Podrska Budimiru
- It_is_a_Leclerc
#26 Re: Podrska Budimiru
Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
P.S. Da se razumijemo - veliki sam protivnik nove politike SDP-a, i to sam više puta jasno naglasio, da ne bi bilo zabune.
P.S. Da se razumijemo - veliki sam protivnik nove politike SDP-a, i to sam više puta jasno naglasio, da ne bi bilo zabune.
-
Ponosan
#27 Re: Podrska Budimiru
jest jednako,ipak gleda svoj licni interes,a ne interes svoje stranke ili naroda... bio bi dosljedan jedino ako bi dao ostavku ili podrzao svoju stranku koja ga je imenovala na ovu funkciju HSP,jer ako ne postuje svoju stranku onda ne mislim da je covjek od rijeci... vidicemo da li ce popustiti pod ucjenama SBB-a,HDZ-a,SDP-a!?Better Man wrote:Budimir će podržati rekonstrukciju Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku da ostane predsjednik FBiH!
-
Blagaj
#28 Re: Podrska Budimiru
Nema tu nikakve ucjene. Budimir igra dvostruku ulogu i glumi ''sukob'' s HDZ-om i razvlači stvar u nedogled.
Najveću štetu trpi upravo SDP, jer što više vrijeme odmiče, sve je jasnije da je glavni krivac čitavog ovog zapleta. Uostalom, već je osjetio pad popularnosti na lokalnim izborima. Šta li će tek od njegove popularnosti ostati među biračima nakon ovog cirkusa. Ne vjerujem da će ikada dostići i trećinu bivše podrške. Činjenica je da ih je Čović ipak dobro nadmudrio i riješio kao neki ozbiljniji problem u budućnosti.
Najveću štetu trpi upravo SDP, jer što više vrijeme odmiče, sve je jasnije da je glavni krivac čitavog ovog zapleta. Uostalom, već je osjetio pad popularnosti na lokalnim izborima. Šta li će tek od njegove popularnosti ostati među biračima nakon ovog cirkusa. Ne vjerujem da će ikada dostići i trećinu bivše podrške. Činjenica je da ih je Čović ipak dobro nadmudrio i riješio kao neki ozbiljniji problem u budućnosti.
- Shahab
#29 Re: Podrska Budimiru
USA ima vizije i dugoročne procijene kretanja. Definitivno nemaju povjerenja u boljševičko mafijašku koaliciju SDP-SBB i treba im kontrolni mehanizam, odnosno dugme koje je u rukama Predsjednika Budimira. USA je u Budimiru prepoznala karakter i osobu sa kojom mogu dogovarati akcije u njihovom diplomatskom ratu koji na Balkanu vode sa Njemačkom i Rusijom. U kontekstu situacije i personalne procijene karaktera pojedinaca koji kontrolišu stranke u procesu procijenili su da je SDA beznadežan slučaj (ujutro mislimo jedno, poslijepodne mislimo drugo) pa su ih pustili niz vodu, osim toga ne može sila u čijim temeljima je promocija demokratije, poput USA, podržavati besmislenu ćorsokak politiku Sulejmana Tihića. Po meni bit će taj privremeni kompromis, Budimir ostaje predsjednik-nova Vlada FbiH.Ponosan wrote:jest jednako,ipak gleda svoj licni interes,a ne interes svoje stranke ili naroda... bio bi dosljedan jedino ako bi dao ostavku ili podrzao svoju stranku koja ga je imenovala na ovu funkciju HSP,jer ako ne postuje svoju stranku onda ne mislim da je covjek od rijeci... vidicemo da li ce popustiti pod ucjenama SBB-a,HDZ-a,SDP-a!?Better Man wrote:Budimir će podržati rekonstrukciju Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku da ostane predsjednik FBiH!
- Shahab
#30 Re: Podrska Budimiru
Za ovo što radi, Čović ima podršku Njemačke. On direktno opstruiše zahtjeve američke diplomatije koja insistira da Budimir ostane na mjestu predsjednika FBiH.
SARAJEVO - Na poziv Međunarodne zajednice HDZ-ovima da naprave dogovor sa predsjednikom Budimirom Dragan Čović izričito odgovara - nema kompromisa. Ta pozicija pripada HDZ-u. "Šta je tu kompromis? Mi imamo svoj vrlo jasan stav oko izvršne vlasti u FBiH, a izvršnu vlast čine upravo te osobe zajedno sa vladom, kojoj je izglasano nepovjerenje u Zastupničkom domu.
Mislim da će na isti način biti izglasano nepovjerenje i u Domu naroda. HDZ BiH vrlo jasno vjeruje duboko, ako se želi nešto korektno napraviti u FBiH da kompletna izvršna vlast treba biti imenovana od strane onih koji čine parlamentarnu većinu, koja je jučer pokazala oblik te parlamentarne većine, mislim da je bilo 58 zastupnika u Zastupničkom domu. Na sličan način će to biti i u Domu naroda, i tu je naš stav vrlo jasan. Mi već pune dvije godine želimo da vlast profunkcionira u FBiH. Morat ćemo staviti do znanja svima koji su donijeli teodluke prije izvjesnog vremena. Nismo tražili od njih da povlače te odluke, razumijući da OHR to neće uraditi, ali smo tražili da bar ne ulaze u nešto drugo. Ova parlamentarna većina ima četiri stranke, nema pet. Ako nekad bude imala pet, tada ćemo razgovarati, pa možda i na drugačiji način o svemu razgovarati. Ja ne znam kome bi pripadao taj predsjednik FBIH. On pripada danas HDZ-u, vrlo jasno, pripada HDZ-u u našoj raspodjeli. Čak znamo i osobu koja bi to trebala biti. Nije nikakva tajna, to je Marinko Čavara. Bilo kakve spekulacije oko toga što se nas tiče ne dolaze u obzir", kazao je Dragan Čović u izjavi za TV1.
- jedan_dobar_dan
#31 Re: Podrska Budimiru
Budimir je čestit čovjek, principijelan i dosljedan pravaš. Imao sam prilike da u Njemačkoj upoznam autentične pravaše, emigrante i borce za hrvatsku i bosanskohercegovačku stvar. To su nepokolebljivi revolucionari i borci za pravdu. Oduvijek su mrzili HDZ ovce jer su u njima prepoznali lažno hrvatsvo i mnoge boljševike koji su se maskirali u patriote. Najbolji primjer tome jeste upravo Dragan Čović koji se, dok su pravaši ratovali sa UDBOM po Njemačkoj i Amertici, javno deklarisao kao Jugosloven. Danas je taj monstrum i komunistički aparatčik jedan od epicentara korupcije i nepotizma.[/quote]Shahab wrote:
.
principijelan i dosljedan pravaš???
jel ti govoriš o živku budimiru oficiru jna, sadasnjem predsjedniku f bih, ili
mozda o nekom drugom budimiru??
vjerovatno je bolje da te ne pitam po cemu su to pozitivni ljudi iz hrb ili nekih takvih organizacija...
- jedan_dobar_dan
#32 Re: Podrska Budimiru
It_is_a_Leclerc wrote:Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
po principu sto gore, to bolje.
valjda da se trenutna vlast sto vise ocrni, pred sljedece izbore i tako u nedogled.
takav princip zapravo i odgovara nasim politickim garniturama, jer oni uz rijetke izuzetke
i ne zele nista raditi konkretno, njima sve pocinje i zavrsava na personalnim pitanjima,
i pripremama za neke naredne izbore....
- T-Rexx
#33 Re: Podrska Budimiru
Zato sto je blokada bolja opcija od politike Zlaje i Fahre. Zamisli kakva je njihova poltika kada je cak i blokada bolja opcija. Npr. Bolje je da sve stane nego da crveno-crnoj koaliciji podje za rukom da od policije naprave miliciju. itd...It_is_a_Leclerc wrote:Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
- Dionysios
-
SA 071
#35 Re: Podrska Budimiru
Covjek je najbolji predsjednik FBiH dosada. Zato i smeta, lako je bilo Kebu smetljara kupiti ili "slomiti", ali malo teže ide sa generalom...brzica wrote:Ono što ću napisati nije u cilju davanja ili uskraćivanja podrške.saja_dj wrote:Jedino sto sam dobro zapamtio o Budimiru jeste pomilovanje dva opasna kriminalca. I on nam je jedina nada?
Nemam namjeru političare braniti. Samo činjenice. Neka pobije
tko misli da nije točno.
Pomilovanja su mu pripremili iz Ministarstva pravde, a znate čiji
je ministar. Čovjek je na Ustavnom sudu dobio Heleza dva puta,
ukupno tri presude. Znate čiji je Helez ministar. Čovjek je razriješio
ministra i na Ustavnom sudu dokazao da nije prekršio Ustav. Čovjek
je odbio imenovati L. Korać za sutkinju Ustavnog suda, a znate na
čiji zahtjev, iako mu je prva rodica. U isto vrijeme premijer, znate
iz koje je stranke, zaposlio brata.
Čovjek probao "prebaciti lopticu" u RS, pričom o Posavini i distriktu,
sad će to proširiti. Znate čiji ministri nisu došli niti na jedan skup o
tim stvarima, da se znate već tko ne bi zamjerio Mili. Čovjek živi od
svog privatnog posla, nema ga niti u jednoj aferi. Čovjek ne sluša
predsjednika niti jedne stranke, i ne pravi cirkus od institucije tako
da mu netko naređuje a on samo provodi.Čovjek se imao hrabrosti
suprotstaviti mnogo jačima od sebe, te istrajati u onome što govori.
Sad molim nekoga da napiše tko je to dosad na njegovoj poziciji uradio
nešto slično.
I još nešto, ova pozicija kao i one u državnom Domu naroda nemaju veze
sa osvojenim glasovima. Tu se bira posredno. Mogli su mene izabrati,
sasvim legalno.
A ja imam mišljenje o njemu, nije vezano za ovo napisano.
P.S.
Jedino loše je to što u borbi s ovim aždajama "mora" držati SDA u vlasti.
Vrijeme im je da idu. Nažalost, SDP ih je vratio.
-
SA 071
#36 Re: Podrska Budimiru
Nije ovo blokada FBiH, već blokada SDP-a, SBB-a i HDZ-a da provedu svoje štetne dogovore...T-Rexx wrote:Zato sto je blokada bolja opcija od politike Zlaje i Fahre. Zamisli kakva je njihova poltika kada je cak i blokada bolja opcija. Npr. Bolje je da sve stane nego da crveno-crnoj koaliciji podje za rukom da od policije naprave miliciju. itd...It_is_a_Leclerc wrote:Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
- It_is_a_Leclerc
#37 Re: Podrska Budimiru
Da li su oni koji propagiraju rušenje Federacije tj. njeno blokiranje svjesni potencijalnih poslijedica, ne samo u smislu međunarodnog utjecaja, već i u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu...T-Rexx wrote:Zato sto je blokada bolja opcija od politike Zlaje i Fahre. Zamisli kakva je njihova poltika kada je cak i blokada bolja opcija. Npr. Bolje je da sve stane nego da crveno-crnoj koaliciji podje za rukom da od policije naprave miliciju. itd...It_is_a_Leclerc wrote:Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
Ja zaista nisam, i to ću ponoviti, fan SDP-a i Lagumdžije, ali - ako oni imaju parlamentarnu većinu, zar nije praksa u svim drugim normalnim državama, da se stara vlada automatizmom povlači sa funkcije i omogućava novoj da radi ?!
To što smo mi na izborima omogućili SDP-u i SBB-u da imaju tu većinu je naša greška, i ispravljati je trebamo na izborima, a ne ilegalnim, rušilačkim aktivnostima.
-
SA 071
#38 Re: Podrska Budimiru
To mu je jedini dobar potez otkad je uzjahao na vlast...Damir_5 wrote:Ako ovo Budimir odigra kako treba, rodila se nova zvijezda bosanskog neba, hrvatski Bogic Bogicevic. U muci se poznaju junaci.
Ali sto je najgore po Zlaju, Zlaja ga je politicki stvorio. Bravo Zlaja, hajd' bar nekog hajra da Bosna vidi i od tebe.
-
Pravi sportista
#39 Re: Podrska Budimiru
prevarant i svercer
Last edited by Pravi sportista on 15/02/2013 00:26, edited 1 time in total.
-
SA 071
#40 Re: Podrska Budimiru
Jeste praksa u "drugim normalnim državama", ali i ustavom uređena stvar. Ali nama su te iste "normalne države" skrojile malo drugačiji ustav i po njemu to tako ne ide. Ako ne valja ustav, treba ga mijenjati, a ne raditi na mišiće mimo ustava. Dok je ustav ovakav, treba postupati kako u njemu piše.It_is_a_Leclerc wrote:Da li su oni koji propagiraju rušenje Federacije tj. njeno blokiranje svjesni potencijalnih poslijedica, ne samo u smislu međunarodnog utjecaja, već i u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu...T-Rexx wrote:Zato sto je blokada bolja opcija od politike Zlaje i Fahre. Zamisli kakva je njihova poltika kada je cak i blokada bolja opcija. Npr. Bolje je da sve stane nego da crveno-crnoj koaliciji podje za rukom da od policije naprave miliciju. itd...It_is_a_Leclerc wrote:Da li može neko samo ukratko da mi objasni zbog čega bih i ja trebao navijati za blokadu Federacije ?!
Ja zaista nisam, i to ću ponoviti, fan SDP-a i Lagumdžije, ali - ako oni imaju parlamentarnu većinu, zar nije praksa u svim drugim normalnim državama, da se stara vlada automatizmom povlači sa funkcije i omogućava novoj da radi ?!
To što smo mi na izborima omogućili SDP-u i SBB-u da imaju tu većinu je naša greška, i ispravljati je trebamo na izborima, a ne ilegalnim, rušilačkim aktivnostima.
Ovakav ustav je štitio Hrvate da ne budu "izigrani" i preglasani od strane Bošnjaka (pisan je '94 u ratnoj atmosferi nepovjerenja i sukoba), ali je sada ovaj ustavni "mehanizam" zaštite poprimio drugu dimenziju, poslužio je kao štit manjinske multietničke grupe koja je na lokalnim izborima dobila veće povjerenje (SDA, HSP, NSRB) od većinske takođe multietničke grupe koja je na lokalnim izborima dobila manje glasova građana (SDP, SBB, HDZ i HDZ 1990).
A ustavom je jasno podijeljena nadležnost između zakonodavne, izvršne i sudske vlasti. Nadležnosti im daje ustav, a ne jedni drugima (kao što oni hoće da npr. parlament oduzima nadležnosti vladi). Treba dobro naučiti i znati pravila, pa igrati po njima. Na žalost, SDP je sačinjen od velikog broja "vječitih" studenata koji nisu baš skloni čitanju. Očito...
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: Podrska Budimiru
Evo imamo još jednu političku partiju - SPP (
).
Ko su osnivači, ko su ovi ljudi u predsjedništvu, ima li šta da bi im se moglo zamjeriti... ?
Ko su osnivači, ko su ovi ljudi u predsjedništvu, ima li šta da bi im se moglo zamjeriti... ?
- akcid
#42 Re: Podrska Budimiru
It_is_a_Leclerc wrote:Evo imamo još jednu političku partiju - SPP ().
Idejni osnivač je ustašoidni Živko Budimir. Teško je razmjenjivati ideje i usaglašavati stajališta s nekim ko veliča ili zagovara, ili bar prešućuje fašističku politiku kojoj je donedavno pripadao.
Može Budimir imati pozitivnu retoriku i avangardne stavove rasterećene teretom kleronacionalizma, džaba mu sve, kad je do "juče" pripadao jednoj ideji koja je više od pola stoljeća poznata po fašizmu.
Za mene, Budimirovim prisustvom, SPP ne vrijedi...
- hevi metalac
#43 Re: Podrska Budimiru
jos jedna stranka?! Odlicno!
-
muzicar_iz_parka
#44 Re: Podrska Budimiru
A Mirso Švicarac će vjerovatno biti kandidat za ministra MUPa. 
- hevi metalac
#45 Re: Podrska Budimiru
nisam bas pratio, nije valjda Mirso u ovoj stranci?!?!muzicar_iz_parka wrote:A Mirso Švicarac će vjerovatno biti kandidat za ministra MUPa.