Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Mister Yes

#33876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Danguba wrote:
Milorad Dodik: Dali smo saglasnost na potpisivanje ugovora sa Hrvatskom

http://www.klix.ba/vijesti/bih/milorad- ... /130618090
Oprobani recept. Stvoris problem i onda ga kao rijesis da bi ispao kooperativan. :-)
Ili to ili mu je neko dobro zavrnuo ruku. Tipujem na ovo drugo.
radostan dan

#33877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

a može li biti da je dogovoren još jedan prelaz na teritoriji rs, onaj što će voditi autoputem iz bl ka hrvatskoj, koji su osporavali iz fed?
Corto Maltese

#33878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

radostan dan wrote:a može li biti da je dogovoren još jedan prelaz na teritoriji rs, onaj što će voditi autoputem iz bl ka hrvatskoj, koji su osporavali iz fed?
U izjavi se ne spominje nikakva promjena sadržaja sporazuma , već samo tima i osobe odgovorne za potpis.
Ukoliko bude promjena, one će biti rješavane naknadno.
Last edited by Corto Maltese on 18/06/2013 16:39, edited 1 time in total.
Mister Yes

#33879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote:a može li biti da je dogovoren još jedan prelaz na teritoriji rs, onaj što će voditi autoputem iz bl ka hrvatskoj, koji su osporavali iz fed?
Taj je i bio dogovoren.
madner

#33880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:
Corto Maltese wrote:
Radmanović ga nema. I to je dobro u ovoj priči. Koliko god njegov potez bio čisto sranje, on nam donosi i jednu dobru vijest, a to je -SNSD izgubio i kompas i inicijativu. Trenutno udaraju na slijepo, tek da se može kazati da nešto rade.
Loša vijest je da, nakon Dodika, entitetsku štafetu ponovo preuzima SDS.
Nisu sigurni koliko mogu zatezat odnose bez da se nesto desi. Ovaj potez je pokusaj glumljenja snage, bez da se situacija pogorsa.

Naravno, Dodo je odradio svoje i drzao situaciju pod kontrolom dok je Kosovo rjeseno.
Eto, i to smo saznali. Otprilike 19 sati :)
http://www.klix.ba/vijesti/eu-integraci ... /130618096
Nisu neki igraci pokera u tom slucaju.
Alfons Kauders

#33881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

madner wrote: Eto, i to smo saznali. Otprilike 19 sati :)
http://www.klix.ba/vijesti/eu-integraci ... /130618096
Nisu neki igraci pokera u tom slucaju.[/quote]

nisu, a nisu ni nasi spinneri... trebalo je filovati hrvatske medije ovim sranjem, senzacionalisticki... kako ce se na prvi dan ljetne sezone zatvoriti neum i sl...

cisto onako malo, da se i susjedi podsjete s kim imaju posla, tj s kim mi imamo posla
area51

#33882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by area51 »

Ko zna šta su mu obećali,možda nešto nevezano za ovaj problem sa graničnim prelazima.Vidiš da je kurvaluk na sve strane :sad:
vee-jay

#33883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Koja je P***A ovaj Radmanovic. Jebo ove Velikosrbe ako se poklope cim im neko opali samarcinu. Eto zasto je JEDINO i NAJVISE "probosanska" strana kriva za ovu situaciju u Bosni i Hercegovini.
radostan dan

#33884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

Mister Yes wrote:
Taj je i bio dogovoren.
nešto tu nije štimalo, ne mogu sad da se sjetim, neko je zatezao, možda i cro, oko mosta je bio problem, ko će praviti, čija se lova ulaže...
vee-jay

#33885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

bit ce da se jos uvijek razmatraju mogucnosti kako zdrpiti lovu...
Bodkin

#33886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: A pravi odgovor bi trebao biti? Ili strategija, nazovi kako hoces
Pravo je pitanje, zasto bi bilo ko pristao na popustanje jednoj bahatoj, u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, a cesto i s zdravim razumom i intersima sopstvenih gradana(kao sto je slucaj s granicnim prijelazima ovaj put) politici, koja cini sve sto je u njenoj moci kako bi se postigao primarni cilj a to je blokada drzave.Samo mi nemoj reci da je odgovor: zbog relaksacije "zategnute politicke situacije", jer je to ne samo otrcana fraza vec i udar na inteligenciju i zestoko potcijenjivanje jednog naroda kojem se porucuje da se zbog "mira u kuci" treba odreci osnovnih interesa i prava. :-)
pa nisam rekao da treba popustati, pitam te koji je po tebi odgovor na to jer mislis da je relaksacija i dogovor glupost. znaci imas situaciju gdje raspored snaga nije isti. oni blokiraju i ti nemas nista sto mozes uraditi kao kontramjeru, a da ne naskodis drzavi. dakle u takvoj situaciji sta je odgovor na ovakve poteze dodika. to sam te pitao
AkHolic

#33887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AkHolic »

Mister Yes wrote:
AkHolic wrote:Ja i ne kažem da je raspad BiH dogovorni ili jednostrani dobra opcija samo primjećujem da ona nije posve isključena .Ne znam što sa Brčkim,ono je sad neka vrsta kondominijuma koji funkcionira,ne čujem za međuetničke incidente u Distriktu.
Za rat ne verujem kako bi u Bošnjaci ratovali protiv RS da dobiju komad i uopće paralela sa Srbima u BiH 1992 prilično je nategnuta jer rat u BiH jest u največoj mjeri civilni između građana BiH a ne rat Srbije i BiH .Rat jest startao sa srpskom pobunom ali je ta pobuna na neki način uspjela i legalizirana dok je zbog malog broja Bošnjaka u RS, analogija teško zamislivo pa bi Federacija morala biti ratujuća strana u punom smislu rječi.
Razmišljaj još malo o Distriktu Brčko. Jer Brčko ti uništi sve druge rezone.
Govorili smo hipotetski o nečemu što nije aktualno o nečemu što bi eventualno moglo biti aktualno pod uvjetom da BiH nastavi stajati u mjestu.Ne vidim da je Brčko nepremostiva prepreka takvoj opciji.
Alfons Kauders

#33888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote: A pravi odgovor bi trebao biti? Ili strategija, nazovi kako hoces
Pravo je pitanje, zasto bi bilo ko pristao na popustanje jednoj bahatoj, u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, a cesto i s zdravim razumom i intersima sopstvenih gradana(kao sto je slucaj s granicnim prijelazima ovaj put) politici, koja cini sve sto je u njenoj moci kako bi se postigao primarni cilj a to je blokada drzave.Samo mi nemoj reci da je odgovor: zbog relaksacije "zategnute politicke situacije", jer je to ne samo otrcana fraza vec i udar na inteligenciju i zestoko potcijenjivanje jednog naroda kojem se porucuje da se zbog "mira u kuci" treba odreci osnovnih interesa i prava. :-)
pa nisam rekao da treba popustati, pitam te koji je po tebi odgovor na to jer mislis da je relaksacija i dogovor glupost. znaci imas situaciju gdje raspored snaga nije isti. oni blokiraju i ti nemas nista sto mozes uraditi kao kontramjeru, a da ne naskodis drzavi. dakle u takvoj situaciji sta je odgovor na ovakve poteze dodika. to sam te pitao
u ovom konkretnom slucaju ne uradis nista... jer bi bilo odlicno da su fakat blokirane granice s hrvatskom koji dan... hercegovci bi im jebali dje god sta imaju, josipovic bi vjerovatno morao objasnjavati dalmatincima zasto mu je jaran mile zatvorio neum na prvi dan sezone... a i u rs bi se osjetile posljedice... i fakticki bi zatvorili jednu od najduzih kopnenih granica EU s ostatkom evrope...

pa bujrum, da vidimo imaju li muda... i gle cuda - nemaju
Bodkin

#33889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
u ovom konkretnom slucaju ne uradis nista... jer bi bilo odlicno da su fakat blokirane granice s hrvatskom koji dan... hercegovci bi im jebali dje god sta imaju, josipovic bi vjerovatno morao objasnjavati dalmatincima zasto mu je jaran mile zatvorio neum na prvi dan sezone... a i u rs bi se osjetile posljedice... i fakticki bi zatvorili jednu od najduzih kopnenih granica EU s ostatkom evrope...

ama normalno da nemaju jer je ovo samo pokazivanje sile. mogu blokirati sta hoce. moje pitanje se odnosilo na post forumasa iznad koji kaze da pokusavanje dogovora ili relaksacije odnosa nije rjesenje. ja pitaj samo sta je
Alfons Kauders

#33890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:

ama normalno da nemaju jer je ovo samo pokazivanje sile. mogu blokirati sta hoce. moje pitanje se odnosilo na post forumasa iznad koji kaze da pokusavanje dogovora ili relaksacije odnosa nije rjesenje. ja pitaj samo sta je
pa pravo da ti kazem i ja mislim da nije rjesenje

sad su vec stjerani u cosak, vrijeme istice, ekonomske ublehe postaju sve ocitije... ali ranjena zvijer je najopasnija

bas sad ne treba relaksirati odnose, ni dogovarati se... treba ih tjerati da krenu praviti sto vise ovakvih gluposti, da pokusaju uciniti sta ozbiljnije
cindrlimindrli

#33891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote:ama normalno da nemaju jer je ovo samo pokazivanje sile. mogu blokirati sta hoce. moje pitanje se odnosilo na post forumasa iznad koji kaze da pokusavanje dogovora ili relaksacije odnosa nije rjesenje
Koji infatilni pokusaj spina. Niko nije pisao kako se ne treba dogovarati nego kako je besmisleno popustanje politici
koja vazda u svojoj osnovi ima nista drugo do samo destrukciju. Unisti, razvali, obesmisli...i ako ne pristajes na te stvari
onda si protiv dogovora i relaksacije odnosa. Mislim, svasta.
AkHolic

#33892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AkHolic »

daddy-kool wrote:
AkHolic wrote: Ja i ne kažem da je raspad BiH dogovorni ili jednostrani dobra opcija samo primjećujem da ona nije posve isključena .Ne znam što sa Brčkim,ono je sad neka vrsta kondominijuma koji funkcionira,ne čujem za međuetničke incidente u Distriktu.
Za rat ne verujem kako bi u Bošnjaci ratovali protiv RS da dobiju komad i uopće paralela sa Srbima u BiH 1992 prilično je nategnuta jer rat u BiH jest u največoj mjeri civilni između građana BiH a ne rat Srbije i BiH .Rat jest startao sa srpskom pobunom ali je ta pobuna na neki način uspjela i legalizirana dok je zbog malog broja Bošnjaka u RS, analogija teško zamislivo pa bi Federacija morala biti ratujuća strana u punom smislu rječi.
Moguće je da će separatisti iz RS pokušati otcjepljenje, a neki drugi scenario podjele jednostavno nije realan. U tom slučaju će demokratski izabrana vlada, sa podrškom većine nacije, preko državnih institucija djelovati da takav potez spriječi. Da se razumijemo, separatisti nemaju legitimitet ni pravo na samoodređenje i takvim aktom bi potpisali disoluciju RS. Ne bi ratovali Bošnjaci kao narod nego bi država BiH branila svoje granice.

Kada bi se svi Kinezi u BiH skupili u jedno selo i proglasili otcjepljenje, imali bi isto pravo na to koliko i drugi narodi u BiH. E sad može se probati na silu.
Neće se ni pokušati otcjepiti a da ne osiguraju dostatnu potporu u međunarodnim krugovima.
BiH ni u ustavu nije određena kao država-nacija niti se vlada bira po modelu kakav je u građanskim demokracijama stoga je i pitanje tko bi u okruženju i u svijetu takvu vladu priznao za legitimnu.
Bodkin

#33893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

cindrlimindrli wrote:
Bodkin wrote:ama normalno da nemaju jer je ovo samo pokazivanje sile. mogu blokirati sta hoce. moje pitanje se odnosilo na post forumasa iznad koji kaze da pokusavanje dogovora ili relaksacije odnosa nije rjesenje
Koji infatilni pokusaj spina. Niko nije pisao kako se ne treba dogovarati nego kako je besmisleno popustanje politici
koja vazda u svojoj osnovi ima nista drugo do samo destrukciju. Unisti, razvali, obesmisli...i ako ne pristajes na te stvari
onda si protiv dogovora i relaksacije odnosa. Mislim, svasta.
pisao je ba, prije nego sto krenes izvaljivati vrati se nazad na prvi citirani post ili normalno odgovaraj
Bodkin

#33894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa pravo da ti kazem i ja mislim da nije rjesenje

sad su vec stjerani u cosak, vrijeme istice, ekonomske ublehe postaju sve ocitije... ali ranjena zvijer je najopasnija

bas sad ne treba relaksirati odnose, ni dogovarati se... treba ih tjerati da krenu praviti sto vise ovakvih gluposti, da pokusaju uciniti sta ozbiljnije
ne slazem se ali dobro. sta ti kontas da ce se desiti kad dodje do te krajnje granice i oni naprave nesto ozbiljnije. udarice dodika stranci po prstima?
cindrlimindrli

#33895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote: pisao je ba, prije nego sto krenes izvaljivati vrati se nazad na prvi citirani post ili normalno odgovaraj
Sta je pisao? Ovo?
LBVIEW wrote: Pravo je pitanje, zasto bi bilo ko pristao na popustanje jednoj bahatoj, u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, a cesto i s zdravim razumom i intersima sopstvenih gradana(kao sto je slucaj s granicnim prijelazima ovaj put) politici, koja cini sve sto je u njenoj moci kako bi se postigao primarni cilj a to je blokada drzave.
I onda ga ti optuzis da nije za dogovor. :skoljka:
Danguba

#33896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

mislis na ovaj... :D

Image

Image
radostan dan

#33897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by radostan dan »

da, da, kod gradiške...
Last edited by radostan dan on 18/06/2013 18:08, edited 1 time in total.
Bodkin

#33898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

cindrlimindrli wrote:
Bodkin wrote: pisao je ba, prije nego sto krenes izvaljivati vrati se nazad na prvi citirani post ili normalno odgovaraj
Sta je pisao? Ovo?
LBVIEW wrote: Pravo je pitanje, zasto bi bilo ko pristao na popustanje jednoj bahatoj, u sukobu s osnovnim civilizacijskim vrijednostima, a cesto i s zdravim razumom i intersima sopstvenih gradana(kao sto je slucaj s granicnim prijelazima ovaj put) politici, koja cini sve sto je u njenoj moci kako bi se postigao primarni cilj a to je blokada drzave.
I onda ga ti optuzis da nije za dogovor. :skoljka:
prvo, nisam ga ja optuzio. covjek ima pravo na misljenje. ja sam samo pitao sta je onda strategija ako nije taj dogovor.
drugo, mislio sam na ovo.
LBVIEW wrote: Ovo je cisti bezobrazluk i demonstracija moci sumskih politicara da blokiraju sto im se cefne, neovisno od toga sto to nicim ne ugrozava njihove interese, a nama je jasan pokazatelj da s njima takvima nikakva 'urceva normalizacija niti "relaksacija" odnosa nikad moguca biti nece.
Nego, cekam dezurne relativizatore, "normalne i nacionalizmom neopterecene gradane koji se ne vole svrstavati u torove", one koji su za dijalog i kompromise(po srpskom diktatu, of course) da jos jednom nadu opravdanje i za ovo ispoljavanje volje srpskog naroda kroz usta sumskih politicara.
dakle ako relaksacija i dijalog nisu moguci, ja sam samo pitao sta je onda rjesenje i ti si tu uletio sa nekakvim spinovima
cindrlimindrli

#33899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

radostan dan wrote:da, da, kod gradiške...
Pa tu ti ne treba granicna vec ronilacka sluzba.
cindrlimindrli

#33900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by cindrlimindrli »

Bodkin wrote: dakle ako relaksacija i dijalog nisu moguci, ja sam samo pitao sta je onda rjesenje
Nema rjesenja, imaces raspad sistema i najvjerovatnije oruzani konflikt.
Locked