Joj sjecam semoon_walker_90 wrote:Ne postoje za mene prljavi poslovi,postoje samo časni i nečasni.A samo rad je u pitanju.Kada ti navecer ko klada zaspes,kakva marisana i vrazije matere,samo da je zaspati.
Podivljala mladez!!!
- Bullet Tooth Tony
#101 Re: Podivljala mladez!!!
- moon_walker_90
#102 Re: Podivljala mladez!!!
Bullet Tooth Tony wrote:Joj sjecam semoon_walker_90 wrote:Ne postoje za mene prljavi poslovi,postoje samo časni i nečasni.A samo rad je u pitanju.Kada ti navecer ko klada zaspes,kakva marisana i vrazije matere,samo da je zaspati.![]()
Dosao sa fakulteta , umoran , zove jaran , kaze treba nekom frajeru iseliti teretanu , bila neka teretana tamo na skenderiji , u kotromanicevoj .... Kaze petoba ... joj, kontam , hoces sa ovom curom jednom u subotu vani , nemas dinara ... ma doslo mi ko budali samar .... braco mila , sjecam se da sam dosao kuci i probudio se oko 3 sata ujutru umazan vajkremom , jer sam zaspao sa namazanim komadom hljeba ... najveci umor do sada
![]()
![]()
-
FreakyStyley
#103 Re: Podivljala mladez!!!
Bice puno gore prije nego sto postane imalo bolje.
Sistem vrijednosti u nasem drustvu ne da je narusen, nego ne postoji. Ne postoji ni drzava, ni drzavna represija, ni pravda ni pravosudje. Mladi su isfrustrirani i nakurceni, bas kao u ratnom i post-ratnom Beogradu 90ih, zato sto to mogu biti, jer znaju da nikada nece osjetiti posljedice toga, naprotiv, bice nagradjeni za to ponasanje i od strane drustva i od strane drzave, zato sto je ono opsteprihvaceno i normalno.
"Rane" i "Vidimo se u Citulji" (mada su ti filmovi parodije i kritike na ovu kulturu, ali nisu tako shvaceni), kao i cijela turbofolk-kristijan-golubovic-teretana-airmax kultura su obrazac zivota i ponasanja u danasnjem Sarajevu, vladajuca drustvena paradigma, a ne izuzetak.
Sve sto nam se danas desava sa maloljetnickom delikvencijom, nagomilanim frustracijama medju mladim, navijackim neredima, turbofolkom, tucama, maloljetnim FB kuravama, exkluziva.ba, hayat, pink itd. je logicna posljedica stanja u nasem drustvu i u buducnosti moze biti samo gore, jer se ne suzbija ni od strane drustva ni od strane drzave, naprotiv, podstice se.
Sistem vrijednosti u nasem drustvu ne da je narusen, nego ne postoji. Ne postoji ni drzava, ni drzavna represija, ni pravda ni pravosudje. Mladi su isfrustrirani i nakurceni, bas kao u ratnom i post-ratnom Beogradu 90ih, zato sto to mogu biti, jer znaju da nikada nece osjetiti posljedice toga, naprotiv, bice nagradjeni za to ponasanje i od strane drustva i od strane drzave, zato sto je ono opsteprihvaceno i normalno.
"Rane" i "Vidimo se u Citulji" (mada su ti filmovi parodije i kritike na ovu kulturu, ali nisu tako shvaceni), kao i cijela turbofolk-kristijan-golubovic-teretana-airmax kultura su obrazac zivota i ponasanja u danasnjem Sarajevu, vladajuca drustvena paradigma, a ne izuzetak.
Sve sto nam se danas desava sa maloljetnickom delikvencijom, nagomilanim frustracijama medju mladim, navijackim neredima, turbofolkom, tucama, maloljetnim FB kuravama, exkluziva.ba, hayat, pink itd. je logicna posljedica stanja u nasem drustvu i u buducnosti moze biti samo gore, jer se ne suzbija ni od strane drustva ni od strane drzave, naprotiv, podstice se.
Last edited by FreakyStyley on 27/05/2014 02:05, edited 3 times in total.
- bach
#104 Re: Podivljala mladez!!!
Kola su u ovoj zemlji niz brdo krenula 2003. U onom trenutku kada je PINK dobio zemaljku frekvenciju. Os 1996. do 2003 smo imali uzlaznu putanju, politički, sigurnosno, kulturno, i pogotovo ekonomski...modem33 wrote:dezurni_ucenik wrote:Za ovog forumasa sto psuje Rane i Dragojevica,jarane zaboravio si dodati i jos jedan biser -Vidimo se u citulji.
Sta reci za temu? Beograd 94 - Sarajevo 2014.Furka dizelaska odavno stigla u nasu drzavu.Ko je kriv?Srbijanski mediji i nasi debili koji su dopustili istima da dodju kod nas(pametni Hrvati odjebali Mitrovica i njegov pokusaj pravljenja hrvatskog Pinka).Tacno kako su DM Sat i Pink BH nastali,sve je podivljalo.Ja sam rastao u sredini gdje nije bilo srpskih medija i drustvo je bilo normalno.Par lokalnih kabadahija "ne diraj me necu ni ja tebe"princip.Kasnije sve otislo u pm.
Valjda nase glavesine od politicara i ne zele da mijenjaju nesto nabolje,jer im odgovoara ovo sadasnje stanje.Bas nesto slicno ko i Slobo kad je vodio Srbiju.Finansirao tadasnji ZAM,kao tadasnju pretecu DMSata ,finansirao i Mitrovica tako sto mu je dao ukradenu radio opremu iz Vukovara.I samo truj narod;turbo folk i sapunice.Bas kao i danas...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
plus trebas dodati da propagandu tih bezveznih filmova srpskih ... su uvelicavali ova srpska djeca kako je to super ..... ekstra stvar i slicno .... i onda 90% ljudi to prihvataju bez mozga. ....
Za sve su krivi narodnjaci i masna klopa - što bi rekao Cane iz Partibrejkersa.
- MOSALJOZE
#105 Re: Podivljala mladez!!!
A da se kladio po šta hoćeš da bi 90% mladih bilo stid proći gradom u prljavom radnom odijelu.Neće danas niko radit,svi čekaju da im babo ode u pemziju,pa da se uvali na njegovo mjesto.Past će s neba ahamoon_walker_90 wrote:Ne postoje za mene prljavi poslovi,postoje samo časni i nečasni.A samo rad je u pitanju.Kada ti navecer ko klada zaspes,kakva marisana i vrazije matere,samo da je zaspati.
-
El malagueño
#106 Re: Podivljala mladez!!!
Jeli pasha moj, da li kod vas sarajlija ima makar jedna negativna situacija da nije selo / seljaci krivi? Jebote, pa covjek bi rekao da ste vi Sarajlija posebna rasa u pm. Cuj na selu komsija komsiju sjekirom zatuce, i to bilo jedino nasilje? Cuj najveci klosari znali zapaliti jednu cigaru godisnje u osnovnoj? Pa dje si ti odrastao ako se smije znati? Po tvojoj prici ispade da je Sarajevo bilo iskljucivo jedno fino, lijepo, kulturno mjesto gdje je svako svakoga na ulici grlio, i svi su se samo mazili. Ali zli seljaci upropastise grad. Pun mi vas je Q****C vise s tom pricom...jbt bezveze da odem u banovice radi papka...shbc wrote:Cega je bilo? Nozeva? Pistolja? Jeste ali po selima kad komsija komsiju sjekirom zatuce. U gradu i kad je bilo marisana bile su one "bezazlene", gdje ih par dobije sljivu od protivnika i svi kucama.kanjon wrote:Realno, ovoga je uvijek bilo...
Ovoga sad ima par godina unazad. U vrijeme mog odrastanja najveci klosari su znali zapaliti jednu cigaru godisnje u osnovnoj skoli. Danas djeca u osnovnoj se uveliko drogiraju. Sta onda ocekivati od njih?
Cakijasi i revolverasi na svakom koraku. Sto bi rekli u pjesmi ZP "ljudi bez muda i casti".
-
loool
#107 Re: Podivljala mladez!!!
Cuj kriva im citulja,pinkovi,srbija
Imali smo mi dovoljno svojih "mangupa" tuđi nam nisu potrebni....
Pola ove omladine danas se lozi na celu,juku, sta ce njima pink i citulje...jos im zakon ide u korist zato rade to sto rade....
A danas svaka mahala ima svog "celu"....
Imali smo mi dovoljno svojih "mangupa" tuđi nam nisu potrebni....
Pola ove omladine danas se lozi na celu,juku, sta ce njima pink i citulje...jos im zakon ide u korist zato rade to sto rade....
A danas svaka mahala ima svog "celu"....
- MOSALJOZE
#108 Re: Podivljala mladez!!!
Ali ĆELE,Juke i ostali žestoki momci su bili tu kada je bilo najpotrebnije za ovu drzavu,a ove pičke bi se razbježale u podrume
-
Bodkin
#109 Re: Podivljala mladez!!!
e cuj sve je bilo dobro dok nisu pink i dm dosli
kakav cirkus
- moon_walker_90
#110 Re: Podivljala mladez!!!
Ma ja...stid proci u radnom odijelu,a nije stid pitati starce,ili ocekivati od njih sa 20 i kusur godina da ti daju cenera da izadjes??MOSALJOZE wrote:A da se kladio po šta hoćeš da bi 90% mladih bilo stid proći gradom u prljavom radnom odijelu.Neće danas niko radit,svi čekaju da im babo ode u pemziju,pa da se uvali na njegovo mjesto.Past će s neba ahamoon_walker_90 wrote:Ne postoje za mene prljavi poslovi,postoje samo časni i nečasni.A samo rad je u pitanju.Kada ti navecer ko klada zaspes,kakva marisana i vrazije matere,samo da je zaspati.
-
dezurni_ucenik
#111 Re: Podivljala mladez!!!
Bodkin wrote:e cuj sve je bilo dobro dok nisu pink i dm doslikakav cirkus
Ja se nesto ne sjecam 99. i 2000.godine da su se djeca(a tad sam bio srednjoskolac) masovno cakijala,ne sjecam se pucnjava,ubistava i ranjavanja u tolikoj mjeri koliko je zastupljeno danas.Naravno da to nije jedini krivac imas tu jos x faktora.
Prije 10 i kusur godina,dijete kad dobije keca,kad je los u skoli,on i samo on je iskljucivi krivac.Po danasnjim skolama,dosta slucajeva da dodju roditelji i napadaju nastavnike i profesore da su oni krivi za to.Stara od jarana pukla skoro od tih stvari,sva sreca pa joj penzija dosla na vrijeme pa da napusti sav taj cirkus.Radila kao nastavnica,stalno joj roditelji te djece srali ...
Da jest tacno,sve je bolje izgledalo pocetkom 2000tih,djelovalo je da ce ova drzava krenuti naprijed,nismo nikad bili blizi EU nego tada...
-
loool
#112 Re: Podivljala mladez!!!
Ne sjecas se jer te to tad mozda nije zanimalo,ganjo si druge stvari a ne crnu hroniku....
U ostalom to je bio period u kojem je opet raja kolko tolko bila "mislima" u ratu....svima zivot bio drag,bilo donacija,para.....
Pogledaj godista ovih sto prave belaje vecinom je to balavurdija koja nema pojma sta je rat...od skole kad zavrse nemaju nista i sta im ostaje nego da prave belaj...
Rijedak je slucaj da ces vidjet nekog ko ima para da ce glumit pucaca i da ce bost raju....to su vecinom oni iz nesređenih porodica koji ne gube nista...
U ostalom to je bio period u kojem je opet raja kolko tolko bila "mislima" u ratu....svima zivot bio drag,bilo donacija,para.....
Pogledaj godista ovih sto prave belaje vecinom je to balavurdija koja nema pojma sta je rat...od skole kad zavrse nemaju nista i sta im ostaje nego da prave belaj...
Rijedak je slucaj da ces vidjet nekog ko ima para da ce glumit pucaca i da ce bost raju....to su vecinom oni iz nesređenih porodica koji ne gube nista...
- bach
#113 Re: Podivljala mladez!!!
Čini ti se...loool wrote:Ne sjecas se jer te to tad mozda nije zanimalo,ganjo si druge stvari a ne crnu hroniku....
"
Imaš slučaj sina poznatog arhitekte Nedžada Kurte, Edvina, koji je sa rajom rušio grobove po Lavu i izvodio satanističke obrede... pa sin Hanke Paldum...Farruk Silajdžić (19) osuđen je na šest godina zatvora za ubistvo Dine Drnde (24), koje je kao 16-godišnjak počinio 20. novembru 2006. godine u Adžemovoj ulici u Sarajevu. Faruk Silajdžić inače bratić člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića usmrtio je Dinu Drndu nenoseći mu teške povrede nožem. Dino je usljed teških povreda umro u bolnici
-
loool
#114 Re: Podivljala mladez!!!
Ne cini mi se nego je rijedak slucaj,to sam napisao..ne citas.....vecinom su oni koji nemaju sta izgubit....nije im za to kriv pink i mitrovic nego drzava koja im ne daje nista.bach wrote:Čini ti se...loool wrote:Ne sjecas se jer te to tad mozda nije zanimalo,ganjo si druge stvari a ne crnu hroniku....
"Imaš slušaj sina poznatog arhitekte Nedžada Kurte koji je sa rajom rušio grobove po Lavu i izvodio satanističke obrede... pa sin Hanke Paldum...Farruk Silajdžić (19) osuđen je na šest godina zatvora za ubistvo Dine Drnde (24), koje je kao 16-godišnjak počinio 20. novembru 2006. godine u Adžemovoj ulici u Sarajevu. Faruk Silajdžić inače bratić člana predsjedništva BiH Harisa Silajdžića usmrtio je Dinu Drndu nenoseći mu teške povrede nožem. Dino je usljed teških povreda umro u bolnici
Za ovoliku nezaposlenost je kriva drzava,za zakon koji ide na ruku krimalcima,lopovima isto...
-
watafak
#115 Re: Podivljala mladez!!!
Podivljala mladez, a ovdje svaki drugi komentar "treba ih odrat od batina", koja ironija...
Pa vi "pametni" kad bi skontali da je ta agresija u nased drustvu glavni razlog sto smo svi ovako kolektivno psihopate poceli bi malo drugacije razmisljat...
A druga stvar sto je drustvo kolekitno neobrazovano i glupo, mada vecina misli da je pametna, u odnosu npr na zapad, mi smo vrlo pametni ljudi i spretni i bla bla, al kako nam je ovakvo stanje u drzavi ako smo toliko pametni i spretni, ironiji nigdje kraja...
U sustini 3 glavne stvari su problem a to je, alkoholizam, agresivnost u drustvu i relativno glupi ljudi i ponizni, kad kazem relativno glupi ljudi i ponizni mislim na ove starije generacije, sto sad imaju 50 godina, oni su glavni problem ovog drustva i svi problemi krecu od njih.
Ona genercija sto joj je omladina sve kriva, ona genercija sto je najpametnija, ona genercija sto uopste ne slusa mladje od sebe jer su oni gluplji, ona genercija sto sere kako je stanje u drzavi lose i kako je omladina totalno nesposobna i glupa al kad dodje to protesta oni sjede u kuci,onoj genercije sto nevalja kad se koristi sila da se promjeni stanje u drzavi, ona genercija sto vjeruje u boga i klanja al ogovara i u sustini je losa osoba, ona genercija sto misli da je vjernik neko ko klanja il idu u crvku a u sustini vjernik je stanje uma i duha, ona genercija sto pametuje o politicarima a opet glasa za iste, ona genercija sto ljude sudi po izgledu a ne po osobnosti i pameti, itd itd
U sustini one glupe i zatucane generacije od nekih 1960 do nekih 1990, eto tu je problem danasnje omladine.
Pa vi "pametni" kad bi skontali da je ta agresija u nased drustvu glavni razlog sto smo svi ovako kolektivno psihopate poceli bi malo drugacije razmisljat...
A druga stvar sto je drustvo kolekitno neobrazovano i glupo, mada vecina misli da je pametna, u odnosu npr na zapad, mi smo vrlo pametni ljudi i spretni i bla bla, al kako nam je ovakvo stanje u drzavi ako smo toliko pametni i spretni, ironiji nigdje kraja...
U sustini 3 glavne stvari su problem a to je, alkoholizam, agresivnost u drustvu i relativno glupi ljudi i ponizni, kad kazem relativno glupi ljudi i ponizni mislim na ove starije generacije, sto sad imaju 50 godina, oni su glavni problem ovog drustva i svi problemi krecu od njih.
Ona genercija sto joj je omladina sve kriva, ona genercija sto je najpametnija, ona genercija sto uopste ne slusa mladje od sebe jer su oni gluplji, ona genercija sto sere kako je stanje u drzavi lose i kako je omladina totalno nesposobna i glupa al kad dodje to protesta oni sjede u kuci,onoj genercije sto nevalja kad se koristi sila da se promjeni stanje u drzavi, ona genercija sto vjeruje u boga i klanja al ogovara i u sustini je losa osoba, ona genercija sto misli da je vjernik neko ko klanja il idu u crvku a u sustini vjernik je stanje uma i duha, ona genercija sto pametuje o politicarima a opet glasa za iste, ona genercija sto ljude sudi po izgledu a ne po osobnosti i pameti, itd itd
U sustini one glupe i zatucane generacije od nekih 1960 do nekih 1990, eto tu je problem danasnje omladine.
- Alfons Kauders
#116 Re: Podivljala mladez!!!
daleko od toga da smo mi malcice stariji bili dobri, bilo je svakakvih budala... al barem mi nismo klali djecu i spaljivali zgrade...
samo mlatit... odrat od batina...
jebi ga, sta ces... sa stokom se ne moze drugacije, ne razumiju...
samo mlatit... odrat od batina...
jebi ga, sta ces... sa stokom se ne moze drugacije, ne razumiju...
- Ommadawn
#117 Re: Podivljala mladez!!!
Kako se to slavno zavrsilo - svi znamo. Zbog Cela, Juka i zestokih momaka su i postojali podrumasi. Niko nece na front drzati glavu u torbi dok Celo, Juka i Caco odradjuju svoje poslove.MOSALJOZE wrote:Ali ĆELE,Juke i ostali žestoki momci su bili tu kada je bilo najpotrebnije za ovu drzavu,a ove pičke bi se razbježale u podrume
A da je bilo toga svega u Sarajevu prije - bilo je! Moj otac je sedamdesetih zivio u Sarajevu i pricao mi je kako nije smio otpratiti curu na Bjelave ukoliko nije znao nekoga odatle pa da se iole osjeca sigurnim.
I bilo je i tad nozeva - zvali su se skakavci. S kojima nisi mogao hljeb isjeci.
-
Bellica
#118 Re: Podivljala mladez!!!
Slab odgoj, ljudska prava, prava djeteta, ukidanje vojnog roka i sl je dovelo do ovoga što imamo. Ako uzmemo u obzir da većina njihovih roditelja radi i više od punog radnog vremena, još pri tome, dijete mu je svetinja, ne smiješ ga ružno pogledati, a ne daj Boze zaruziti, znamo onda sta se desava sa danasnjom djecom. Ja svog dedu i nanu nisam smjela docekati sjedeci, a danasnje djeca im skacu po glavi, psuju im sta stignu, a tu sve polazi, nemaju odgoja, kulture, slabo obrazovanje, niko ne vodi racuna o njima. Pa neke curice hodaju na ulici kao da ih nikada niko nije vidio kako izlaze iz kuce. Momci isto tako i smatram da je problem s "podivljalom" omladinom mnogo veci nego sto mi mozemo i zamisliti. To su ljudi koji bi danas-sutra nas starije od sebe trebali zamijeniti u drustvu, na radnim mjestima i sl. Tome svemu doprinosi slaba ekonomska situacija, pa pokusavajuci da dodju do nekakvih njima bitnih, a skupih stvari, nazalost polaze jako ruznim putem.anthraxQ wrote:Sta je ovo u zadnje vrijeme - non stop sukobi neki, ubistva, pljacke i sve su izvrsioci '90 - 95' godiste...
Bas gledam slike onih jadnika sto su izboli momka u Novom Gradu...
Bas je ironicna izjava jednog na fb : Ovu ekipu izbjegli su zatvori, nismo robijali za cifru, BFH je biznis
Tad i ako jesu, sad sigurno izbjegli nisu.
STa se desava s ovom djecom?
-
Rizvan
#119 Re: Podivljala mladez!!!
Ma naravno da je i prije bilo svega, samo što mediji nisu bili senzacionalistički nastrojeni, niti su ljudi imali pristup informacijama kao što imaju danas. Politika ondašnjih državnih medija, uglavnom se je svodila na promociju saveza komunista i onoga što oni rade. To podrazumijeva da je bilo bitno prikazati državu stabilnom i sigurnom, zato na naslovnicama nije bilo šokantnih naslova o čakijanju na ulici ili tučama po kafanama, što ne znači da ih nije bilo.Ommadawn wrote:Kako se to slavno zavrsilo - svi znamo. Zbog Cela, Juka i zestokih momaka su i postojali podrumasi. Niko nece na front drzati glavu u torbi dok Celo, Juka i Caco odradjuju svoje poslove.MOSALJOZE wrote:Ali ĆELE,Juke i ostali žestoki momci su bili tu kada je bilo najpotrebnije za ovu drzavu,a ove pičke bi se razbježale u podrume
A da je bilo toga svega u Sarajevu prije - bilo je! Moj otac je sedamdesetih zivio u Sarajevu i pricao mi je kako nije smio otpratiti curu na Bjelave ukoliko nije znao nekoga odatle pa da se iole osjeca sigurnim.
I bilo je i tad nozeva - zvali su se skakavci. S kojima nisi mogao hljeb isjeci.
Danas imamo suprotno, mediji obožavaju dramu, senzacionalizam ( jer to je praktički ono što im donosi hljeb na stol), jedva čekaju da vijest takvog tipa postave u headlines, još je uveličaju jedno deset puta.
-
Objektivni navijac
#120 Re: Podivljala mladez!!!
Mahala rullesOmmadawn wrote:Kako se to slavno zavrsilo - svi znamo. Zbog Cela, Juka i zestokih momaka su i postojali podrumasi. Niko nece na front drzati glavu u torbi dok Celo, Juka i Caco odradjuju svoje poslove.MOSALJOZE wrote:Ali ĆELE,Juke i ostali žestoki momci su bili tu kada je bilo najpotrebnije za ovu drzavu,a ove pičke bi se razbježale u podrume
Kada prodze lik sa trebom,pa ga pocnes prozivati,pa ako se buni,onda ga razbijes ko zvecku
O,mladosti,radosti
Ali nije to isto sa ovim danas. Mladi ljudi moraju imati odredjeni nivo agresije,ako nemaju,nisu psihicki normalni a ni fizicki. Jer znamo : In sans sana,spirit sana
No,drustvo tu agresiju kanalise,usmjerava,kontrolise. Planski mlado bice zatovaris obavezama,disciplinom,redom,radom a i novcem. Onda je mlado bice prezaposleno da pravi visak sranja i lagano se usmjerava u zdrave porodicne vode,gdje onda ima dosta licnih briga i obaveza i postaje odgovoran clan drustva,koji pomaze uticajem na odgoj novih generacija u tom duhu.
U 70-im pa i u 80-im znalo se,ili skola,pa posao ili samo posao,pojedinci koje se uhvate sane,oni idu vani,jer ko prvo puno je bolja pinka a drugo milicija ubi,dok ove vanjske aktivnosti tolerise
Kao klinac,sam ponekad nosio pomenuti skakavac ali ponekad,jer policija je doslovno otkidala glavu za to.
- Hopkins
#121 Re: Podivljala mladez!!!
mladez je uvijek bila ovakva ... ja bih sad mogao nabrojati 20 situacija sta smo radili u osnovnoj i srednjoj za koje da se saznalo bili bi medijski lincovani. jednostavno mladost ludost... to sto vi sa 25-30 godina vec postajete ters, to je drugi problem ... relax.
- vješalica
#122 Re: Podivljala mladez!!!
koja gomila papkadije sa maturske veceri jutros oko 6 i kusur izadje pjano,retardirano iz barlotija... 
- Tutumrak
#123 Re: Podivljala mladez!!!
Ja imam sestrića koji je 1997. godište i kompletan je debil. Ide u najgoru školu na svijeteu, druži se s najvećom gamadi, i uz sve to je glup ko kurac. Pokušavamo u zadnje vrijeme da ga skinemo s grbače nani, ali slabo nam ide, jer ima mamu (moju sestru) koja je totalni idiot. Sa 12 godina su ga razoružavali od hladnog oružja.
A pošto je glup ko noć, neće biti ni dobar kriminalac, nego sitni džeparoš koji bi vrlo lako mogao zaglaviti od noža vrlo brzo. I gledajući sve to mogu samo reći da su krivi njegovi roditelji, koji nisu ništa bolji, pa valjda zato nisu ni znali / mogli bolje.
Propale generacije rađaju još propalije klince. Nažalost, ali je tako. Moja je sreća pa me rat zakačio kao klinca, pa sam sazrijevao kasnije, i sam sam sebe odgajao.
A pošto je glup ko noć, neće biti ni dobar kriminalac, nego sitni džeparoš koji bi vrlo lako mogao zaglaviti od noža vrlo brzo. I gledajući sve to mogu samo reći da su krivi njegovi roditelji, koji nisu ništa bolji, pa valjda zato nisu ni znali / mogli bolje.
Propale generacije rađaju još propalije klince. Nažalost, ali je tako. Moja je sreća pa me rat zakačio kao klinca, pa sam sazrijevao kasnije, i sam sam sebe odgajao.
- Hopkins
#124 Re: Podivljala mladez!!!
odakle si ti izas´o/sla sa maturskog?? iz kamernog, ili mozda sa baleta?vješalica wrote:koja gomila papkadije sa maturske veceri jutros oko 6 i kusur izadje pjano,retardirano iz barlotija...
- vješalica
#125 Re: Podivljala mladez!!!
nisam iz barlotija u 6 i kusur ujutro...Hopkins wrote:odakle si ti izas´o/sla sa maturskog?? iz kamernog, ili mozda sa baleta?vješalica wrote:koja gomila papkadije sa maturske veceri jutros oko 6 i kusur izadje pjano,retardirano iz barlotija...