Kada ja budem ponovo morao na stražu to će značiti da je teško sranje iza krivine.
Podržimo hrabru ženu
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#26 Re: Podržimo hrabru ženu
O kakvim ti stražama zboriš?
Ne postoje li institucije kojima je zadatak da štite građane?
Kada ja budem ponovo morao na stražu to će značiti da je teško sranje iza krivine.
-
ero:pero
#27 Re: Podržimo hrabru ženu
Lone_wolf wrote:
Treba šutiti, ne talasati, da govna slučajno ne isplivaju na površinu. Šuti i puši, je li tako?
Ja znam kako je živjeti u malom gradu gdje si manjina, znam kako je kad tebi i porodici prijete ubistvom jer se drugačije zovete. I evo me, živ i zdrav, a nisam šutio. Ko je mene kamenom, ja sam njega štocem u glavu. A ima nas koji ćemo i za Šteficu tako ako zatreba.
ni u ludilu nisam rekao da treba sutiti, i vec sam se od jutra ukljucio upozoravajuci na sve ovo jer je stanje grozno, nego se samo brinem za obitelj joj i nju.
pored svega, i sinoc je bila sama...
ps. hare, ja sam odozdo, razumi me.
-
#28 Re: Podržimo hrabru ženu
prljavi Hare wrote:Ne postoje li institucije kojima je zadatak da štite građane?
aha.
isto ko i u sarajevu.
ili banja luci.
isto tako i u ljubuskom
ubise se od sticenja neduznih
- It_is_a_Leclerc
#29 Re: Podržimo hrabru ženu
Koliki je broj Bošnjaka u Ljubuškom ?
-
veleno
#30 Re: Podržimo hrabru ženu
Da, zarad mira u kući najbolje je da se Svetlana i Štefica nisu zamjerile fašistima,preostalih dvjestotinjak bošnjaka nastavilo živjeti pognute glave u aparthejdu i bijedi,a hrvatska mladež se nastavila odgajati u uvjerenju da su Bošnjaci dobrovoljno napustili Ljubuški ili zapravo da je 2000 Bošnjaka planiralo progon 20 000 Hrvata.ero:pero wrote:
nitko nece da vidi upravo to, dosla svetlana, ovaj-onaj, udruga, nvo, zakuhalo se i nestalo..i sad nekakvi "smrt fasizmu" povici, uzvici, opet elektriziranje dodatno...a stefica i djeca u ljubuskom, a bosnjaci u ljubuskom, a hrvati u ljubuskom...koji ostaju. sa tenzijama koje su se raspirile uzasno. i jos za subotu pompozno najavljuju taj protest, polijepili i po mostaru pozive,grozno.
Nije ni čudo što si Soptin advokat na drugoj temi.
-
#31 Re: Podržimo hrabru ženu
kakva izvrtanja covjece...apsolutno sam na strani zene koja je za istinu o svom muzu dobila batine od budala. kretena zadojenih. krkana seljackih. jel dobro? ne znam kojim jezikom da ti objasnim - pricam samo o ovom nadolijevanju medijske vatre sa parolama koja njoj i obitelji u toj sredini ne moze dobra donijeti. ps.mozda negdje drugo ali bosnjaci u ljubuškom ne zive u bijedi. hercegovci su to,radisni i marljivi.veleno wrote: Da, zarad mira u kući najbolje je da se Svetlana i Štefica nisu zamjerile fašistima,preostalih dvjestotinjak bošnjaka nastavilo živjeti pognute glave u aparthejdu i bijedi,a hrvatska mladež se nastavila odgajati u uvjerenju da su Bošnjaci dobrovoljno napustili Ljubuški ili zapravo da je 2000 Bošnjaka planiralo progon 20 000 Hrvata.![]()
Nije ni čudo što si Soptin advokat na drugoj temi.
-
#32 Re: Podržimo hrabru ženu
It_is_a_Leclerc wrote:Koliki je broj Bošnjaka u Ljubuškom ?
Najveći broj Bošnjaka živio je u Ljubuškom, skoro 1.600. U Ljubuškom danas živi između 500 i 600 Bošnjaka. Iako je to značajno manja brojka u odnosu na vrijeme prije rata, imam u Ljubuškom Šemsudin ef. Germić kaže nam da je stanje povratnika u Ljubuškom, ipak, bolje nego u nekim drugim dijelovima Hercegovine.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#33 Re: Podržimo hrabru ženu
ero:pero wrote:prljavi Hare wrote:Ne postoje li institucije kojima je zadatak da štite građane?
aha.
isto ko i u sarajevu.
ili banja luci.
isto tako i u ljubuskom
ubise se od sticenja neduznih
Postoje situacije kada se kasno reaguje jer se dese neočekivano i iznenada ali sasvim je druga situacija kada
neko javno najavi kako će drugome hebati znanje.
Znam ja da je taj kraj specifičan ali vjeruj da je svaki na svoj način,budala nigdje ne nedostaje.
- karanana
#34 Re: Podržimo hrabru ženu
mene ja iznenadilo kada sam negdje cuo da je prije rata ljubuski imao oko 40% muslimana/bosnjaka. ne znam jeli ta cifra tacna.
i jucer na onim anti-film prosvjedima jedna zena rece da nije zapaljena niti jedna bosnjacka kuca i da niko nije ubijen. ja sam bio jednom u ljubuskom poslom i jedan covjek, hrvat, mi pokaza jedno brdasce iznad grada. cini mi se da je bila dzamija, ne znam jeli rusena za vrijeme rata pa ponovo napravljena. ali mi rece da je na tom brdascu bilo bosnjackih kuca koje su spaljene. znaci nasilja je bilo.
i jucer na onim anti-film prosvjedima jedna zena rece da nije zapaljena niti jedna bosnjacka kuca i da niko nije ubijen. ja sam bio jednom u ljubuskom poslom i jedan covjek, hrvat, mi pokaza jedno brdasce iznad grada. cini mi se da je bila dzamija, ne znam jeli rusena za vrijeme rata pa ponovo napravljena. ali mi rece da je na tom brdascu bilo bosnjackih kuca koje su spaljene. znaci nasilja je bilo.
-
pretresnov
#35 Re: Podržimo hrabru ženu
Oduvijek je UDBA zavađala katolike i muslimane, to im je dugoročna politika a Hercegovina najvažnija meta jer je još samo ona ostala većinski katolička istočno od linje Karlovac-Karlobag-Virovitica. Ne treba biti mudar da bi se zaključilo da je rat 1991-1995 vodio Brozov obavještajni sektor u kom su od Rankovića dominirali velikosrbi. Oni su odglumili i četnike i ustaše u tom ratu, vidjeti suđenja na Sudu BiH Francu Kosu i ostalim, ima dosta muslimana i katolika koji su klali po Srebrenici... zajedničko sa srbima im je da su svi znači radili za Brozovu obavještajnu.VjecitiStudent wrote:Štefice, drži se.U LJUBUŠKOM PRETUKLI ŠTEFICU GALIĆ
http://tacno.net/Novost.aspx?id=17665
Cijelu frku opet je digla UDBA i Svetlana Broz, osokoljena time što su udbaši sad otvoreno na vlasti u Hrvatskoj (i HDZ su sve sami udbaši samo s nacionalističkom retorikom). Znači posmatrati stvari malo u kontekstu.
Šta Brozova uopšte hoće, pogotovo ovdje u BiH? Treba joj pokazati vrata, to je srž problema a ne ova jadna žena koja je fasovala ni kriva ni dužna.
-
#36 Re: Podržimo hrabru ženu
prljavi Hare wrote: Postoje situacije kada se kasno reaguje jer se dese neočekivano i iznenada ali sasvim je druga situacija kada
neko javno najavi kako će drugome hebati znanje.
Znam ja da je taj kraj specifičan ali vjeruj da je svaki na svoj način,budala nigdje ne nedostaje.
ma meni je dosta vidjeti ko su ovi likovi,ej znam ljude, to sve prijeratni partijasi, foteljasi, a sad velike hrvatine, ma fuj.
i jos mi je draze da ih samo ovoliko mogu skupit u ljubuskom. jutros kazem ti, po mostaru pozivaju na subotnje proteste. skupit ce slicnih debila sa svih strana.ali to nije ljubuski.
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Podržimo hrabru ženu
Izvinite, ali zašto prosvjedovati protiv filma ?!
To me zbunjivalo i kod one frke sa Angelinom. Uvredljivih filmova je bilo, ima ih, i bit će ih.
Zar, činjenica da se neko bori protiv njihovog prikazivanja ne implicira zaključak da u njima ipak ima nešto istine ?!
To me zbunjivalo i kod one frke sa Angelinom. Uvredljivih filmova je bilo, ima ih, i bit će ih.
Zar, činjenica da se neko bori protiv njihovog prikazivanja ne implicira zaključak da u njima ipak ima nešto istine ?!
- valterbranisarajevo
#38 Re: Podržimo hrabru ženu
Moguće da UDBA „zavađa“ Bošnjake i Hrvate u Hercegovini, ali sigurno ne preko Svetlane Broz, nego preko osnivača Dretelja i Heliodroma sa zavidnom obiteljskom biografijom iz onog sistema...
Slobodan Praljak
“Slobodan Praljak je sin Mirka Praljka, rodjenog u selu Grabovina, opcina Capljina. Mirko Praljak i njegovi roditelji, te braca i sestre, svi su u proslom ratu pripadali partizanskom pokretu. Slobodanov otac Mirko kao oficir OZN-e sve do 1953.
Jadranko Prlić
Karijeru je počeo kao revnostan član SKJ i možda i najmlađi doktor ekonomskih nauka u bivšoj Jugoslaviji: bio je gradonačelnik Mostara, pa potpredsjednik Vlade BiH zadužen za ekonomiju, izabran tajnim glasanjem među više od 160 kandidata. Titovu je partiju napustio početkom '90. godine...
Slobodan Praljak
“Slobodan Praljak je sin Mirka Praljka, rodjenog u selu Grabovina, opcina Capljina. Mirko Praljak i njegovi roditelji, te braca i sestre, svi su u proslom ratu pripadali partizanskom pokretu. Slobodanov otac Mirko kao oficir OZN-e sve do 1953.
Jadranko Prlić
Karijeru je počeo kao revnostan član SKJ i možda i najmlađi doktor ekonomskih nauka u bivšoj Jugoslaviji: bio je gradonačelnik Mostara, pa potpredsjednik Vlade BiH zadužen za ekonomiju, izabran tajnim glasanjem među više od 160 kandidata. Titovu je partiju napustio početkom '90. godine...
-
-
Lone_wolf
#40 Re: Podržimo hrabru ženu
U subotu su najavljeni protesti protiv filma i Štefice, ja u svakom slučaju planiram pružiti taj dan podršku gospođi u Ljubuškom. Nikakvi nasilni kontraprotesti, samo da zna kako nije sama.
Pa bujrum...
Pa bujrum...
- GandalfSivi
#41 Re: Podržimo hrabru ženu
Pa imate sansu sada pokazati da ste ljudi. Kazes da na proteste nece doci Ljubusaci, nego neki "drugi". Zasto se onda ne pobunite i ustanete u zastitu zene ciji je jedini grijeh sto je bila udata za covjeka koji je stao u odbranu svojih komsija. Znaci, zajebi politiku, zajebi sve, pokazite da ljudskost stanuje dole...
- graue_maus
#42 Re: Podržimo hrabru ženu
ima li gdje na netu da se pogleda taj dokumentarac ...
- valterbranisarajevo
#43 Re: Podržimo hrabru ženu
Ovdje možda "leži zec"
Politika ljubuškog kraja vas je pozvala da napustite Ljubuški i prodate šta možete...kaže žena u crvenoj majici. To je ono protiv čega se Nedeljko Galić pobunio, o čemu se govori u filmu i što pojedinci pokušavaju prepustiti zaboravu jer je to klasično etničko čišćenje...za ovakve stvari, po istom principu ( prodaj i bježi) u Hagu su odgovarali ili trebali odgovarati tadašnji rukovodioci Banja Luke (Brđanin, Talić) ili Prijedora(Drljača, Stakić) i dobili višegodišnje kazne...Mislim da se neko ko je reprezentovao „politiku Ljubuškog kraja“ 1993. i kome su ruke prljave, boji da se ne nađe u pritvorskoj jedinici Suda BiH za ratne zločine u šta se ubraja i etničko čišćenje...Zbog toga je vjerovatno i nastala ova frka...
Politika ljubuškog kraja vas je pozvala da napustite Ljubuški i prodate šta možete...kaže žena u crvenoj majici. To je ono protiv čega se Nedeljko Galić pobunio, o čemu se govori u filmu i što pojedinci pokušavaju prepustiti zaboravu jer je to klasično etničko čišćenje...za ovakve stvari, po istom principu ( prodaj i bježi) u Hagu su odgovarali ili trebali odgovarati tadašnji rukovodioci Banja Luke (Brđanin, Talić) ili Prijedora(Drljača, Stakić) i dobili višegodišnje kazne...Mislim da se neko ko je reprezentovao „politiku Ljubuškog kraja“ 1993. i kome su ruke prljave, boji da se ne nađe u pritvorskoj jedinici Suda BiH za ratne zločine u šta se ubraja i etničko čišćenje...Zbog toga je vjerovatno i nastala ova frka...
-
veleno
#44 Re: Podržimo hrabru ženu
graue_maus wrote:ima li gdje na netu da se pogleda taj dokumentarac ...
-
kix.ba
#45 Re: Podržimo hrabru ženu
Gdje u Ljubuškom ćeš ti protestovati?Lone_wolf wrote:U subotu su najavljeni protesti protiv filma i Štefice, ja u svakom slučaju planiram pružiti taj dan podršku gospođi u Ljubuškom. Nikakvi nasilni kontraprotesti, samo da zna kako nije sama.
Pa bujrum...
-
Lone_wolf
#46 Re: Podržimo hrabru ženu
Rekoh, nikakav protest, samo pružiti podršku ženi, pokazati joj da nije sama.kix.ba wrote:Gdje u Ljubuškom ćeš ti protestovati?Lone_wolf wrote:U subotu su najavljeni protesti protiv filma i Štefice, ja u svakom slučaju planiram pružiti taj dan podršku gospođi u Ljubuškom. Nikakvi nasilni kontraprotesti, samo da zna kako nije sama.
Pa bujrum...
- karanana
#47 Re: Podržimo hrabru ženu
na koji nacin?Lone_wolf wrote:Rekoh, nikakav protest, samo pružiti podršku ženi, pokazati joj da nije sama.kix.ba wrote:Gdje u Ljubuškom ćeš ti protestovati?Lone_wolf wrote:U subotu su najavljeni protesti protiv filma i Štefice, ja u svakom slučaju planiram pružiti taj dan podršku gospođi u Ljubuškom. Nikakvi nasilni kontraprotesti, samo da zna kako nije sama.
Pa bujrum...
-
Lone_wolf
#48 Re: Podržimo hrabru ženu
Posjetomkaranana wrote: na koji nacin?
- asurbanipal
#49 Re: Podržimo hrabru ženu
Koalicija SDP-HDZ na djelu 
-
pretresnov
#50 Re: Podržimo hrabru ženu
Zna se. Ali što to sad navodiš, pa i ja sam rekao to isto, tj. da HDZ radio isto što i SDP na zavađanju. Ti ako to navodiš kao argument onda i ti radiš na zavađanju. A i avatar te odaje.valterbranisarajevo wrote:Moguće da UDBA „zavađa“ Bošnjake i Hrvate u Hercegovini, ali sigurno ne preko Svetlane Broz, nego preko osnivača Dretelja i Heliodroma sa zavidnom obiteljskom biografijom iz onog sistema...
Slobodan Praljak
Jadranko Prlić
Znači nije ni Svetlani Broz maslo za ramazana. Samo se pitam otkud njoj toliki medijski prostor, ne prođe mjesec da nas svi mediji (ali baš svi) ne izvijeste o nekoj njenoj inicijativi. Nit je talentovana, nit nešto pametna, a ni u nekoj stranci koliko znam.
Sve to skupa smrdi na tamjan.