nećeš ni čuti osim ako ga ne pritjeraš uza zid da mora izgovoriti tu mrsku riječ u njegovoj Bosni. Bosni koja bi u idelanoj verziji bila država Bosanaca razvrstanih po vjerskoj osnovi. Najcrnij radikalizam kao što Sanja reče.
Pogan neki taj gradjanski nacionalizam - koje je samo ljude raselio, pobio ,silovao ,razdvojio...i sav se uperio protiv vas , jadnih , neduznih torasa, koji ni mrava nisu i ne bi zgazili :-)
Nisam u pravu ?
Veoma pogan. Poganog jezika. Ako su ovdašnji narodi načinili dosta zla u prošlosti to ne znači da će se ljudi odreći sebe i svoga identiteta. Učinili su i mnogo dobrog. Za razliku od građanskih nacionalista koji ne uradiše ništa dobro osim što siju mržnju prema Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, doduše za sada u manjoj mjeri. Srbi i Hrvati su im prvi na meti. Vjerovatno kontaju da će kod Bošnjaka lakše ispraviti par slova i preveslati ih u Bosansku naciju. Građansko društvo u kojem kako pojedici vole reći "NEĆE BITI BITNO KO JE KO".
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#62 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by PipiDugaDevetka »

bicebolje wrote:
Da naravno. Komšić je tipičan primjer. Postade čovjek Hrvat samo zahvaljujući imenu a od hrvatstva bježi ko đavo od krsta. Jesli li ikad čuo od građanina Komšića da je on ponosni Hrvat ? Nisi i nećeš ni čuti osim ako ga ne pritjeraš uza zid da mora izgovoriti tu mrsku riječ u njegovoj Bosni. Bosni koja bi u idelanoj verziji bila država Bosanaca razvrstanih po vjerskoj osnovi. Najcrnij radikalizam kao što Sanja reče.
BMK je li Komšić trolovani Hrvat ili pravi, ja sam dao dva bošnjačka glasa za predsjednika države BiH. Procijenio sam da će on najbolje zastupati moje bošnjačke interese na poslu na koji je izabran glasovima od preko 300 tisuća/hiljada glasova.
Ovim sam poslao vlastima kriptoporuku da narod i ja hoćemo jednog predsjednika kao što ga imaju i Srbija, i Hrvatska, i skoro sve evropske države.
popajic

#63 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by popajic »

bicebolje wrote:
Nisam u pravu ?
Veoma pogan. Poganog jezika. Ako su ovdašnji narodi načinili dosta zla u prošlosti to ne znači da će se ljudi odreći sebe i svoga identiteta. Učinili su i mnogo dobrog. Za razliku od građanskih nacionalista koji ne uradiše ništa dobro osim što siju mržnju prema Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, doduše za sada u manjoj mjeri. Srbi i Hrvati su im prvi na meti. Vjerovatno kontaju da će kod Bošnjaka lakše ispraviti par slova i preveslati ih u Bosansku naciju. Građansko društvo u kojem kako pojedici vole reći "NEĆE BITI BITNO KO JE KO".
Ugodno je s tobom caskati :-)
Sta su to prihvatljivi nazivi koje gradjanski orijentirani koriste.Ja sam gradjanin ove drzave, Bosanac , kakav to ja naziv koristim koji tebi sekira bubrege ?
Tacno, neces cuti od Komsica da se busa hrvatstvom.Sto nimalo ne znaci da ga se stidi. Jednostavno mu taj etnicki prefiks nije NO1 u zivotu.
Tebi jeste. I No 1 i 2 i 3.
A ovo zadnje je za no comment.Ipak...
Kazes - AKO su ovdasnji narodi pocinili zla. AKO ??? Pa, jebote ko nas pobi, raseli , porusi ? Afrikanci ?
I to ne u nekoj proslosti, nego koliko jucer.I to ne prvi put.
Sta su dobro ucinili ? Poduci me.
Kada su to gradjanski radikali :-) trazili da se neko odrekne svog identiteta ( e, jes vam identitet !)
VI trazite da se SVE podredi tom nekom iskonskom etno- klero identitetu. E, to malo morgen.
Izmedju sve i nista je ogroman raspon- ali kod vas igra samo ovo SVE. No can do !
bicebolje

#64 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

popajic wrote:
Sta su to prihvatljivi nazivi koje gradjanski orijentirani koriste.Ja sam gradjanin ove drzave, Bosanac , kakav to ja naziv koristim koji tebi sekira bubrege ?
Već sam ti rekao a i ti si potvrdio, ne znam treba li crtati. "Građanin", "Bosanac", "Patriota". Mnogi Srbi, Hrvati, Bošnjaci su upavo to ali nisu građanski nacionalisti.
Tacno, neces cuti od Komsica da se busa hrvatstvom.Sto nimalo ne znaci da ga se stidi. Jednostavno mu taj etnicki prefiks nije NO1 u zivotu.
Tebi jeste. I No 1 i 2 i 3.
Njemu taj prefiks služi samo da dobije političku poziciju i ni za šta više.
A ovo zadnje je za no comment.Ipak...
Kazes - AKO su ovdasnji narodi pocinili zla. AKO ??? Pa, jebote ko nas pobi, raseli , porusi ? Afrikanci ?
I to ne u nekoj proslosti, nego koliko jucer.I to ne prvi put.
Sta su dobro ucinili ? Poduci me.
Kada su to gradjanski radikali :-) trazili da se neko odrekne svog identiteta ( e, jes vam identitet !)
VI trazite da se SVE podredi tom nekom iskonskom etno- klero identitetu. E, to malo morgen.
Izmedju sve i nista je ogroman raspon- ali kod vas igra samo ovo SVE. No can do !
Eto sve si potvrdio. Gospodine građanski nacionalisto. Ćeraćemo se još. ;-)
bicebolje

#65 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

I još nešto. Vi gubite. Gubite od 92 pa na ovamo. Kod Srba i Hrvata ste ispušili ni startu. Imate par autobusa ljudi sa hrvatskim i srpskim imenima taman da ih vodate po cijeloj državi i TV kućama i pokazujete kao rijetkost. Od 1993. pa na ovamo gubite kod Bošnjaka jer bošnjačka nacija će u ovakvoj BiH neminovno jačati i to posebno kod mlađe generacije a stare garde je iz godine u godinu manje. Da, Sarajevo je bošnjački grad i biće to sve više i to sa svim ljepotama i vraćenim običajima bošnjačkog društva. To vas najviše boli. Ne strahujete vi od trećeg entiteta pa taman on bio u okolini Lištice. Vi strahujete od onoga što bi on stvorio a to je drugi, bošnjački entitet. A on se profiliše, stvara, od gradova pa na dalje. Koliki će biti zavisi od Bošnjaka, možda će biti i cijela BiH to niko ne može da zna.
Krah građanskih nacionalista će usljediti nakon kraha SDPa a on je već vidiljiv.
A_A_AKCIJA

#66 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by A_A_AKCIJA »

Ljudi, ne hranite trola,
Vidite da im je cilj da svaka tema ima isti tok, da se sve svede na smaranje i da je cilj da kažemo, ma gonite se i vi više...
Mislim da je to i cilj satanizacije Sarajeva (a i Tuzle). Da se tobože, sve demistificira, da nam se pojasni kako je sve de fakto podijeljeno na troje, te da se dogovorimo po tom pitanju. Prvo sam mislio da sam nepotrebno paranoičan, ali sada se sve uklapa. Cilj je od Sarajeva napraviti jednonacionalnu sredinu (Bošnjačku), u očima onih koji su prije toga isprepadani strašnim Bošnjacima, koji hrane lavove u Pionirskoj djecom. Upravo zato ne vjerujem da je slučajnost da Sanja piše u Glasu Srpske i Avazu na tom fonu.
Jedino ih j.ebe rječnik. Iz aviona se vidi kada svi uglas krenu koristiti iste izraze (recimo, konsocijacija), pa je malo providno i preočito da je u pitanju haranga.
AliceInChains

#67 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by AliceInChains »

bicebolje wrote:I još nešto. Vi gubite. Gubite od 92 pa na ovamo. Kod Srba i Hrvata ste ispušili ni startu. Imate par autobusa ljudi sa hrvatskim i srpskim imenima taman da ih vodate po cijeloj državi i TV kućama i pokazujete kao rijetkost. Od 1993. pa na ovamo gubite kod Bošnjaka jer bošnjačka nacija će u ovakvoj BiH neminovno jačati i to posebno kod mlađe generacije a stare garde je iz godine u godinu manje. Da, Sarajevo je bošnjački grad i biće to sve više i to sa svim ljepotama i vraćenim običajima bošnjačkog društva. To vas najviše boli. Ne strahujete vi od trećeg entiteta pa taman on bio u okolini Lištice. Vi strahujete od onoga što bi on stvorio a to je drugi, bošnjački entitet. A on se profiliše, stvara, od gradova pa na dalje. Koliki će biti zavisi od Bošnjaka, možda će biti i cijela BiH to niko ne može da zna.
Krah građanskih nacionalista će usljediti nakon kraha SDPa a on je već vidiljiv.
:lol: Malo mi se cini, da si ti corav. Promjeni dioptriju. Cuj lika, prica mu stize iz multietnicke Banja Luke, koja direktno lezi u tolerantnoj Sumskoj republici :mrgreen: Da te pitam poznavaoce, kad si ti zadnji put bio u Sarajevu poslje rata? :dance:
AliceInChains

#68 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by AliceInChains »

Joj trolova. Primjecujete li vi ovu radikalizaciju Bosnjaka? :mrgreen: Multietnicki SDP izgubio na izborima, totalno popusio....a Silajdzic dobio apsolutnu vecinu :mrgreen: Dosuse, iako SDP predstavlja oficijelno sve Bosance, niko ga ne bira osim Bosnjaka, jer BH Srbi i Hercegovacki kamenjarci su jos veci Bosanci :mrgreen: Samo Bosanski Srbi i Hercegovacki kamenjarci ostali konstantno tolerantni, kosmopoliticki opredjeljeni, vec od 92ge. Mali sejtani moji, rodili vas demokrati Karadzic i Bobanic :mrgreen:
BSn

#69 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by BSn »

Problem lezi i u Sarajevu, predstavnicima Grada i Kantona, koji se ne peru ove price, nego se vode onom "ne raspravljaj se sa budalom". U medjuvremenu druge "budale" nasjedaju na pricu prvih "budala", pa sve na kraju ispadne tako da novopeceni Banjalucanin ima herca da prigovara Sarajevu o multietnicnosti, mada je Sarajevo internacionalni, a ne multinacionalni grad. I niko, od onih koji bi to trebali, ne odgovara tome iz BL, Prijedora, Bijeljine (nebitno odakle), nego oni nastavaljaju svoju pricu pokusavajuci tako izjednaciti Sarajevo sa etnicki ociscenim gradovima u kojima zive...

Osim toga, politika prozivke "sluzbenog Sarajeva", danas je postala politika prozivke Sarajeva. Tako je onom u Zenici, Travniku, Bihacu, Kljucu... krivo Sarajevo za stvari koje je on licno odgovoran. Sarajevo im je krivo i sto 20 godina birjau nesposobne ljude, sto 20 godina svojim izborom unistavaju vlastite gradove, sto biraju ljude koji se ne znaju izboriti za sredstva i stvoriti lovu, osim ako ona nije za vlastiti dzep.
I u Sarajevu je isti problem... To je bio jedini kanton koji je na zivotu ostavljao Stranku zabih, ali je istovremeno i birao ljude u skupstinu, u opcine i sl. koji su radili i na njegovom (kol'ko-tol'ko) razvoju...
bicebolje

#70 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

AliceInChains wrote:Da te pitam poznavaoce, kad si ti zadnji put bio u Sarajevu poslje rata? :dance:
Nedavno. Prelijep grad, posebno mi se sviđaju obnovljene fasade na starim zgradama u centru. Nadam se da će cijeli centar onako farbati da ne bude dosadno siv kao prije rata. Izuzetni ljudi, gostoljubivi, jedan taksista (za*ebant :-D ) me posebno oduševio. Često sam u SA, zašto pitaš ?
AliceInChains wrote:Multietnicki SDP izgubio na izborima, totalno popusio....a Silajdzic dobio apsolutnu vecinu :mrgreen:
Nije tema o SDP ali vidićeš kako će proći nakon 4 neuspješne godine koaliranja sa SDA i HSP. Sama koalicija je njihov poraz. Fahro i Lepi mogu odmah da slave. Čak za 2 godine, opštinski izbori su njihovi a dva HDZa već i onako okupljaju skoro sve Hrvate.
popajic

#71 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by popajic »

bicebolje wrote:I još nešto. Vi gubite. Gubite od 92 pa na ovamo. Kod Srba i Hrvata ste ispušili ni startu. Imate par autobusa ljudi sa hrvatskim i srpskim imenima taman da ih vodate po cijeloj državi i TV kućama i pokazujete kao rijetkost. Od 1993. pa na ovamo gubite kod Bošnjaka jer bošnjačka nacija će u ovakvoj BiH neminovno jačati i to posebno kod mlađe generacije a stare garde je iz godine u godinu manje. Da, Sarajevo je bošnjački grad i biće to sve više i to sa svim ljepotama i vraćenim običajima bošnjačkog društva. To vas najviše boli. Ne strahujete vi od trećeg entiteta pa taman on bio u okolini Lištice. Vi strahujete od onoga što bi on stvorio a to je drugi, bošnjački entitet. A on se profiliše, stvara, od gradova pa na dalje. Koliki će biti zavisi od Bošnjaka, možda će biti i cijela BiH to niko ne može da zna.
Nisi ti skonto da Srbin, Hrvat, Bosnjak ( a bogami i ostali) nemaju potrebe da gube svoj identitet u jednoj normalnoj, demokratskoj drzavi.
Po tom identitetu im se gaza upravo u torovima, jer su samo u jednom neke kvazi gazde.U ostala dva ih guse drugi identiteti. Osim da poslusamo g-dina Radovana i jaranicu mu Bilju ,pa precizno preselimo svaki identitet na odredjenu livadu.Da slobodno udisu svoj identitetski O2.Bez CO2 zagadjivaca drugih identiteta :-)
Bogati ne lapandaj o Sarajevu i ne dodvoravaj se obicajima bosnjackog drustva, koje bi ti prvi prognao na Mars da mozes.
To dodvoravanje ti jedino sluzi da opravdas nakaznost profasistickih ideja o getoizaciji ove drzave, kao uvertiri njenog raspada.
Puste zelje. Mnogi su imali takve snove - eno ih ili na sudu ili pod zemljom.
Smrt fasizmu sinko !
AliceInChains

#72 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by AliceInChains »

bicebolje wrote:
AliceInChains wrote:Da te pitam poznavaoce, kad si ti zadnji put bio u Sarajevu poslje rata? :dance:
Nedavno. Prelijep grad, posebno mi se sviđaju obnovljene fasade na starim zgradama u centru. Nadam se da će cijeli centar onako farbati da ne bude dosadno siv kao prije rata. Izuzetni ljudi, gostoljubivi, jedan taksista (za*ebant :-D ) me posebno oduševio. Često sam u SA, zašto pitaš ?
AliceInChains wrote:Multietnicki SDP izgubio na izborima, totalno popusio....a Silajdzic dobio apsolutnu vecinu :mrgreen:
Nije tema o SDP ali vidićeš kako će proći nakon 4 neuspješne godine koaliranja sa SDA i HSP. Sama koalicija je njihov poraz. Fahro i Lepi mogu odmah da slave. Čak za 2 godine, opštinski izbori su njihovi a dva HDZa već i onako okupljaju skoro sve Hrvate.
To nije nista drugo nego tvoje misljenje.
bicebolje

#73 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

popajic wrote: Smrt fasizmu sinko !
To i ja kažem. Smrt svima koji ovdje hoće po pavelićevom sistemu da naprave državu Bosanaca ili Građana islamske, pravoslavne, katoličke, budističke itd. vjeroispovjesti. Smrt u političkom smislu. Fizičke smrti je bilo previše i ne želim je nikom, pa ni njima.
AliceInChains

#74 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by AliceInChains »

bicebolje wrote:
To i ja kažem. Smrt svima koji ovdje hoće po pavelićevom sistemu da naprave državu Bosanaca ili Građana islamske, pravoslavne, katoličke, budističke itd. vjeroispovjesti. Smrt u političkom smislu. Fizičke smrti je bilo previše i ne želim je nikom, pa ni njima.
Znaci, priznajes, da ste vi Srbi u Jugoslaviji u sustini bili fasisti, jer ste bili vecinski narod i prihvatali Paveliceve ideje(do nekog vremena)? :mrgreen:

Zadnji je cetnik na ovoj zemaljskoj kugli, kod kojega mozes naci pamet i moral :mrgreen:
bicebolje

#75 Re: Politicko-medijska satanizacija Sarajeva(BiH)

Post by bicebolje »

AliceInChains wrote:
bicebolje wrote:
Znaci, priznajes, da ste vi Srbi u Jugoslaviji u sustini bili fasisti, jer ste bili vecinski narod i prihvatali Paveliceve ideje(do nekog vremena)? :mrgreen:

Zadnji je cetnik na ovoj zemaljskoj kugli, kod kojega mozes naci pamet i moral :mrgreen:
U SFRJ se tačno znalo ko je ko (ako izuzmemo malobrojne i u vremenu izgubljene Jugoslovene). Da li ti želiš BiH po sistemu rebublika kao u SFRJ ?
Post Reply