Gdje je izvozio kamione? I to sto je pravio bilo je po licenci. Moze li specifikacija tih kamiona/motora?supercali wrote:evo bas gledam fap je izvozio kamione sirom svijeta
i vidite odakle potice ime za fap filteri kazu nismo prepoznatljivi
Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
- stakasa
#1051 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
- supercali
#1052 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
jeste licenca al se pravilo za nas za vojsku i za izvoz
egipat nigerija sudan sirija itd
egipat nigerija sudan sirija itd
- Ali Kemal
#1053 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
A muzicka zeljastakasa wrote:Gdje je izvozio kamione? I to sto je pravio bilo je po licenci. Moze li specifikacija tih kamiona/motora?supercali wrote:evo bas gledam fap je izvozio kamione sirom svijeta
i vidite odakle potice ime za fap filteri kazu nismo prepoznatljivi
- stakasa
#1054 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Real, Rijeka, Spanci82, odbrana - Hrsticstakasa wrote:Kako ne sjecam, zacementiran u prvoj postavi. Taman tako - Boni emradostan dan wrote:beganović...sad sam se podsjetio na y tube...ono nije trčalo, ono je letjeo. i nikad ne dođe do reprezentacije.
bogati, sjećaš li se nenada stojkovića, kad već pomenu špance 82? meni ona faca, ko da je pobjego iz boni em-a...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
Revolver
#1056 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
ma kakav MANradostan dan wrote:fap ili man?
fap za šume, man za autoputa...

- drndalo
#1057 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
FAP? Ja znam za pricu iz prve ruke sa Energoinvestovog gradilista dalekovoda u Zambiji ranih 70-ih godina... Jedino im FAPovi nisu prokuhavali na redovnoj bazi... Bedfordi, MANovi, cak i Mercedesi jesu... Zambija je visoravan, razrijedjen zrak, a toplo stalno... Ocito se radilo o dimenzioniranju rashladnog sistema, gdje je u FAPu bio predimenzioniran...
Jeste, bio je po licenci, i nije bio bolji sve u svemu od pobrojanih, ali je u konkretnim slucajevima bio pouzdaniji od njih... Sto im je bilo vazno da ne bi spavali neplanirano u divljini...
Jeste, bio je po licenci, i nije bio bolji sve u svemu od pobrojanih, ali je u konkretnim slucajevima bio pouzdaniji od njih... Sto im je bilo vazno da ne bi spavali neplanirano u divljini...
- stakasa
#1058 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Uozbilji sedrndalo wrote:FAP? Ja znam za pricu iz prve ruke sa Energoinvestovog gradilista dalekovoda u Zambiji ranih 70-ih godina... Jedino im FAPovi nisu prokuhavali na redovnoj bazi... Bedfordi, MANovi, cak i Mercedesi jesu... Zambija je visoravan, razrijedjen zrak, a toplo stalno... Ocito se radilo o dimenzioniranju rashladnog sistema, gdje je u FAPu bio predimenzioniran...
- supercali
#1059 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
nije bas kaput al eto
- supercali
#1060 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
koliko procitah kupuju ih neki finci valjda
-
hladan.preminger
#1061 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
drndalo wrote:FAP? Ja znam za pricu iz prve ruke sa Energoinvestovog gradilista dalekovoda u Zambiji ranih 70-ih godina... Jedino im FAPovi nisu prokuhavali na redovnoj bazi... Bedfordi, MANovi, cak i Mercedesi jesu... Zambija je visoravan, razrijedjen zrak, a toplo stalno... Ocito se radilo o dimenzioniranju rashladnog sistema, gdje je u FAPu bio predimenzioniran...
Ane pofrigaj nam ovu hobotnicu od 3 kili. Ajme mene, ima tu i dva kili.
- stakasa
#1062 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ma gdje je ikad bio? Cuj nije bio bolji u svemu... Nije bio bolji ni u cemu osim u cjeni. Bez pretjerivanja, prece Scania ili Volvo pet puta vecu kilometrazu, tj prelazili su u tom periodu. Barem pet puta. Jer su Svedani prelazili po milion kilometara bez ikakvih problema, pa generalka, pa jos pola miliona ili milion. Scanijin V8 je maltene nepoderiv, samo jedan kamion je King of The Road, bas zbog tog osmaka. A za FAP sumnjam da je mogo dobacit do 300 - 400 hiljada. U kombinaciji sa malom snagom motora u odnosu na kubikazu a usput visokom potrosnjom. Kombinacija snova.milonja wrote:ja, dobro....i...gdje je sad taj "ponos" soc.dogovorne ekonomijedrndalo wrote:FAP? Ja znam za pricu iz prve ruke sa Energoinvestovog gradilista dalekovoda u Zambiji ranih 70-ih godina... Jedino im FAPovi nisu prokuhavali na redovnoj bazi... Bedfordi, MANovi, cak i Mercedesi jesu... Zambija je visoravan, razrijedjen zrak, a toplo stalno... Ocito se radilo o dimenzioniranju rashladnog sistema, gdje je u FAPu bio predimenzioniran...
kaput kao i Crvena Zastava![]()
![]()
toliko o tome
A to za FAP i sumu... Pa suma je rodom iz Svedske. I ti kamioni su se pravili za sumu, da vuku za sobom po 60 tona, modeli se razvijali na osnovu iskustava iz sume, bez puteva itd.
To da jedini nije prokuhavo na visokim temperaturama znaci da je tehnologija potpuno promasena, da je energija u havu isla, da nista nije optimirano kako treba i da - to se je desilo tad. I vjerovatno nikad vise jer to konkurencija popravi u sljedecem modelu. A sve pod pretpostavkom da je tvrdnja uopste tacna. Sve sto sam naveo za Volvo vazi i za MAN-a
- supercali
#1063 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
pa sada jeste posto su ih sjebale sankcije a i to sto je bio u gradu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom blizu granice sa bih itd itdmilonja wrote:ih, to je onda bingo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1064 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
- stakasa
#1065 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pa to ti govorimo cetrdeset strana, probaj navesti bar jedan pro. Znas ono, kultura dijaloga i te stvari_BataZiv_0809 wrote:Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
-
hladan.preminger
#1066 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ja sam davno na ovoj temi rekao da su najbolje stvari prošlog sistema besplatno obrazovanje i zdravzsvo za sve._BataZiv_0809 wrote:Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
Ekonomija not so much.
- stakasa
#1067 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Leteci Sandzaklija! Dize njega Hajro pa vi gledajte. K'a 'ticaRevolver wrote:ma kakav MANradostan dan wrote:fap ili man?
fap za šume, man za autoputa...![]()
![]()
- stakasa
#1068 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Znas kako kazu, nema besplatnog rucka. Plati to neko na kraju. Mada sam i ja za ideju besplatnog zdravstvenog za svehladan.preminger wrote:Ja sam davno na ovoj temi rekao da su najbolje stvari prošlog sistema besplatno obrazovanje i zdravzsvo za sve._BataZiv_0809 wrote:Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
Ekonomija not so much.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1069 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pa dobro, ali sta je poenta vase price, to sam pitao.stakasa wrote:Pa to ti govorimo cetrdeset strana, probaj navesti bar jedan pro. Znas ono, kultura dijaloga i te stvari_BataZiv_0809 wrote:Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1070 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pitao sam stakasu.milonja wrote: normalna reakcija na drkanje glorificiranja nečeg što realno kurcu nije valjalo, najmanje 90% privrede
šta je vaša poenta, osim neke jugonostalgije
- stakasa
#1071 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Poenta je da privreda Jugoslavije nije bila ni izdaleka tako dobra kako se predstavlja (ponovljeno na temi sto puta), da je standard bio napucan kreditima i da je osamdesetih sve ispuhalo, da smo mi bili sretni i pored svega toga te da je zadnji igrac koji je trebao Realu u tom trenutku bio - Predrag Spasic_BataZiv_0809 wrote:Pa dobro, ali sta je poenta vase price, to sam pitao.stakasa wrote:Pa to ti govorimo cetrdeset strana, probaj navesti bar jedan pro. Znas ono, kultura dijaloga i te stvari_BataZiv_0809 wrote:Ok, evo stagod se spomene afirmativno za bivsu drzavu, vi navedete 1000 protuargumenata? What's your point?
- supercali
#1072 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
pa sada ne znammilonja wrote:Priboj većinsko bošnjačko stanovništvo ??supercali wrote:pa sada jeste posto su ih sjebale sankcije a i to sto je bio u gradu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom blizu granice sa bih itd itdmilonja wrote:ih, to je onda bingo
pobrko si ti kume nešto
a vjerovatno da je prije rata bilo vecinsko muslimansko
kakvo ba bosnjastvo
- madner
#1073 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
To da je stanje bilo napucano kreditima je cisti mit.
Nije Jugoslavija ispuhala, nego je Reagan kreirao krizu 80ih kako bi sredio SSSR. Cijeli zapadni svijet je manje vise stagnirao jednu deceniju zbog toga, no plan je uspio.
Nije Jugoslavija ispuhala, nego je Reagan kreirao krizu 80ih kako bi sredio SSSR. Cijeli zapadni svijet je manje vise stagnirao jednu deceniju zbog toga, no plan je uspio.
- edo_79
#1074 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Qrac vječna... Amerika je sad u dugovima ko Juga 89milonja wrote:a šta ćemo s onim pjesmicama koje ste pjevali i tupili mozakmadner wrote:To da je stanje bilo napucano kreditima je cisti mit.
Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska![]()
![]()
![]()
dakle, vi ste ti koji ste bili u zabludi da ćete sjebat ameriku i taj "zli, mrski, izrabljivački" kapitalizam
i zamejnit sa CRVENIM kapitalizmom
ali, karina, propadoste vi, a Amerika ostade vječna
- supercali
#1075 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
imam protiv jer je bosnjastvo izmisljeno 93-e u ovom obliku
pitas koji musliman? sa veliko M
a sto se tice priboja eto nek i nije bio bilo je bar priblizno koliko znam
pitas koji musliman? sa veliko M
a sto se tice priboja eto nek i nije bio bilo je bar priblizno koliko znam