pokusali mi auto ukrasti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mirzet87sa

#26 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by mirzet87sa »

I meni su ukrali mercedesa 2008. godine i to ni manje ni vise nego ispred hitne, onaj parking prekoputa. Srecom, nadjem ga u bijeljini 10tak dana kasnije. Ono sto bi preporucio, za vas koji nemate garaze, pored zastite jesu prekidaci koji prekidaju dotok goriva/struje. Ako nista, namucit cete lopova dok nadje prekidac :D
ekola

#27 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by ekola »

Tech-l4 wrote:Nisi prvi znam dvoje kome su vec digli tu auta, Oktavia nova i Peugeot 406, nikad niko nije zvao.

Drugo cisto "upozorenje" u krugu komplexa tibra pacific ima jedan kafic,vlasnik tog kafica je upravo osuđeni kradljivac auta,tako da nista nije slucajno.

Ovo niste culi od mene ;)
A ni od mene niste culi da u tom istom kaficu sjedi murija i kahvenise... 8)
ekola

#28 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by ekola »

hoćeli_ko_rasol wrote:Lijepo uzmete garažu u suterenu SPO i mirni ste po pitanju auta. Garaže su obezbjeđenje alarmnim i video nazorom, nema šanse da iko mazne auto a da se to ne pribilježi. :fazlija: :nindzastajl: ... :sleep:

PS
Čudno mi je da se uopšte kradu auta i ispred SPO - Tibra 2 ~ STUP, jer oko zgrade postoji video nadzor (ulaz u haustore, garažna mjesta, poslovne prostore i sl.), mora da je auto bilo u nekom nepokrivenom uglu/mjestu, za koje znaju pljačkaši/lopovi i vješto koriste isto?! :shock: :? :run:
Ima video nadzor i na ulazu u lift pa je lola prije par dana, pustio zenu da udje u lift, pa joj NA KAMERINE OCI potrgao ogrlicu sa vrata i nausnice...
Fauja Singh

#29 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Fauja Singh »

Pa neki dan je na portalu bila vijest i snimka krađe navigacije od 700 KM, "čovjek" lijepo gleda u kameru i to ga nije spriječilo da krade, šta mislite da će lopova spriječiti videonadzor da po noći pokuša ukrasti auto od preko 10 000 KM... Ili da će ga možda policija identifikovati? Jašta će, smijem dati glavu da ni ovog što je navigaciju ukrao nisu uhvatili a kamera ga zabilježila da ne može bolje.
emko1234

#30 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by emko1234 »

stroga normala wrote:Pa neki dan je na portalu bila vijest i snimka krađe navigacije od 700 KM, "čovjek" lijepo gleda u kameru i to ga nije spriječilo da krade, šta mislite da će lopova spriječiti videonadzor da po noći pokuša ukrasti auto od preko 10 000 KM... Ili da će ga možda policija identifikovati? Jašta će, smijem dati glavu da ni ovog što je navigaciju ukrao nisu uhvatili a kamera ga zabilježila da ne može bolje.
kamera nije tu kao 100% ucinkovito sredstvo sprijecavanja kradje. ona je vise tu kao neka vrsta zastite koja djeluje psihicki na lopova. recimo znam da kamere u merkatoru na socijalnom nisu radile nikako prvih par godina kad se otvorio centar, al su natpisi : videonadzor i slicni itekako imali uticaja. covjek koji je strucan i vican svoj poslu ce ukrast nesto pored 10 kamera i bit ce male sanse da ga se nadje.
medjutim i kamere su nesto, u slucaju kradje navigacije koja ne vrijedi usput ni blizu para koliko su napisali, dobro je sto se kradja stvarno vidi. i sto imas kakvu takvu informaciju o lopovu, a da ih nije bilo, morali bi ga crtat i opisivat.
pomazu kamere, nego je kod nas policija uzasna. sestrinoj prijateljici su neki dan na malti u po noci probali uci u stan. cackali bravu, djevojka sama zivi. cula ih, nazvala policiju, oni je prebacivali s linije na liniju pa se niko nije javljao i tako 3put dok nije konacno dobila nekoga da kaze sta se desava. e tu je problem. sto ti obiju auto, drot dodje na uvidjaj. zna on odmah po lokaciji obijanju ko tu operise, al napravi zapisnik i ode dalje. a tebe nikad ne zovnu jer su ufatili pocinioca.
sema911s

#31 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by sema911s »

ako znas da taj gazda te kafane smeka auta i da je bivsi kradljivac imas krimolovce nazoves prijavis murja ce ga obici mozda neki nadzor nad njiim
anonimus03

#32 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by anonimus03 »

sema911s wrote:ako znas da taj gazda te kafane smeka auta i da je bivsi kradljivac imas krimolovce nazoves prijavis murja ce ga obici mozda neki nadzor nad njiim
ekola wrote: A ni od mene niste culi da u tom istom kaficu sjedi murija i kahvenise... 8)
sestoculo

#33 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by sestoculo »

Da li je ovaj iz kafane u Tibri iza Hife ili Tibre iza Gazproma? Koji je to kafic? Ako neko zna i ne zeli javno da odgovori neka mi se javi na pp :)
karanana

#34 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by karanana »

cini mi se da su na drugoj temi spomenuli da je u pitanju tibra 2 kod brace rusa.
Post Reply