Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anketa)

Podržavate li stvaranje političkog bloka ljevičarskih i građanskih stranaka?

Da
53
65%
Ne
29
35%

Total votes: 82

Prpa.ba

#76 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Prpa.ba »

Propast i katastrofa wrote:Realno ljeve snage mogu se jedino oko SDP okupiti. Ovako samo se raspu glasovi i to nikom ne valja. :run:
Koaliranje sa SDP-om je koaliranje sa SDA i SBB-om. Ne vidim svrhe taliti se sa rezimskim strankama. Doduse, i SDU i NS i LDS su rezimske stranke. Nova Komsiceva stranka to nece biti, a ako covjek pametno odigra, jedini komentar poslije izbora ce biti sto se odredjeni manji procenat glasova rasuo na manje stranke tipa SDA i SDP.. :D
Propast i katastrofa

#77 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Propast i katastrofa »

Prpa.ba wrote:
Propast i katastrofa wrote:Realno ljeve snage mogu se jedino oko SDP okupiti. Ovako samo se raspu glasovi i to nikom ne valja. :run:
Koaliranje sa SDP-om je koaliranje sa SDA i SBB-om. Ne vidim svrhe taliti se sa rezimskim strankama. Doduse, i SDU i NS i LDS su rezimske stranke. Nova Komsiceva stranka to nece biti, a ako covjek pametno odigra, jedini komentar poslije izbora ce biti sto se odredjeni manji procenat glasova rasuo na manje stranke tipa SDA i SDP.. :D
Talio se ne talio odredjeni broj rucica ti treba ako hoces da nrdnes, da pomislis da mrdnes. Ko to ne zna zivi u paralelnom svijetu. To prvo. Drugo, sta je krajnji cilj daljnjeg rasparcavanja ljevog bloka (za koji znamo da nema nikakvog efeta na politicka desavanja fakticki) ako nije i konacna razgradnja BiH ili bar ima za posljedicu to? Mozda licne sujete ili ogranicenost ali odbijam da u to povjerujem.
Prpa.ba

#78 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Prpa.ba »

Propast i katastrofa wrote:Talio se ne talio odredjeni broj rucica ti treba ako hoces da nrdnes, da pomislis da mrdnes.
To je i razlog zasto taljenje sa SDP-om nema smisla cak ni na politickoj osnovi. Koje rucice nakon visestrukog samoubistva koje su napravili? :-D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#79 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by sabina1 »

Propast i katastrofa wrote:
tvsabina wrote: Aha. To je poenta ? Koalicija ? Vlast ? Stolice ? Ministarstva ? Ambasade ? Položaji ? Uticaj?

Gdje je nestao čovjek ? Radnička prava ? Sindikati? Štrajkovi? Socijalna davanja? Ispravljanje krive drine u Javnim preduzećima itd,itd....da ne pričamo o ideoologiji , gdje je ona nestala ?

Pitaš me s kime koalirati ? NI SA KIM. NEMA koalicije jer raspoloženje u narodu je desničarsko i ćao. Trebali su se boriti - nisu izbarali su partnere i pogazili elementarne postulate ljevice.
I sad evo trebaju sve male stranke pokloniti njima glasove. Ne trebaju !!!
:lol: Pa sta je onda poenta? Kako ces do promjene boldiranog ako prvo ne koaliras s nekim? :skoljka:
Ja luda ? Kolacijom sa onim PROTIV KOJEG se boriš dvadeset godina , ti mijenjaš sistem :lol: :lol: ?

Miješanje ideologija me opasno ljuti to je neoprostivo :x
Propast i katastrofa

#80 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Propast i katastrofa »

tvsabina wrote:
Propast i katastrofa wrote:
tvsabina wrote: Aha. To je poenta ? Koalicija ? Vlast ? Stolice ? Ministarstva ? Ambasade ? Položaji ? Uticaj?

Gdje je nestao čovjek ? Radnička prava ? Sindikati? Štrajkovi? Socijalna davanja? Ispravljanje krive drine u Javnim preduzećima itd,itd....da ne pričamo o ideoologiji , gdje je ona nestala ?

Pitaš me s kime koalirati ? NI SA KIM. NEMA koalicije jer raspoloženje u narodu je desničarsko i ćao. Trebali su se boriti - nisu izbarali su partnere i pogazili elementarne postulate ljevice.
:lol: Pa sta je onda poenta? Kako ces do promjene boldiranog ako prvo ne koaliras s nekim? :skoljka:
Ja luda ? Kolacijom sa onim PROTIV KOJEG se boriš dvadeset godina , ti mijenjaš sistem :lol: :lol: ?

Miješanje ideologija me opasno ljuti to je neoprostivo :x
Taj protiv koga se boris imo jedini dovoljan broj rucica.... ili Dodik :lol: Daj neku svoju racunicu pa da se jos vise ismijemo :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#81 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by sabina1 »

Propast i katastrofa wrote: Taj protiv koga se boris imo jedini dovoljan broj rucica.... ili Dodik :lol: Daj neku svoju racunicu pa da se jos vise ismijemo :lol:

U tom i jeste razlika. Ne brojim nikakve "ručice" već zrele i odgovorne osobe koje predstavljaju vlastite birače u parlamentu. Ali daleko smo mi izgleda od toga. Predizborna obećanja su jeftini vicevi. Narod je gladan a mi se ovdje "smijemo" i eto kao "branimo" ili "napadamo" političare a suština je slijedeća :

SDP je SLAGAO i iznevjerio svoje birače :
1.) koalicijom sa SDA-a (ne bih ništa o njima vidi temu-SDA all about)
2.) koalicijom sa SBB-om ( ni o njima ne bih ništa , vidi razne "utemeljiteljske" teme)
jer je htio VLAST RADI VLASTI a nikako radi promjene sistema ili ispunjenja predizbornih obećanja.
Dokaz-period "formiranja" vlasti godine dana, pa od dana kada su konačno formirali vlast do danas.
3) katastrofalnom kadrovskom politikom.

Rezime je da je sramno i podobro licemjerno pozivati birače "malih" stranka da se pod "plaštom" SDP-a formira "građanska koalicija" jer to SDP - nije zaslužio. Birači malih stranka NE ŽELE glasati za SDP samim tim ne žele ni koaliciju sa njim.
Jedino riješenje je da SDP potpuno promjeni politički diskurs. No to se neće desiti.
A ja se nikada ne mogu "smijati" dvadesetogodišnjoj patnji vlastite i zemlje i naroda koji u njoj živi a kojem pripadam :roll: .
valterbranisarajevo

#82 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by valterbranisarajevo »

Politička ljevica u BiH se ujedinjuje, sa SDP-om ne žele saradnju?

Da li je stiglo vrijeme da se tzv. male partije ili politička ljevica u BiH objedini, bez obzira kakav bi model bio - savez, koalicija, spajanje dvije ili više stranaka? O tome se ovih dana počelo razgovarati u Sarajevu, ali su ti sastanci označeni kao tajni jer su u javnost “procurile” šture informacije.

Ipak, očigledno je kako jača ideja o jedinstvenom građanskom frontu nasuprot onom što ga čine nacionalne partije. Prvi ispit te spremnosti mogao bi biti na opštim izborima za dvije godine.

Protekli lokalni izbori su pokazali na listama mnoštvo stranaka građanske, liberalne, demokratske, evropske orijentacije, koje nisu u značajnijoj mjeri uspjele dobiti povjerenje glasača. Ili, bilo je glasova koji su se u konačnici podijelili na veliki broj sličnih partija, te se tako razvodnio, uslovno rečeno, građanski front, objavio je Radio Slobodna Evropa.

Pećanac na čelu fronta želi Komšića ili Bogičevića

O tome može li se ostvariti zajednički nastup na opštim izborima 2014. godine, Nermin Pećanac, predsjednik Socijaldemokratske unije, kaže:

"To je jedino potrebno. Jedino što je moguće, jedino što je pravi koncept to je objedinjavanje lijeve opcije. Ovdje treba da se ustanovi jedna građanska opcija i politički protivnik, ne kažem politički neprijatelj, da bude taj nacionalni koncept. I mislim da ima snage, pa se u zadnje vrijeme ipak među ljudima građanske opcije vode razgovori oko objedinjavanja. Koji će to model biti, koji način, to je sasvim relevantno: Odmah da kažem vrlo iskreno: volio bih da na čelu tog fronta bude ili Željko Komšić ili da bude Bogić Bogićević. Da napravimo nešto što će nas izvući iz ove letargije i iz ovoga beznađa."

SDP nije alternativa

Novinar i publicista Emir Imamović smatra da SDP više nije politička alternativa nacionalnim strankama, te da inicijativu moraju preuzeti male partije:

"Evidentno je da bi moralo doći do okrupnjavanja malih stranaka koje su sada marginalne, ali su njihovi programi, ideje ili način političke komunikacije novi na našoj sceni. Ja se, međutim, bojim da je to nemoguće jer će se vrlo brzo pojaviti sukob sujeta, kako to kod nas biva, a sa druge strane ne vidim ni u jednoj od tih stranaka kapacitet liderstva za te procese. Pretpostavljam da Naša stranka, stranka bh. elite, možda i najboljih među nama, bi trebala biti nekakav faktor koji će potaknuti ujedinjenje, ali nisam siguran da bi tu bilo puno dugoročnih efekata, kao što nisam siguran da puno tih građanskih stranaka ičemu služi. Mi imamo tih bogza koliko tih strankica koje se zadovoljavaju eventulano prelaskom praga na najnižim nivoima vlasti i sitnim beneficijama koje iz toga idu", ocjenjuje Imamović za Radio Slobodna Evropa.

Fenomeni podijeljnih društava

Može li u BiH biti istinske političke alternative dok politički sistem, odnosno Ustav preferira nacionalni koncept? Politiolog Vlade Simović nije optimista.

"Jako je teško napraviti jednu opciju koja je građanska, socijaldemokratska, liberalna opcija, a da ona ne podrazumijeva, uslovno rečeno, već tu podjelu unutar BiH koja postoji na tri nacije. Jako je teško očekivati da će određena opcija koja nastaje kao neki nukleus koji negira ovu podjelu, da bude opcija koja može sutra, prekosutra da dobije značajniju podršku. Pazite, određena podijeljena društva znaju u određenom trenutku da nadiđu te svoje partikularizme po osnovu nacionalnog itd., ali to su zaista fenomeni. Uglavnom podijeljena društva se uvijek manje-više zasnivaju upravo na toj podjeli i ona postaje neka početna stvar u bilo kakvom koalicionom pregovaranju ili u bilo kakvom dalje samjeravanju stvari u društvu i u državi u kojoj se živi", navodi Simović.

Promjena Izbornog zakona

Bivši predsjednik Naše stranke, a danas nevladin aktivista Bojan Bajić smatra da se usitnjenost političke scene može izbjeći izmjenom u Izbornom zakonu, koji bi izborni prag sa sadašnjih tri posto podigao na pet posto glasova birača:

"Tako da taj izazov dobijanja pet posto glasova prinudi te sve sitnije incijative da se udružuju, ukrupnjavaju, profilišu svoju političku ideologiju. Sa ovakvim Izbornim zakonom, gdje je izborni prag više ili manje dostižan za raznorazne ad hoc političke inicijative, doprinosi da se usitni politička scena i da desetine hiljada glasova naprosto propdanu. Ja bih bio za to da se promijeni Izborni zakon i da se stvore vrlo jasni blokovi u BiH – ko su narodnjaci, ko su socijaldemokrati, ko su liberali, i da onda imamo nadmetanje programa, ideologija itd.", kaže Bajić.

Ovih dana su se sastali predstavnici nekoliko partija građanske orijentacije, o čemu su za sada postoje samo šture infromacije, pa su ti sastanci dobili naziv tajni.

Nema saradnje s Lagumdžijom

Pozdravljajući i taj prvi korak, Emir Imamović kaže da nije bitno koliko je on dug, nego koliko su u svojoj namjeri ozbiljni lideri stranaka iste ili slične građanske orijentacije:

"Ja bih volio kada bi bilo moguće da se sve manje stranke lijeve orijentacije, građanske orijentacije ujedine, pa makar na području Sarajeva, Sarajevskog kantona počnu izgradnju nekakve baze za novo društvo u BiH."

U mogućim kombinacijama oko objedinjavanja ljevice u BiH pominje se reformisana Socijaldemokratska partija. Međutim, partije nastale okupljanjem bivših članova SDP-a neće htjeti saradnju sa Zlatkom Lagumdžijom.

Željko Komšić, koji je već objavio stvaranje partije lijeve orijentacije, biće najpoželjniji u tom frontu, što opet neće odgovarati SDP-u. I tako u nedogled. Stoga, samo ako se prevaziđu lične i liderske ambicije, BiH bi mogla dobiti jedinstveni građanski i demokratski front.

(Klix.ba)
Mrchak

#83 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Mrchak »

Sve to lepo zvuci ,ali u BiH nema gradjanskih stranaka. Sve one koje tvde da su gradjanske, u stvari su velikobosnjacke.
CungaLunga

#84 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by CungaLunga »

Lepo baš. Očito je šta ove građanske stranke hoće.
Bosna do Zemuna. Hercegovina do Karlobaga.

Neko mora javiti Peđi da je velikobošnjak.
Evo prekodrinac nam je objasnio.
Mrchak

#85 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Mrchak »

CungaLunga wrote:Lepo baš. Očito je šta ove građanske stranke hoće.

Znaci negiras da takozvane "gradjanske" stranke na ovaj ili onaj nacin ne promovisu Bosnjacku hegemoniju u celoj BiH?
sheiitan 666

#86 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by sheiitan 666 »

valterbranisarajevo wrote:Na Ilidži su SDU i LDS nastupili u koaliciji i osvojili 3,71% glasova. Da im se pridružila i npr. Naša stranka sa svojih 3.39% to bi već bila solidna politička snaga. U toj opštini čak 16 političkih subjekata je osvojilo manje od 3% glasova i prema mojim „odokativnim“ procjenama najvjerovatnije bacili u vjetar preko 4.000 glasova.
Odlicna je to stvar. Eto ja licno podrzavam deklarativno takvu ideju, samo treba imati na umu jednu vrlo bitnu cinjenicu, a to je da u BiH nista nije jednostavno, niti ljevicarske stranke mogu imati istu perspektivu i iste predispozicije kao istoimene platforme u drugim zemljama. A ne zaboraviti i to na koji nacin se na osnivanje takvih blokova gleda s one "druge" i "trece" strane (da ne imenujem, znamo o cemu i o kome govorimo). Naime, na takve platforme "oni" gledaju iskljucivo kao na nesto sto ce potencijalno oslabiti "njihA". Tako je Nasa Stranka, primjera radi, dakle stranka kojoj sam ja licno ideoloski najblizi, imala neke rezultacice u FBiH, i to u vecinski bosnjackim sredinama, dok su u RS-u i fiktivnoj HZNB ispushili ko niko..
nekavalaitrebatako

#87 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by nekavalaitrebatako »

Ispušili su oni i ovdje. Nema od te inicijative ništa.
Bodkin

#88 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Bodkin »

ovo boldirano, gdje god kod nas to postoji, ljudi u tim firmama nista ne rade. strajkuju kod pokusaja restruktuiranja, strajkuju budzetasi kad kasni plata 3 dana, kad treba smanjiti 5%... fuj

sa druge strane kad toga nema onda nasi "uspjesni privrednici" kozu gule. kako bilo, narod je na obje strane ove jednacine jedno veliko gov**
Ujak Sam

#89 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Ujak Sam »

Da ima pameti i mudrosti u ovom narodu, odavno bi stranke lijeve orijentacije i građanski privržene sklopile pakt, oformile predizbornu koaliciju i krenuli i obračun s dugogodišnjim vlastodršcima koji haraju i uništavaju sve dobro u državi. Opustošili su skoro sve, budžet je bukvalno na izdisaju. Nebitno o kojim se strujama radi, da l' SDA - SDP, SNSD, HDZ - HDZ '90, svi su oni isti kada je lova u pitanju. Tad konsenzus nije problem, a kad treba naprijed (ka EU i NATO-u) - onda prpa, ponovno koračanje nazad, svaljivanje krivice na druge i sl. Narod je odavno shvatio poentu (barem većina; ne ubrajam one uhljebljene i osobe koje su na budžetskim jaslama), no problemi nastaju usljed nedostatka kvalitetnog programa i alternativa koja će zaista ponuditi rješenja i krenuti naprijed, bez povratka, bazirajući se na ekonomiju i razvoj društva. Znam, sve to sada izgleda sjajno i bajno, al' kad-tad će se stati u kraj i ovim lopovima. Nije moguće da od toliko stanovništva mi nemamo kvalitetnog i mržnjom nezadojenog podmlatka. :roll:

Vidim da sam skrenuo sa suštine teme, tako da ću reći da je ujedinjenje u problemima i pronalazak sličnosti glavno oružje i možda jedina nada za borbu i spašavanje onog što se spasiti može.

Dakle, neko moje viđenje u budućnosti bi bilo da se "male stranke", s obrazovanim i kvalitetnim ljudskim kadrom, okupe na jedno mjesto i uz neku stranku s većom reputacijom i snažnijim utjecajem (kakva bi mogla biti Željkova nova politička partija) usmjere glasove u neku svrhu, tj. ne dozvole da tek tako propadnu a da stranke ne pređu čak ni izborni prag. Mislim da neke opcije tipa Naše stranke, LDS-a, SDU-a, BPS-a i ostalih mogu doći do dogovora i uz javnu (pr'e svega intelektualnu i medijsku) promociju stići daleko i pitati se za barem nešto. Ipak, svjestan sam i ja da će teško ići sve bez problema, da je nekolicina sličnih pokreta i alijansi propala zbog nedovoljnog broja listića... Međutim, šta košta običnog čovjeka, glasača, birača,... da da podršku nečemu sličnom ukoliko do istog dođe.

Eto, dobar primjer je opozicija u RS-u, koja je Mileta potukla do nogu i uveliko ga maknula iz općina i općinskih odbora, te mu zadala jak udarac. Nije tu bilo ni bogzna kakvog programa, projekata i inicijativa k'o što je/bi trebalo biti, no i sa sporazum o združivanju je bio dovoljan narodu da koliko-toliko ukloni Dodika i dosadašnju vlast iz gradova. Eh, što bi tek bilo da kako-tako dobijemo i jedinstvo na ovom frontu, pa i da se ne birajući sredstva za ostvarenje cilja krene u rušenje foteljaša i ublehaša koji su već dosta kompromitovani u uzdrmani. Ako oni mogu igrati prljavo i beskrupulozno - možemo i mi koji smo ih doveli na vlast. :thumbup:
Banksy

#90 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Banksy »

Ujak Sam wrote:
Eto, dobar primjer je opozicija u RS-u, koja je Mileta potukla do nogu i uveliko ga maknula iz općina i općinskih odbora, te mu zadala jak udarac.
Otkad je SDS opozicija ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#91 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by -LIBERO- »

Mrchak wrote:Sve to lepo zvuci ,ali u BiH nema gradjanskih stranaka. Sve one koje tvde da su gradjanske, u stvari su velikobosnjacke.
Jok nema. Sve go bosnjacki nacionalista :D :lol:
Padishah

#92 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Padishah »

Cak i ako Komsiceva partija u koaliciji sa NS-om, SDU-om, LDS-om i slicnim strankama osvoji 200.000 ili 300.000 glasova, opet nece moci samostalno formirati vlast ni na jednom nivou.

Onda se postavlja pitanje: s kim u koaliciju?
SDP - izdali principe ljevice
SDA, SZBiH i SBB - ideoloski nekompatibilni
valterbranisarajevo

#93 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by valterbranisarajevo »

Ako ova koalicija želi da pruži nešto novo na političkoj sceni BiH onda moraju biti svjesni da će po njihovom ponašanju poslije izbora mnogi građani ocijenjivati da li su tu zbog promjena ili zbog fotelja. Postizborne koalicije će biti najbolji test za to!

Bolje za početak biti konstruktivna opozicija koja će prijedlozima kvalitetnih zakonskih rješenja, razvojnih projekata i slično, koje će upućivati u proceduru na nivoima vlasti gdje će biti parlamentarni, privući pozornost biračkog tijela, nego “lupiti glavom u zid” koalairajući sa bilo kim i po svaku cijenu i razbiti glavu kao što je to uradio SDP.
CungaLunga

#94 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by CungaLunga »

Mrchak wrote:
CungaLunga wrote:Lepo baš. Očito je šta ove građanske stranke hoće.

Znaci negiras da takozvane "gradjanske" stranke na ovaj ili onaj nacin ne promovisu Bosnjacku hegemoniju u celoj BiH?
Negiram ja ništa, "načertanije" nam pokazuje put. Sve ćemo seljake pretvoriti u građane :)
Znaš li da su ti preci vjerovatno bili građani ?
Sapienti

#95 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Sapienti »

Ovaj blok će biti fantazija obzirom da je i SDA skrenula ulijevo u Kantonu Sarajevo :lol:

Ja ljevičara i g....., ovamo lafo građanski blok, a istovremeno koalicija i sporazumi sa SDA: mi vama vladu, vi nama gradonačelnika.

Principijelno, nema šta. Nek mi objasni sad neko razliku između SDP 2010 i SDU 2012.
elSaik

#96 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by elSaik »

Trenutno ne postoji ništa "lijevlje" u BiH:
https://www.facebook.com/lijevi.bih
Ja_Ja

#97 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Ja_Ja »

Puno se pise o koalicijama ali u sustini i da dodje do formiranja istih to bi se raspalo cim bi se neki iole bitniji rezultat napravio. Po meni jedina funkcionalna opcija bi bila spajanje lijevice u jednu stranku u kojoj se zna koje rep a koje glava. Sa milion sefova i sefcica nece nigdje stici i dobit ce se jos 4 godine nadhebavanja.

Mislim da bi opcija sa Zeljkom na celu bila fenomenalna i ne zbog toga sto je on neka faca od politicara (realno veoma los politicar) vec zbog toga sto je karizmatican i sto ga narod voli. A on ako je pametan neka ih ubijedi da se okupe oko njega i neka privuce one mozgove koji ce komplimentovati njegov. Samo tako postoji realna osnova da se drzava a i narod u njoj izvuce iz ove nacionalisticke retorike koja davi sve bez obzira kako se oni zvali.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#98 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Slo Burner »

elSaik wrote:Trenutno ne postoji ništa "lijevlje" u BiH:
https://www.facebook.com/lijevi.bih

Ali malo vas je Adise, i necete postati veci... Željko, SDU, LDS, NS, Lijevi eh to bi vec licilo na nesto
It_is_a_Leclerc

#99 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da sam za stvaranje bilo kakve alternative mafijaškoj hobotnici SDP-a, SDA i pratećih satelita, ali ako u tu građansku koaliciju ne bi ulazila SDP koja se popišala, kad tako moram reći, na sve što je građansko i lijevo u ovoj nakaradnoj državi.

Kad bi u jednu koaliciju ušli - partija Željka Komšića, SDU, LDS, Naša stranka, GDS, E5, Stranka penzionera BiH i još pokoja zainteresirana stranka koja nije u vlasti, onda bismo imali adut koji bi mogao predstavljati jezičac na vagi u ovoj državi.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#100 Re: Politički blok ljevičarskih i građanskih stranaka (anket

Post by Slo Burner »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da sam za stvaranje bilo kakve alternative mafijaškoj hobotnici SDP-a, SDA i pratećih satelita, ali ako u tu građansku koaliciju ne bi ulazila SDP koja se popišala, kad tako moram reći, na sve što je građansko i lijevo u ovoj nakaradnoj državi.

Kad bi u jednu koaliciju ušli - partija Željka Komšića, SDU, LDS, Naša stranka, GDS, E5, Stranka penzionera BiH i još pokoja zainteresirana stranka koja nije u vlasti, onda bismo imali adut koji bi mogao predstavljati jezičac na vagi u ovoj državi.
Pedja, Amire, Željko citate li ovo :D
Post Reply