Pocinju pregovori EU sa Turskom, ali i Hrvatskom!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

eto, i Srbija je dobila zeleno svijetlo! Samo mi nemamo zeleno svjetlo... a, znas zasto? -ispunili smo sve uslove al nismo ujedinili policiju jer nece srbi. Sta da vam kazem? -Srbi su jedini krivac sto necemo u EU. Cak i EU nam je to rekla!
neutralac

Post by neutralac »

Nije Srbija dobila nikakvo zeleno svijetlo.Rijec je o pretpregovorima za otpocinjanje pregovora.
Osim toga , Srbi iz nacionalnih razloga to nebi zvali "zeleno svetlo". :D Nasli bi oni drugu boju.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

neutralac wrote:Nije Srbija dobila nikakvo zeleno svijetlo.Rijec je o pretpregovorima za otpocinjanje pregovora.
Osim toga , Srbi iz nacionalnih razloga to nebi zvali "zeleno svetlo". :D Nasli bi oni drugu boju.
Mogu zvati i purpurno svjetlo, ali to ne mijenja cinjenicu da su Srbi faktor nestabilnosti EX-YU prostora... :shock:
neutralac

Post by neutralac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
neutralac wrote:Nije Srbija dobila nikakvo zeleno svijetlo.Rijec je o pretpregovorima za otpocinjanje pregovora.
Mogu zvati i purpurno svjetlo, ali to ne mijenja cinjenicu da su Srbi faktor nestabilnosti EX-YU prostora... :shock:
Zato su tamo gdje i pripadaju.Dno dna po svim kriterijima, osim u pojedinim sportovima. Ekonomija ravni nuli, politicki glas nigdje uvazavan, nedefiniran status kao drzave itd.
Qwert

Post by Qwert »

Edna21 wrote:Ulazak Turske u EU znaci nova turska osvajanja..zamislite ba sultan Fatih,najveci neprijatelj Evropi koji je bio dosao cak do Beca,jeli zelite reprizu ?
Da li bi ti bilo lakse da se slozimo da dodju samo do drine. Ne dalje. :)
zlata

Post by zlata »

Edna21 wrote:Ulazak Turske u EU znaci nova turska osvajanja..zamislite ba sultan Fatih,najveci neprijatelj Evropi koji je bio dosao cak do Beca,jeli zelite reprizu ?
Dok nas jopet osvoje Turci...namah sve Cetnike saljemo u Sibir...(snacemo se za debele bunde...ima jos grmeckih medjeda)....a trofrtaljase...na vjecni hadz...One way ticket to Mecca & Medina...forever. Al'sta cemo s'onom doli...Gospom s'Medjugorja? Hoce'l'pristati na strogo gradjansku drzavu?
fadil schtil

Post by fadil schtil »

zlata wrote:
Dok nas jopet osvoje Turci...namah sve Cetnike saljemo u Sibir...(snacemo se za debele bunde...ima jos grmeckih medjeda)....a trofrtaljase...na vjecni hadz...One way ticket to Mecca & Medina...forever. Al'sta cemo s'onom doli...Gospom s'Medjugorja? Hoce'l'pristati na strogo gradjansku drzavu?
zlato, izvini, ali ti nisi normalna.
de ma ubjedi molim te, da u tvom, na nekakvom arhaicno-palanackom bosanskom jeziku ispisanom, postu, ispod najprimitivnije nacionalisticke ljusture stoji tvoj, fini, istancani humorski izraz - kojeg ja, eto nisam uspio dokuciti.
pozdrav u toronto, i nadamse da si gledala 'ustimane mrtvace' na festivalu
Jasho

Post by Jasho »

Mislim da bi kriminalac i lažov Terzić zbog propasti reformi i potpunog neuspjeha, kao i nedobivanja zelenog svjetla za pregovore trebao da podnese ostavku i da se prijavi KPD Zenica! Sramotno je juće bilo slušati Terzića u Pečnici kako svim silama brani Fašističku SDS! Dakle Glavni krivci za propast svih reformi u BiH su Visoki Predstavnik i njegov poslušnik Terzić, kao i SDS, PDP, HDZ i SDA!
zlata

Post by zlata »

fadil schtil wrote:
zlata wrote:
zlato, izvini, ali ti nisi normalna.
de ma ubjedi molim te, da u tvom, na nekakvom arhaicno-palanackom bosanskom jeziku ispisanom, postu, ispod najprimitivnije nacionalisticke ljusture stoji tvoj, fini, istancani humorski izraz - kojeg ja, eto nisam uspio dokuciti.
pozdrav u toronto, i nadamse da si gledala 'ustimane mrtvace' na festivalu
Mashallah Fadile! Nek'si se ti meni docepo "carsije" a ja se drzim svoji "palanki" k'o p'jan plota. Bar mi "arkaicni" imamo nesto za ocuvati! Tebi je ocito bosansko=arkaicno=palanacko. Eh dragi moj Fadile...Moja Bosna nije tvoja palanka!
halo

Post by halo »

džetro wrote:
Edna21 wrote:Turska ne pripada Evropi i protiv sam njihovog ulaska
Ja sam za ulazak Turske u Europu, šta fali...Turska je odavno u UEFI, pjevaju na pjesmi EUROVIZIJE...od Ataturka na ovamo Turska je jedna zemlja željna napretka i kulturnog razvitka. Bolje Turska u EU, nego da je sjebu tamo neki islamski revolucionarni fanatici za deset godina.
Mislim da je i Hrvatskoj već odavno mjesto u EU, ta šta su bolje Bugarska ili Rumunija?
Ja se nadam da ćemo se i mi dozvati pameti, rastjerat ovu bagru nacionalističku i seljačku, pa lagano ispuniti te uvjete i pridružit se. I nama je mjesto u EU.

Valjda je došlo vrijeme da papci uđu u mišje rupe, dosta je više njihove vladavine.
Potpisujem djelim razmisljanje i vrlo mi je drago sto pocinju pregovori sa TURSKOM i naravno Hrvatskom za koju je bilo pitanje momenta,ali sto se tice Turske mislim da je to jedan veliki veliki napredak u odnosu evrope
naspram ISLAMA.Pozitivan naravno i to ce imati itekako pozitivne poslijedice pa taman Turska tek za 40 godina usla u EU :-D :-D :-D
SD-6

Post by SD-6 »

Jasho wrote:Mislim da bi kriminalac i lažov Terzić zbog propasti reformi i potpunog neuspjeha, kao i nedobivanja zelenog svjetla za pregovore trebao da podnese ostavku i da se prijavi KPD Zenica! Sramotno je juće bilo slušati Terzića u Pečnici kako svim silama brani Fašističku SDS! Dakle Glavni krivci za propast svih reformi u BiH su Visoki Predstavnik i njegov poslušnik Terzić, kao i SDS, PDP, HDZ i SDA!
e sve u povjetrovat...ali kriminalac...ne zna se on hljeba najest a ne da grabi sebi :roll: čuj KPD :-) ..tamo je zlaja rezerviso :oops:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

neutralac wrote:I kakav je stav Bosnjaka iz BiH prema otpocinjanju pregovora sa njima dvije najprijateljskije zemlje( malo cemo zabaciti u stranu Iran, Alzir i ostale trenere)? :D
Kome ce vise Bosnjaci psovati mater- Turcima ili Hrvatima- kada po nalogu EU ove dvije drzave uvedu vize za BiH?
Kaka Hrvatska nisu nam ikake prijatelji. Oni su izvrsili agresiju na ovu drzavu i zvjerske zlocine cinili i nema poslije izvinjenja, ratne ostete nema.
A to sto neki sebe smatraju njihovim "cvijecem" to se neracunat u Bosnjake oni bi otisli u HVO da rat pocne. Hrvatska nam je samo manji neprijatelj od Srbije ali nikako prijatelj. Bosna je u losem komsiluku koji je puno kosto narucito istocni ali sta ces. Bosna ce se i dalje borit,nisu je slomili kada su imali sve mogucnosti nego su pali odbrani inace bi sada bile njihove "velike" pa nece je i sad slomit. Bosna se neda.
Haj cao
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pretpostavljam da ćeš je ti braniti ? :D :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

manijak1 wrote::oops: Pretpostavljam da ćeš je ti braniti ? :D :D
Kada su je napali tenkovima, snajperima neznam kojim sve oruzjem tolki su stali samo sa puskama da je brane, i nije to jedini nacin. Bosnjaci su poceli objavljit svoje tragedije i nedozvoljavat da ih iskoristavaju a bil je ti branio?
Kazem da Bosnu nije ikada iko slomio i nece je i slomit. Ona ce se drzat i drzar ce je njen autohtoni bosnjacki narod.
Haj cao
RPM

Post by RPM »

sto fino ne kazete pa da svrsimo s tim, jeb'o EU s kojom se Bosna granici .... :lol: :lol:
upala

Post by upala »

ak-47 wrote:
ti nemas pojma o turskoj bilo bi ti bolje da se malo informises prije nego se pocnes prosipati po forumu.Sultan Fatih nikad nije dosao do beca :D :D :D :D :D
ma provali riba namah..da vidi mozeli i ovakva jedna nebuloza proci!a sto se tice reprize...turska do beca sto da ne :D...mada za info ja mislim da vec sada u becu ima vise turaka nego austrianaca

ja sam da turska ide u eu.......ko ce nas kasnije gurati ako ne braca arkadasi :) :D
manijak1

Post by manijak1 »

Kada su je napali tenkovima, snajperima neznam kojim sve oruzjem tolki su stali samo sa puskama da je brane,
To ti oni pričali ? Da su sa puškama stajali ispred tenkova ? :D :D
Moj ti Mister :D :D :D :D ........pa stani i ti :D pa mi ispričaj kako je bilo :D :D .
Uh , izvini ti to figurativno ? :D
Izvini :oops: slabo kontam neke stvari :D :D
Hustle

Post by Hustle »

e ba mr. bosnjak, kakve veze ima stajanje s puskom ispred tenka i ulazak hrvatske i turske u pregovore o pristupanju EU?
neutralac

Post by neutralac »

mr__bosnjak wrote:
neutralac wrote:I kakav je stav Bosnjaka iz BiH prema otpocinjanju pregovora sa njima dvije najprijateljskije zemlje( malo cemo zabaciti u stranu Iran, Alzir i ostale trenere)? :D
Kome ce vise Bosnjaci psovati mater- Turcima ili Hrvatima- kada po nalogu EU ove dvije drzave uvedu vize za BiH?
Kaka Hrvatska nisu nam ikake prijatelji. Oni su izvrsili agresiju na ovu drzavu i zvjerske zlocine cinili i nema poslije izvinjenja, ratne ostete nema.
A to sto neki sebe smatraju njihovim "cvijecem" to se neracunat u Bosnjake oni bi otisli u HVO da rat pocne. Hrvatska nam je samo manji neprijatelj od Srbije ali nikako prijatelj. Bosna je u losem komsiluku koji je puno kosto narucito istocni ali sta ces. Bosna ce se i dalje borit,nisu je slomili kada su imali sve mogucnosti nego su pali odbrani inace bi sada bile njihove "velike" pa nece je i sad slomit. Bosna se neda.

Haj cao
Da je tebi Hrvatska 1992-1995 bila neprijatelj( u isto vrijeme kada i Srbija) ti bi dobio slomljenu pracku za borbu a ne naoruzanje preko njene teritorije. Da si ratovao protiv Hrvatske i Srbije u isto vrijeme danas bi Bosnjaci imali problem da skupe kosarkasku ekipu u Bosni koliko bi ih ostalo tamo.Ovaj rat je bio daleko kompliciraniji nego sto ti mislis i sto ces ikada saznati.
Vrati se na pitanje i odgovori , ako ti se , normalno, da.
Edin H.

Post by Edin H. »

Cudo jedno koliko nam je Hrvatska dala oruzja, pa smo bili do zuba naoruzani :shock:

A od onoga sto su i pustili da prodje koliki procenat su uzeli sebi.

I vidi sada ove hipokrizije, jedan od agresora u ratu u BiH zapocinje pregovore o pridruzenju EU prije zrtve :x
Toozla

Post by Toozla »

Edin H. wrote:Cudo jedno koliko nam je Hrvatska dala oruzja, pa smo bili do zuba naoruzani :shock:

I vidi sada ove hipokrizije, jedan od agresora u ratu u BiH zapocinje pregovore o pridruzenju EU prije zrtve :x
....slazem se sa prve dvije recenice al' mi nije jasno kako ocekujes prijem u EU na osnovu statusa zrtve.......pa nije EU neka dobrotvorna organizacija......zrtva ne zrtva, pitanje je umijes li da pravis pare ili u najmanju ruku jesil' sredio zakonodavstvo na nacin da neko drugi moze doci i praviti pare kad vec ti ne znas....
.....ni na mapi nas nema u ovoj disciplini.....zato sto smo bili zrtva, mozda nam otvore neki muzej genocida u Briselu.....zato sto ne znamo da se pobrinemo za sebe, otvorice (otvorili su) jedan karantin za prezivjele.....dok sami ne nauce kako dalje....
.....zalosno i realno, tako ti je to.....sad je do nas....
neutralac

Post by neutralac »

Edin H. wrote:Cudo jedno koliko nam je Hrvatska dala oruzja, pa smo bili do zuba naoruzani :shock:

Nije tebi Hrvatska dala nikakvo naoruzanje, jer se ono ne daje nego prodaje.
Ako su Hrvati uzimali veliki dio za sebe, zasto niste promijenili kanale nabavke-recimo preko Srbije.
Zadig

Post by Zadig »

razgovor sa prijateljem oko EU i toga...

kaze on meni, pa kako je moguce da srbija pocne i predpregovore prije nas...ljudi koji su nas napali da prije udju u EU od nas :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Vidim ja da nije on jedini koji tako razmislja...
nisam imao snage da se raspravljam sa njim, samo mi je bilo jako zao sto sam vidio takav nacin razmisljanja kod coeka koji je zreo, koji nije nimalo glup, pritom i svijeta malo vidio....

steta.steta, dje li ce to ovu zemlju odvesti...

Zar nije vise vrijeme da se suocimo sa nekim stvarima, umjesto da vjecito, ali vjecito krivimo druge, gledamo se kroz prizmu zrtve....

:roll:
neutralac

Post by neutralac »

[quote="Zadig"]razgovor sa prijateljem oko EU i toga...

kaze on meni, pa kako je moguce da srbija pocne i predpregovore prije nas...ljudi koji su nas napali da prije udju u EU od nas :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Vidim ja da nije on jedini koji tako razmislja...
nisam imao snage da se raspravljam sa njim, samo mi je bilo jako zao sto sam vidio takav nacin razmisljanja kod coeka koji je zreo, koji nije nimalo glup, pritom i svijeta malo vidio....

steta.steta, dje li ce to ovu zemlju odvesti...

Zar nije vise vrijeme da se suocimo sa nekim stvarima, umjesto da vjecito, ali vjecito krivimo druge, gledamo se kroz prizmu zrtve....

Pojedinacno gledajuci svim drzavama koje su nedavno postale clanice EU ili koje su u procesu pridruzivanja moglo bi se naci brdo zamjerki i stvari koje nisu ispostovane, a preko njih se preslo. Neke od njih su ekonomski toliko nisko da se s pravom postavlja pitanje kako su se nasle medju tih 25 zemalja.
Sto se tice BiH, tu status napadaca i napadnutih nema nikakve veze.U EU ulaze drzave, a ne narodi. Posto je RS dio BiH , jasno je da BiH kao cjelina ispasta zbog kasnjenja reformi.
zlata

Post by zlata »

neutralac wrote:

Nije tebi Hrvatska dala nikakvo naoruzanje, jer se ono ne daje nego prodaje.
Ako su Hrvati uzimali veliki dio za sebe, zasto niste promijenili kanale nabavke-recimo preko Srbije.
NIZAK UDARAC....odvratna etika!
Post Reply