Vizionar 1985 wrote:Ne poznajes u kakvoj sam situaciji NB. A i ja bas ne bi je ni iznio kakva je bas skroz.
A i cini mi se da imaš 50+?
I ja balavac od 26 tebi serem ovdje nesvjesno k'o idiot..
Vizionar 1985 wrote:Ne poznajes u kakvoj sam situaciji NB. A i ja bas ne bi je ni iznio kakva je bas skroz.
Ne pratim hayat ali znam za ovu emisiju.Sapna_TZ wrote:Ovo se vrti na Hayatu, u udarnom terminu.![]()
Dobro, svi smo mi svjedoci da bijede i sirotinje ima, i da je i Bogu teska.
Ali koja je svrha i poenta ovakve emisije osim da se lazljivi pojedinci iz dijaspore reklamiraju ko dobrotvori,
a izrabljivacke kompanije poput Binga kao veliki donatori?
Mislim, razumijem da treba pomoci, ali kakva korist od kesa iz Binga kada ce se to potrositi kroz mjesec - dva?
Treba pomoci kroz sistem. Sistem je duzan da brine o njima, a ne neki krezavi Mujo iz Lucerna sto ce poslat 100 franaka i rijesit sve.![]()
Ne kontam uopste smisao ovakvog tipa emisija, a jos su mi gori ovi sto placu i jadaju se po televiziji.
Takva su sela po Bosni, zaostale i zatucane primitivne sredine koje jos nisu prosle kroz rani srednji vijek.
A svi uredno po 7-8 djece nastancali a onda kukaju...
Imaju li bar trun obraza i ponosa da se ne brukaju po javnosti?
Ide li ovo vama na neku stvar? Ja bi ovu emisiju u udarnom terminu ukinuo.
Da, svako s malo mozga zna koliko je to profitabilno..krofnaa* wrote:Ne pratim hayat ali znam za ovu emisiju.Sapna_TZ wrote:Ovo se vrti na Hayatu, u udarnom terminu.![]()
Dobro, svi smo mi svjedoci da bijede i sirotinje ima, i da je i Bogu teska.
Ali koja je svrha i poenta ovakve emisije osim da se lazljivi pojedinci iz dijaspore reklamiraju ko dobrotvori,
a izrabljivacke kompanije poput Binga kao veliki donatori?
Mislim, razumijem da treba pomoci, ali kakva korist od kesa iz Binga kada ce se to potrositi kroz mjesec - dva?
Treba pomoci kroz sistem. Sistem je duzan da brine o njima, a ne neki krezavi Mujo iz Lucerna sto ce poslat 100 franaka i rijesit sve.![]()
Ne kontam uopste smisao ovakvog tipa emisija, a jos su mi gori ovi sto placu i jadaju se po televiziji.
Takva su sela po Bosni, zaostale i zatucane primitivne sredine koje jos nisu prosle kroz rani srednji vijek.
A svi uredno po 7-8 djece nastancali a onda kukaju...
Imaju li bar trun obraza i ponosa da se ne brukaju po javnosti?
Ide li ovo vama na neku stvar? Ja bi ovu emisiju u udarnom terminu ukinuo.
Poenta udarnog termina i tematike emisije jeste gledanost i profit od sponzora i reklama.
Bingo kolko znam nije donator već što sakupe donacije od drugih ljudi pa im kupe kese u bingu.
Bingo se onda tu provlači ko neka merhametli kompanija.
Producenti emisije sakupe 1000-2000KM donacija za jedan slučaj, kupe im kese, peć, tv...
te pare porodica potroši za mjesec-dva, i poslije su opet bez ičega, a hayat zaradi na reklamama
i traži nove porodice na rubu egzistencije na kojima bi mogli profitirati.
Ljudima treba stalan i siguran posao sa redovnom platom.
Donacije će se potrošiti na drva i hranu za mjesec a šta dalje...?
Djeca se štancaju jer je u malim sredinama sramota uzeti kontracepciju a muž sirovina ne zna izvadit na vrijeme, i eto belaja, pa kažu ma hajd biće kakve nafake... Ti isti ljudi opet glasaju za korumpirane uhljupe koji nikada neće poraditi na tome da unaprijede svoju mjesnu zajednicu/opštinu/grad.
Začarani krug.
Ma nisi puno mladzi od mene. Imam 34. Problem je sto sam bolestan.normala brate wrote:
![]()
![]()
I ja balavac od 26 tebi serem ovdje nesvjesno k'o idiot..
Brate, ako me trolaš tacno bi te poljubioVizionar 1985 wrote:Ma nisi puno mladzi od mene. Imam 34. Problem je sto sam bolestan.normala brate wrote:
![]()
![]()
I ja balavac od 26 tebi serem ovdje nesvjesno k'o idiot..Fizicki i psihicki obolio. Samo da je vjeruj zdravlja. Da sam zdrav zaradio bi valjda koliko toliko.
Tacno tako. Stalno neko primanje ljudima treba. I ja bi part-time radio ali nema puno takvih poslova, a zdrave traze vecinom. Radio sam davno kao trgovacki putnik na crno ali nemoze se to vise raditi. Da je stand neki i slicno pa da opet probam tako radit. Ali nema se. Jb-no i vrijeme pa covjek nezna sta i radit. Vecina ljudi se snalazi danas pa i moja stara. Sreca pa imam staru. Da nema stare ko zna sta bi bilo sa mnom.krofnaa* wrote:
Ljudima treba stalan i siguran posao sa redovnom platom.
Donacije će se potrošiti na drva i hranu za mjesec a šta dalje...?
Ma ne trolam. Upravu si ovo za psihicki oboljele. Tacno doso takav vakat da izludi ljude. Sve vise ljudi sa dijagnozama. Problem je sto je u mene sizofrenija koju kako vidis drzim pod kontrolom koliko toliko. A i ovo za emisiju su upravu. Kad ovo gledamo stvara tugu.normala brate wrote:
Brate, ako me trolaš tacno bi te poljubio![]()
A nema svega mi covjeka koji nije psihicki obolio ovdje šta da ti kazem za ove naše uslove moglo bi se reci i da sam iz " imucne " porodice ako brojiš da se na more goni i planinu..
Al' realno u ove udarne termine ovu emisiju momentalno ukinuti treba depresiju opasnu stvara.
Nece puno ni pogoditi to ove ljudi s ovim jednokratnim pomocima realno.
Tebi bi izuzetno pomoglo jer vec imaš da tako kazem pocetni kapital u vidu hrane i ovih osnovnih..Vizionar 1985 wrote:Ma ne trolam. Upravu si ovo za psihicki oboljele. Tacno doso takav vakat da izludi ljude. Sve vise ljudi sa dijagnozama. Problem je sto je u mene sizofrenija koju kako vidis drzim pod kontrolom koliko toliko. A i ovo za emisiju su upravu. Kad ovo gledamo stvara tugu.normala brate wrote:
Brate, ako me trolaš tacno bi te poljubio![]()
A nema svega mi covjeka koji nije psihicki obolio ovdje šta da ti kazem za ove naše uslove moglo bi se reci i da sam iz " imucne " porodice ako brojiš da se na more goni i planinu..
Al' realno u ove udarne termine ovu emisiju momentalno ukinuti treba depresiju opasnu stvara.
Nece puno ni pogoditi to ove ljudi s ovim jednokratnim pomocima realno.
Ali za zadnje mislim da nisi upravu. Da hoce meni neko uletit pa pogurati me koliko toliko da zacepimo rupe. Iako mislim da bi nam ljudi mozda taj dug i halalili. A drzava nece.
Jel cujes i vidis stvari kojih nema?Vizionar 1985 wrote:[Problem je sto je u mene sizofrenija koju kako vidis drzim pod kontrolom koliko toliko.
I to sto kazes.normala brate wrote: Tebi bi izuzetno pomoglo jer vec imaš da tako kazem pocetni kapital u vidu hrane i ovih osnovnih..
Ovi što nemaju dobri su za mjesec dva i po starom samo im nade bezveze dižež zar nije tako?
A ovi se ne vracaju više..
Ne. Nikad nisam imao halucinacije cak ni pod uticajem tableta za bolove. Imao delirijum od temperature, tableta, nenaspavanosti pa problem napravio u bolnici u kojoj sam bio zbog jetre. Prije ce biti da imam ili bipolar ili nespecificnu sizofreniju. Imam neku PB, ali koju neznam. Ovu sizofreniju cisto sumnjam da imam sto su mi je pukli.triconja wrote:Jel cujes i vidis stvari kojih nema?Vizionar 1985 wrote:[Problem je sto je u mene sizofrenija koju kako vidis drzim pod kontrolom koliko toliko.
I takav mentalitet moraš imati nisi uopšte trebao biti na ovoj temi i kukati i namjerno pišem kukati uvijek može 5 puta gore.Vizionar 1985 wrote:I to sto kazes.normala brate wrote: Tebi bi izuzetno pomoglo jer vec imaš da tako kazem pocetni kapital u vidu hrane i ovih osnovnih..
Ovi što nemaju dobri su za mjesec dva i po starom samo im nade bezveze dižež zar nije tako?
A ovi se ne vracaju više..
Da je bogdom ovo pravna drzava pa da naplatimo ono sve za sta su nas ostetili. S tim bi mogli kakav posao pokrenuti pa i ja da radim kako kazem part time. Mozda i ako ostvarim neko pravo, invalidnost, pa se uspijem kao invalid zaposliti.
Nemam neke specijalne zelje. Samo da nebudem beskucnik i gladan sutra. Cak i da ostane ovako do moje smrti bilo bi dobro. Jer sam svjestan da ima ljudi koji nemaju nista.
Ma jbg brate to je izgleda u prirodi ljudi, da kukaju. Od drzave bas i neocekujem nista da dobijem. Nego cak suprotno ocekujem. Da oduzmu i ovo sto imamo. Nazalost.normala brate wrote: I takav mentalitet moraš imati nisi uopšte trebao biti na ovoj temi i kukati i namjerno pišem kukati uvijek može 5 puta gore.
Država?
Ne ocekuj ništa od države nemaju ni oni u Americi ništa od nje niti ove u evropi..
Kontam Danska, Švedska i bogovska Švicarska to je baš to gdje imaš baš malo bijede i jada.
Definitivno ne može, bar ne ovako..tuzlak1212 wrote:Svakako se može pomagati i bez emisije, kao što se i čini. Ova emisija može imati dobre strane, da se potaknu neki ljudi da misle o onima koji nemaju
Tacno tako. Koliko samo kanala danas ljudi imaju na televiziji. Bruku. Ne svidza ti se, produzi dalje na drugi kanal.shape of despair wrote:Nekad gledao, pomalo me zanimalo. Zar se još snima ova emisija?
Sad ne gledam nikako Hayat a kamoli ovo. Daljinski u ruke i prešaltaj ako ne vidiš poentu.
Hajmo onda ugasiti forum, gdje ces nesto kritikovati kad mozes produziti dalje.Vizionar 1985 wrote:Tacno tako. Koliko samo kanala danas ljudi imaju na televiziji. Bruku. Ne svidza ti se, produzi dalje na drugi kanal.shape of despair wrote:Nekad gledao, pomalo me zanimalo. Zar se još snima ova emisija?
Sad ne gledam nikako Hayat a kamoli ovo. Daljinski u ruke i prešaltaj ako ne vidiš poentu.
Ma nemislim ja to bas tako. Vise onako kazem.Logovan wrote: Hajmo onda ugasiti forum, gdje ces nesto kritikovati kad mozes produziti dalje.
Tacno. Ja se sjetim odmah rata i gladi u ratu, i dodze mi slika onog djeteta iz Afrike.ovo_mi_je_nick wrote:
Onda skontaš šta drugi nemaju a ti imaš i odmah budeš zadovoljniji.