Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

Corto Maltese

#2426 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori :roll:
Izgubio bi glasove ljevičara, ali bi skoro sva bošnjačka desnica glasala za njih. Odnos je otprilike 1:10, dakle poder'o bi.
To je stara podjela, ljudi su presi odavno na vise dimenzija. Imas politicke desnicare koji su za ljevicarsku ekonomiju itd...
De nas malo uči o prodoru te više dimenziji kod prosječnog BH glasača.

Btw, ovdje se možeš besplatno testirati, i provjeriti koliko je dvodimenzionalnost zaista ušla u tvoje pore:
http://www.politicalcompass.org/test
http://en.wikipedia.org/wiki/Political_compass
Corto Maltese

#2427 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:
emigrazione wrote:Bas me interesuje kako bi SDP prosao da su sad izbori :roll:
Izgubio bi glasove ljevičara, ali bi skoro sva bošnjačka desnica glasala za njih. Odnos je otprilike 1:10, dakle poder'o bi.

Ja se ne slažem sa ovom tezom. Mislim da je SDA upravo izgubila izbore (pored jakog uticaja 60 minuta) i zato što je prosječan Bošnjak (u provinciji bez posla), dobro ogladnio i napatio se. Glas za SDP je većinski bio glas za promjene. Nije ni @nosara ni @mender ni @popajic zaslužan za izbornu pobjedu SDP 8jer bi iz oni zaokružili taman da zapale zemlju, bukvalno), nego baš taj prosječni napaćeni Bošnjak. Promjene ne da nisu došle, nego nisu ni počele, niti se vidi naznaka kad će. U tom smislu smatram da bi se glas promijenio.
Nisam analizirao prošle izbore, već prognozirao naredne.
Last edited by Corto Maltese on 16/02/2011 11:13, edited 1 time in total.
madner

#2428 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:
Corto Maltese wrote:
To je stara podjela, ljudi su presi odavno na vise dimenzija. Imas politicke desnicare koji su za ljevicarsku ekonomiju itd...
De nas malo uči o prodoru te više dimenziji kod prosječnog BH glasača.

Btw, ovdje se možeš besplatno testirati, i provjeriti koliko je dvodimenzionalnost zaista ušla u tvoje pore:
http://www.politicalcompass.org/test
http://en.wikipedia.org/wiki/Political_compass
Economic Left/Right: 0.25
Social Libertarian/Authoritarian: 1.13

Novi centar i kod nas, Blair i Schroderu hvala :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2429 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Nisam analizirao prošle izbore, već prognozirao naredne.
Ne znam da li prijevremene :D ili one za 4 godine. MOj se post odnosio na eventualne prijevremene, a za one za 4 godine, o tom po tom. Ja sam gotovo sigurna da će sloboda medija biti nikakva sa novom vlasti, tako da će i za 4 godien pobijediti bez obzira na rezultate (za koje sam opet sigurna da neće imati, nažalost :( )
ultima_palabra

#2430 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Economic Left/Right: 0.25
-4,50 i -5... ispadoh raja sa Gandhijem i Dalaj Lamom :oops: Nikad me ovi testovi ne procijene kako treba...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2431 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:
-4,50 i -5... ispadoh raja sa Gandhijem i Dalaj Lamom :oops: Nikad me ovi testovi ne procijene kako treba...
:lol: :lol: :lol:
madner

#2432 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
Tsk tsk, ti bi bio ljevo krilo Pol Potu :D
Corto Maltese

#2433 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:Nisam analizirao prošle izbore, već prognozirao naredne.
Ne znam da li prijevremene :D ili one za 4 godine. MOj se post odnosio na eventualne prijevremene, a za one za 4 godine, o tom po tom. Ja sam gotovo sigurna da će sloboda medija biti nikakva sa novom vlasti, tako da će i za 4 godien pobijediti bez obzira na rezultate (za koje sam opet sigurna da neće imati, nažalost :( )
Dodikov recept dobija, Zlatko je to uočio i provodi ga u okviru svojih nevelikih mogućnosti.
BHCluster

#2434 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

Ka par novinaro onim sto izjavljuju mogu podrmati nekoga poput Dodika onda se i vidi koliko je politicka scena u BiH trula i nesposobna.
ultima_palabra

#2435 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
ultima_palabra wrote:
Pol je malo više sjeverno, ja navigiram jugozapadno :D
Corto Maltese

#2436 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
ultima_palabra wrote:
Economic Left/Right: -6.12
Social Libertarian/Authoritarian: -6.62

Zatvaram pravilan trokuta sa Mandelom i Dalai Lamom, tačno nasuprot od J.W. Busha, Berlusconia i Sarkozya
VjecitiStudent

#2437 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Economic Left/Right: -7.62
Social Libertarian/Authoritarian: -6.15

Nije ni cudo sto mi ovaj nash SDP ni nalik ljevici nije.
madner

#2438 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Oooo pa to mnogo toga objasnjava :D
BHCluster

#2439 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by BHCluster »

Zanimljiv tekst...
Sve vrijeme ovih nebuloza, u pozadini se ukazivala Hadžiomerovićeva slika i "matrix" animacija pogrdnih imena za Milorada Dodika. Ovaj put samo ćirilicom i na Srpskom. Što je sigurno, sigurno je.

A, zakasnio sam samo 7 minuta.

Palim TV, svježe istuširan i čekam svoj omiljeni propagandno-mazohistički šou "Presing u 60 minuta". Ovako od milja zovem sljubljeno onanisanje dvije "udarne" političke emisije na RTRS-u i Federalnoj televiziji. Gledam i ne vjerujem.

Znam za onu - ko se tuče taj se voli, ali da se ovoliko ljube, to nisam znao. Prvo gledam Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije "60 minuta" na Federalnoj televiziji, skoro pola sata. Kompilacija, presjek, šta li je? Sve lijepo isecirano i nazvano: Građevinska mafija Srpske, podvornička pravoslavna oligarhija na čelu sa vladikom Grigorijem, Dodikovi dupeuvlakači svih provinijencija... Jedna dobro odmjerena kompilacija. Pogledam u tv, vidim budalasti logo RTRS-a, ali ispod i stari logo Federalne televizije. Saberem se i vidim da je po srijedi "presingovanje" na RTRS-u. Nema greške, Bakir je prešao na istu. Koji je ovo vrag?

Razmišljam, dobio je onomad nagradu od strane Željka Kopanje, vlasnika "Nezavisnih novina" i još koječega za najnaj-super novinara. Žiri "Nezavisnih" je tom prilikom posebno naglasio: "Kao novinar i urednik, Hadžiomerović je u svojim emisijama istraživao tamniju stranu bh. društva, kriminal i korupciju u državnim institucijama i beskompromisno ulazio u borbu protiv njih".

Tada ni Bakir nije ostao dužan u izljevima kurtoazije:

"Osnovno je to da je Dodik bolja opcija za BiH i za RS od SDS-a. To mi zaista daje nadu".

Pored toga, zbila su se još poneka manja čuda - Mile je kupio Vanju Furtulu, Srđan Dragojević je u srpskim socijalistima, Ćosića kandidovali za Nobela. Računam, sve je moguće.

Za svaki slučaj, drhtavom rukom prebacujem na FTV, kad ono tamo, ne lezi vraže, opet Bakir. Ovaj put priča nešto o zločinima u dolini Rame.

Vrag je baš, baš odnio šalu. Znam da je Bakir sveprisutan, ali u dvije emisije uživo, neće da bude. Trčim u spavaću sobu i palim starog katodnog guzonju. RTRS ću na guzonju, a Federalnu na LCD. Pa ko ga šiša. Šizofrenija, ako bude, nisam prvi, a ni posljednji.

Lagano mi se bistri. Valjda.

RTRS je pozvao Dragana Jerinića, donedavno jednog od lidera Udruženja "BH novinari", a odnedavno prvog čovjeka Nezavisnog udruženja novinara Republike Srpske, urednika portala "Poskok" Tvrtka Milovića, generalnog direktora RTRS-a Dragana Davidovića, te bivšeg novinara, a sadašnjeg sudiju Branka Perića da bistre "60 minuta". Kako ih je mrzilo da se ozbiljnije bave istom emisijom iskoristili su primjere istraživačkog novinarstva emisije "60 minuta", u borbi protiv nje same. O, kako genijalno. Tako je publika na RTRS-u, bar ona koja ne gleda Federalnu televiziju, mogla da vidi šta svijet misli o Dodiku & co.

Što bi rekao Bobi Robson, kakav sjajan pogodak, šteta samo što je auto-gol!

A da podebljaju autogol, Davidović, Jerinić i Milović su objasnili kako Federalna televizija ne poštuje pravilo druge strane!? Naravno, u realnosti nije bilo nikoga sa te famozne "druge strane" da kaže bilo šta protiv ovih ludosti. Doduše, voditeljka je istakla kako su pozvali nekoga (Besima Spahića), ali se on uplašio, pa nije došao. Ispade da je Besim jedini čovjek sa "druge strane".

Sve vrijeme ovih nebuloza, u pozadini se ukazivala Hadžiomerovićeva slika i "matrix" animacija pogrdnih imena za Milorada Dodika. Ovaj put samo ćirilicom i na Srpskom. Što je sigurno, sigurno je. Da ne bude, kao prije neki dan, kad ih je Google prevodilac pošteno zajebao, a sve nas do suza nasmijao.

Sve u svemu, zaključak "Presinga" sa mini filmom, "RTRS-ovih 15 minuta sa osvrtom na 60 minuta" Bakira Hadžiomerovića bio je da je isti reinkarnacija sotone samog, koji želi da pošezdesetminuti cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i Republiku Srpsku. Prosječno inteligentnom SNSD kadroviku, ostalo je jedino da ugasi TV. Da se ne zbuni.

A za to vrijeme...

Za to vrijeme, Bakir je imao klasičnu emisiju, red lovaca na Valteromrsce, red potrage za novim ustašama, odbrana lika i djela Tihomira Purde, i na kraju film.

Film je, opet, ingeniozna montaža Slobodana Vaskovića - spoj egipatske Revolucije i naracije, gdje su Mubarak i Kairo zamijenjeni Banjalukom i Dodikom. Radni naslov je bio, meni se čini, "Banjalukajednomsutra", tralalala, ili tako nešto.

I dok smo na RTRS-u imali retrospektivnu kompilaciju priloga u cilju demistifikacije, koja je propala, na Federalnoj su gledaoci mogli da uživaju u retroaktivnoj dokumentarističkoj fantastici, sa elementima Kamijevog apsurda. Svijetu nepoznata filmska forma, koja je promašila metu. A, evo i zašto.

Većina zaljubljenika u lik i djelo Bakirovo, gledala je RTRS, mantrajući kako sve Bakir dobro veli, a većina Dodikovih pulena je ugasila TV, da se ne bi zajebali sutra u referisanju. A i piplmetar u prijemniku je đavolja naprava.
Tako je živuća, na daljinskom brza, ili sa dva TV-a opremljena, populacija, mogla sinoć da vidi do zla Boga lud šou "Presing u 60 minuta".

Čuli smo tako da Federalna televizija podržava jednu partiju, jednog čovjeka, da fabrikuje činjenice, satanizuje neistomišljenike, brutalno se obračunava sa medijskim protivnicima. Imali smo jedinstvenu priliku pogledati na RTRS-u kako Bakir u svojih "60 minuta", preko ove televizije opslužuje SDP. Ni jednim tikom, nelagodom, nervozom nismo mogli primjetiti da se emisija daje na RTRS koja na navedeni način servisira SNSD te se na isti način ophodi prema neistomišljenicima i medijskim protivnicima.

Naravno, ovu žalosnu istinu niko nije konstatovao, jer je riječ o "nezavisnim" i "nepristrasnim" medijima. Blago nama sa njima.

Plebs je zbunjeno gledao ovaj performans, pitajući se ko tu koga...?

Voditeljka je na kraju "inteligentno" poentirala kako je bez svake sumnje riječ o medijskom ratu i medijskom mraku za koji su kao i uvjek krivci oni "drugi".

Dragan Bursać
6yka.com
Last edited by BHCluster on 16/02/2011 11:41, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#2440 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote: Economic Left/Right: -6.12

Zatvaram pravilan trokuta sa Mandelom i Dalai Lamom, tačno nasuprot od J.W. Busha, Berlusconia i Sarkozya
Pih, ti si za mene liberalni desnicar :D
ultima_palabra

#2441 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:Economic Left/Right: -7.62

Čuj -7,62, pa ti još furaš kolhoze i sovhoze :D
Corto Maltese

#2442 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote: Economic Left/Right: -6.12

Pih, ti si za mene liberalni desnicar :D
Evo sam se postidio :sad:
Corto Maltese

#2443 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:

Kolhozi su u gornjem lijevom, autoritarnom, uglu kod Mugabea i Pol Pota, ovo je donji lijevi, liberalni, sa Mandelom i Ghandijem.
madner

#2444 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

I anarhistima Republicke Spanije. Poznate po tome sto su imali jedinstvenu namjensku industriju koja je uspjela proizvesti jedno veliko nista :D
Corto Maltese

#2445 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

madner wrote:I anarhistima Republicke Spanije. Poznate po tome sto su imali jedinstvenu namjensku industriju koja je uspjela proizvesti jedno veliko nista :D
A onda im je Staljin poslao savjetnike i ubrzao kraj rata. Pritisnuti između Staljinovih savjetnika i Hitlerovih nasilnika, teško da su imali ozbiljnu šansu.
S obzirom da su, po političkom kompasu, dijelili sličnu ideju sa Mandelom i Ghandijem, koji su bili mega- uspješni, ispada da nije do ideje. Nešto je do sposobnosti, nešto i do okolnosti, ali ideja, k'o ideja- razvaljuje! :thumbup:
Last edited by Corto Maltese on 16/02/2011 11:49, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2446 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:

Kolhozi su u gornjem lijevom, autoritarnom, uglu kod Mugabea i Pol Pota, ovo je donji lijevi, liberalni, sa Mandelom i Ghandijem.
Dobro, ali su krajnja ekonomska ljevica... zamislimo da niko nije tjerao seljake u njih :)
madner

#2447 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:I anarhistima Republicke Spanije. Poznate po tome sto su imali jedinstvenu namjensku industriju koja je uspjela proizvesti jedno veliko nista :D
A onda im je Staljin poslao savjetnike i ubrzao kraj rata. Pritisnuti između Staljinovih savjetnika i Hitlerovih nasilnika, teško da su imali ozbiljnu šansu.
Staljinu se moze mnogo toga prigovoriti, ali ne da nije imao rezultate. Anarhisti za svoj monumentalni neuspjeh mogu samo sebe krivit.
Corto Maltese

#2448 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Corto Maltese wrote:
Staljinu se moze mnogo toga prigovoriti, ali ne da nije imao rezultate. Anarhisti za svoj monumentalni neuspjeh mogu samo sebe krivit.
S obzirom da su, po političkom kompasu, dijelili sličnu ideju sa Mandelom i Ghandijem, koji su bili mega- uspješni, ispada da nije do ideje. Nešto je do sposobnosti, nešto i do okolnosti, ali ideja, k'o ideja- razvaljuje!
Corto Maltese

#2449 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote: Čuj -7,62, pa ti još furaš kolhoze i sovhoze :D
Dobro, ali su krajnja ekonomska ljevica... zamislimo da niko nije tjerao seljake u njih :)
Kad te niko ne tjera to se zove Kibuc a ne Kolhoz.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2450 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

a meni rekose da sam Off jer spominjem RTRS
Locked