Pokrenuta istraga protiv generala Dudakovića

mahalas505

Post by mahalas505 »

Po ovoj logici ako je gen. Dudagovic optuzen onda bi maltene trebao svaki general u vojsci rs isto tako optuzen. Jedino ako nije ucestovao ni u jednoj akciji. Jedno je uraditi genocid, a drugo ne podrzavati se svake zenevske konvencije. Ja ne znam da li je neko imao priliku vidjeti na sta lice ljudi koji su bili zarobljeni od strane vojske rs, i kad su pusteni na slobodu, pa bolje da su ih ubili nego onako osakatili za citav zivot, mislim prije svega na psihicko stanje.
dripac

Post by dripac »

Helem wrote:Sve je interesantno da interesantnije ne moze biti.

Film ce imati za podlogu bosanski mozak,kako naheravo funkcionise a cini se da vlasnicima mozga da je sve to ispravno.

Hag je uglavnom mjesto stradanja a Bosna samo uzrok.

Ipak tamo u Hagu za Dudakovica nije mjesto.

Ako nastavimo po logici maloumnosti, sto me ne bi iznenadilo, obdareni smo time, Hagom ce Bosna u potpunosti izgubiti legimitet i...ali to je vec tema za scenario....
Ma ja, možda ga nije ni trebalo biti i pustiti zločince neometano da žive. Ili je trebalo suditi zločincima iz samo jednog naroda.
Arslan_

Post by Arslan_ »

SAD MI JE ZAO, STO NISAM DOSAO DO DRINE
DANAS BI DRUGCIJE PJEVALI

Image

Gen. ATIF DUDAKOVIC
dripac

Post by dripac »

Arslan_ wrote:SAD MI JE ZAO, STO NISAM DOSAO DO DRINE

Image

Gen. ATIF DUDAKOVIC
Tu ću se složiti sa njim. Samo što se ni on, a ni ja nismo pitali.
zzzzz

Post by zzzzz »

mahalas505 wrote:Po ovoj logici ako je gen. Dudagovic optuzen onda bi maltene trebao svaki general u vojsci rs isto tako optuzen. Jedino ako nije ucestovao ni u jednoj akciji. Jedno je uraditi genocid, a drugo ne podrzavati se svake zenevske konvencije. Ja ne znam da li je neko imao priliku vidjeti na sta lice ljudi koji su bili zarobljeni od strane vojske rs, i kad su pusteni na slobodu, pa bolje da su ih ubili nego onako osakatili za citav zivot, mislim prije svega na psihicko stanje.
O ovome i ja govorim.....Bosnjaci nemaju vremena, na zalost, istrazivati ratne zlocine protiv pripadnika Armije BiH, zbog nevjerovatne razmjere zlocina spram civilnog stanovnistva.
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Tako je. Trebamo svi čuvati svoje. Svi NAŠI su nevini. Pa kako je mogao neki Srbin/Bošnjak/Hrvat biti ratni zločinac?! Pa oni su se samo branili.

Svi iste gluposti pričaju. Svima su NJIHOVI nevini.
Ljudska glupost je stvarno beskrajna.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Kada ukinu "rs", kada se izvinu, kada plate ratnu ostetu, kada sve do jednog ratnog zlocinca isporuce, kada obnove srusene gradove i sela, kada se javno odreknu cetnistva, eh tek tada cemo o Dudakovicu koji ih je zaustavio od usavrsavanja svog fasistickog plana!
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

aNTropocentrio wrote:Tako je. Trebamo svi čuvati svoje. Svi NAŠI su nevini. Pa kako je mogao neki Srbin/Bošnjak/Hrvat biti ratni zločinac?! Pa oni su se samo branili.

Jah, jah..treba izjednaciti i suditi svima.
Kako je moguce da Bosnjaci a pritom jos i muslimani da ne budu zlocinci.
Pa za Boga miloga ubijen je jedan srpski vojnik i trba suditi cijelom korpusu i generalstabu.
Pa zasto te balije nisu nosile cvijece na grabez..i docekivale srpske vojnike halvom i baklavom pred bolnicom u Bihacu.

Vjeravatno je i ovo zlocin korpusa. :roll: pogledajte do kraja i uvjerite se
http://www.youtube.com/watch?v=G1R0XXys ... ed&search=

mozda i ovo :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=G1R0XXysg0k
MCCCXII

Post by MCCCXII »

Protiv Dudakovića je pokrenuta istraga i zbog djelovanja na zadarskom području 91.
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Dzemidzic wrote:
aNTropocentrio wrote:Tako je. Trebamo svi čuvati svoje. Svi NAŠI su nevini. Pa kako je mogao neki Srbin/Bošnjak/Hrvat biti ratni zločinac?! Pa oni su se samo branili.

Jah, jah..treba izjednaciti i suditi svima.
Kako je moguce da Bosnjaci a pritom jos i muslimani da ne budu zlocinci.
Pa za Boga miloga ubijen je jedan srpski vojnik i trba suditi cijelom korpusu i generalstabu.
Pa zasto te balije nisu nosile cvijece na grabez..i docekivale srpske vojnike halvom i baklavom pred bolnicom u Bihacu.

Vjeravatno je i ovo zlocin korpusa. :roll: pogledajte do kraja i uvjerite se
http://www.youtube.com/watch?v=G1R0XXys ... ed&search=

mozda i ovo :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=G1R0XXysg0k
5:i korpus?
Arslan_

Post by Arslan_ »

MCCCXII wrote:Protiv Dudakovića je pokrenuta istraga i zbog djelovanja na zadarskom području 91.
Pokrenuta i obustavljena zato sto nije bilo nikakvih naznaka a kamoli dokaza da je GENERAL ucestvovao u agresiji na RH.
legionarka

Post by legionarka »

A kako ste vi koji tvrdite da Dudakovic nije kriv sigurni u te tvrdnje.
Oni koju su odgovorni trebaju odgovarati za genocid i za sve zlocine, ali ne treba iskljucivati mogucnost da pomenuti general ima neku krivnju.
Stoji, da je covjek nevin dok se ne dokaze suprotno, ali zasto tolika panika i strah. Pa da ga i posalju u Hag, ako je nevin nema cega ni on a ni vi da se plasite.
Istina, to je ono sto je bitno da bismo se maknuli sa mjesta a ne negiranje.
Arslan_

Post by Arslan_ »

legionarka wrote:A kako ste vi koji tvrdite da Dudakovic nije kriv sigurni u te tvrdnje.
Oni koju su odgovorni trebaju odgovarati za genocid i za sve zlocine, ali ne treba iskljucivati mogucnost da pomenuti general ima neku krivnju.
Stoji, da je covjek nevin dok se ne dokaze suprotno, ali zasto tolika panika i strah. Pa da ga i posalju u Hag, ako je nevin nema cega ni on a ni vi da se plasite.
Istina, to je ono sto je bitno da bismo se maknuli sa mjesta a ne negiranje.
Ne moze biti kriv covjek koji je branio svoj narod od srpskog genocida.
Kakva je to pravda ako general koji je branio svoj narod od genocida mora da se pravda za to, a da u medjuvremenu 90% nalogodavaca i izvrsilaca tog genocida nisu izvedeni pred pravdu???
J3bem ti ja taj osjecaj za pravdu onda.

SMRT KARADZICU I MLADICU!!!
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Podigli istragu i sta ......NISTA , jeli imao konc logore , jeli u srednjevjekovnoj opsadi drzao gradove i glađu mucio stanovnistvo , jeli imao plan pola pobij pola prtjraj sto ostane pokrsti, armija bih uzrok ili posljedica .
Zlocina je bilo na zalost ,jedno je kad se on uradi plasnkii s ciljem a drugo je kad ga napravi manijak u uniformim kojih na zalost ima u svim armijama svijeta .
Mogu da mu puše da je bilo elemenata vec bi bio HAGU ili pred kakvim sudom .
Propaganda je mocna stvar i ovo je jedan od oblika borbe ZA VELIKU SRBIJU .
Na zalost prije ce se Panonsko more vratiti nego sto ces nasi istocni susjedi upoznati katarzu.
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Biscanine podpisujem.
Kad vidim zelju forumasa za izjednacavanje krivice..priznajem bude mi mucno. Naravno da je od strane Armije bilo pojedinih zlocina..to niko ni ne spori..ali poenta je u tome sto je na strani cetnika i dijela HVO-a bilo planski kako politickih tako i vojnih struktura.

Medzunarodni uhljupi i njihove ulizice zele satanizirati odbranu BiH.

Izdrzali smo i gore..zato no sikiriki.
Kefallo

Post by Kefallo »

Arslan_ wrote:SAD MI JE ZAO, STO NISAM DOSAO DO DRINE

Image

Gen. ATIF DUDAKOVIC
Biti ce i Drina Generale InshAllah i pjevace se drugacije...
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Pa ljudi, nije na nama da preispitujemo da li je Dudaković kriv ili ne! Svako ko je optužen, nek se brani!!
To što će neki pripadnik Armije BiH završiti u Haagu, ne znači da se satanizira odbrana BiH. Ovo me podsjeća na onu idiotsku situaciju u Hrvatskoj u vezi Gotovine...

Svaki čovjek sa imalo mozga u glavi zna da je 95% zločina u BiH izvršila vojska RS. Što ne znači da se onih 5% treba zanemariti!!!!
Post Reply