Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post Reply
blesava

#151 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by blesava »

ne, i dalje mi nije jasno na koji nacin ce se promijeniti nesto ako budemo "glasali bijelo".

Nisi dao apsolutno ni jedan radiconalan ni ubjedljiv argument, cekaj malo pa ti nisi apsolutno dao ni jedan jedini argument koji bi podkrijepio tvoje tvrdnej. ti samo nesto tvrdis a od dokaza nista...tipicno za nase politicare, zar ne?

A dragi moj ako nisi upoznat Ustav BiH se ne moze mijenjati (ne jer to ne zeli neko) jer je on dio mirovnog sporazuma koji su potpisali 95. Srbija, Hrvatska, BiH, EU i jos nekoliko zemalja, i on nas kao takav obavezjuje. Bez njega BiH sada ne bi postojala i nazalost kakav je takav je,ipak utemeljuje BiH kao cjelovitu drtavu. KAd bi pokusali cackati, a pokusalo se, to bi neminovno dovelo do raspada BiH. ALi sad je to neka druga prica.

Sto se tice konkretno protesta na koje ja mislim, to su oni protesti kada su gradjani bacali jaja na institucije i tada je donesena odluka da se struja ne smije poskupjeti. ALi tada si ti vjerovatno bio jos u osnovnoj skoli pa se ne sjecas.

I sam vidis da nemas apsolutno nikakvu podrsku i ne shvatam zasto se vec nisi povukao ? Vjeruj mi ako nastavis brzo ces biti razotkriven kojoj politickoj opciji pripadas.
veljaca

#152 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by veljaca »

blesava wrote:ne, i dalje mi nije jasno na koji nacin ce se promijeniti nesto ako budemo "glasali bijelo".

Nisi dao apsolutno ni jedan radiconalan ni ubjedljiv argument, cekaj malo pa ti nisi apsolutno dao ni jedan jedini argument koji bi podkrijepio tvoje tvrdnej. ti samo nesto tvrdis a od dokaza nista...tipicno za nase politicare, zar ne?

A dragi moj ako nisi upoznat Ustav BiH se ne moze mijenjati (ne jer to ne zeli neko) jer je on dio mirovnog sporazuma koji su potpisali 95. Srbija, Hrvatska, BiH, EU i jos nekoliko zemalja, i on nas kao takav obavezjuje. Bez njega BiH sada ne bi postojala i nazalost kakav je takav je,ipak utemeljuje BiH kao cjelovitu drtavu. KAd bi pokusali cackati, a pokusalo se, to bi neminovno dovelo do raspada BiH. ALi sad je to neka druga prica.

Sto se tice konkretno protesta na koje ja mislim, to su oni protesti kada su gradjani bacali jaja na institucije i tada je donesena odluka da se struja ne smije poskupjeti. ALi tada si ti vjerovatno bio jos u osnovnoj skoli pa se ne sjecas.

I sam vidis da nemas apsolutno nikakvu podrsku i ne shvatam zasto se vec nisi povukao ? Vjeruj mi ako nastavis brzo ces biti razotkriven kojoj politickoj opciji pripadas.
:(

Stvarno, izvini, ali nemoj pisati ovakve nebuloze ...

Izvini jos jednom, ali ovako napisati je krajnje neozbiljno ( da ne kazem nesto gore ) ....

Mozes ti biti protiv glasanja nevazecim listicima, ali ovako nesto napisati ..... :(
madjarski_lubenicar

#153 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by madjarski_lubenicar »

blesava wrote:ne, i dalje mi nije jasno na koji nacin ce se promijeniti nesto ako budemo "glasali bijelo".

Nije tačno, dobila si ih pregršt.
blesava wrote: A dragi moj ako nisi upoznat Ustav BiH se ne moze mijenjati (ne jer to ne zeli neko) jer je on dio mirovnog sporazuma koji su potpisali 95. Srbija, Hrvatska, BiH, EU i jos nekoliko zemalja, i on nas kao takav obavezjuje. Bez njega BiH sada ne bi postojala i nazalost kakav je takav je,ipak utemeljuje BiH kao cjelovitu drtavu. KAd bi pokusali cackati, a pokusalo se, to bi neminovno dovelo do raspada BiH. ALi sad je to neka druga prica.
Netačno. Ustav se može (i mora) mijenjati. Hoće li do toga doći ... e to bi trebalo da zavisi od nas - birača iliti volje demokratske većine - uz uvažavanje prava naših specifičnosti, nacionalnih zajednica kao i manjina. Ta odluka nikako ne treba presudno zavisiti od nekakvih rusko-američkih administracija, partija, Dodika, Tihića, Lagumdžija, Silajdžića, Gratz-ova, Lijanovića, Čavića, Čovića, Bačanovića ... možeš dodati koga još hoćeš - naravno uključujući i mene.
blesava wrote: Vjeruj mi ako nastavis brzo ces biti razotkriven kojoj politickoj opciji pripadas.
Niti jednoj - niti sam ikada pripadao bilo kojoj. Ja sa velikim unutrašnjim zadovoljstvom i bogatim iskustvom pljujem na sve njih ... sve što možeš učiniti po ovom pitanju je da se tiho isplačeš u nekom kutu ili nastaviš da prijetiš prstom.
blesava

#154 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by blesava »

madjarski_lubenicar wrote:

Nije tačno, dobila si ih pregršt.
blesava wrote: A dragi moj ako nisi upoznat Ustav BiH se ne moze mijenjati (ne jer to ne zeli neko) jer je on dio mirovnog sporazuma koji su potpisali 95. Srbija, Hrvatska, BiH, EU i jos nekoliko zemalja, i on nas kao takav obavezjuje. Bez njega BiH sada ne bi postojala i nazalost kakav je takav je,ipak utemeljuje BiH kao cjelovitu drtavu. KAd bi pokusali cackati, a pokusalo se, to bi neminovno dovelo do raspada BiH. ALi sad je to neka druga prica.
Netačno. Ustav se može (i mora) mijenjati. Hoće li do toga doći ... e to bi trebalo da zavisi od nas - birača iliti volje demokratske većine - uz uvažavanje prava naših specifičnosti, nacionalnih zajednica kao i manjina. Ta odluka nikako ne treba presudno zavisiti od nekakvih rusko-američkih administracija, partija, Dodika, Tihića, Lagumdžija, Silajdžića, Gratz-ova, Lijanovića, Čavića, Čovića, Bačanovića ... možeš dodati koga još hoćeš - naravno uključujući i mene.
blesava wrote: Vjeruj mi ako nastavis brzo ces biti razotkriven kojoj politickoj opciji pripadas.
Niti jednoj - niti sam ikada pripadao bilo kojoj. Ja sa velikim unutrašnjim zadovoljstvom i bogatim iskustvom pljujem na sve njih ... sve što možeš učiniti po ovom pitanju je da se tiho isplačeš u nekom kutu ili nastaviš da prijetiš prstom.

AKO JE TO zaista tako kao sto tvrdis onda si ti cisti utopista...to dragi moj za sto se ti zalases nemoze postojati ni u najludjim snovima.

a da se ustavi mogu mijenjati tako kako kome padne na pamet, na ovom svijetu ne bi rat prestajao nikad.

P.s. ne nisi dao apsolutno ni jedan argument. Znas li uopste sta je argument? nadji na google pa nam daj bar tri valjana argumenta zasto bi terbali podrzati tvoju incijativu i na koji nacin ce nam ona poboljsati politicku situaciju.
blesava

#155 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by blesava »

i jos nesto, vjerujem ja da ti imas revolicionarne ideje u glavi, al za to treba imati muda i poduzeti nesto konkretno, osim bezveznog skrabanja po glasackim listicima. k
madjarski_lubenicar

#156 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

blesava wrote:i jos nesto, vjerujem ja da ti imas revolicionarne ideje u glavi, al za to treba imati muda i poduzeti nesto konkretno, osim bezveznog skrabanja po glasackim listicima. k
Da, za ovakvu akciju trebaju 'muda' i za bezvezno škrabanje trebaju 'muda'.

Danas je ovo 'bezvezno škrabanje', a u budućnosti će možda ovo biti prepoznato kao trenutak sazrijevanja našeg društva. Možda je baš ovo ta prelomna tačka u razvoju našeg društva kada su slobodni ljudi u BiH, prvi put u historiji, odlučili da samostalno, direktno i demokratski donose političke odluke.

Dug je put od ovih izbora do veće zastupljenosti neposredne demokratije, no da bi to bilo moguće - ljudi to moraju željeti i moraju biti spremni da se 'bore' za to. Glasanje za 'bijelo' znači upravo to - iskaz ogorčenosti i spremnosti građana da se bore za sistem u kojem će glasač moći ostvariti puno veća prava kada se govori o bitnim 'problemima' zajednice.
Do sada smo šutili i bili izborno meso. Ne više!

Neki ljudi ne žele da odlučuju i radije će deponovati svoj glas glasajući za neku partiju. Niko im to ne brani.
Neki od nas, a nadam se velika većina, nisu spremni potpisati bjanko odstupnicu od odlučivanja o stvarima bitnim za naše društvo i ova akcija je ništa drugo do demonstracija naše želje da popravimo stanje od opštine do države.

Možeš to zvati utopijom, idealizmom ... ali mi više nemamo izbora do bježanja u tu tzv. 'utopiju' i traženja svojih elementarnih ljudskih prava.

Slomi nas ova 'demokratija' i ovakve partije.

Milton Friedman: “Samo kriza – stvarna ili percipirana – dovodi do prave promjene. Kada dođe do krize, ono što će se poduzeti ovisi o idejama koje su na raspolaganju. ”.
SprecoM

#157 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by SprecoM »

Pola cijelo - glasaj bijelo!
I, po tvom savjetu dobijemo - duplo golo (ništa)!
Vješto navijaš da o sudbini većine odlučuje ona manjina koja ne reaguje na tvoje "savjete" i razloge, koja će izaći na glasanje i glasati.
Zox

#158 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by Zox »

I ja cu glasati bijelo. Ovolika neozbiljnost u reklamnoj kampanji moze znaciti samo jedno: da smo i zvanicno postali ovce za sisanje koje ce svejedno glasati ZA NEKOGA OD NJIH. Njima je, izgleda, haman pa svejedno. Moj bijeli listic ne vidim kome ce to ici u prilog? Staroj gardi? SVI su stara garda. I dan danas proklinjem glas koji sam POKLONIO sdp-u samo da bi se on s njim mogao igrati i ulaziti u koaliciju sa svakim ko mu je trazio koke.
madjarski_lubenicar

#159 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Vrijeme je za marketing 8-)

Image
belfy

#160 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by belfy »

samo da se nasmijem ovako javno. :lol: lubenicaru, ti ili zaista nemas pojma sta govoris, ili si na plati za ovakvu glupost.
sta bi ti u stvari htio da postignes "glasanjem bijelo"? sta ti znaci ovo:
Mi tražimo pravo da se demokratska volja naroda sluša svaki dan.
ti bi odrzavao plebiscitarne referendume svakodnevno po barem nekoliko pitanja ili sta?

vec sada imas sve moguce instrumente da utices na bilo koji nivo vlasti. postoje tacno definisane procedure kako ti licno mozes provesti svoje neko pitanje ili prijedlog nekog rjesenja sve do bilo kojeg parlamenta. postoje jasna pravila za pokretanje referenduma na bilo kojem nivou vlasti po pitanjima vezanim za taj nivo vlasti. postoje nacini organizovanja za ostvarivanje preciznijih ciljeva neke drustvene skupine. dakle, imas sve moguce instrumente i mehanizme i ti bi sada izmislio sta?

ipak mislim da ti nemas pojma o cemu govoris...
madjarski_lubenicar

#161 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

belfy wrote:postoje nacini organizovanja za ostvarivanje preciznijih ciljeva neke drustvene skupine. dakle, imas sve moguce instrumente i mehanizme i ti bi sada izmislio sta?

Belfy, budi ljubazan pa objasni ljudima kako građani u BiH mogu demokratski (dakle prostom većinom) ograničiti plate našim zastupnicima? Neposredno glasati da su protiv ili za brana na Neretvi? Kontrolisati način izdavanja koncesija i realizaciju istih? Pozvati na odgovornost neodgovorne?
I to ... odmah, kada se problem desi - a ne za 4 godine? Za četiri godine je kasno iz najmanje dva razloga:
- pojeo vuk magarca tj. šteta je već načinjena
- ljudi su skloni da zaboravljaju grešaka naših političara, a i ne zamjeram ih jer je količina tih grešaka toliko velika da ih ni Google ne bi mogao 'upamtiti'.

Takve odluke za njih prave oni isti zastupnici koji su predmet ograničenja plate ... da li misliš da je takav scenarij moguć? Možda kao populistička mjera, da bi u sljedećem koraku te iste novce namirili samo iz neke druge ladice. Hoće li ih možda kazniti službe revizije? Ko njih nadgleda i bira?

Ako ne vjeruješ meni - poslušaj jednog vrlo pametnog čiku koji ovo kaže o ludosti:
Ludost: ponavljanje iste radnje i očekivanje drugačijeg rezultata.
Zox

#162 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by Zox »

Za ove sto podvlace da postoje procedure uticaja na vlast: pitao sam advokata u Osce. Ne postoje.
madjarski_lubenicar

#163 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

belfy wrote: ti bi odrzavao plebiscitarne referendume svakodnevno po barem nekoliko pitanja ili sta?
Što se plebiscita tiče ... da i to je moguće u današnje vrijeme. Da li to većina želi - ja ne znam, ali znam da većina ne želi ovakve partije i ovakav sistem vladanja - u kojem građani nemaju demokratska prava.
Partije su (namjerno) iscjepkale naše interese, imamo partije invalida, plave, crvene, žute, zelene, demokratske partije invalida, partije kokuza, penzionera ... šta je sljedeće ... partija razočaranih kućanica i prevarenih muževa?
Kada će tako šarolike partije naći zajedničku platformu (smajli koji neutješno povraća)? Nikada moj Belfy, a i zašto bi ... vjerovatno znaš i onu latinsku poslovicu ... zavadi pa vladaj.

Ovo nije demokratija - ovo je cirkus. E, kada je već cirkus - daj da i mi priredimo jednu cirkusku tačku ... glasamo bijelo poništavajući listić i tražimo demokratiju. Masovno.
madjarski_lubenicar

#164 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Lud i ponosan wrote:Znao sam da ce glupa i besmislena inicijativa iz komsiluka da se prelije i kod nas... Ali, zahvalice vam stranke sa snaznom glasackom bazom na ovom "buntovnickom" gestu.

:-) :-)
Oprosti, ali čini se da si se sopstvenim nick-om diskvalifikovao od dalje diskusije.
belfy

#165 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by belfy »

belfy wrote:postoje nacini organizovanja za ostvarivanje preciznijih ciljeva neke drustvene skupine. dakle, imas sve moguce instrumente i mehanizme i ti bi sada izmislio sta?

Belfy, budi ljubazan pa objasni ljudima kako građani u BiH mogu demokratski (dakle prostom većinom) ograničiti plate našim zastupnicima? Neposredno glasati da su protiv ili za brana na Neretvi? Kontrolisati način izdavanja koncesija i realizaciju istih? Pozvati na odgovornost neodgovorne?
I to ... odmah, kada se problem desi - a ne za 4 godine? Za četiri godine je kasno iz najmanje dva razloga:
- ljudi su skloni da zaboravljaju grešaka naših političara, a i ne zamjeram ih jer je količina tih grešaka toliko velika da ih ni Google ne bi mogao 'upamtiti'.

Takve odluke za njih prave oni isti zastupnici koji su predmet ograničenja plate ... da li misliš da je takav scenarij moguć? Možda kao populistička mjera, da bi u sljedećem koraku te iste novce namirili samo iz neke druge ladice. Hoće li ih možda kazniti službe revizije? Ko njih nadgleda i bira?

Ako ne vjeruješ meni - poslušaj jednog vrlo pametnog čiku koji ovo kaže o ludosti:
kao sto rekoh, i mislio sam da ne znas o cemu govoris. sada jos pri tome pocinjes sebi da skaces u stomak, sto ces daljom raspravom sigurno samo ciniti jos i vise.

kazes ti bi odmah, a ne za 4 godine. odlicno, i ja bih, ali mozes li mi, molim te, objasniti kako "glasanje bijelo" cini to "odmah" (ili kako im to utice na plate "odmah" ili branu na Neretvi "odmah").
Zox

#166 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by Zox »

Lud i ponosan wrote: Virtualni kvazi buntovnice, dobro je, odlucio si crtati, ali ne uvlaci druge u besmislenu pricu koja za kranji cilj ima status quo.
I svako se danas poziva na demokratiju. :-) :-)
mislis, glasanje?
ko_sta

#167 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by ko_sta »

Zbog ovakvih stavova i drzava na nam je tu gdje jeste, umjesto da se svi malo uozbiljimo i dozovemo pameti, i pogledamo oko sebe, i izadjemo na izbore i izaberimo lidera koji ce nam izvuci iz ovoh haosa.
hepekcina

#168 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by hepekcina »

lako je njima ...biće još mamice i tatice čiste govna iza svoje pametne djece

deco de malo umočite ruke u fekalije...taj proces se zove život
blesava

#169 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by blesava »

belfy wrote:

kao sto rekoh, i mislio sam da ne znas o cemu govoris. sada jos pri tome pocinjes sebi da skaces u stomak, sto ces daljom raspravom sigurno samo ciniti jos i vise.

kazes ti bi odmah, a ne za 4 godine. odlicno, i ja bih, ali mozes li mi, molim te, objasniti kako "glasanje bijelo" cini to "odmah" (ili kako im to utice na plate "odmah" ili branu na Neretvi "odmah").

ma pusti ga vidis da se svojih besmislenih teza drzi ko pjan plota, a nije nam dao apsolutno ni jedan jedini argument.
ne zna cak ni objasniti na koji nacin bi nam ovakva incijativa konkretno pomogla.

ja kad bih vidjela da mi deset ljudi kaze da sam budala i da pricam gluposti, povukla bih se i odustala od svoje gluposti. al jok, ovaj je izgleda placen da serenda ovda.
SprecoM

#170 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by SprecoM »

Preporuka "glasaj bijelo" omogućava onim sa specijalnim hemijskim olovkama da naknadno upišu glasove.
Ima li netko dobru ideju kako da falsifikujem glasačke listiće (ako mi se pruži šansa). Prošle ideje su ofirane, molim nove ideje i malo više kreativnosti! Ovo govorim u prvom licu da ne bi se tkogod našao pogođen i uvrijeđen!
Android Knego

#171 Politicka stranka NINI ("Ne Izlazimo Na Izbore")

Post by Android Knego »

do prije godinu-dvije bio sam "savjesni" gradjanin ove zemlje. redovno sam izlazio na izbore, ne iz razloga sto sam mislio da jedan glas nesto puno mijenja, nego iz razloga sto mi je to bilo pokrice da poslije izbora mogu da kenjam zasto je ovako a nije onako. a u to se ubraja i da sam mogao mirno da spavam, jer sam znao da sam ucinio ono malo koliko se tim cinom moze. a ne dosli "njihovi" na vlast, a ja pizda sjedio kod kuce i nisam glasao...

samim tim nisam podnosio pricu tipa:

- nemam za koga glasati
- ne ticu me se izbori
- ne mogu nista promijeniti
- svi su isti
itd.

a onda su se pojavili neki novi, da prostite, vjetrovi... demokratski (ovo pogotovo da prostite :D)

i da ne duzim. svi znate sta se desilo...

danas ja vise ne zelim gledati kretena kad pogledam u ogledalo, a jedino o cemu razmisljam je kako na najefikasniji nacin kazniti ove koji su to zasluzili. dakako, uvijek se i pitam da li UOPSTE POSTOJI neki nacin. ali ko ne proba nece ni znati, jel'...

elem, razmisljajuci dosao sam do zakljucka da, kad je vec politika postala sprdanje sa nasim zivotima i sudbinama, i mi trebamo da se sprdamo sa njima (politicarima), ali na originalan nacin.

moj prijedlog je sljedeci:

registrovati POLITICKU STRANKU (ne udruzenje gradjana, ne nevladinu organizaciju, nego bas pol. str.) ciji je jedini cilj da ljude odgovara da izadju na izbore. mislim da je to sasvim legalan politicki cilj. za takvu stranku se ne bi moglo glasati na izborima, jer se ona (po nazivu stranke logicno, jel' :D ) ne bi ni prijavila da ucestvuje na izborima. dakle, jedini cilj je ucestvovati u predizbornoj kampanji, nagovarajuci ljude da ne izadju na izbore i ne dozvole da ih opet prave budalama tako sto ih ubjedjuju (da se posluzim mudrom Pejakovicevom) da ce im biti gore ali za njihovo dobro...

ima li zainteresovanih? :bih:
madjarski_lubenicar

#172 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

SprecoM wrote:Preporuka "glasaj bijelo" omogućava onim sa specijalnim hemijskim olovkama da naknadno upišu glasove.
Ima li netko dobru ideju kako da falsifikujem glasačke listiće (ako mi se pruži šansa). Prošle ideje su ofirane, molim nove ideje i malo više kreativnosti! Ovo govorim u prvom licu da ne bi se tkogod našao pogođen i uvrijeđen!
Na ovakve postove, ne mogu a da ne odgovorim iskreno ...

Ne SprecoM, nisi u pravu ... ali si toliko blizu da ti moram reći istinu.

Prosle godine u decembru je NASA presrela komunikacijski link čudne boje i mirisa između mog stana i planete Aurora Blentalis. Specijalna jedinica agenata SIPE, CIA, NASE i KJKP RAD je netragom nestala, pošto su tačno tri puta pokucali na moja vrata.
Naknadnom istragom je utvrđeno da je otkriveni komunikacijski link samo vrh ledenog brijega akcije "Bijeli listić" koju je smo pokrenuli MI, nepoznata gušteroidna inteligencije iz svemira. Mi na forumima vješto plasiramo neke glupave ideje o vašim pravima kako bi vi tražeći vaša prava dopustili NAMA da demokratski ostvarimo pravo da pojedemo vašu ljudsku rasu.
Presudna bitka između gušterolikih i čovjekolikih se upravo odvija ovih dana u BiH, gdje se trebaju održati lokalni izbori.

SprecoM ... možda nisi svjestan, ali pravi razlog što si ti protiv ove ideje je taj što su ti kao djetetu, umjesto krajnika greškom izvadili gušteraču. Ti si na taj način postao otporan na glupave infekcije gušterolikih monstruma.

Cijelom akcijom infekcije ljudske rase operativno upravlja Upravni odbor Masonske lože Mejtaš IIC uz finansijsku podršku preduzeća za proizvodnju boja i lakova. Otuda dolazi i onaj naziv ... glasaj bijelo.
cccc mislio sam da ces to pogoditi.

Ovo je početak ... Zaraza se širi ... Krrrr ... Kling ... Klang ... Hoooepek!

poništi listić - traži svoja prava - glasaj bijelo!
"Upravni odbor MLMIIC"

Za one koji i poslije ovog javnog priznanja i dalje ne vjeruju, evo i filmskog zapisa napada ...

Nastaviće se...
hepekcina

#173 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Post by hepekcina »

PRAVDA ZA MIRADA!!!!
madjarski_lubenicar

#174 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

Utemeljitelj ovog pokreta je slabo znani Š.N. (pa ti pogodi koje je nacionalnosti bio :grin:) koji je zbog malo dužeg jezika, malo duže zaglavio na službenom putu. Priča se da se tamo odmarao nekih dvadeset godina, dok ne stiže ukaz o pomilovanju - lično od druga Tita.
Priča se dalje da se je isti Š.N. pismeno obratio drugu predsjedniku riječima: "Druže Tito, molim vas povucite vaše pomilovanje jer serem ti se ja u slobodu u kojoj ja nemam slobodu da serem po slobodi. U zatvoru barem znam da sam zatvorenik i čovjek.
Vaš drug i gospodin Š.N."
Deset godina kasnije Š.N. je preminuo u zatvorskoj bolnici u Ljubljani, a ubrzo zatim u Ljubljani je preminuo i njegov drug Tito. Nije trebalo dugo u naše krajeve dođe ta dugo priželjkivana sloboda. Pa smo se onako ...slobodno i raspojasano malo... pobili. Pa smo se poslije rata, svi zajedno opet oslobodili tako dobro da je sloboda postala rutina, ritual koji se obavlja tačno jednom u četiri godine. E, mi se zapravo bijelim listićima dostojanstveno seremo i u ovu slobodu. Sva su nam prava uzeli osim prava da seremo po slobodi. Da ne serendam dalje...
DRUGOVI I DRUGARICE, DAME I GOSPODO JURIIIIIIIIŠ.:eek:
madjarski_lubenicar

#175 Re: Pola cijelo - glasaj bijelo!

... I na kraju ću si uzeti slobodu da se povučem sa ovog foruma i zahvalim svima jednom umirujućom porukom...
Glasajte kako hoćete.

Dužan sam još da, zbog ravnopravnog tretmana prikažem i marketinške poruke svih opcija koje imate na ovim izborima:

Opcija 1. - ostani kod kuće
Image

Opcija 2. - izaberi važećeg kandidata
Image

Opcija 3. - glasaj bijelo - poništi listić glasajući za nevažećeg kandidata
Image
Last edited by madjarski_lubenicar on 24/09/2012 14:37, edited 1 time in total.
Post Reply