Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbora?

Podrzavate li politiku koju sprovode Zlatko Lagumdzija (SDP), Fahro Radoncic(SBB), NAKON IZBORA?

Poll ended at 08/02/2013 11:31

Da, podrzavam (Bosnjak)
14
10%
Da, podrzavam (Srbin)
6
4%
Da, podrzavam (Hrvat)
2
1%
Da, podrzavam (Ostali)
10
7%
Ne, ne podrzavam (Bosnjak)
83
57%
Ne, ne podrzavam (Srbin)
4
3%
Ne, ne podrzavam (Hrvat)
5
3%
Ne, ne podrzavam (Ostali)
22
15%

Total votes: 146

Skijaš

#76 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Skijaš »

CaCO3 wrote:Samo ovi iz SDA mogu NE podrzavati ovu politiku, a to je i logicno
OHR, OSCE, EU, Norvežani, Slobodan Popović, Naša Stranka, Željko Komšić (itd itd) su samo neki s duge liste igrača koji su kritikovali poludjelog Zlaju.
AliceInChains

#77 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by AliceInChains »

palermo wrote:
bjelave wrote:
No, bilo bi krajnje naivno tvrditi da se nije moglo desiti ovo sto se sad desava. Problem je sto smo se toga sjetili tek kad su ZL i ekipa pokucali na kraju i "nasa" vrata.
Nikako se tu ne bih složio sa tobom. Zlatko Lagumdžija je dobio izbore na račun čvrtsog stava prema separatistima, na jačanju države, obećanju o beskompromisnoj borbi protiv onih koji ovu državu drže kao taoca. I nikako ne mislim da se borba protiv separatizma (koja je, ispostvlja se, bila lažna) na istoj ravni kao ova izdajnička politika.
Bas to raspolozenje vlada i u mojem okruzenju. Ljudi su jednostavno ogorceni, jer ih je SDP sa ovim izdajnickim potezima razocarao i obrukao, a i mene.

Osim toga, tuzno je posmatrati, ko danas na ovom forumu brani tandem SDP - SBB. Nisam mogao vjerovati (a mislim, da sam tada bio u vecini) @nosarovoj tezi, da se SDP nalazi na rubu propasti, ali danas......mislim, da sam opet u vecini :mrgreen:

SDA ovdje ne treba braniti. Govnari su to (mislim ovdje pretezno na celni kadar, koji su maksimalno vrijedni za odstrijel), i zao mi je, da kroz ovu izdaju ti isti smrdljivci na celu te stranke opet profitiraju.

Ova anketa, kao i ocekivano, trenutnoj vladi pokazuje srednji prst. Dobro pogledajte :mrgreen:
Kolt12

#78 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Kolt12 »

Za sad, vise od 85% BOSNJAKA i vise od 70% onih iz grupe "OSTALI" ne podrzavaju postiizbornu politiku Zlatka Lagumdzije, Fahrudina Radoncica, SDP i SBB!

Samo za zapisnik.
Last edited by Kolt12 on 10/12/2012 20:09, edited 2 times in total.
mg

#79 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by mg »

Ne podrzavam! Ostali.

Ovo sto Vlahko radi je jedno ludilo bez kompasa. Namjenjeno bogacenju i uslugama SANU.

Mislim da je federacija od pobjede SDP-a takoreci u anarhiji. Jer dvije godine krize i nerada na ovako tesku ekonomsku situaciju je ravno katastrofi iz koje nikad isplivat necemo.

Zlaja i SDP ce nas pokopati!

Mene je strah onoga sto dolazi!!!

Fahra je posebna prica, i ako se dokpa FTV-a, tek onda smo donji. Vec imam osjecaj da ce se super uspjesna spunica u produkciji ove kuce zvati Smrt Selimovicima.
FOČANSKI PROPISI

#80 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by FOČANSKI PROPISI »

Skijaš wrote:
OHR, OSCE, EU, Norvežani, Slobodan Popović, Naša Stranka, Željko Komšić (itd itd) su samo neki s duge liste igrača koji su kritikovali poludjelog Zlaju.
Dajte više,da ga smjestimo u ludnicu,može ga ne daj bože udariti grom.Grmi na sve strane.
Skijaš

#81 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Dajte više,da ga smjestimo u ludnicu,može ga ne daj bože udariti grom.Grmi na sve strane.
Treba mu jebati mater na izborima, sve legalno i u okviru zakona. Kvisling ušljivi.
palamuda

#82 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by palamuda »

Lagumdžija je apsolviran, vodi SDP i svoju političku karijeru u kataklizmu iz koje će se teško oparaviti , pogotovo jer je klimoglavce instaliro u sve pore stranke i klimanje glavom uveo kao obrazac ponašanja.

Meni nije jasno čime je ova klika SNSD iSDP dobila Fahrinu podršku, jer mi se sada uistinu doima kao maleni čovjek pa su mu napuhali muda ministarskom pozicijom jer ne mogu da vjerujem da je onaj namazani Fahro ovako pristao na ulogu potrčka ovoj dvojci, a da nije svjestan u kakvu provaliju idu.
AliceInChains

#83 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by AliceInChains »

Skijaš wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Treba mu jebati mater na izborima, sve legalno i u okviru zakona. Kvisling ušljivi.
U ovoj cijeloj prici oko SDP-a nije meni tako bitan Lagumdzija (iako mi je bas on, prije nego sto je SDP zavladao, licio na pravog covjeka za glavnu poziciju stranke). Nego, kad bi se ovdje radilo o iole ozbiljnoj stranci, vec bi davno baza nakon ovih sramnih poteza celnika anarhirala, ili minimalno protjerala vladajuce glave pravac Srbije. Bas ta cinjenica ubija demokratu u mojoj socijalistickoj dusi...vracaju me namjerno na pravi put? :mrgreen: (Mislim, sta ustvari znaci rijec socijaldemokrata? neoliberal? :mrgreen: ....nije ovo daleko od istine )
palermo

#84 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by palermo »

AliceInChains wrote:
U ovoj cijeloj prici oko SDP-a nije meni tako bitan Lagumdzija (iako mi je bas on, prije nego sto je SDP zavladao, licio na pravog covjeka za glavnu poziciju stranke). Nego, kad bi se ovdje radilo o iole ozbiljnoj stranci, vec bi davno baza nakon ovih sramnih poteza celnika anarhirala, ili minimalno protjerala vladajuce glave pravac Srbije. Bas ta cinjenica ubija demokratu u mojoj socijalistickoj dusi...vracaju me namjerno na pravi put? :mrgreen: (Mislim, sta ustvari znaci rijec socijaldemokrata? neoliberal? :mrgreen: ....nije ovo daleko od istine )
Pa ja ono što čujem od ljudi,upravo šutnja SDP-ovog članstva je ono što najviše frapira, čudi, iznenađuje. Ljudi jednostavno ne mogu da prepoznaju neke drage i poštovane ljude koji sada šute, klimaju glavom, ili čak brane neodbranjivo.

A ovo socijademokratija i slično, ma ja nisam nikada glasao za SDP iz nekih ideoloških razloga. Kad bih glasao ideološki, čini mi se da bih više naginjao nekoj desnici ( jok radivojeviću :D ) nego ljevici.

Osnovni razloga zašto sam ja glasao ovaj put, i još poneki put je moja vjera u multietničku Bosnu i Hercegovinu kao istinsku domovinu i državu svih njenih građana i naroda. I SDP mi se činio najbolji promotor te ideje. I nije mi žao zbog toga, ma koliko bilo izdaja, ideja i vjera ostaje.

Sad ću vjeru položiti u Komšića i njegovu stranku.....svjestan da se opet mogu zajebati. Al nema veze, ako ne vejruješ nikad ti neće bolje.
ušće

#85 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by ušće »

Ne podržavam .

Na jednoj drugoj temi sam pitao i pitam ponovno:

Pitanje za sve koji brane Sporazum SDP SBB SNSD SDS u Srebernici ..
-Kako će te prihvatiti da je Duraković legalno izabran
-Dali je slijedeći korak izglasavanje nepovjerenja Durakoviću da bi SNSD dobio mjesto gradonačelnika --Ako niste već za to kako ćete spriječiti donošenje takve odluke i ko zna kojih još pogubnih odluka ako ste svjesni da imate samo 4 odbornika spram 10 srpskih , a na SDA ionako ne računate ...
Eto milo bih da mi obrazložite i jaću prihvatiti da je to Prava stvar za napačeni Srebrenički narod ,..

P.S. Molim vas ne spominjite lopovluk SDA jer to vas nisam pitao ..znam ja o SDA dovoljno ...
FOČANSKI PROPISI

#86 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Skijaš wrote: Treba mu jebati mater na izborima, sve legalno i u okviru zakona. Kvisling ušljivi.
I babu Salku!
SA 071

#87 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by SA 071 »

Davno je rahmetli Nijaz poručio svojim kolegama na onom izrežiranom kongresu "eto vam ga, izaberite ga, ali znajte da će on pokopati socijaldemokratiju" (parafraziram)...

A o Fahri ne treba trošiti puno riječi-smutljivac koji je kriminalizirao svakog viđenijeg Bosnjaka bez obzira na političku opciju kojoj pripada. Osim Cerića, naravno. Ali oni su svakako radili na istom zadatku...
FOČANSKI PROPISI

#88 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

SA 071 wrote:Davno je rahmetli Nijaz poručio svojim kolegama na onom izrežiranom kongresu "eto vam ga, izaberite ga, ali znajte da će on pokopati socijaldemokratiju" (parafraziram)...

A o Fahri ne treba trošiti puno riječi-smutljivac koji je kriminalizirao svakog viđenijeg Bosnjaka bez obzira na političku opciju kojoj pripada. Osim Cerića, naravno. Ali oni su svakako radili na istom zadatku...
Je li to, konačno, neko amnestira Edhema Bičakčića ili ti se omaklo?
Kolt12

#89 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Kolt12 »

Evo ga, Zlaja i bajka o Obaminoj knjizi.
SA 071

#90 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by SA 071 »

bjelave wrote:
Telemah wrote: Odličan tekst. bolje reći analiza.
Budući da se ovdje otvoreno iznose politička razmišljanja i ne prikrivajući osobne etničke preferense, ja mogu s pozicije nebošnjaka gledati na čitavu situaciju sasvim drugačije.
Ja sam koncem 2010. i početkom 2011. čitao ovdje erupcije oduševljenja zbog - hajdemo je nazvati - ''majoriziacije'' Hrvata od strane Z.L., likovanjem nad budućim preuzimanjem javnih poduzeća, aluminija, izbacivanjem it vlasi u SBK, jednom riječju zluradim ismijavanjem ''kmečanja'' kako to pojedini ovdje vole reći. Meni to uopće nije bilo smiješno i imao sam sasvim drugačiji pogled na tu situaciju. Al tada je bila takva atmosfera i ako bi netko i kritizirao te postupke, smatran je ''herceg četnikom' i slična degutantna sra.a.

I evo sad mi se dešava sličan osjećaj oporbe javnom mišljenju, samo sada drugom problematikom a istom osobom u središtu radnje - Z.L.

Da pojednostavimo: kada se provodila ..majorizacija'' (jao izraza majko mila, izbjegavam ga ubuduće), tada je to bio ekstra sarajlija, urbani lik, sin gradonačelnika, sarajevska raja, doktor znanosti, lijep i visok preko 190, najsposobniji političar, naš ''Zlaja'', ''šta ba oni njemu mogu'' i slične pohvale.
danas kada nema ''majorizacije'', kada čak sklapa sporazume s ''velikosrbima'' i ''herceg-četnicima'' (mislim stvarno bi bilo vrijeme da se uvede kultura dijaloga i da političke predstavnike naroda nazivamo njihovim pravim imenima, a ne uvijeno, lafo ''ne mislim na narode nego to ja mislim na fašiste'', pa ga u šali privali)..da nastavim, i kada sklapa moguće kompromicse, ista osoba - doktor, sarajlija, urbani lik, naš ''Zlaja'', postaje preko noći Lagumdžija, izdajnik, gnjida.
Znaš, kada kažu: gdje svi ljudi misle isto, onda budi siguran da nitko od njih ništa ne misli''.
Ja mislim da je to isti onaj čovjek koji je proglasio one izborne noći 2010. - ''najveću pobjedu od 1945. potpuno isti čovjek, samo sda drugčijim pristupom ostvarivanja svojih političkih ciljeva. A da li će to biti popularno, poglavito u ''njegovoj'' javnosti, izgleda da ga više nije uopće briga.
Po meni je on danas uvjerljivo manja politička šteta i od Tihića i od Radonjčića.

Nego, kako dalje? ima li kakvog analitičara ili će opet brojke i slovke.
Telemah, ne vidim da imas pravo ista bilo prebacivati tzv "sarajevskoj politickoj carsiji" sto je bila odusevljena dok je Z.L i SDP majoroziorao Hrvate, kako kazes, jer vidm da ti sad nije mrsko, odnosni mislis da to ide u korist "tvojima" kada oni to isto radi Bosnjacima.Nije principijeno prebacivati onome drugome ono sto i sam radis.

Prihvatam da je to tada bilo vecinsko raspolozenje u Sarajevu ali nisu bas svi u carsiji a ni ovdje na forumu bili na tim pozicijama. Ja recimo nisam, i to mozes naci ako ti nije mrsko.

Ovo sto sada radi ZL je najbolji dokaz da to on nije radio sa nekih bosnjackih pozicija vec iz licnog oportunizma a zarad opet vrlo privatne koristi.

Covic i kompanija su to vrlo vjesto iskoristili i zloupotrijebili da anatagonizam okrenu prema Sarajevu i Bosnjacima iako je jasno, sada i dokazano, da to nema veze sa bosnackim nacionalizmom.

Usput, to sto je Covic napravio otvoreni pakt sa Dodikom jos davno pa sada uz podrsku kvislinga ZL pokusavaju finaliziratii deal preko ledja Bosnjaka na kraju bi se opet moglo razbiti Hrvatima o glavu sto meni nije drago jer time gubi Bosna.
Ipak, prisjeti se epizode Karadzic, Boban koji su ulagali u Fikreta Abdica i kako je to zavrsilo.

No, to je neka druga i vrlo kompleksna tema.
Ovo isto kao da sam ja napisao. Jebo te, imam klona :) :thumbup: :bih:

Samo bih dodao da je tada Klempo haman "plakao i molio" Zlaju da ipak prihvati HDZ, ali ovaj nije htio ni čuti, a sam Klempo nije imao dovoljno snage da se izbori, jer ipak je Zlaja vodio glavnu riječ. I onda HDZ uzvraća na ovo zalaganje Klempe, podrškom svom dojučerašnjem krvniku u obračunu sa HDZ-ovim starim saveznikom. Pa ovo je sve kao scenario iz jedne pravo loše sapunice...
webby-x

#91 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by webby-x »

palermo wrote:Osnovni razloga zašto sam ja glasao ovaj put, i još poneki put je moja vjera u multietničku Bosnu i Hercegovinu kao istinsku domovinu i državu svih njenih građana i naroda. I SDP mi se činio najbolji promotor te ideje. I nije mi žao zbog toga, ma koliko bilo izdaja, ideja i vjera ostaje.
Ma daj molim te. Nadao si se da će Lagumdžija
šuknuti Hrvatima, kao i za vrijeme alijanse, i
navijao si dok je to pokušavao. Sada kada je odustao
sada je izdajnik, logično.

Probaj sa Komšićem, ili opet Tihićem, tko zna.

:D
Better Man

#92 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Better Man »

Koja je ovo poredu tema o Lagumdžiji? Prvo anketa nevalja, jer je napravljena po nacionalističkoj matrici i predlažem da se ukine ono u zagradi, jer nije bitno kako se ko zove i šta je po nacionalnosti! I da dodam Bosanci i Hercegovci su diskriminirani ovom anketom jer ih nema! Lagumdžiju ne podržavam, ali isto tako ni bagru iz SDA i ovih lažnih kritičara lagumdžije koji su svoju čast o obraz prdali da bi dobili od SDA koju ministarsku fotelju!
Kolt12

#93 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Kolt12 »

Better Man wrote:Koja je ovo poredu tema o Lagumdžiji? Prvo anketa nevalja, jer je napravljena po nacionalističkoj matrici i predlažem da se ukine ono u zagradi, jer nije bitno kako se ko zove i šta je po nacionalnosti! I da dodam Bosanci i Hercegovci su diskriminirani ovom anketom jer ih nema! Lagumdžiju ne podržavam, ali isto tako ni bagru iz SDA i ovih lažnih kritičara lagumdžije koji su svoju čast o obraz prdali da bi dobili od SDA koju ministarsku fotelju!
Ovo nije tema samo o Lagumdziji nego o Fahri i Lagumdziji, tacnije njihovoh postizbornoj politici u odnosu na predizborna obecanja.

Sto se tice opcija ankete u zagradi, cijela stvar je zamisljena da halfovi iz centrale skontaju gdje su problemi i gdje imaju podrsku, a gdje nemaju.

Zar nije lijepo vidjeti ovu ogromnu bosnjacku planinu, pa i ono brdo iz grupe "Ostali" koji se isticu?

Sto se tice Bosanaca i Hercegovaca, stvar je pravljena po uzoru na ustav BiH, znaci navedeni su svi oni koji su spomenuti u ustavu BiH, Bosanci i Hercegovci spadaju u ekipu "Ostali".

Sto se tice SDA i Lagumdzije, autor ove teme nije "prdo" svoj obraz nikome, pogotovo ne SDA, sto se moze vidjeti iz mnogih mojih upisa.

Molim, ne navlaciti zatvaranje teme, zato sto se centrali ne svidjaju rezultati. Nismo na CK, demokratija je, neka se ljudi izjasne i kazu sta misle.
Last edited by Kolt12 on 10/12/2012 22:22, edited 1 time in total.
Kolt12

#94 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Kolt12 »

webby-x wrote:
palermo wrote:Osnovni razloga zašto sam ja glasao ovaj put, i još poneki put je moja vjera u multietničku Bosnu i Hercegovinu kao istinsku domovinu i državu svih njenih građana i naroda. I SDP mi se činio najbolji promotor te ideje. I nije mi žao zbog toga, ma koliko bilo izdaja, ideja i vjera ostaje.

Mislis, sad kad ga je siknuo Bosnjacima, nije vazno sto su Dodik i Covic odlucili ko ce predstavljati Bosnjake?

Ima kod nas ona, pamti pa vrati.
palermo

#95 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by palermo »

webby-x wrote:

pa ako su Hrvati = HDZ i njegova ideologija, onda da, tome sam se nadao. To i ne krijem. I naravno,probat ću sa Komšićem....
fuada

#96 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by fuada »

Pročitajte pod "prijevremeni izbori u bih" ili "platforma za promjene" ili "prijevremeni izbori entitet" ili
"prijevremeni izbori platforma" i sve će Vam se samo reći.
bjelave

#97 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by bjelave »

"SA 071
Ovo isto kao da sam ja napisao. Jebo te, imam klona :) :thumbup: :bih:

Samo bih dodao da je tada Klempo haman "plakao i molio" Zlaju da ipak prihvati HDZ, ali ovaj nije htio ni čuti, a sam Klempo nije imao dovoljno snage da se izbori, jer ipak je Zlaja vodio glavnu riječ. I onda HDZ uzvraća na ovo zalaganje Klempe, podrškom svom dojučerašnjem krvniku u obračunu sa HDZ-ovim starim saveznikom. Pa ovo je sve kao scenario iz jedne pravo loše sapunice...
Klonu, i meni je palo napamet dok sam pisao post da je Klempo molio ZL da ne eliminira Hadzeove. Medjutim, kad god spomenes SDA, kako ovdje na forumu postoji krajnja netolancije prema istima, u bilo kakvom pozitivnom kontekstu, makar to bilo usputno, to diskusiju odvede na sporedan kolosijek pa sam to namjerno izostavio.

Nasa tragedija je da Klempo i onakav nikakav SDA imaju vise takta i politickog nerva od ovih ljevicara, liberala, navodnih kozmopolita i satro urbanih likova. Zato smo i dospjeli ovdje gdje danas jesmo.

Ova epizoda sa SDPom, Lagumdzija tu nije bitan jer je posljedica a ne uzrok, je jednostavno dokazala, sto je porazno, da jednostavno nemamo kvalitetne ljude i da kao drustvo nemamo srednju klasu, niti akademsku zajednicu koja bi mogla poroditi i nositi nekakvu normalnu, civiliziranu gradjansku partiju.

To je jednostavno tako i ovakav SDP je za to najbolji dokaz.
palermo

#98 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by palermo »

bjelave wrote:"

Klonu, i meni je palo napamet dok sam pisao post da je Klempo molio ZL da ne eliminira Hadzeove. Medjutim, kad god spomenes SDA, kako ovdje na forumu postoji krajnja netolancije prema istima, u bilo kakvom pozitivnom kontekstu, makar to bilo usputno, to diskusiju odvede na sporedan kolosijek pa sam to namjerno izostavio.

Nasa tragedija je da Klempo i onakav nikakav SDA imaju vise takta i politickog nerva od ovih ljevicara, liberala, navodnih kozmopolita i satro urbanih likova. Zato smo i dospjeli ovdje gdje danas jesmo.

Ova epizoda sa SDPom, Lagumdzija tu nije bitan jer je posljedica a ne uzrok, je jednostavno dokazala, sto je porazno, da jednostavno nemamo kvalitetne ljude i da kao drustvo nemamo srednju klasu, niti akademsku zajednicu koja bi mogla poroditi i nositi nekakvu normalnu, civiliziranu gradjansku partiju.

To je jednostavno tako i ovakav SDP je za to najbolji dokaz.
Hoćete da kažete da je trebalo prihvatiti HDZ-ove zahtjeve ? Mislim ako je tako, u čemu je onda danas problem? Samo zbog sporazuma sa Dodikom ?
bjelave

#99 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by bjelave »

palermo wrote:
bjelave wrote:"

To je jednostavno tako i ovakav SDP je za to najbolji dokaz.[/quote

Hoćete da kažete da je trebalo prihvatiti HDZ-ove zahtjeve ? Mislim ako je tako, u čemu je onda danas problem?
Samo zbog sporazuma sa Dodikom ?
Ko kaze da je trebalo prihvatiti HDZeove zahtjeve? Mislim da se je moglo i trebalo mudrije pregovarati prvenstveno sa Ljubicem a bez jeftinog licitiranja sa HSP i Ljiljanovicima. Kao sto vidis to je zavrsilo sa totalnom katastrofom. Da se je napravio deal sa brojakama i slovima zasta je postojala mogucnost odmah nakon izbora sve bi islo u drugom smjeru. Stvar je propala zbog ego tripa ZL i njegovih zahtjeva da dobije mjesto predsjedavajuceg vijeca ministara, pa onda trgovina oko ministra spoljnih poslova..

A u cemu je danas sustina problema, barem onako kako ga je vidim, mislim da sam objasnio u postu.
Propast i katastrofa

#100 Re: Podrzavate li politiku Lagumdzije i Radoncica nakon izbo

Post by Propast i katastrofa »

bjelave wrote:e
Ko kaze da je trebalo prihvatiti HDZeove zahtjeve? Mislim da se je moglo i trebalo mudrije pregovarati prvenstveno sa Ljubicem a bez jeftinog licitiranja sa HSP i Ljiljanovicima. Kao sto vidis to je zavrsilo sa totalnom katastrofom. Da se je napravio deal sa brojakama i slovima zasta je postojala mogucnost odmah nakon izbora sve bi islo u drugom smjeru. Stvar je propala zbog ego tripa ZL i njegovih zahtjeva da dobije mjesto predsjedavajuceg vijeca ministara, pa onda trgovina oko ministra spoljnih poslova..

A u cemu je danas sustina problema, barem onako kako ga je vidim, mislim da sam objasnio u postu.
Koliko vidim svo to vase nacionalisticko nadmudrivanje vas je totalno sludilo. Nalazite se u gabuli iz koje se izlaz nimalo ne nazire.
Kad se procitaju vasi zadnji postovi vidi se da koliko god planovi koji su se pravili bili tupi, ni planovi sta raditi nisu nista bolji. :run: Ne bih da budem patetican, ali zaista obican covjek ne figurira u svemu.
Post Reply