Policijska kontrola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hladan.preminger

#176 Re: Policijska kontrola

Post by hladan.preminger »

emko1234 wrote: 18/04/2022 11:02
mali jomu wrote: 17/04/2022 16:55 Image

https://faktor.ba/vijest/zestoki-koment ... ati/160473

Sa policijom nema zajebancije... :mrgreen:
Punjenje budžeta na silu i ispunjavanje dnevnih kvota kazni. Nemam ništa protiv da se kazni onaj ko je za kazne, ali valjda saobraćajna policija ima i neku drugu ulogu osim fatanja prestupnika kako bi se napunio budžet optšine ili kantona.
2013.godine sa starim u Trstu u eri kad navigacije nisu bile 100% pouzdane ko danas uletimo greškom u jednosmjernu ulicu u kojoj nije bilo na našu sreću saobraćaja ( radni dan oko 10.00 ujutro ). Na izlazu iz iste pravo na karabinjere. Policajac nas zaustavi, sreća jedan od onih talijana koji će pričat na engleskom. Damo dokumente, objasnimo čovjeku, pokaže navigaciju koja nas je pogrešno skrenula. Nikakve kazne čak su se ponudili da nas otprate dio pute iz tog labirinta jednosmjernih ulica u centru grada.
Poenta je da i policajac treba odmjeriti i nekad izreći i opomenu. Ne valjda samo i isključivo tražiti razlog da napiše nalog.
isto mi se desilo u zagrebu, tamo-vamo, lijevo-desno, ja u jednosmjernoj a policija u susret i ne možemo se mimoići. kad sam im rekao da ne poznajem zagreb da sam se malo izgubio, kažu haj okreni i za nama do glavne.
vjeshalica

#177 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

Ateista wrote: 22/04/2022 10:44
vjeshalica wrote: 22/04/2022 10:37

Nije ti to mahalska. Tamo na temi oko lanaca si zatucen sopstvenim neznanjem. I koji argument uopce hoces? Da te saobracajna kontrola nema pravo nista pitati vec samo postupati po saobracaju?Nadji kakvog najzadnjeg policajca koji je tek poceo raditi pa ga upitaj kako se radi da ne pises svoje bravure. Za pocetak procitaj zakon o policijskim sluzbenicima,tamo ti sve pise.
Za lance si se prosula i ne znas priznati da si lupila, cak si i sama postavila clan iz pravilnika koji te demantuje crno na bijelo. :-)

Ne citas kako treba, ili samo hoces da kontriras - nigdje ja nisam tvrdio nista, samo postavljam logicna pitanja jer nisam drot i ne znam detalje. Ti tvrdis stvari sa sigurnoscu pa ocekujem da imas konkretan argument za to, ako imas ja cu ga uvaziti.
Po cemu sam se prosula? Ako ti policija kaze da ne mozes se kretati dijelom puta bez lanaca bez obzira sto imas 4 zimske gume i onemoguci prolazak takvim vozilima, ti i dalje tvrdis da imas pravo proci jer imas sve 4 zimske gume i lanci nisu obavezni. Pa kad nisu kako ti moze postaviti ogranicenje kretanja :lol: :lol:
Ateista

#178 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 22/04/2022 10:46
Ateista wrote: 22/04/2022 10:44
Za lance si se prosula i ne znas priznati da si lupila, cak si i sama postavila clan iz pravilnika koji te demantuje crno na bijelo. :-)

Ne citas kako treba, ili samo hoces da kontriras - nigdje ja nisam tvrdio nista, samo postavljam logicna pitanja jer nisam drot i ne znam detalje. Ti tvrdis stvari sa sigurnoscu pa ocekujem da imas konkretan argument za to, ako imas ja cu ga uvaziti.
Po cemu sam se prosula? Ako ti policija kaze da ne mozes se kretati dijelom puta bez lanaca bez obzira sto imas 4 zimske gume i onemoguci prolazak takvim vozilima, ti i dalje tvrdis da imas pravo proci jer imas sve 4 zimske gume i lanci nisu obavezni. Pa kad nisu kako ti moze postaviti ogranicenje kretanja :lol: :lol:
Objasnjeno sve, u pravilniku stoji da mogu zabraniti kategoriji cijeloj, nigdje da mogu zabraniti ako nemas lance. To sto rade mimo zakona i pravilnika je druga prica, kao i uzimanje cvaje.
vjeshalica

#179 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

Image
mali jomu

#180 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

vjeshalica wrote: 22/04/2022 08:47
Kakva kriminalna?
Hoces da saopstis sirim narodnim masama da saobracajci se samo bave saobracajom pa ih kriminal ne zanima i interes nece usmjeriti prema tome prilikom kontrole?
vjeshalica wrote: 22/04/2022 10:46 Ako ti policija kaze da ne mozes se kretati dijelom puta bez lanaca bez obzira sto imas 4 zimske gume i onemoguci prolazak takvim vozilima, ti i dalje tvrdis da imas pravo proci jer imas sve 4 zimske gume i lanci nisu obavezni. Pa kad nisu kako ti moze postaviti ogranicenje kretanja

Ovo vam je ovako kao sto je napisano gore... a vi se folirajte policiji kad vas zaustavi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#181 Re: Policijska kontrola

Post by Truba »

Nije mi jasno sta vas kosta odgovoriti na pitanja kad policajac pita :roll:
mali jomu

#182 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Jugoslavija u srcu wrote: 22/04/2022 19:33 Pa zar ne vidiš da je nadrkana na svakoj temi. Zamisli u kući je imati... :-)

Neka je, sta ima veze... sebi je :lol:
mali jomu

#183 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Black swan wrote: 22/04/2022 19:57 Nije mi jasno sta vas kosta odgovoriti na pitanja kad policajac pita :roll:
Normala i ides dalje... :mrgreen:
Post Reply