Nikad nije bilo ni primisli da ce se ici na "sunce sa zapada". I Zapadna Hercegovina se promijenila. Ne bas po zeljama Sarajeva, i dalje je to dio BIH "na svoju ruku" a sto se tice razumijevanja u neku ruku si u pravu. Sad je i najliberlnijim likovima jasno da nema razlike izmedju bosnjacke ljevice i desnice...Skijaš wrote:Ispravno poimanje kapaciteta i jednog i drugog političkog establišmenta je preduslov za dalji progres. Na tom nivou postoji veći stepen razumijevanja i na to sam mislio. Neki su u sve ušli s pretpostavkom da će, ako se ne ispoštuje ultimatume HDZ-a, sunce izaći sa zapada. To se nije desilo, a ispravno shvatanje potencijala suprotstavljenih snaga je prvi korak kojeg se moralo napraviti.Banksy wrote:Bila sam nedavno u Zapadnoj Hercegovini, među nomalnim, običnim ljudima, koji su često posjećivali Sarajevo, uglavnom poslovno, i koji ovdje imaju dosta prijatelja. Klima se sasvim promijenila, sve rjeđe dolaze ovamo, nikad od '95. nismo bili dalji jedni drugima.Skijaš wrote:
Ne možemo graditi mostove ako ne razgovaramo, a nećemo razgovarati ako nema nekog povoda. Mislim da je upad SDP-a u idilu SDA-HDZ pozitivna stvar i zato danas sigurno ima više razumijevanja na relaciji Sarajevo - Zapadna Hercegovina.
Ako si mislio na jasno razumijevanje tih pozicija onda si u pravu