Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pasiflora

#876 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Pasiflora wrote:Evo jos jednog malca koji trazi svoje ljude :)
Image
Image

Ociscen je od vanjskih i unutarnjih parazita, bice i vakcinisan... Veterinar kaze da ce biti malog rasta - pa eto ako neko zeli malca...
EDIT: Za ovog malenog je vec stvarno frka - molim ako iko ima mogucnosti da ga uzme. Star je nesto manje od 2 mjeseca, jako razigran i od prve skonta i iskazuje obozavanje za osobu koja se brine o njemu :)
pakica_

#877 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

poklanjaju se jazavcari stari oko 1,5 godina i zenka rota od 2 godine.. pa ako ima musterija, javite se..
muniza

#878 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by muniza »

"Ne znam gdje da ovo javim pa evo ovdje ću a vi ljubitelji životinja to proširite dalje.
Uglavnom u Halilovićima (carinski terminali, alipašin most), na velikom parkingu ima jedna cijela familijica sa nekih 7-8 kučića. Pa eto, dok su još koliko toliko mali razdjelite to, rasprodajte il šta već prije nego ih vozovi izgaze i sl..."

Ovo postavih na raznim temama i forumima al nigdje niko ne odgovara niti reagira. Riječ je o velikom parkingu, šinama, znači prostor gdje psi baš i nemaju dovoljno hrane i vode, ja ih povremeno pripazim kada prolazim tuda ali je daleko od dovoljnog.
Imam osjećaj da ljubitelji i zaštitnici lutalica reagiraju tek kada neko bude izmasakrirano ili šta već, a i tada se reakcije svode na mahalanja po forumima i FB.
Ako ih nećete udomiti sada kad su mali i slatki ne znam kad ćete, ovo je samo jedan izolovan slučaj, grad je pun kučića koji se lagano pretvaraju u 11227892797974. generaciju lutalica....
Širite ovo dalje ne bi li se neko sjetio nešto napraviti...
Strauss

#879 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Strauss »

Pasiflora wrote:
Image
Image

Ociscen je od vanjskih i unutarnjih parazita, bice i vakcinisan... Veterinar kaze da ce biti malog rasta - pa eto ako neko zeli malca...
EDIT: Za ovog malenog je vec stvarno frka - molim ako iko ima mogucnosti da ga uzme. Star je nesto manje od 2 mjeseca, jako razigran i od prve skonta i iskazuje obozavanje za osobu koja se brine o njemu :)
sta bi sa ovim cukom? :)
Pasiflora

#880 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Strauss wrote:
Pasiflora wrote:
Image
sta bi sa ovim cukom?
I dalje ceka :) . Druzi se sa jednom prekrasnom kujicom koja se brine o njemu, nekoliko ljudi ga hrani - ma dobar je pravo :-D . Ako si zainteresiran javi mi se na pp.
brkatisom

#881 zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

Molim vas, zeljela bih udomiti psa sljedece pasmine: pekinezer kraljevski ili obicni, japanski spanijel, koker spanijel iskljucivo muskog roda, da nije stariji od godinu dana, iz sarajeva ili okolina, da ja zdrav,vakcinisan. Ako neko zna da nesto tako postoji molim vas da mi javite.
HVALA VAM.
nula37

#882 Re: zelim udomiti psa

Post by nula37 »

hos i sta u kesu :dance: :dance:
sta fali mjesancima.... ako je fina namjera nece ti smetati sto je mjesanac :)
Last edited by nula37 on 18/07/2012 11:46, edited 1 time in total.
swatch

#883 Re: zelim udomiti psa

Post by swatch »

Smanji svoje zahtjeve i okreni se mjesancima. Te pasmine sto si navela ne djele se djabe.
Cholina_Lokica

#884 Re: zelim udomiti psa

Post by Cholina_Lokica »

5 stoja i dobijes :-)
brkatisom

#885 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

:sad: pa mislila sam da mozda neko putuje ili iz nekih drugih razloga ne moze da se brine o njemu. ima lik koji poklanja po meni najljepseg psa bernski planinski ovacr ali nemam mjesta za njega i on je zahtjevan za odrzavanje
brkatisom

#886 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

a moze i u parama i hranu da mi kupi za njega :lol:
brkatisom

#887 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

nasla sam neki oglas na market.ba cura prodaje pudlu pekinezera staru 3 mj za 80 KM sta mislite jel to ok??
ice2cube

#888 Re: zelim udomiti psa

Post by ice2cube »

brkatisom wrote:nasla sam neki oglas na market.ba cura prodaje pudlu pekinezera staru 3 mj za 80 KM sta mislite jel to ok??
Jest, sto ne bi bilo..
A i mozes bilo kojeg mjesanca manjeg rasta, ako na to ciljas isto ti to dodje, samo sto su meni licno mjesanci nizeg rasta ljepsi nego ovi rasni :D
brkatisom

#889 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

znas zasto sam posumljela zato sto sam nailazila ne iste oglse gdje je cijena bila 200 ili 300KM pa sam se onda pitala kako to? kako tolika razlika zbog cega??
Cholina_Lokica

#890 Re: zelim udomiti psa

Post by Cholina_Lokica »

Eki pudlu pekinezera :lol: :lol: :lol:
Sofija89

#891 Re: zelim udomiti psa

Post by Sofija89 »

Ne razumijem zasto mora biti rasni pas
ni manje ni vise nego kraljevski :roll:
i jos da bude musko ( da se ne brine za kastraciju ) :-)

Daj oglas u novine ,sumnjam da ces ovdje naci, a s obzirom da idu godisnji odmori ljudi ne znaju kud ce sa zivotinjama pa mozda se nadje neko da ima psa po tvojim prohtjevima a ne zeli ga vise.
Otvori usput i racun u banci pa nek ti mjesecno uplacuju za hranu i odrzavanje...
brkatisom

#892 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

pa hajde sta se ljutite, ima svako pravo da napise sta zeli a da ne mora biti u skladu sa vasim mislima, pitala sam i sta sad, :?: u svakom slucaju hvala onima koji su dali normalan odogovor na ovo "nenormalno" pitanje.
Pasiflora

#893 Re: zelim udomiti psa

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Eki pudlu pekinezera :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:

@brkati som - nemoj da ovo ide dalje u smjeh (mada je smjeh zdrav :lol: ) - ovdje su ti ljudi pravo duhoviti :D
@Sofija ti je dala dobar savjet, poslusaj je. Btw: kad ne nadjes nista od ovoga sto trazis, ima nekoliko pravo slatkih mjesanaca maloga rasta koji traze dobru osobu (sa naglaskom na dobru :!: ) da se brine o njima.
U svakom slucaju - Sretno!
brkatisom

#894 Re: zelim udomiti psa

Post by brkatisom »

eh pa te mjesance uzmite vi ja ih ne zelim jer nisam dobra kao vi 8) ja cu sebi da kupim brendiranog psa ipak :mrgreen:
Pasiflora

#895 Re: zelim udomiti psa

Post by Pasiflora »

brkatisom wrote:eh pa te mjesance uzmite vi ja ih ne zelim jer nisam dobra kao vi 8) ja cu sebi da kupim brendiranog psa ipak :mrgreen:
Tako je sine, samo kupi!
Sofija89

#896 Re: zelim udomiti psa

Post by Sofija89 »

Nadam se da ce ti brendirani pas pomoci da izlijecis komplekse kad ga provodas ferhadijom :-D

Znas kako se kaze brend nosi samo brend :lol: :lol:
Last edited by Sofija89 on 18/07/2012 13:23, edited 7 times in total.
Cholina_Lokica

#897 Re: zelim udomiti psa

Post by Cholina_Lokica »

Zivota ti nemoj nikakvog psa uzimati
jaca78

#898 Re: zelim udomiti psa

Post by jaca78 »

nazalost, ne uspijeva se komplekse izlijeciti psom. vidi se na ulicama svakodnevno :x :x :x
Poison_Ivy

#899 Re: zelim udomiti psa

Post by Poison_Ivy »

Bas se nesto i nemam obicaj javljati i komentarisati na forumu, al me ova fakat iznervira da je to cudo jedno. Pa stvarno sam se kojekakvih gluposti naslusala ali da neko nabavlja brEndiranog psa jos nisam. Pa za sta ga nabavljas majka mu stara? to se bolan uzima ako se voli a ne kao kakva krpa iz radnje pa da ima dobru etiketu. zaista, ali zaista bih voljela da mi neko objasni koji je razlog nabavljanja psa kod drugih ljudi.
btw, imam psa i macku, oboje nebrEndirani, medjutim vrijednost-neprocjenljivo.
kockica_kockica

#900 Re: zelim udomiti psa

Post by kockica_kockica »

Ja mislila hoce udomiti psica, pa reko da je posaljem kod pizzerije Galija u ulici ima preslatih malih psica, mjesanaca. Tako su slatki da ko medici mali... Svako jutro prodjem pored njih ili se igraju ili spavaju... I bas su onako mali mali.. klepmavi... sa onim slatkim veselim okicama :razz:
Post Reply