Poletarci, hvatajte se kuhinje! Slana jela gotova za cas!
Moderator: anex
-
novalic
tuj sam !
stari moj... ti si mi nekako cesto odma' u obrambenom stavu, glede mene brez potrebe !
ovo je trebao biti kompliment, ne napad... i jos manje supanje...
rado bih s tobom degustirala ovaj (a i bilo koji drugi) specijalitet, cak bih se potudila i desert donijeti... i hladno vino...
muzu me ne bi vratio... iz jednostavnog razloga, ja sam ti ubijedjeni antikonformista i pristasa, sto bi se reklo, vanbracnih veza... tako da muza nemam.. a nisam ni sama...
PS
htjedoh ovim prethodnim redkom reci da u tebi prepoznah odlicnog kuhara... i u svom zivotu vidjeh par nezenja a vrsnih kuhara... a ti me samo napomenu da ne treba generalizovati...
isprika za zabadanje nosa u tvoju intimu, nije mi bila namjera, ponijela me zajebancija, sta ces...
filozof koji jesi, razlucices sta me stvarno interesuje
stari moj... ti si mi nekako cesto odma' u obrambenom stavu, glede mene brez potrebe !
ovo je trebao biti kompliment, ne napad... i jos manje supanje...
rado bih s tobom degustirala ovaj (a i bilo koji drugi) specijalitet, cak bih se potudila i desert donijeti... i hladno vino...
muzu me ne bi vratio... iz jednostavnog razloga, ja sam ti ubijedjeni antikonformista i pristasa, sto bi se reklo, vanbracnih veza... tako da muza nemam.. a nisam ni sama...
PS
htjedoh ovim prethodnim redkom reci da u tebi prepoznah odlicnog kuhara... i u svom zivotu vidjeh par nezenja a vrsnih kuhara... a ti me samo napomenu da ne treba generalizovati...
isprika za zabadanje nosa u tvoju intimu, nije mi bila namjera, ponijela me zajebancija, sta ces...
-
Stari
Novalic:
stari:
havetinja me sortirao u matematicare...ti me ...strpa u filozofe....
majko draga
...sta li je slidece? A o tome sta te stvarno interesuje
...(hej haj brigade)...
ko bi to sad mogao znati,.... Novo sine ....ako nisu djulbastije....ili ako nije utakmica na TV .....moraces , ako zelis da je to skontam, sve to reci jasno i glasno ...eto toliko sto se tice mojih filozofskih kapaciteta i sklonosti
stari:
-
Stari
zoom66 wrote::D:D...stari, ta se foliras? nova prepoznaje vrijednosti i zbog istih ti se onako invisible upucava...
:D:D
Sugerises li ti to meni velemajstore, mogucu opciju u nacinu razmisljanja?..... Vrijednosti?? ...Zacijelo ciljas na ...kljukusu, djulbastije i sl....
-
alfista
Evo nesto jednostavno.
Skuhas makarone, najbolje spiralne.
Onda pripremis da ga nazovem preliv:
Gljive tanko nasjeckane
Narendani sir gauda
Feta sir
Jaje
Pavlaka
Mlijeko
U posudu ubacis jaje, malo mlijeka, pavlaku i feta sir i to dobro umijesas.
Iscijedis skuhane makarone i sastavis ih sa gore dobivenom smjesom, ubacis randani sir i gljive i pravo u rernu da se zapece na 200 stepeni minimalno 10 min.
Moze majoneza, kecap i origano kao dodatak.
Uzivajte super je, samo ne pretjerujete sa sirom i gljivama
Skuhas makarone, najbolje spiralne.
Onda pripremis da ga nazovem preliv:
Gljive tanko nasjeckane
Narendani sir gauda
Feta sir
Jaje
Pavlaka
Mlijeko
U posudu ubacis jaje, malo mlijeka, pavlaku i feta sir i to dobro umijesas.
Iscijedis skuhane makarone i sastavis ih sa gore dobivenom smjesom, ubacis randani sir i gljive i pravo u rernu da se zapece na 200 stepeni minimalno 10 min.
Moze majoneza, kecap i origano kao dodatak.
Uzivajte super je, samo ne pretjerujete sa sirom i gljivama
-
Stari
havetinja wrote:stari , evo uzecu na sebe nezahvalnu ulogu da objasnjavam..ocito![]()
recimo to ovako: dok si bio odsutan..kod nove sam mozda i imao neke sanse... a kako si se vratio...mrka kapa
Heh sto ti je danasnja mladez ....pa dobro, majka mu stara, zadnji put kad sam ja bio tu u diskusiji....raspravljalo se o mogucnostima operacionalizacije ...projekta sendwich sa tobom, vrli havetinjo , Papetom i ....Novalickom osobno kao nosiocima glavnih uloga...Zivo se sjecam da je projekat trebao na terenu biti sproveden na obostrano (ili svestrano obzirom da se radi o 3 strane) ...ili se ja to mozda varam ili
-
havetinja
kad smo kod sosa , evo jedan:
uzeti dvije mrkve i jedan krastavac. kuhati u kipucoj vodi cca 3 min. dodati malo soli i vegete, i uz lagano mijesanje dodavati paradajz koncentrat. zatim dodati malo mrvica prezle, ili kukuruznog brasna. dodati saku rize i malo metvice.
nakon 3 minute skinuti sa vatre, dodati malo (supena kasika) sirceta i list lovora.
dodati 25 deka patlidzana (iscijedjenog) i par zrna bamije.
uzeti limun i iscijediti u casu.
sve prethodno baciti u kantu a limun popiti da vam bude lakse
fala
-
Stari
havetinja wrote:![]()
kad smo kod sosa , evo jedan:
uzeti dvije mrkve i jedan krastavac. kuhati u kipucoj vodi cca 3 min. dodati malo soli i vegete, i uz lagano mijesanje dodavati paradajz koncentrat. zatim dodati malo mrvica prezle, ili kukuruznog brasna. dodati saku rize i malo metvice.
nakon 3 minute skinuti sa vatre, dodati malo (supena kasika) sirceta i list lovora.
dodati 25 deka patlidzana (iscijedjenog) i par zrna bamije.
uzeti limun i iscijediti u casu.
sve prethodno baciti u kantu a limun popiti da vam bude lakse![]()
fala
U slijedecem broju puding od pohovanih pilecih iznutrica