El-Vedex wrote:a znam i zasto mu kako ti kazes niko nista ne moze ali i to nije bitno
Kako nije bitno, to najvaznije.
Moderator: Chloe
Itekako da ima veze sa temom... pa i to je studiranje lol.razmazena wrote:black wrote:@razmazena tema nije nikakav Asim i zato drzi se zadate teme
Kako nije, to nam je glavni predstavnik FPN-a i one njegove lose strane.
ragib wrote:upiši građevinu
El-Vedex wrote:Itekako da ima veze sa temom... pa i to je studiranje lol.razmazena wrote:black wrote:@razmazena tema nije nikakav Asim i zato drzi se zadate teme
Kako nije, to nam je glavni predstavnik FPN-a i one njegove lose strane.
Ono raspitaj se ciji je on sin ondnosno ko na fakultetu mu je najblizi rodjak... PA ce ti biti jasno zasto mu ne moze... Mada on je po meni bezopasan i glup... Satrologija i te stvari.
Brzo ga se skuzi.
Za sve ostale informacije obrati se studentskoj sluzbi fakulteta heheh...
Pozdrav
Irm@ wrote:naravno...ali ja sam isto tako svjesna da ce prije mene faks zavrsiti ih 100 iz nekog drugog grada u BiH ili nekog sela...
jer je to tako...mi Sarajlije i Sarajke u vecini mislimo ma hajd zavrsit cemo to...pa s kafe na kafu i kampanjski se uci...
svega sam ja svjesna...
Ah taj divni idealizam i iluzije.Irm@ wrote:uh...![]()
ja sam planirala upisati sl godine politologiju...a sad kad procitah sve...pa ovaaaaj...![]()
naravno se mi jos uvijek visi u zraku pojma nemam sta da upisem...
kod mene cak ima i toga da mi kazu da sam prepametna (jer mi je prosjek 4.7;4.8 ) za ovaj faks da to nije faks ustvari....i razne gluposti...
ili kao da upisem Pravo pa ovaj kao dodatni...pa necu cijeli zivot studirati...![]()
ugl...hvala na koment...nisu pomogli zelji da upisem ovaj faks...ali u svakom slucaju svako iskustvo je dragocjeno
Uh brate...fuj... Prvo ispravi te tinejdzerske predrasude, Bona pa ne zelis valjda sa takvim stavovima upisati fakultet.Irm@ wrote:naravno...ali ja sam isto tako svjesna da ce prije mene faks zavrsiti ih 100 iz drugih gradova u BiH ili sela...
jer je to tako...mi Sarajlije i Sarajke u vecini mislimo ma hajd zavrsit cemo to...pa s kafe na kafu i kampanjski se uci...
svega sam ja svjesna...
druga sam godina prava i tek sam se ushemio, pa sada ide lakše. i ovo gore što je El-Vedex napisao je potpuno tačno. za mene, fakultet dođe kao polaganje vozačkog ispita. jer, ti kad položiš vozački (čitaj:dobiješ diplomu) i sam sjedneš u auto (čitaj:sam razmišljaš svojom glavom kud ćeš i šta ćeš) tek onda zaista učiš voziti (čitaj: uspješno raditi ono što si studirao).El-Vedex wrote:Ah taj divni idealizam i iluzije.Irm@ wrote:uh...![]()
ja sam planirala upisati sl godine politologiju...a sad kad procitah sve...pa ovaaaaj...![]()
naravno se mi jos uvijek visi u zraku pojma nemam sta da upisem...
kod mene cak ima i toga da mi kazu da sam prepametna (jer mi je prosjek 4.7;4.8 ) za ovaj faks da to nije faks ustvari....i razne gluposti...
ili kao da upisem Pravo pa ovaj kao dodatni...pa necu cijeli zivot studirati...![]()
ugl...hvala na koment...nisu pomogli zelji da upisem ovaj faks...ali u svakom slucaju svako iskustvo je dragocjeno
Upisi bona faks , a tokom studiranja ce ti dosta toga leci... Zivot nije idealan , na svim fakultetima ti je isto , u potpunosti samo sto je na fpnu to izrazenije jer neki "politiku" (politicke nauke) , shvataju kao moc manipulacije i sposobnost eskiviranja obaveza.
PA na fpnu ima najvise zanatlija... koji zele da postanu Haris Silajdzic ili sta ja znam na sta se sve vec studosi furaju. PA kontaju ako zavrse FPN da je to to LOL.
Ovaj decko o kojem smo ja i razmazena pricali ti je klasican primjer takvog jednog mentaliteta.
Upisi taj faks i uzivaj a ovim sto ti pricaju te price kako je to kurs, i sta sve vec ne... to ti pricaju ljudi koji su preko faksa htijeli da se domognu drustvenog polozaja i ugleda. I kads nisu uspijeli svu krivicu su svalili na fakultet kojeg je lako zavrsiti.
Uh taman sam mislio da ti opricam situacije sa drugih fakulteta ali to bi vec predaleko otislo. Ako te interesuje situacija na Elektrotehnici javi mi za njega studenti najvise vole reci da je tezak , ali ni to nije tacno znam iz prve ruke.
Za Medicinu (JA je nikad ne bih mogao zavrsiti) , Pravo i Arhitekturu iz druge ruke ali sam totalno upucen. Hahaha zene sa Arhitekture eeeee jebi ga to su uvijek bile najbolje koke.
Ali poenta je da nije tezina ta koja odredjuje vrijednost fakulteta.
Na fakultetu ionako nista ne naucis (mislim na konkretne stvari u Administracij)... nego praksa brate praksa... PA dje staziranje , pa haj onda polozi drzavni Buuuuhaaaaa
Eh necu vise vidim da sam isprepadao malu Irmu.
Upisi nesto i vidi sta ce biti... sta's drugo.
Tako je...rulja_20 wrote: a to za FPN je poprilično tačno. barem iz druge ruke (mada kod nas ne važi: rekla-kazala) ali znam tipove koji su jedva prolazili u gimnaziji a tamo polažu ispite bez neke veće muke. bukvalno. to je čini mi se odsjek socijalni rad.
desilo se da sam tim likovima samo spomenuo da se priča kako je njihov fakultet lagan...i od tada se više nismo vidjeli. ali fakat, ljudi misle da je njihovo breme uvijek najteže.
Pooll wrote:PN je dobar za "posljednji voz"... znam dosta ljudi koji su u svojim dubokim 30-im odlucili ipak studirati... pa su "smlatili" socijalni rad a dosta ih je cak i na postdiplomskom... ama nikad nije kasno!!! pogotovo za FPN
Pa krenes sa Historijom, a onda se nakon 10 godina skrasis na FPN i otkrijes sve cari studiranja...razmazena wrote:Pooll wrote:PN je dobar za "posljednji voz"... znam dosta ljudi koji su u svojim dubokim 30-im odlucili ipak studirati... pa su "smlatili" socijalni rad a dosta ih je cak i na postdiplomskom... ama nikad nije kasno!!! pogotovo za FPN
Za historiju pogotovo.:D
mene samo zanima kako je uspjela upisati i zavrsiti gimnaziju...kada se zna da su za gimnazije propisani odredjeni uslovi prijema..tj. prijemni ispiti za koje treba biti dobro pripremljen? pretpostavljam da svaki gimnazijalac mora upisati neki fakultet da bi stekao zvanje...a ako je zavrsila gimnaziju i time stekla osnovno predznanje i spremila se za upis bilo kog fakulteta...vjerovatno neki i moze zavrsiti...pa makar bio i najlaksizeljeni_nadimak wrote:Od prvog osnovne do cetvrtog gimnazije sa mnom je u svim odjeljenjima bila jedna natrposjecno nesposobna djevojcica. U prvom osnovne se redovno pisala u gacice a mi smo okrutni kako samo djeca znaju biti prema svojim vrsnjacima umirali od smijeha kad bi spazili lokvu ispod njene stolice.
U srednjoj skoli, kad smo iz geografije radili razlicite kontinente, redovno je Tibet trazila na karti Evrope a Alpe na karti Afrike.
Na casovima engleskog, koji je kao i svi mi imala od cetvrtog osnovne je i na kraju cetvrtog srednje slijedila Vuka Karadzica i citala kako se pise.
Dodje sudbonosna 1998 godina i upisa se djevojcica na FPN, smijer Socijalni rad, kako li se vec zove. Polozi engleski iz prve sa znacajnim brojem bodova. Fakultet je zavrsila u roku a zaposlila se prije nego sto je zavrsila fakultet i radi cijelo vrijeme.
Jednom sam vec govorila o tome, nema izazova i slasti studiranja na vecini nasih fakulteta. Polupismeni i nepismeni ljudi zavrsavaju fakultete.