POLITIČKI TRANSFER GODINE

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:Žao mi je, ali čovjeku koji je 6 nevinih ljudi, protivno sudskoj odluci, poslao monstrumima u ovkav pakao i u smrt, ne mogu dati svoj glas. Niti mogu dati glas stranci koja se nije distancirala od tog čina i od njega. Ovo ne bih mogao ni rođenom ocu oprostiti!

Da sam Zlatko Lagumdžija, emigrirao bih iz ove zemlje. Ti ljudi imaju djecu koja će odrasti, a ne znam šta bih mu uradio da sam na njihovom mjestu.
Ocito da nisi procitao Ahmeddov post negdje na prethodnim stranama. Poslije frke su mnogi ustali kritikovati taj potez, ali te noci nije bilo nigdje nikoga, da stane ispred policajaca?
Gdje su tada bili uvazeni branioci gradjanskih prava BH gradjana?
Zar zaista mislis da BiH nije izrucila 'alzirsku grupu' da im se ne bi desilo isto, tj. da ih ne bi SFOR pohapsio i poslao na Kubu?
Ili ti je mozda drazi ovakav da se ovakav image BiH nastavi, beskonacni nastavak viznih barijera i prilozi poput ovoga http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23556
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: Koje je godine Koštunica došao na vlast?

Dalje, slažem se s tobom da se trebalo pripremiti bolje, ali se Lagumdžija javio 5 do 12 sa amandmanima koji su potpuno NEREALNI!

A sad prestani navoditi Zimbabve, nego mi odgovori na pitanje:

Šta bi bilo da su usvojeni amandmani na PDV kada ih je predlagao Lagumdžija? Kako bi se odvijale stvari?? Kako bi se privrednici i administracija snašli??

Šta i koliko znaš o obračunima PDV-a sa jednom i sa više stopa u pravnim subjektima??

I mene neko optužuje za demagogiju... :roll:
Da bi se vratili na uzrok ove rasprave o PDV-u, moram te podsjetiti da je sve krenulo kada si ti kao veliki uspjeh Terziceve vlada nabrojao i uvodjenje PDV-a.
Eshek wrote: PDV je vrlo pozitivna stvar.
Šta je trebalo?? Pustiti postojeće stanje u kojem kupuješ nešto, i prodavač ti kaže:
Ako hoćeš preko računa, cijena je 95, a "ovako" je 85

Prepustiti ljudima da biraju hoće li platiti porez?? Zato smo i bili u qrcu!

PDV je otežao marifetluke s porezom barem za 10 puta!

Ali tebi je PDV negativan jer je Zlatko tako rekao, a on je profesor na facujtetu...
I zato moram opet to opet staviti u kontekst sa ostatkom svijeta:
Vlada Srbije koja je tamo uvela PDV sa dvije stope je to ucinila nakon prve godine svog mandata.
Vlada A.Terzica je u BiH uvela PDV nakon tri godine svog mandata.
BiH je time postala tek 135. zemlja svijeta koja je uvela PDV.

Sta je tu tako herojski?
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:Ocito da nisi procitao Ahmeddov post negdje na prethodnim stranama. Poslije frke su mnogi ustali kritikovati taj potez, ali te noci nije bilo nigdje nikoga, da stane ispred policajaca?
Gdje su tada bili uvazeni branioci gradjanskih prava BH gradjana?
Zar zaista mislis da BiH nije izrucila 'alzirsku grupu' da im se ne bi desilo isto, tj. da ih ne bi SFOR pohapsio i poslao na Kubu?
Ili ti je mozda drazi ovakav da se ovakav image BiH nastavi, beskonacni nastavak viznih barijera i prilozi poput ovoga http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23556
Sad krivi ljudi što nisu stali ispred policajaca? Nije kriv Lagumdžija što ih je poslao?

Branioci građanskih prava? Priznaješ da ih je trebalo braniti od uvažeog Lagumdžije?

Alžirska grupa je isporučena amerima isključivo na zahtjev njihove administracije, i nema nikakve veze s SFOROM (koji nije samo američki). Čak i kad bi bilo sigurno da će ih SFOR uhapsiti, treba se brinuti za svoje građane i tražiti dokaze.

I mani priče o imidžu BiH u svijetu. Ne popravlja se imidž na taj način. Ne mogu da vjerujem da iko pokušava opravdati sranje koje je učinio Lagumdžija! :?
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:Da bi se vratili na uzrok ove rasprave o PDV-u, moram te podsjetiti da je sve krenulo kada si ti kao veliki uspjeh Terziceve vlada nabrojao i uvodjenje PDV-a.
Samo neko ko nema pojma o ekonomiji može misliti da je uvođenje PDV-a sasvim normalna stvar. Sam PDV jeste normalan, ali je uvođenje i promjena veoma kompleksna. Upravo zato sam te pitao koliko znaš o obračunima, jer je očito da nisi upućen.
Prenj wrote:I zato moram opet to opet staviti u kontekst sa ostatkom svijeta:
Vlada Srbije koja je tamo uvela PDV sa dvije stope je to ucinila nakon prve godine svog mandata.

Sta je tu tako herojski?
Sada pišeš VLADA SRBIJE, a jučer si pisao KOŠTUNICA! Nemaš veze o čemu pričaš!
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: Sad krivi ljudi što nisu stali ispred policajaca? Nije kriv Lagumdžija što ih je poslao?

Branioci građanskih prava? Priznaješ da ih je trebalo braniti od uvažeog Lagumdžije?

Alžirska grupa je isporučena amerima isključivo na zahtjev njihove administracije, i nema nikakve veze s SFOROM (koji nije samo američki). Čak i kad bi bilo sigurno da će ih SFOR uhapsiti, treba se brinuti za svoje građane i tražiti dokaze.

I mani priče o imidžu BiH u svijetu. Ne popravlja se imidž na taj način. Ne mogu da vjerujem da iko pokušava opravdati sranje koje je učinio Lagumdžija! :?
FYI, SFOR, zahvaljujuci Daytonskom sporazumu koji mu je dodijelio sadasnji mandat koji je jos uvijek na snazi, u ovoj zemlji moze da radi SVE sto pozeli.
Sjecas li se Pogorelice?
Moram te podsjetiti da je za ove vlasti SFOR hapsio ljude po Travniku, Brckom, ... i onda ih drzao vrlo dugo zatvorene pod optuzbom 'antidaytonskih aktivnosti'.
Da li je bilo ko, bilo kada, od sadasnjih ljudi na vlasti, rekao bilo sta protiv toga?
Da ne spominjem nase sramno sudjelovanje u Bushovoj koaliciji i slanje vojske u Irak ...
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: Samo neko ko nema pojma o ekonomiji može misliti da je uvođenje PDV-a sasvim normalna stvar. Sam PDV jeste normalan, ali je uvođenje i promjena veoma kompleksna. Upravo zato sam te pitao koliko znaš o obračunima, jer je očito da nisi upućen.
I mi sad treba da skacemo od srece sto smo 135. zemlja svijeta koja je to ucinila?

Sta je tu tako herojski?
Eshek wrote: Sada pišeš VLADA SRBIJE, a jučer si pisao KOŠTUNICA! Nemaš veze o čemu pričaš!
Napisao sam Kostunicina vlada (sto znaci isto tj. Vlada Srbije), a ne Kostunica.
Stvarno je gubitak vremena raspravljati s tobom.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Apsolutno sve političare vratiti na minimalac, alo pa oni su samo birokrate koje su zadužene da državni aparat funkcioniše. Kad bi oni dolazili na posao biciklom, pješke il u nekom ne luksuznom autu pa ni kamere ih ne bi snimale.... Treba im sve oduzeti i natjerati da rade svoj posao odgovorno, pa oni su obični šarafi mašine koja je podčinjena nama građanima, a ne obratno.

Što se prije dozovemo prije će nam biti bolje, koliko staža imaju ljudi od trideset godina koji žive u BiH, alo......nije ovo Belgija pa imamo 400. 000 interno raseljenih, imamo 20 % nepismenih, imamo aparthejd u obrazovanju, niko ništa ne radi a pasati se voliki vozaju... alo... zar je nečiji babo, amidža il dajdža zbog ovog u logoru bio, zar su najbolji momci izginuli u ratu da bi se ovi do jučerašnji piljari, harmonikaši, il obični skorojevići preko noći obogatili... alo, a mi o dnevnoj politici razglabamo, pa oni svi imaju skupa odjela, mlade sekretarice, djeca su im puna ko brodovi, a šta imamo mi...

Sve političare treba podvrgnuti reviziji imovinskog stanja, i ukoliko se pokaže (a pokazat će se) da su ćapali i bogatili se dok raja nije imala hljeba, jednostavno u HAPS !!!!!!
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:FYI, SFOR, zahvaljujuci Daytonskom sporazumu koji mu je dodijelio sadasnji mandat koji je jos uvijek na snazi, u ovoj zemlji moze da radi SVE sto pozeli.
Sjecas li se Pogorelice?
Moram te podsjetiti da je za ove vlasti SFOR hapsio ljude po Travniku, Brckom, ... i onda ih drzao vrlo dugo zatvorene pod optuzbom 'antidaytonskih aktivnosti'.
Da li je bilo ko, bilo kada, od sadasnjih ljudi na vlasti, rekao bilo sta protiv toga?
Da ne spominjem nase sramno sudjelovanje u Bushovoj koaliciji i slanje vojske u Irak ...
SFOR ima mandat od ove države! Amerika nema!
Hapsio jeste, ali dugo držao nije! I ne za ove vlasti.

Ovi ljudi se drže godinama, samo Bog zna šta od njih rade, i vjerovatno su zauvijek izgubljeni.

Ti pravdaš što je Lagumdžija poslao nevine ljude u na mučenje, a osuđuješ što je Predsjedništvo poslalo deminere u Irak! I ja sam bio protiv slanja tih ljudi u Irak na početku, međutim promijenio sam mišljenje kada sam vidio da lokalci to odobravaju. Radim s Irakom i Iračanima, i nikad nisam čuo ni trunku kritike zato što smo poslali deminere. Da su poslani vojnici koji učestvuju u borbama, to bi već bila druga priča, kako za mene, tako i za njih.
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Vingo wrote: Jesi citao prijedlog zakona? Itekako mu podlijezu "treca lica".
Imas li pojma koliko vrijede nekretnine?
Sad cu banalizovat....ali zamisli tri kuce pretvorene u socijalni fond...
Ma kome jos treba socijalni fond i socijalna drzava?
To bi se svakako pravilo za neuspjesnu fukaru. Ko im je kriv sto su siromasni i sto se nisu "snasli"!
Zar nije bolje da im NJEGOVI prijatelji pomognu kada jednom godisnje Bajram dodje, ili ih, ako imaju srece, u medjuvremenu licno ON primijeti.
:(
Ko je ON?
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote: SFOR ima mandat od ove države! Amerika nema!

Ovi ljudi se drže godinama, samo Bog zna šta od njih rade, i vjerovatno su zauvijek izgubljeni.

Ti pravdaš što je Lagumdžija poslao nevine ljude u na mučenje, a osuđuješ što je Predsjedništvo poslalo deminere u Irak! I ja sam bio protiv slanja tih ljudi u Irak na početku, međutim promijenio sam mišljenje kada sam vidio da lokalci to odobravaju. Radim s Irakom i Iračanima, i nikad nisam čuo ni trunku kritike zato što smo poslali deminere. Da su poslani vojnici koji učestvuju u borbama, to bi već bila druga priča, kako za mene, tako i za njih.
"ne za ove vlasti"?
http://www.estripes.com/article.asp?sec ... chive=true

Lokalci odobravaju boravak nase vojske? Koja nosi iste uniforme ko americka?
Vojsku su u Irak poslale samo one zemlje koje su iz raznih razloga stale na stranu USA u njihovom ratu za naftul, ili kako ga sluzbeno nazivaju 'war against the terror".
Svaki nas vojnik koji radi poslove na razminiravanju je oslobodio jednog americkog vojnika za neke druge, manje humanitarne, poslove.
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote: Samo neko ko nema pojma o ekonomiji može misliti da je uvođenje PDV-a sasvim normalna stvar. Sam PDV jeste normalan, ali je uvođenje i promjena veoma kompleksna. Upravo zato sam te pitao koliko znaš o obračunima, jer je očito da nisi upućen.
I mi sad treba da skacemo od srece sto smo 135. zemlja svijeta koja je to ucinila?
Ne budi arogantan. Procjenjujem da si previše inteligantan da bi ti promakla činjenica da smo imali rat i da prije par godina nismo imali ni DGS-a, ni fiskalne politike, a kamoli PDV. Pogledaj koliko je tim zemljama trebalo vremena od utemeljenja do PDV-a, a koliko Bosni.
Sta je tu tako herojski?
Eshek wrote: Sada pišeš VLADA SRBIJE, a jučer si pisao KOŠTUNICA! Nemaš veze o čemu pričaš!
Prenj wrote:Napisao sam Kostunicina vlada (sto znaci isto tj. Vlada Srbije), a ne Kostunica.
Stvarno je gubitak vremena raspravljati s tobom.
Ovdje ti dugujem izvinjenje. Tvoje izbjegavanje odgovora na konkretna pitanja me izbacuje iz takta i onda ne znam šta pričam. Kako god, MOJA GREŠKA! PARDON!

Sad dalje...Je li ti misliš da je realno porediti Srbiju, koja nije imala rata, i koja je imala poprilično nepromjenjivu ekonomsku politiku, porediti sa BiH??
Prenj

Post by Prenj »

Eshek wrote:
Prenj wrote:
Vingo wrote: Jesi citao prijedlog zakona? Itekako mu podlijezu "treca lica".
Imas li pojma koliko vrijede nekretnine?
Sad cu banalizovat....ali zamisli tri kuce pretvorene u socijalni fond...
Ma kome jos treba socijalni fond i socijalna drzava?
To bi se svakako pravilo za neuspjesnu fukaru. Ko im je kriv sto su siromasni i sto se nisu "snasli"!
Zar nije bolje da im NJEGOVI prijatelji pomognu kada jednom godisnje Bajram dodje, ili ih, ako imaju srece, u medjuvremenu licno ON primijeti.
:(
Ko je ON?
ON je naravno Haris.
Koji kada ga nedavno upitase novinari o vezama izmedju njega i cuvenog Jate, ON odgovori kako je to jedan izvanredan covjek, koji pritekne uvijek siromasnima u pomoc kada mu ON to kaze, umjesto da je to posao drzave, na cijem je ON celu, na ovaj ili onaj nacin, zadnjih 15 godina ...
Ali ne, trebalo je prvo opljackati drzavu i dati novce tom istom Jati i onda udijeliti mrvice siromasnima. Ako ista preostane ... ili ako ON kaze ...
DonDavudes

Post by DonDavudes »

ne da mi se ukljucivati u rasravu :roll:

ali negdje vidjeh da neko za Dudaka rece da je izdajnik :sad:

to moze samo budala i kompletni idiot reci :oops:

sve da ode u seseljeve radikale Dudak ce ostati najveci ratni heroj Bosne i Hercegovine :oops:

pS. i fakat je u SDP-u, vjerovatno ce biti i na listi SDP-a na slijuedecim izborima
Eshek

Post by Eshek »

Prenj wrote:
Eshek wrote: SFOR ima mandat od ove države! Amerika nema!

"ne za ove vlasti"?
http://www.estripes.com/article.asp?sec ... chive=true
Link? Koliko su ga zadržali? Kako god, to je nešto na šta ne možemo uticati. Međutim, mogli smo tražiti dokaze prije nego smo isporučili šestorku.
Prenj wrote:Lokalci odobravaju boravak nase vojske? Koja nosi iste uniforme ko americka?
Da, kada saznaju da smo poslali samo deminere, odobravaju. I ti bi, da imaš minsko polje u na svakom metru...

Prenj wrote:Vojsku su u Irak poslale samo one zemlje koje su iz raznih razloga stale na stranu USA u njihovom ratu za naftul, ili kako ga sluzbeno nazivaju 'war against the terror".
Slažem se!

Prenj wrote:Svaki nas vojnik koji radi poslove na razminiravanju je oslobodio jednog americkog vojnika za neke druge, manje humanitarne, poslove.
Mora da je tako. Bolje ostaviti mine da leže...

Američki vojnici su najmanje ugroženi od njih. Biće ti jasnije ako malo pogledaš statističe podatke o broju poginulih civila u odnosu na broj poginulih američkih vojnika u Iraku. Potpuno si odlijepljen od realnosti.

Ali mogu ti ja to dočarati i tvojim načinom razmišljanja:
Prenj wrote:Zar zaista mislis da BiH nije izrucila 'alzirsku grupu' da im se ne bi desilo isto, tj. da ih ne bi SFOR pohapsio i poslao na Kubu?
Zar zaista misliš da BiH nije poslala deminere u Irak da ih ne bi neko drugi poslao tj. da ameri ne bi doveli samo par Poljaka više? Ili ti je mozda drazi ovakav da se ovakav image BiH nastavi, beskonacni nastavak viznih barijera i prilozi poput ovoga http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23556

:D :D
Jasho

Post by Jasho »

Dosta više Alžirske grupe! Ko su oni, do skupina običnih kriminalaca koji su protjerani iz Alžira i koji su pod sumnjivim okolnostima stekli BiH državljanstvo (na osnovu krivotvorenih i lažnih dokumenata)! Svi vi koji ih nazivate nevinašcima ste u velikoj zabludi! Koliko su glupe njihove Bosanske žene koje su se udale za njih, a pritom ne znajući da im nisu prve, već da imaju još žena! Njihova je sudbina unaprijed određena i sa Zlatkom ili bez njega oni bi završili na Cubi, stim da su naše vlasti to odbile da učine to bi bio šamar za BiH! Pametnije bi vam bilo da se brinete za unesrečene heroje koji su odbranili ovu zemlju od agresora i koji su prevareni od vlasti i ostavljeni bez ičega, nego da se brinete za nakve kriminalne došlje iz Alžira, kojima treba zabraniti da se vrate u BiH, ako ih ikada oslobode! Takođe treba svim Azijatima koji su u ratu došli u BiH reči alaihmanet, Odnosno doviđenja! Dosta ste nam trovali svojim retardiranim načinom života našu prelijepu BiH!
Eshek

Post by Eshek »

Jasho wrote:Dosta više Alžirske grupe! Ko su oni, do skupina običnih kriminalaca koji su protjerani iz Alžira i koji su pod sumnjivim okolnostima stekli BiH državljanstvo (na osnovu krivotvorenih i lažnih dokumenata)! Svi vi koji ih nazivate nevinašcima ste u velikoj zabludi! Koliko su glupe njihove Bosanske žene koje su se udale za njih, a pritom ne znajući da im nisu prve, već da imaju još žena! Njihova je sudbina unaprijed određena i sa Zlatkom ili bez njega oni bi završili na Cubi, stim da su naše vlasti to odbile da učine to bi bio šamar za BiH! Pametnije bi vam bilo da se brinete za unesrečene heroje koji su odbranili ovu zemlju od agresora i koji su prevareni od vlasti i ostavljeni bez ičega, nego da se brinete za nakve kriminalne došlje iz Alžira, kojima treba zabraniti da se vrate u BiH, ako ih ikada oslobode! Takođe treba svim Azijatima koji su u ratu došli u BiH reči alaihmanet, Odnosno doviđenja! Dosta ste nam trovali svojim retardiranim načinom života našu prelijepu BiH!
Ljudi su imali BH pasoše i Sud ih je oslobodio.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote:
Ja nijesam rijeci rekla, ocinjeg mi vida...da bi neko drugacije...tada...a pitah, kako biste sada? ...jer mi se ucini iz onog (alzirskom) narodu, da ni danasnjem SDP kadru ili glasacu ne bi smetalo da neko ziv ode u Guantanamo...bez optuzbe, sudjenja i svega ostalog, jel?
Al eto...kako ti rece...politicki minus...oni ce vec nekako...

No nejse, dobro rekoshe, politika je nesto...s cim se ja ne zelim bash bakcati...meni je onako, pomalo, ogavno to, sto niko nece da ponese odgovornost za ucinjeno...uvijek ima..situacija...a valjda to i treba tako...sta ja znam, al glasati moram

josh ne znam za koga...
naravno, daj da ponesemo odgovornost za ucinjeno... odakle da pocnemo? od asikovanja i koaliranja sa SDS i HDZ od pocetka "demokratije" nam pa cak i poslije najvecih pokolja i zlocina? od ukidanja predsjednicke platforme i ciscenja armije? od sklanjanja sposobnih i postavljanja podobnih? od pljacke nevidjene svih drzavnih resursa i "privatizacije" od koje nam dusa na nos izadje? od atentata na halilovica jer se drzno da ide uz nos babi? od potpisivanja priznanja i legalizacije RS? od stravicne situacije u kojoj se nalaze povratnici i borci?

hajde zeno... daj da pocnemo prozivati po odgovornosti... od najvecih gresaka pa do sve do onih najmanjih... pa mozda dodjemo jednog dana i do 6 alziraca kojima je nacinjena nepravda... kad zavrsimo sa milionima bosanaca kojima je nacinjena nepravda jer ih je neko ostavio bez domovine i osnovnih prava i strpao u nacionalne torove sa kojima i dan-danas manipulise kako mu je cejf... i ako vec hoces da pitas zlatka kako bi danas postupio (jer onda je eto morao) sto ti ne pade na pamet da pitas neke druge... kako bi danas... bil' isto... ili malo drugacije...

mozda ne pitas, jer odgovor znas i sama... :oops:
:?
pogriesila si adresu...sto mene napadas...
draga moja, ja pitam...zato stojim pred Skupstinom ;)
imam ja vise pitanja :D od ovih tvojih
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Eshek wrote: Ljudi su imali BH pasoše i Sud ih je oslobodio.
Nisu ih trebali uopste ni dobiti.

Izvini Eshek, ali vecini ljudi se JEBE za tim Alzircima. Mozda da su neka druga vremena, da je zemlja stabilna, da nije razorena, osiromasena, istraumatizirana, podjeljena....itd, tada bi nam mozda bilo stalo. Ovako, kada budemo izlazili na izbore zadnje sto ce nam pasti na pamet su ti Alzirci.
Mozda ruzno zvuci, ali boze moj to je tako.
Malo ko ce se poistovjetiti sa tvojom pricom.
Eshek

Post by Eshek »

zena wrote: :?
pogriesila si adresu...sto mene napadas...
draga moja, ja pitam...zato stojim pred Skupstinom ;)
imam ja vise pitanja :D od ovih tvojih
Zato što sigurno glasaš za SDA, čim kritikuješ SDP :roll:
Last edited by Eshek on 07/04/2006 17:13, edited 1 time in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:Žao mi je, ali čovjeku koji je 6 nevinih ljudi, protivno sudskoj odluci, poslao monstrumima u ovkav pakao i u smrt, ne mogu dati svoj glas. Niti mogu dati glas stranci koja se nije distancirala od tog čina i od njega. Ovo ne bih mogao ni rođenom ocu oprostiti!

Da sam Zlatko Lagumdžija, emigrirao bih iz ove zemlje. Ti ljudi imaju djecu koja će odrasti, a ne znam šta bih mu uradio da sam na njihovom mjestu.
Sa ovim tekstom i postavljenim slikama vec debelo gazis u vode demagogije.

Postaviti onakve slike i vezati ih uz jednog covjeka u BiH (ma kako se on zvao) je ipak samo demagogija.

Meni je ofirno malo i diskutovati o toj temi. Nagadjati jesu li ljudi krivi ili nisu, koliko jesu a koliko nisu, u situaciji kad niko od nas ne barata cvrstim informacijama, je degutantno. Degutantno je i iz razloga sto se trebamo "sicati" ljudskim sudbinama kao da su klikeri u pitanju...

Oko sudjenja se svi mozemo sloziti da je trebalo biti kao i svim drugima, a sve iznad toga nema smisla, jer proizilazi iz nase nemoci da bilo sta promijenimo.

Ako ti mislis da ces nesto promijeniti nabolje time sto neces glasati za SDP onda u redu. To je tvoj izbor. Ali ako jos uz to moze i bez demagogije, bilo bi prihvatljivije da nastavimo sa razmjenom argumenata...
Eshek

Post by Eshek »

jeza u ledja wrote:Izvini Eshek, ali vecini ljudi se JEBE za tim Alzircima. Mozda da su neka druga vremena, da je zemlja stabilna, da nije razorena, osiromasena, istraumatizirana, podjeljena....itd, tada bi nam mozda bilo stalo. Ovako, kada budemo izlazili na izbore zadnje sto ce nam pasti na pamet su ti Alzirci.
Mozda ruzno zvuci, ali boze moj to je tako.
Malo ko ce se poistovjetiti sa tvojom pricom.
Da budem iskren, jebe se i meni za Alžircima.

Međutim, kad glasam, važno mi je da glasam za nekoga ko ima muda da prizna svoju grešku, pokuša je ispraviti, i da pičimo svi dalje. Nisamo samo pričali o Alžircima, nego i o nedosljednosti Zlatkovoj. Kad se priča o PDV-u, tu nije spreman na kompromise i postepene pomake naprijed, ali kad se priča o ustavnim promjenama, tada vodi obratnu politiku.
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Sa ovim tekstom i postavljenim slikama vec debelo gazis u vode demagogije.

Postaviti onakve slike i vezati ih uz jednog covjeka u BiH (ma kako se on zvao) je ipak samo demagogija.

Meni je ofirno malo i diskutovati o toj temi. Nagadjati jesu li ljudi krivi ili nisu, koliko jesu a koliko nisu, u situaciji kad niko od nas ne barata cvrstim informacijama, je degutantno. Degutantno je i iz razloga sto se trebamo "sicati" ljudskim sudbinama kao da su klikeri u pitanju...

Oko sudjenja se svi mozemo sloziti da je trebalo biti kao i svim drugima, a sve iznad toga nema smisla, jer proizilazi iz nase nemoci da bilo sta promijenimo.

Ako ti mislis da ces nesto promijeniti nabolje time sto neces glasati za SDP onda u redu. To je tvoj izbor. Ali ako jos uz to moze i bez demagogije, bilo bi prihvatljivije da nastavimo sa razmjenom argumenata...
Lajkane!

1. Znamo KO ih je isporučio
2. Znamo KOME su isporučeni. Imamo i slike.
3. Znamo da NISU bili KRIVI i da ih je naš SUD OSLOBODIO. Nema nagađanja.

Gdje je ovdje demagogija?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Eshek wrote: Međutim, kad glasam, važno mi je da glasam za nekoga ko ima muda da prizna svoju grešku.
Uh, onda znaci da nikad ne glasas. :-D
Eshek

Post by Eshek »

:lol: :lol: :lol:

Rekoh već, glasam za Pemzionere :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eshek wrote:
kub lajkan wrote:Sa ovim tekstom i postavljenim slikama vec debelo gazis u vode demagogije.

Lajkane!

1. Znamo KO ih je isporučio
2. Znamo KOME su isporučeni. Imamo i slike.
3. Znamo da NISU bili KRIVI i da ih je naš SUD OSLOBODIO. Nema nagađanja.

Gdje je ovdje demagogija?
Imas vec sasvim dovoljno odgovora na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 887#761887
Post Reply