pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Cober

Post by Cober »

Abu FEED el-Castro wrote:Moj konačni prijedlog, u savrsenom demokratkskom duhu, a i da se na neki način napravi balans i da nam se ovi "ljubitelji pasa" ne bi slučajno uvijedili je: vodati i cuke i djecu na priuzici i sa mrezom na labrnji... :roll: :-?

Dodatak: obavezno inicirati nuzno uvodjenje predmeta "raspozavanje loših i dobrih pasa", "pseca higijena", "pseca kultura" i tako to... a za srednje škole još i: "osnove kategorizacije pasa i ljudi"... :shock: :(
Za tvoju informaciju, upravo takvo nešto je već uvedeno prije par godina u naše predškolsko obrazovanje. SOS udruženje za sprječavanje okrutnosti nad životinjama u saradnji sa RSPCA (Kraljevsko udruženje istog tipa iz Velike Britanije) je pokrenulo takvu inicijativu i sprovelo akciju, štampalo prevod takve publikacije i knjige, naravno sve uz saglasnost Ministarstva obrazovanja koje je sve podržalo i zvanično odobrilo. Tako da se bar kod dijela budućih generacija možemo nadati znatno manjem broju negativnih pojava poput nasilničkog ponašanja i svega do čega ono vodi u toku odrastanja mladog čovjeka.

I, zaista ne znam čemu tolika ironija u tvom postu, osim još jednog dokaza količine primitivizma u svijesti i moralu koje smatraš kao "normalno" i društveno prihvatljivo za tebe.

Podrav uz želju da će ovo makar malo pozitivno utjecati na takva razmišljanja šta je "normalno", a šta je za "ismijavanje".
luciferino

Post by luciferino »

Meni se čini da ovdje svakoga zaboli neka stvar šta druga strana kaže. I to i jeste glavni uzrok sukoba, i vjerujte mi, nikada se situacija neće izgladiti dok svako bude tjerao svoje. I roditelji i vlasnici pasa.

A postoji bitna razlika kada se djetetu tepa "pile mamino" i kada se mački kaže "dođi mami". Ta majka sigurno kasnije ne tretira dijete kao pile, a znam žene koje mačke i pse zaista tetoše kao djecu, oblače im kaputiće, itd. E ako vam je to normalno i humano... :roll:
Cober

Post by Cober »

luciferino wrote:Strah nije uzrok dječije agresije, nego frustracija i zapostavljenost od strane staratelja.

A kad grupa klinaca uhvati mačku, sveže je i potpali vatru, gdje vi tu vidite strah?

Nepoznavanje proizvodi strah. Strah proizvodi mržnju. Mržnja proizvodi nasilje. Nije valjda da ti je to nepoznato.

Ili ti je samo lakše slijediti "norme" izopačenog društva o ulozi i mjestu životinje u društvu, poput dobroboti i "humanosti" čovjeka kad ne hrani uličnog psa jer će pas sutra onda biti više gladan ako ga nahrani, pa će mu tim priuštiti još dodatnu patnju... Ili ne držati macu u stanu jer je to mučenje životinje. Aferim mami i tati na vaspitanju, bar si protiv pravog zlostavljanja.
Cober

Post by Cober »

luciferino wrote:Nego, hajmo onda ukinuti i Crvankapicu i sve bajke. Čuj vuk je pojeo baku. Koji je kreten to sranje napisao i za koga? Da tražimo da stave oznaku 18+?
Pa ja sam mislio da je svima bar poznato koliko takav tip agresivnost iz crtanih filmova katastrofalno utiče na ponašanje djece. I da je odavno zabranjeno u mnogim zemljama zapadne evrope. Svašta.
luciferino

Post by luciferino »

E najlakše je optuživati ljude da slijede norme "izopačenog" društva. Bože kako ste vi ljudi selektivni i citirate samo ono što vam odgovara.

Plašim se zmija, a iskreno se ne želim upoznavati s njima. Da li ih mrzim? Opšte ne. To je prejaka riječ. Da li ih mučim...gluho bilo.

Prema tome, tvdnja da strah uzrokuje mržnju je prilično diskutabilna. Po toj logici djecu su možda plašili mačkama (zvuči glupavo, zar ne?), djeca su ih zamrzila i potpalila vatru.

Da, držanje životinje u neuslovnom prostoru je mučenje, kao npr. žena koja živi na 18. spratu ima mačka. Napolje ga ne pušta, na balkon ne smije. Međutim, mačor se jednom iskrade, padne sa balkona i pogine. Ko je tu sada kriv? Radoznalost mačora ili gazdarica koja je po svaku cijenu htjela životinju? Možda je kriva što ga nije uškopila na vrijeme? BTW, ovaj događaj je istinit.
luciferino

Post by luciferino »

A gdje su to Crvenkapicu zabranili???
Cober

Post by Cober »

luciferino wrote:@cober

Ja ne čitam selektivno, ali ti citiraš selektivno... moj komentar odnosio se na:

A što misliš da mi je to bitnije nečije derište?

I nije pašče, nego je predobar, a derište je bezobrazno dijete debilnih roditelja koji misle da je ono svima najpreče i da ima neka veča prava..[/quote]

A to su tvoje riječi kako mi se čini.
[/quote]

Citirao sam po redosljedu, moja postavka jeste komentar na prvobitnu postavku prozivanja "paščadi" i "djece". Ili misliš da ja možda nemam pravo da na takvo nazivanje iskažem svoj stav? Imam ali ne želiš da pročitaš, preskačeš i vadiš iz konteksta. Jesu moje riječi naravno. Ne moraš se slagati sa mnom da bi ispravno pročitao i protumačio moje riječi. Dakle, jeste selektivno čitanje. Dakle, da još jednom ispravno rezimiram moj odnos prema onima kojima je moj pas "pašče". Bezobrazno derište debilnih roditelja..
Last edited by Cober on 23/04/2007 11:30, edited 2 times in total.
Cober

Post by Cober »

Danko_Bananko wrote:Ali si zato ti pasce nad pascetima.

Fujj, koji kreten
Abu FEED el-Castro wrote:ejooooj, zbog cuke u kantinu... :-) :D de mojne ba brata :D
P.S. Na kolko dana je osudjen?? :?
Svaka čast FEED. Obrazli braća.
luciferino

Post by luciferino »

Ova mi je tema više dosadila. Izvinite, ali ovo inaćenje "ako može on/ona ovo, e mogu i ja ono" neće ništa izmjeniti. Neko mora prekinuti začarani krug. a pitanje je na početku bilo: "Kako sa primitivcima?" Valjda treba biti bolji u svakom pogledu, a ne nalaziti opravdanje za svoje postupke u njihovim.
Kada sljedeći put žena pusti klinca na sred livade, a vi kupite za cukom, slobodno joj recite:"Ja čak i za psom kupim, a vi tako. Stvarno nema smisla." Možda i upali pa je malo postidite i natjerate da razmišlja. 8-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

luciferino wrote:Ova mi je tema više dosadila. Izvinite, ali ovo inaćenje "ako može on/ona ovo, e mogu i ja ono" neće ništa izmjeniti. Neko mora prekinuti začarani krug. a pitanje je na početku bilo: "Kako sa primitivcima?" Valjda treba biti bolji u svakom pogledu, a ne nalaziti opravdanje za svoje postupke u njihovim.
Kada sljedeći put žena pusti klinca na sred livade, a vi kupite za cukom, slobodno joj recite:"Ja čak i za psom kupim, a vi tako. Stvarno nema smisla." Možda i upali pa je malo postidite i natjerate da razmišlja. 8-)
Taj metod pali, to moram priznati. Recimo, moj pas prelazi cestu samo ako je na semaforu zeleno za pjesake, i nisam jednom prokomentarisao kada se bekan zaleti kroz crveno kako pas zna a ljudi ne znaju... U svakom slucaju, neko poceti mora, i od naduravanja nema ni svrhe ni smisla.
medda

Post by medda »

Znaci li to da ce Bosanac odsad kupiti izmet iza svog ljubimca? :)
Tema je otisla na pseca govna dok su govna u necijim glavama veci problem...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

medda wrote:Znaci li to da ce Bosanac odsad kupiti izmet iza svog ljubimca? :)
Da kao sto vidis njima je to najveci problem. :(
Kao sto je in media res rekla negdje ranije: ja se vise ne zivciram zbog dobacivanja, ali ako sam nervozna dobro mi dodje da se malo istresem (nesto u tom smislu) Mislim da se svi moramo tako ponasati - ne mozes ocekivati od seljaka koji su jedva cekali da pobjegnu od zivotinja, da vole pse, macke, ptice i sl.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Od sada o psecim govnima pricajte ovdje
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=36463
luciferino

Post by luciferino »

:lol: Ova tema se na kraju može protumačiti i kao čija govna više smrde. :lol:

E ozbiljno sada, bez objektivnosti obje strane, nikada nećete postići kompromis, kao ni bez pokušaja da se uvidi suština problema. Ako ste manje "primitivni", onda to i pokažite djelima i postidite "primitivce". To je njima uostalom najjači šamar, a vama znak da su počeli misliti.

Konkretno, mene su više razbjesnili stavovi pojedinih vlasnika (usuđujem se reći arogancija) i čak stvorili odbojnost koje prije nije bilo.

Vozdrica
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

boki071 wrote:Ma ja jednom na Ali pašinom polju čekam nekog i pustio svog Fox teriera malo da trčkara okolo kad neka djeca se deru: "Vidi cuke ubij ga kamenom!" :-? :sad: :roll:

I onda se pitamo zašto nam je ovakvo stanje u državi. Pa ne može biti bolje kad se ni prema životinjama ne odnosimo kako treba, a kamo li prema ljudima...
odmah pa ubij

katastrofa
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

sitno wrote:
medda wrote:Znaci li to da ce Bosanac odsad kupiti izmet iza svog ljubimca? :)
Da kao sto vidis njima je to najveci problem. :(
Kao sto je in media res rekla negdje ranije: ja se vise ne zivciram zbog dobacivanja, ali ako sam nervozna dobro mi dodje da se malo istresem (nesto u tom smislu) Mislim da se svi moramo tako ponasati - ne mozes ocekivati od seljaka koji su jedva cekali da pobjegnu od zivotinja, da vole pse, macke, ptice i sl.
ti si jak :-x
seln

Post by seln »

_BosanaC wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:
zoom66 wrote: Danko_Bananko baj baj, gudbaj.

ni 5 dana me nema a vec se osilili. e necemo tako...:oops:
ejooooj, zbog cuke u kantinu... :-) :D de mojne ba brata :D

P.S. Na kolko dana je osudjen?? :?
Dozivotna.
Nemoj babo Pujdu......
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Mislim da vise stavrno nemamo sta reci na ovu temu. Stavovi su nepomirljivi. Malo me je utjesilo to sto sam vidjela po ostalim forumuma (gradova u BIH i susjednih drzava) da imaju iste probleme. Komentari, prijetnje i ostale gluposti. Svuda isto. Zato sam odlucila uraditi nesto sto sam pronasla na nekom drugom forumu.
Citiram:
"Sviđaju mi se one majice s natpisom: "Umiljat pas, čuvaj se vlasnika"
...obzirom na komentare koje sam slušala šetajući Orku, mislila sam si je kupiti"

Tako ako uskoro vidite nekoga sa ovim natpisom po SA to sam ja - najljuci protivnik svih koji napadaju pse, dobacuju gluposti isl.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

hajd da se i ja javim na ovoj temi...

veliki sam ljubitelj zivotinja i sam imam macka kuci, i to jako velikog i pomalo zlog koji hoce da grize i grebe.

medjutim, kako stochar rece - treba imati granicu i treba imati osjecaja prema drugim ljudima. I oni koji vole zivotinje trebaju imati osjecaja prema strahu ili ko zna cemu onih koji se zivotinja boje i ne vole ih ali i oni koji ih se boje i ne vole ih trebaju imati osjecaja prema onima koji ih vole ali jos vise prema samim zivotinjama kao zivim bicima.

Nije mi ok ako se nekoga ko se boji pasa, i ustukne od njih ali im nista zao ne cini niti ih proganja proglasava primitivcima i ko zna cime. Treba imati razumijevanja za strah i osjecaje tih ljudi. Moji roditelji nisu bas neki veliki ljubitelji zivotinja, nisu nam nikad dali da drzimo psa kuci i odvracali su nas od prilazenja cukama...ali siguran sam da ne mrze ni pse ni druge zivotnje niti su ikad niti bi ikad ucinili sta nazao zivom bicu.

Naravno, jedno je bojati se pasa i osjecati nelagodu a drugo je te pse ubijati. Tako, vlasnici pasa trebaju biti svjesni da postoje ljudi koji nemaju isti osjecaj prema tim zivotinjama kao oni. Sve drugo je sebicno razmisljanje. I ako se neko boji, normalno je da neces psa voditi u njegovu blizinu i slicno.
Naime, neki ljudi npr. imaju strasnu ljubav prema glasnim motorima i njima buka tih motora ne smeta i oni misle da je smijesno sto se neko buni. Opet, drugim gradjanima koji ne dijele istu ljubav to smeta. E zato tu stupa zakon koji kaze, ti smijes voziti i uzivaj u tome ali zna se gdje je i kada nepotrebna buka zabranjena.

eto, nadam se da sam na primjeru objasnio.

Opet, s ruge strane oni koji se boje pasa ili ih ne vole iz ko zna kojeg razloga moraju biti svjesni da postoje ljudi koji ih jako jako vole. Isti ti ljudi moraju biti svjesni da se zivotinje ne smiju ubijati niti zlostavljati. Njihov strah je njihov strah i oni nemaju pravo da zbog toga ubijaju ili zlostavljaju zivotinje koje im nisu nanijele zlo.

U svakoj normlanoj drzavi postoje pravila koja uredjuju ponasanje vlasnika pasa. Recimo, ovdje u New Yorku psi - SVI PSI - se moraju voditi na uzici SVO vrijeme, a opasni psi se moraju voditi sa brnjicom. U parkovima niti po gradu, poput Central Parka koji je ogroman, nije dozvoljeno pustati pse sa uzice. U parkovima postoji ogradjeni prostor samo za pse - gdje se psi mogu pustiti da trce i igraju se sa drugim psima. Vlasnici ostaju izvan ograde i posmatraju i drze ih na oku. Nije dozvoljeno se igrati i pustati ih van tog ogradjenog prostora. Takodje moraju se voditi na kratkoj uzici da ne ometaju druge prolaznike.

Osim toga, svaki vlasnik mora sa sobom nositi vrecicu i polaticu da pokupiti izmet svoga psa odmah.

Kazne za krsenje ovih propisa su visoke - mislim oko 200$ i vjerujte da se provode i jako postuju. Ne moze se naci izmet psa niti u gradu od 18 miliona stanovnika niti u parku.

I jos nesto, ako pas (neciji) ugrize osobu ova tuzi vlasnika psa i stete su jaaaako jaaaako visoke - i nijedan vlasnik ne zeli tu odgovornost.

Opet, na ulicama nema nijednog psa lutalice jer se isti uredno smjestaju u azil odakle se daju ljudima koji ih zele udomiti.

A da napomenem jos da u americi postoji vrlo strog zakon o zasititi zivotinja i da postoji i policija koja se brine o tom provodjenju. Udariti zivotinju, van samoodbrane je krivicno djelo.

Eto, nadam se da su ovi propisi malo razjasnili odnose izmedju vlasnika pasa - i ostalih gradjana.

Dakle, vlasnici se moraju brinuti da njihovi ljubimci ne kake okolo (odnosno da ne ostavljaju izmet) i da su na uzici kako ne bi (ne samo povrijedili) nego ni uznemiravali druge prolaznike koji mozda ne dijele istu ljubav. A opet, ostali gradjani ne smiju (osim u samoodbrani) povrijediti psa jer je to krivicno djelo ali i odgovornost u parnici, odnosno za naknadu stete.

Kako god, i jedni i drugi imaju obaveze. I potrebno je da i jedni i drugi imaju toleranciju prema onome drugacijem,

poz svim ljubiteljima zivotinja.
Svemirski_Jebach

mIRCerka wrote:
Životinja je životinja, a dijete je dijete, i u sekundi se nešto može desiti.
To se slazem. Ali mozemo komotno da proguglamo i vidimo ko je vise napadao koga, pa cemo, nazalost utvrditi da je COVJEK najveca zivotinja od svih, jer ima najmanje duplo vise slucajeva zlostavljanja pasa nego sto su psi napadali djecu.

Nego, da se vratimo prvobitnoj namjeri teme, a to je papanluk JEDI SPINAT IL CE TE CUKO POJEST....

Jutros sam imala scenu kao iz SF filmova...

7 i 20 ujutro, ja u spavacici trcim kroz bastu, cujem stene kako cvili...

palo mi na pamet da mi je neko privalio jos i stence neke... i taman ga skontam (kakav sareni deblidzan :kiss:) kad s druge strane ograde eto njegovih roditelja...a ja u panici gledam gdje su mi one macke koje inace zive u shupama iza zgrade (onih drugih 9 komada)...

Dosli mama i tata, njush njush bebu, pogledase mene i odose svojim poslom...i ja se okurazim pa jos kazem ISH ISH... i onda postrojim macke, al cini se da ih je vecina u mraku sakrivena...i nesto kontam, ja sama, u spavacici, 2 velika psa, ulicni psi, pa mogli su me rastrgat ... i nazalost, padne mi na pamet zeljanica, jer kao mala nisam to voljela jesti, pa su me strashili Butinim cukom...
jel Butin Mak (ili tako nesto) u pitanju? SJecam se toga cuke...a bio je strasan.
Svemirski_Jebach

jos malo o psima i odgovornosti vlasnika.

Sad citam upravo slucaj iz 1999. godine negdje u americi, gdje je zena drzala dva rotvajlera u dvoristu koje je bilo ogradjeno. Ranije su joj govorili komsije da pse treba dresirati i da mogu biti opasni ako se ne tretiraju pravilno. Ona se nije puno obazirala. Takodje, psi su vec ranije preskakali ogradu i napadali ljude srecom bez posljedica.

Medjutim, jednom, je vlasnica otisla spavati preko dana a psi su preskocili ogradu i napali jedanaestogodisnjaka koji je cekao autobus i ubili ga.

Zena je osudjena za ubistvo drugog stepena sa mogucom i dozivotnom kaznom zatvora.
Jasna90

#172 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Jasna90 »

Svaki put kad setam sa svojim psom, normalno, smireno, pored mene prolazi roditelj s djetetom, odma ga vuce u stranu...
mislim stvarnoooo, j... mi se za to tvoje dijete i za tebe, nisam te ni pogledala a kamoli moj pas! Niste toliko posebni!
Prije bih se sklonila ili stala u stranu, a sad....ma nema sanse, namjerno krenem prema njima, uopste ih ne pogledam i samo nastavim svojim putem!!
Stvarno ne mogu nikako shvatiti strah prema psima ali ako se vec bojis, a prolazis pored mene i mog psa, reci nesto, reci da se sklonim kulturno i ja cu to uraditi. To mi je ok! Ali da mi nesto pocnes pricati i deraati se na mene, to ne prihvacam!

Od malih nogu sam prilazila psima, svakakvim (pogotovo onim ulicnim)...nikada nisam imala nikakav incident s njima, jer bi prisla s takvom pozitivnom energijom, srecom i ljubavlju da bi svaki pas to osjetio....I NARAVNO IMAM NORMALNE RODITELJE, A NE OVE SELJACINE KOJE SU SISLI S BRDA I KOJIMA JE PAS BIO STRAH I TREPET U SELU!
A da ne pricam koliko puta me je ujeo pas (neciji) ili skocio na mene...i to sve kad sam bila mala. Nisam postala ludjakinja ko ove danasnje "brizne" majke. Pa sta i da pas ujede dijete, nista strasno, nece dijete umrijeti...ccc
Dan danas prilazim svim psima, svim lutalicama i znam prepoznati govor tijela psa i nikad nisam, niti cu imati problema s njima!!!

Sve osobe, nebitno da su roditelji, mame, tate, bake, djedovi su primitivci ako govore djeci "ujesce te cuko" i slicno...neznanje je najveci neprijatelj, dodje mi da pocnem dijeliti letke o zlatnim retriverima, a i o drugim psima da znaju razlikovati i nauciti!

Jednom sam izvela svog psa u park, bilo je djece, a moj pas je okolo njuskao, nije ni gledao djecu, no jedna seljancura je pocela da je gadja kamenom, poludila sam. Bila mi je daleko da ista ucinim...ali pogodila bih je kamenom, 100%, jer ja ne mogu podnijeti kad vidim takav oblik nasilja prema psima, a kamoli prema mom psu. Ubila bih da mi neko psu nesto uradi!!! Ponasam se prema svom psu isto kao se i svaki roditelj ponasa prema svom djetetu...nista manje niti vise.

Sve cekam da odem negdje van od ovog primitivnog balkana, tamo gdje su ljudi normalni (a i psi). Gdje mozes slobodno hodati s psom da se ne sklanjas nikome, da svi ne gledaju psa kao da je CUDOVISTE, da mozes u tramvaj s psom, da mozes u prodavnicu s psom....to je utopija...da li cu dozivjeti taj dan ovdje...ko ce znati...

Image
The Nightwatchman

#173 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by The Nightwatchman »

Jasna90 wrote:Svaki put kad setam sa svojim psom, normalno, smireno, pored mene prolazi roditelj s djetetom, odma ga vuce u stranu...
mislim stvarnoooo, j... mi se za to tvoje dijete i za tebe, nisam te ni pogledala a kamoli moj pas! Niste toliko posebni!
Prije bih se sklonila ili stala u stranu, a sad....ma nema sanse, namjerno krenem prema njima, uopste ih ne pogledam i samo nastavim svojim putem!!
Stvarno ne mogu nikako shvatiti strah prema psima ali ako se vec bojis, a prolazis pored mene i mog psa, reci nesto, reci da se sklonim kulturno i ja cu to uraditi. To mi je ok! Ali da mi nesto pocnes pricati i deraati se na mene, to ne prihvacam!

Od malih nogu sam prilazila psima, svakakvim (pogotovo onim ulicnim)...nikada nisam imala nikakav incident s njima, jer bi prisla s takvom pozitivnom energijom, srecom i ljubavlju da bi svaki pas to osjetio....I NARAVNO IMAM NORMALNE RODITELJE, A NE OVE SELJACINE KOJE SU SISLI S BRDA I KOJIMA JE PAS BIO STRAH I TREPET U SELU!
A da ne pricam koliko puta me je ujeo pas (neciji) ili skocio na mene...i to sve kad sam bila mala. Nisam postala ludjakinja ko ove danasnje "brizne" majke. Pa sta i da pas ujede dijete, nista strasno, nece dijete umrijeti...ccc
Dan danas prilazim svim psima, svim lutalicama i znam prepoznati govor tijela psa i nikad nisam, niti cu imati problema s njima!!!

Sve osobe, nebitno da su roditelji, mame, tate, bake, djedovi su primitivci ako govore djeci "ujesce te cuko" i slicno...neznanje je najveci neprijatelj, dodje mi da pocnem dijeliti letke o zlatnim retriverima, a i o drugim psima da znaju razlikovati i nauciti!

Jednom sam izvela svog psa u park, bilo je djece, a moj pas je okolo njuskao, nije ni gledao djecu, no jedna seljancura je pocela da je gadja kamenom, poludila sam. Bila mi je daleko da ista ucinim...ali pogodila bih je kamenom, 100%, jer ja ne mogu podnijeti kad vidim takav oblik nasilja prema psima, a kamoli prema mom psu. Ubila bih da mi neko psu nesto uradi!!! Ponasam se prema svom psu isto kao se i svaki roditelj ponasa prema svom djetetu...nista manje niti vise.

Sve cekam da odem negdje van od ovog primitivnog balkana, tamo gdje su ljudi normalni (a i psi). Gdje mozes slobodno hodati s psom da se ne sklanjas nikome, da svi ne gledaju psa kao da je CUDOVISTE, da mozes u tramvaj s psom, da mozes u prodavnicu s psom....to je utopija...da li cu dozivjeti taj dan ovdje...ko ce znati...

Image
pa kad odes i sve to ispunis, mozes ga i zaprosit pa se vjencajte. san snova....
Karmen86

#174 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Karmen86 »

Vlasnici pasa i "brižne" majke se nikada nisu razumjeli, vazda bilo tako i ostat ce nažalost u ovoj zemlji.
Isto kao što mene neko ne može uvjeriti da je "preslatko" malo neodgojeno dijete koje mi dosađuje dok sjedim u kaficu i u miru pijem svoju kafu za svoje pare, a roditelji ne shvaćaju da to preslatko malo dijete zapravo meni SMETA, tako neću ni ja shvatiti kako neko može da se boji labradora, retrivera, haskija, koker španijela, tornjaka, njemačkog ovčara.
Prihvaćam to, ako nekome smeta moj pas, potrudim se da stegnem lanac bliže uz nogu ili mu zaokupim pažnju tako što ga pomazim dok ne prođe osoba koja se boji. Davno sam se prestala raspravljati s ljudima koji se boje pasa, jednostavno ima ljudi koji se boje i pomirila sam se sa tim.
Samo još kad bi ti ljudi, najčešće imaoci male djece, shvatili da meni ne godi da "čuvam" njihovo dijete dok oni u miru piju kafu, a ja moram da zabavljam njihovo dijete koje je došlo do mog stola, čupa me za kosu, dira mi stvari koje su na stolu, otima novine i slično, ja bih bila presretna, svi bi bili zadovoljni :D
bez_ideje

#175 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by bez_ideje »

Drzite psa na uzici kada hodate gradom,dozvolite da se djeca ili odrasli priblize psu ,samo ako prethodno pitaju za dozvolu vlasnika,psa pustati slobodnog medju ljude koji ga vec poznaju .
Na dobacivanja i provokacije ne reagovati !
Jedini nacin da se koliko toliko normalno (su)zivi ovdje.
Sto se tice tih napada na pse,od strane djece,gdje mrtva hladna pridju i udare ,na ocigled roditelja,ja se vama divim koji na to ostanete sabrani ....Na to bi odgovorila nasilno!
Locked