POKRENUTA INICIJATIVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Fair Life

Post by Fair Life »

zlata wrote: Valja ga znati...i pravopis i sve ostalo..ali ZA MENE..k'o posno meso. "Senza sapore".
Jesi li 'sustala' ?

Ne znaju oni za "potkivanje macka" Zlato, ili kako su "prosvirale mekinje", ili da je "kera pojela burek", Ne znaju oni za "guranje mjesalice da upali", ili za "djubrenje elektricnih bandera (stubova) da se pojaca napon", ili za "farbanje TV antena da bi dobili sliku u boji"... ili jos mnogo svasta nesto.

Ako im ti ni ispricas, ja im necu kaz'ti.

Veliki pozdraaaaaaaaaaav !
___
PS__Nema bas neke veze sa gramatikom ili pravopisom, niti sa vjestinom komuniciranja, ali u svakom slucaju ima sa "mrsom".
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nema ni ovo veze ali sam nabavio dobru deku da prekrije TV ako je kakva golotinja na repertoaru.

Hehehe, sjetim se one zene iz Mostara i Mufida Memije u goloj vodi :D :D :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Kad vidim ono naznake seksualnog dijaloga, odmah oci pokrijem :D
BECHO

Post by BECHO »

...ma griju deke HAOS! :D

sto se tice meHkog i tvrdog, ja mislim da su to vise pucki izrazi za slova s jednom ili dvije kvacice!

Zlato, kad su pitali Muju sta je pravilnije MOZE ili MORE, on im je odgovorio: Ma, MERE i jedno i drugo!
:) Znaci, u pravu si kad kazes da treba ocuvati onaj govor koji je kao takav nastao u raznim sredinama! Kod nas u Posavini imaju obicaj reci, Bjezi, nalet te ne odnio (ko biva idi do djavola) ili Caca (tata), teke (malo), trisce (sitno granje za potpalu), prist ili prisc (bubuljica/akna) i sl.

8)
zlata

Post by zlata »

Ah sad se ismija'. Dobro..skuzio si poruku..u mrsnim dimenzijama. Ma bolan...sta mislis kad bi svi govor'li knjizevno...PO DIREKTIVI.
Pa kad se sjetim osmoljetke i "sukoba civilizacija", izmedju "hljebara i kruhara". Oni doli u carsiji svi jedu i kupuju hljeb i kifle..a mi vamo gori...pecemo somune i kruhove. I to je bio "Hladni Rat".
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ja sam tako jednom naletio na nekakvom derneku. Pokusao sam da iskoristim jednu situaciju, kad ona, onako kroz smijeh: "Ha gdje ces s tom rukom, nalet te bilo, hihihihi" :D
Sto kazu, ispuha ko dushica :D
Fair Life

Post by Fair Life »

BECHO wrote:Kod nas u Posavini imaju obicaj reci ...

BIBAC
zlata

Post by zlata »

Becho,
Taj pristic...meni na licu...dodje CIBA...sa tvrdo CH. Pristici su nesto veci od CIBI. Jel'tako Fair Life? Kad neko ima akne...kaze se...SAV IZCIBAN.
BECHO

Post by BECHO »

U pravu si zlato, kod nas se znalo reci za one vrtirepk, 'Vidila zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.' il 'skuplja pita neg tepsija', 'halomete jedan, deder otresi kaljace od basamak' 8-)

Amebe su sitni mali hajvancici
koji putem have ulaze u insane
i stvaraju tuhafli boljke
dok insan ne ode hecimu
nema mu selameta na ovom blajetu!' :-)

Jedna me djevojka zamolila da joj ovo prevedemo na njemacki/engleski.... ma nema sanse...moze li neko od vas?

:D
horns&drums

Post by horns&drums »

BECHO wrote:U pravu si zlato, kod nas se znalo reci za one vrtirepk, 'Vidila zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.' il 'skuplja pita neg tepsija', 'halomete jedan, deder otresi kaljace od basamak' 8-)

dok insan ne ode hecimu

Jedna me djevojka zamolila da joj ovo prevedemo na njemacki/engleski.... ma nema sanse...moze li neko od vas?

Amebas are klix little devils
and trough the air they came into man's body
and they're creating infection diseases
and untill you came to medicine man
there's no health on this world

:D :D :D :D :D :D :D :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ovo je bilo brzo, ne zameri brate na lapsusima :D
violentjack

Post by violentjack »

oj se sekirati, vezbaj, vezbaj i uspeti ces. Evo nudim ti svoju pomoc. Pa da popijemo jednu...

jel vezbaj?
OH, AKO JE ''VEZBATI'', ONDA BI SLABO ZAVRSIO :lol: :x :oops:
BECHO

Post by BECHO »

horns&drums wrote:
BECHO wrote:U pravu si zlato, kod nas se znalo reci za one vrtirepk, 'Vidila zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu.' il 'skuplja pita neg tepsija', 'halomete jedan, deder otresi kaljace od basamak' 8-)

dok insan ne ode hecimu

Amebas are klix little devils
and trough the air they came into man's body
and they're creating infection diseases
and untill you came to medicine man
there's no health on this world

:D :D :D :D :D :D :D :D
Dobar :D :D :D

hvala horny ;)
Fair Life

Post by Fair Life »

zlata wrote:Becho,
Taj pristic...meni na licu...dodje CIBA...sa tvrdo CH. Pristici su nesto veci od CIBI. Jel'tako Fair Life? Kad neko ima akne...kaze se...SAV IZCIBAN.
Jes' vala, bas isciban.
Post Reply