O'zone wrote:Ovo me nervira! Ja recimo želim da glasam za pojedinca sa liste kojem je stranka karina ali on zaslužuje glas. E sad ja ako glasam za njega glasam mu i za stranku?sranje na kvadrat
Kao npr Konakovic
O'zone wrote:Ovo me nervira! Ja recimo želim da glasam za pojedinca sa liste kojem je stranka karina ali on zaslužuje glas. E sad ja ako glasam za njega glasam mu i za stranku?sranje na kvadrat
Pa samim tim što je u karina stranci i on je karina, prema tome ne glasaj za njega.mali_balon wrote:O'zone wrote:Ovo me nervira! Ja recimo želim da glasam za pojedinca sa liste kojem je stranka karina ali on zaslužuje glas. E sad ja ako glasam za njega glasam mu i za stranku?sranje na kvadrat
Kao npr Konakovic
Saka wrote:@mali_balon, @kurty Jasno, ali je mi je čudno da neko može "progurati" više kandidata, a neko "progura" samo jednog. Neko će dati po jedan unutarstranački glas petorici, a neko jednom ili nijednom (pa onda stranka valjda rasporedi). Onda će uvijek proći onaj kojeg je više ljudi "unakrsno" izabralo, bez obzira što su birali više kandidata istovremeno. Bilo bi zanimljivo vidjeti statistički šta to znači, a šta u praksi na nekoliko konkretnih primjera.
Pa taj neko se mora potruditi da se, barem u svom komsiluku, carsiji, pokaze da je bas bas pozitiva. Jedino tako moze isplivati na vrh, a ako je samozatajni pozitivacO'zone wrote:Ovo me nervira! Ja recimo želim da glasam za pojedinca sa liste kojem je stranka karina ali on zaslužuje glas. E sad ja ako glasam za njega glasam mu i za stranku?sranje na kvadrat
znaci kandidat je nista bez stranke...O'zone wrote:Ovo me nervira! Ja recimo želim da glasam za pojedinca sa liste kojem je stranka karina ali on zaslužuje glas. E sad ja ako glasam za njega glasam mu i za stranku?sranje na kvadrat
pravila glasanja svagdje... imas ih na TVu, po novinama, portalima...homega wrote:Gdje su napisana ova pravila glasanja koje pišete ovdje?
ne znam ti sad to tacno definisati sta i kako...Saka wrote:@kurty: hvala na primjeru. Ipak, meni bi bilo logičnije da, ako si zaokružio jednog kandidata on dobije 1 unutarstranački glas, a, ako si zaokružio šest, svaki dobije po 1/6 unutarstranačkih glasova. Pa onda da se zbroji.
E sad, logika i statistika su različite stvari...
jbg sad...dzemaludin007 wrote:Po meni je glupo npr. mozes glasati za vise kandidata u jednoj stranci, a sa druge strane samo za jednog nezavisnog kandidata. Gdje je tu pravda, logika i postenje.
Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
Trebas njihovom... Ko zna jel tvoja kao i njihova, pa kasnije moze nastati frka... drugacija nijansa boje, debljina ili sta vec...skupljac_zeljeza wrote:Da li se mora koristiti njihova olovka ili moze i svoja?
Konj marke Dorat wrote:Jel gotova izborna sutnja?
Nemojte samo glasat za ove sto nas jebu 20 godina i vise,sto pustaju na slobodu ove koji autima ubijaju zene,djecu...
Ako ih izaberete i vi ste saucesnici u tome pa bujrum.
"Naša stranka", "Komunistička partija", "BPS" i nezavisni kandidati (ne svi nezavisni kandidati). Evo alternative.Konj marke Dorat wrote:Jel gotova izborna sutnja?
Nemojte samo glasat za ove sto nas jebu 20 godina i vise,sto pustaju na slobodu ove koji autima ubijaju zene,djecu...
Konj marke Dorat wrote:Jel gotova izborna sutnja?
http://www.izbori.ba/Documents/OpciIzbo ... 14-bos.pdfstetoskop wrote:Imaju li gdje liste kandidata ili glasački listići za Sa. Kanton.
Nisam još odlučio za koga ću, niti znam ko je na listama, pa da ne bi u kabini boravio dva sata dok se ne odlučim.
Ili je tada listić nevažeći?ilkbahar wrote:dodala bih da ukoliko oznacis samo kandidata unutar jedne stranke ali ne i stranku, taj glas opet se upisuje kao glas za tu stranku.
ne znašsebija wrote:Ili je tada listić nevažeći?ilkbahar wrote:dodala bih da ukoliko oznacis samo kandidata unutar jedne stranke ali ne i stranku, taj glas opet se upisuje kao glas za tu stranku.
Koliko znam, listu moraš odabrati a kandidate unutar liste opcionalno biraš.
perfect_guy wrote:http://www.izbori.ba/Documents/OpciIzbo ... 14-bos.pdfstetoskop wrote:Imaju li gdje liste kandidata ili glasački listići za Sa. Kanton.
Nisam još odlučio za koga ću, niti znam ko je na listama, pa da ne bi u kabini boravio dva sata dok se ne odlučim.
ne može se danas prijavit, trebalo je ranije. međutim, ako možeš tu osobu na neki način dovest ispred biračkog mjesta, postoji procedura kako da ta osoba glasa i to birački odbori znaju.Spektakluk wrote:S obzirom da su pdf-ovi o izborima zakljucani, nadam se da ovdje mogu dobiti odgovor.
Da li neko zna kako pozvati mobilni tim za glasanje ili prijaviti nepokretnu osobu koja zeli glasati?
Da li je to trebalo uraditi ranije ili moze i danas? Inace, radi se o opcini Tuzla.
Hvala